Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Minden demokratának kötelessége emlékezni és emlékeztetni


Ti már emlĂ©keztetek? Nekem egĂ©sz más a fontos. Ăšgy vĂ©lem akkor nem vagyok "demokrata", de cserĂ©ben ezt a sok hulladĂ©kot a saját mocskában szeretnĂ©m látni kimĂşlni - persze demokratikusan! „A törvĂ©ny teljes erejĂ©vel kell lesĂşjtani, bárkit is Ă©rjen a megkĂĽlönböztetĂ©s”


Minden demokratának kötelessĂ©ge ma is emlĂ©kezni Ă©s emlĂ©keztetni – jelentette ki az Emberi Erõforrások MinisztĂ©riumának parlamenti államtitkára a roma holokauszt nemzetközi emlĂ©knapján, pĂ©nteken Budapesten.
A Holokauszt Emlékközpontban tartott megemlékezésen Doncsev András azt mondta: augusztus 2-án emlékezünk a 69 évvel ezelõtt az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban meggyilkolt háromezer roma emberre, és mindazokra, akiket Magyarország 1944. március 19-ei német megszállását követõen otthonaikból koncentrációs táborokba hurcoltak, továbbá mindazokra, akik azóta estek a fajgyûlölet áldozatául, mint a négy évvel ezelõtt ezen a napon meggyilkolt kislétai roma asszony.

„EmlĂ©kezĂĽnk, mert minden demokratának, aki elĂ­tĂ©li az utĂłpisztikus rendszerek valamennyi fajtáját, amelyekben az esztelensĂ©g diadalmaskodik az Ă©sz nevĂ©ben Ă©s hamis remĂ©nyek változnak vĂ©gĂĽl menetelõ hadseregekkĂ©, kötelessĂ©ge ma is emlĂ©kezni Ă©s emlĂ©keztetni” – fogalmazott az államtitkár.

Doncsev András szĂłlt arrĂłl, hogy a törtĂ©ntekbõl okulva ki lehet jelenteni, ha „a nemzeti szolidaritás szövetĂ©t elvágjuk valahol, vagy engedjĂĽk, hogy egy durva mozdulattal elszakĂ­tsák, akkor törvĂ©nyszerĂ», hogy az utolsĂł szálig felbomoljĂ©k”.

Az államtitkár hangsĂşlyozta, eljött az ideje annak, hogy vĂ©gre ne „mĂ©ricskĂ©ljĂĽnk”, miĂ©rt kĂĽlönböztetik, bĂ©lyegzik meg, vetik ki ma is maguk közĂĽl az áldozatnak kiszemeltet.

MTI-fotĂłk
Doncsev András, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára gyújt gyertyát a népirtás helyszíneinek feliratainál a roma holokauszt emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen a fõváros IX. kerületében, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban 2013. augusztus 2-án.

„NekĂĽnk egyforma, kĂ©rlelhetetlen szigorral Ă©s a törvĂ©ny teljes erejĂ©vel kell lesĂşjtani bárkit is Ă©rjen a megkĂĽlönböztetĂ©s, nyelve, vallása, bõrszĂ­ne miatt” – jelentette ki Doncsev András, hozzátĂ©ve: mert ez nem többsĂ©g Ă©s kisebbsĂ©g, hanem emberi mĂ©ltĂłság kĂ©rdĂ©se.

Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója köszöntõjében arról beszélt, a köztudat részévé kell tenni, hogy mi történt Komáromban vagy Budapesten, a józsefvárosi pályaudvaron, ahol összegyûjtötték és vagonokba zsúfolták a magyarországi romákat 1944 õszén és telén.

Feladatunk, hogy a legyilkolt közössĂ©geket összegyĂ»jtsĂĽk, ezt a magyar törtĂ©nelemben is rögzĂ­tsĂĽk Ă©s bevigyĂĽk az oktatásba – mondta.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, a Fõvárosi Cigány Önkormányzat vezetõje beszédében hangsúlyozta, hogy tudatni kell a világ polgáraival: a holokauszt, a porrajmos nem a gázkamrákkal, hanem a kirekesztõ gondolatok megszületésével kezdõdött, majd könyvégetésekkel, boltok bezárásával, fajvédõ törvények elfogadásával folytatódott.

Szerinte ma Ăşjra a kirekesztĂ©s Ă©s a megbĂ©lyegzĂ©s járja be hĂ©tköznapjainkat. „De ma mĂ©g idõben vagyunk”, hogy figyelmeztessĂĽk a veszĂ©lyre a társadalmat. Eljött az eszmĂ©lĂ©s ideje – jelentette ki Makai István.

HangsĂşlyozta, „ma sokkal szĂĽksĂ©gesebb a nyĂ­lt, egyenes, õszinte beszĂ©d Ă©s cselekedet, mint eddig bármikor. Az oly sokszor emlegetett, a sokfĂ©lekĂ©ppen Ă©s sokfĂ©le iránybĂłl is megfogalmazott összefogás az egyetlen kulcsa annak, hogy egy bĂ©kĂ©s, igazi Ă©rtĂ©keken alapulĂł társadalmat tudjunk Ă©pĂ­teni” – mondta.

Makai István beszédét követõen a jelenlévõk mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére az emlékközpont udvarának egyik falánál, amelyre olyan településneveket függesztettek ki, ahol 1944-ben roma embereket mészároltak le.

A megemlékezésen részt vett Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke, valamint megjelentek diplomáciai testületek képviselõi is.

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban néhány óra alatt több mint háromezer roma embert gyilkoltak meg.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés és a Fõvárosi Cigány Önkormányzat elnöke mond beszédet a roma holokauszt emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen a fõváros IX. kerületében, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban 2013. augusztus 2-án.

Együtt-PM: Közös fellépés kell a gyûlölet ellen

Az Együtt-PM szerint a roma holokauszt emléknapja arra emlékeztet, hogy a gyász mellett aktívan fel kell lépni és közösen tenni kell a kirekesztés legapróbb jelei, a gyûlölet minden szava és tette ellen.

Az ellenzéki pártszövetség vezetõi, köztük Bajnai Gordon volt miniszterelnök az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták, fejet hajtanak a származásuk miatt üldözött, megkínzott és meggyilkolt magyarok emléke elõtt.

FelidĂ©ztĂ©k, hogy a magyar állam aktĂ­v szerepet vállalt a roma holokauszt, a porajmos megszervezĂ©sĂ©ben Ă©s vĂ©grehajtásában, ezĂ©rt a magyar nemzet Ă©letbevágĂł Ă©rdeke, hogy emlĂ©kezzen az áldozatokra Ă©s ne felejtse el az árulást sem. „Egy államnak kötelessĂ©ge megvĂ©denie polgárait, egy közössĂ©g tagjainak pedig szolidaritást kell vállalnia egymással, kĂĽlönösen azokkal, akiket a lĂ©tĂĽkben fenyeget bármilyen veszĂ©ly” – fogalmaztak.

Az EgyĂĽtt-PM szerint az emlĂ©knapnak komor aktualitást ad, hogy elsõfokĂş Ă­tĂ©lethozatalához közelĂ­t a romagyilkosságok nĂ©ven elhĂ­resĂĽlt bĂ»ncselekmĂ©nyek ĂĽgyĂ©ben indult per. Ezzel összefĂĽggĂ©sben kiemeltĂ©k: hat magyar embert csak azĂ©rt öltek meg, mert cigányok is voltak, „nem azĂ©rt, amit tettek, vagy nem tettek, hanem azĂ©rt, aminek szĂĽlettek”. Ennek a szörnyĂ»sĂ©gnek Ă©ppĂşgy bele kell Ă©gnie a nemzet emlĂ©kezetĂ©be, ahogyan más, nemzeti tragĂ©diánknak – Ă­rták.

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban néhány óra alatt több mint háromezer roma embert gyilkoltak meg.


KDNP: Egyetlen rendszer sem bélyegezhet meg embercsoportokat

Egyetlen rendszernek sem lehet lĂ©tjogosultsága, amely embereket, embercsoportokat megbĂ©lyegez, meghurcol Ă©s lĂ©tĂ©ben fenyeget – rögzĂ­tette a KeresztĂ©nydemokrata NĂ©ppárt (KDNP) a roma holokauszt áldozatainak emlĂ©knapja alkalmábĂłl kiadott pĂ©nteki közlemĂ©nyĂ©ben.

Mint írták, fõhajtással emlékeznek az áldozatokra.

KiemeltĂ©k: az Ă©let iránti elkötelezõdĂ©sĂĽk okán is hiszik az emberi mĂ©ltĂłság tiszteletĂ©nek fontosságát. Vallják, hogy egyetlen rendszernek sem lehet lĂ©tjogosultsága, amely embereket, embercsoportokat megbĂ©lyegez, meghurcol Ă©s lĂ©tĂ©ben fenyeget. Legyen szĂł bármilyen ideolĂłgiai terrorrĂłl, az nem csak ez egyes ember Ă©letĂ©t, hanem az egĂ©sz nemzet jövõjĂ©t kĂ©pes elpusztĂ­tani – fogalmaztak.

Hozzátették: éppen ezért kell emlékezni és soha el nem feledni a diktatúrák okozta sebeket, valamint a lelki és fizikai pusztítást, amelyet valamikor véghezvittek.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. augusztus 02. 20:00:52
Kötelezõ film holokoszt témaökörben!

Filmajánló: Életvonat
http://magyarnemz...dmore=2334

YouTube Videó
#2 | postaimre - 2013. augusztus 02. 20:20:04
Tercs, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a magyar naptárban az igazi áldozatok, ti nememberek!

A mossad-cia voltak a kitervelõk és persze az elkövetést sem bízták a véletlenre!


Mária, Róbert, Robika, Jenõ, József és Éva - filmes kampány az áldozatok emlékére

A roma holokauszt nemzetközi emléknapján idén a magyar romák ellen elkövetett 2008-2009-es sorozatgyilkosság áldozataira emlékezõ kampány is indult.
Az áldozatok neve (ábécé-sorrendben) és életkora: Balogh Mária, 43 évesen ölték meg; Csorba Róbert, 27 évesen ölték meg; ifj. Csorba Róbert, 5 évesen ölték meg; Kóka Jenõ, 54 évesen ölték meg; Nagy József, 43 évesen ölték meg; Nagy Tiborné Illés Éva, 40 évesen ölték meg
http://www.stop.h...e/1169744/
#3 | postaimre - 2013. augusztus 02. 20:58:05
És csak szaporodnak, mint a nyulak....

Nem meri hazavinni ötösikreit a prágai roma asszony
Mind az öt kisbabám egĂ©szsĂ©ges, nekem sincs semmi bajom, ennek ellenĂ©re mĂ©g nem merem hazavinni õket a sok fenyegetĂ©s miatt. Nagyon köszönöm a fõorvos asszony megĂ©rtĂ©sĂ©t – nyilatkozta pĂ©nteken a cseh közrádiĂłnak Alexandra Kinová.

Így folytatta: "A szülésemet követõ napokban elhalmoztak ajándékokkal és jókívánságokkal. Miután kiderült, hogy az élettársam is roma, miként én is, megszaporodtak a fenyegetések. A lakásunk elõtt már most is rendõrök járõröznek, mert miután az egyik tévéhíradóban bemutatták új otthonunkat, névtelen levelekben azzal riogattak bennünket, hogy ha hazahozzuk gyermekeinket, akkor ránk gyújtják a lakást. Mivel ilyen rasszista cselekedet már megtörtént országunkban, ezért arra kértük lakóhelyünk polgármesterét, hogy az eddigi földszinti otthonunkat cseréljék ki. Kérésünknek eleget tettek".
http://nol.hu/kul...y_?ref=sso
#4 | Perje - 2013. augusztus 02. 23:12:44
Már néhány évtized a hátam mögött van, de még nem találkoztam olyan romával, aki megemlítette volna, hogy elhurcolták valamyik felmenõjét, családtagját, rokonát.
Nagyapámat is gyakran kérdezgettem a cigók felõl, de alig találkozott a II. vh elõtt egy-egy egyedükkel. Az Alföldön nagyon kevés cigány élt még az ötvenes , hatvanas években is. Idõnként lehetett látni egy-egy lovas kocsival átutatazó családot, egy- egy késélezõt ,vályogvetõt vagy edényfoltozót. Nagyon ritkán cigány muzsikusokat. Romániából évente talán egyszer jöttek át házaló oláh kereskedõk. Õket végképp nem szerette senki az erõszakosságuk miatt. A falvaknak jogában állt eldönteni, hogy enged-e letelepedni ott cigányokat, vagy sem. Ez így is volt az elsõ Fidesz-Kisgazda kormányzásig, amikor Torgyán betelepített néhány falu üresen álló házaiba felzárkóztatásként családokat.
Gyerekkoromban még egyetlen cigány gyerek nem járt az iskolánkba sem. A gyerekeim osztályába a 80-as években már beíratkozottt egy- egy cigány gyerek. A nemrég nyugdíjba ment Karancs környéki tanítónõ rokonom már olyan osztályokat tanított, ahol nem cigány gyerek már szinte nem is volt.
Én még emlékszem azokra a vidéki sorházakra is , amit az állam épített és ingyen adott át felzárkózni akaróknak.

Szívesen elolvasnék egy olyan hiteles tanulmányt, amely részletezné, hogy az ország melyik táján éltek ezrével a romák a II.vh elõtt és mivel folglalkoztak, mibõl éltek?
#5 | postaimre - 2013. augusztus 03. 08:32:50
Perje, Ficó sem "emlékszik"..., mert ugyi ami nem is volt ebben a formában, arra nehéz is elmélkedni! Ismered a zsidó paradoxont, a ugyi? Minél jobban irtják õket, annál többen lesznek... és persze ilyenkor felmerül a gyanú, hogy maga az irtás vagy nem volt hatékony, vagy nem is volt. Az a baj, hogy ez a sok holokamus baromság viccnek ízléstelen és persze minden egyes holokamus hazodozással a valódi áldozatok emlékét gyalázza a tetves zsidó-cigány moslék banda. Van erre megoldás.

Fico: A roma holokauszt emlékét alig egy évtizeddel ezelõtt még "por lepte"

Soha nem érhet véget a történelmi igazság keresése, kötelességünk emlékezni arra, aminek nem szabad megismétlõdnie - hangoztatta Robert Fico szlovák kormányfõ a roma holokauszt nemzetközi emléknapján Dunaszerdahelyen rendezett megemlékezésen pénteken.

A nemzetközi emléknap alkalmából az idén már nyolcadik alkalommal szervezett megemlékezést a Csallóköz központjának számító városban, a 2006-ban állított emlékmûnél a település önkormányzata és a dunaszerdahelyi székhelyû Romológiai Kutató Intézet.
http://www.stop.h...e/1169800/

Bár a kép sugallata is ez, de odakommentálom, hogy biza újra kell kezdeni, de most már élesben, nem kamuból és nem szabad egyeten férget sem kiengedni a kezünkbõl és egyetlen egy tetûnnek sem megbocsájtani. Nincs erre felhatalmazásunk.

maffiozok.szunyi.com/images/34151-3q7847yq2x-633.jpg

http://www.tudozs...9872588858
#6 | rozsola - 2013. augusztus 03. 11:10:36
Így van minden demokratának kötelessége.
" KDNP: Egyetlen rendszer sem bélyegezhet meg embercsoportokat "
Kedves KDNP. Ismerik önök a Talmudot ? Vajon a zsidó amikor " goj " -nak nevezi a " nemzsidót " megbélyegez ?
Amikor a cigány a nemcigányra azt mondja " gádzsó " vajon nem megbélyegzés ?
Önök mit szólnak a zsidó-nemzsidó és cigány-nemcigány fogalmakhoz ?
Demokrataként nagyon örülök ezen szavaknak , mondatoknak. Csupán azt nem értem , hogy a zsidó és cigány nacionalizmust , rasszismust miért nem itéli el senki sem ?
Miért hagyja a média a zsidókat és cigányokat , hogy szabadon , fennhangon gyalázzanak , mocskoljanak más népeket ?
#7 | postaimre - 2013. augusztus 03. 14:40:26
Itt vannak ezek a hiénák.

Vérre mentõ vita és csoportos bunyók Borsodban

Egy férfi kis híján meghalt, többen megsérültek.

Szombatra virradóan Mályinkára riasztották a rendõröket, miután négy fiatal jelent meg az egyik háznál, trágár szavak kíséretében. Ordítoztak, a lakókkal kötekedtek. A fiúk egy krosszmotorral rongálták meg a kerítést, majd bementek az udvarra és rugdosni kezdték az ajtót. A tizen- és huszonéves fiatalokat garázdaság miatt állították elõ.

Tiszakarádon is intézkedniük kellett az egyenruhásoknak. Pénteken hat verekedõt állítottak elõ, a fiatalok az utcán estek egymásnak, miután szóváltásba keveredtek. Egyikük sem úszta meg sérülések nélkül. Eljárás indult ellenük, ugyancsak garázdaság miatt.

A legsúlyosabb összetûzés Miskolcon volt. Egy 38 éves férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba, miután egy 27 éves sajószentpéteri férfi összeverte. A támadót a rendõrök elfogták, elõállították és õrizetbe vették.
http://www.hir24..../#aktualis
#8 | von Dorlatosch - 2013. augusztus 03. 15:01:09
Már megint ragaszkodnak a képzavarokhoz. "roma ember"? Kik azok a romák? Én csak cigányokat láttam eddig. Tehát cigány emberre gondolnak? Ez a kettõ így megint nem passzol össze. Az "ember" minõség kiérdemléséhez teljesíteni kell alapvetõ erkölcsi, morális és érzelmi normákat. Erre a cigány nem hajlandó. A zsidó sem. Tehát nevezhetjük-e õket embernek?

"Emberi Erõforrások Minisztériuma? Az ember erõforrás használó. Ha az ember válik erõforrássá, akkor beszélünk rabszolgáról. A mai "emberi erõforrás" csak annyiban különbözik a rabszolgától, hogy a mûszak végeztével hazaengedik, hogy a lakhatását és élelmezését saját maga finanszírozza és ne kelljen barakkokat építeni. Õrizni már nem szükséges közvetlenül.

Ez valami egészen perverz szokás, arra emlékezni állandóan, akiket õk gyilkoltak le.:(
#9 | Perje - 2013. augusztus 03. 18:47:17
A tiszaburai zavargásokról:
http://www.jovonk...zavargasok
#10 | postaimre - 2013. augusztus 03. 19:28:29
Munkatábor? Ja, még nem az, csak zsidó-pohácáskodás a nemzet vérén, pénzén, de legalább már cigányok, mert ugye õk tudják, hogy azok, ahogy a zsidó is tudja, hogy nem ember.


Utálom, hogy roma, én cigány vagyok

Tizenkét cigány lány vehetett részt egy kéthetes médiatáborban a Buvero program jóvoltából Dunabogdányban. Elsajátíthatták az újságírás alapjait, megtanultak filmezni és vágni. A cél, hogy a társadalom legelnyomottabb rétege is hallatni tudja a hangját a médián keresztül és esélye legyen ebben a szakmában. A program sikeres, az ország különbözõ, hátrányos helyzetû térségeibõl érkezett roma lányok úgy érzik, most már magabiztosan tudnak a kamera elé állni, és egy új világ tárult fel elõttük.

Elsõ hallásra furcsának tûnhet, hogy csak lányokat várnak egy táborba, de Bársony Kata, a Romédia Alapítvány igazgatója és a roma lányoknak újságírást oktató tábor szervezõje szerint ennek komoly oka van. A fiatal roma nõkben van ugyanis jelenleg a legnagyobb elfecsérelt társadalmi tõke. Emellett az is tény, hogy a roma kultúra alapvetõen verbális, vagyis a kimondott szavakon, nem az írott szövegeken alapul, a történetmondás központi szereplõi pedig a nõk. Így õk képesek arra, hogy közvetítsék kultúrájuk fontos elemeit a többségi társadalom felé. Ráadásul a média szereti a szép lányokat, így nagy lehetõség lehet a fiatal roma nõk számára.
http://index.hu/k...ny_vagyok/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.