Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mindenki f√©l, csak a menek√ľltek nem - riport a gett√≥b√≥l


Sz√©pen k√∂ztudatos√≠tj√°k a zsarol√°s m√°sik r√©sz√©t a cig√°nyok "ut√°n" √©s a zsid√≥kat b√ļjtatand√≥. Igen, ennek a helyzetnek hum√°nusan kell v√©get vetni. Mindenki h√ļzzon vissza a sz√ľl√Ķhaz√°j√°ba! Ennek felt√©tele a kavar√≥kat, szabadvakol√≥kat, cion√©kat, CIA-, mossadot...likvid√°lni kell, Izraelt megsemmis√≠teni a zsidajaival egy√ľtt demokratikusan, "civiliz√°lt" m√≥don. Szerintem a foszfor √©ppen megteszi. Este van. B√°rhov√° n√©zek, minden√ľtt csoportba verõd√∂tt, sz√≠nes b√Ķr√Ľ f√©rfiak l√≥fr√°lnak a j√°rd√°n. Egy buszmeg√°ll√≥ban furcsa ruh√°s emberek pakolnak halmokba √©lelmiszereket, majd az egyik√ľk a f√∂ldre borulva im√°t kezd k√°nt√°lni. Szutykos fiatal h√ļz el mellett√ľk √ľd√≠tõvel roskad√°sig megrakott biciklij√©n. Egy k√∂zeli krim√≥b√≥l keleti zene hangjai sz√ľremlenek ki. Aki hasonl√≥ √©lm√©nyre v√°gyik, ne utaz√°si irod√°hoz forduljon, √©s ne is Rejt√Ķ Jen√Ķ l√©gi√≥s reg√©nyeit porolja le, egyszer√Ľen csak l√°togasson el Debrecenbe, a S√°msoni √ļtra.

A menek√ľltt√°bor k√∂zretteg√©snek √∂rvend a k√∂rny√©ken. A v√°ros sz√©l√©n van, m√©gis k√∂zel egy lak√≥telephez, egy kertv√°rosi √∂vezethez √©s a debreceni „r√≥zsadomb” perem√©hez. Eredetileg h√°romsz√°z emberre kalibr√°lt√°k a volt szovjet laktany√°b√≥l √°talak√≠tott musz√°jod√ļkat, mostanra azonban majdnem √∂tsz√∂r annyian lakj√°k. Ennek primer oka, hogy – az Eur√≥pai Bizotts√°gnak k√∂sz√∂nhet√Ķen – janu√°r elseje √≥ta Magyarorsz√°gon nem lehet idegenrend√©szeti √Ķrizetbe venni, vagyis elz√°rni olyan k√ľlf√∂ldit, aki menek√ľltnek vallja mag√°t. A j√≥ h√≠r sz√°rnyakat adott az uni√≥ fel√© igyekv√Ķ gazdas√°gi √©s b√Ľn√ľgyi migr√°ci√≥nak. Afg√°nok, pakiszt√°niak, szerbek, koszov√≥iak, alb√°nok, egyiptomiak, afrikai orsz√°gok lak√≥i, csecsenek, gr√ļzok landolnak a sok√°gyas barakkokban. Egy helyi anekdota szerint a jug√≥ v√°ls√°g idej√©n egy elmegy√≥gyint√©zet √∂sszes lak√≥j√°t buszokra rakt√°k, √©s mi sz√©pen befogadtuk √Ķket.

Let√©rdel, √©s nekil√°t a k√∂telez√Ķ im√°nak

A port√°s szerint a Bel√ľgyminiszt√©riumt√≥l kell enged√©lyt k√©rni, hogy bemehess√ľnk, √©s m√©g az √©p√ľletet is tilos fot√≥zni. F√©lti az √°ll√°s√°t, √ļgyhogy fel√≠rja a rendsz√°munkat, illetve a mikrofonos biztons√°gi kamer√°k miatt j√≥ hangosan utas√≠tja vissza a szolg√°lat lej√°rta ut√°nra megcsillantott s√∂r√∂z√©st. Odabent zs√ļfolts√°g, szinte csak f√©rfiakat √©s gyerekeket l√°tni. A t√°bor bej√°rat√°hoz t√∂bb g√∂ngy√∂leg √ľd√≠t√Ķvel teker√Ķ bring√°s arab p√©nzt szeretne a r√≥la k√©sz√ľlt fot√≥√©rt. Rend√Ķr√∂k √©rkeznek, ideje menni.

Egy k√Ķhaj√≠t√°snyira h√°rom afg√°nnal elegyed√ľnk sz√≥ba. A 19-es buszt v√°rj√°k, az egyetlent, ami a t√°borig megy. Ezen osztoznak a helybeliekkel, ut√≥bbiak nagy b√°nat√°ra. Als√≥ hangon is legal√°bb f√©l m√°zsa lisztet √©s t√∂bb karton k√≥l√°nak hazudott cukros √ľd√≠t√Ķt pakolnak a j√°rd√°ra. Egyik√ľk a tradicion√°lis afg√°n √∂lt√∂zetet viseli az elengedhetetlen szak√°llal, a m√°sik kett√Ķ k√≠nai boltb√≥l sz√°rmaz√≥ „eur√≥paibb” cuccot. A besz√©lget√©s csak azut√°n indul be, hogy elfogadok egy datoly√°t a fel√©m ny√ļjtott pap√≠rt√°lc√°r√≥l. Mint ut√≥bb kider√ľl, a r√∂gt√∂nz√∂tt vend√©gl√°t√°s a Ramad√°n aznapi b√∂jtj√©nek megt√∂r√©s√©t is jelenti. Bevall√°suk szerint mindannyian a t√°libok el√Ķl menek√ľltek haz√°nkig, k√©t h√≥napja vannak Debrecenben, √©s esz√ľk √°g√°ban sincs tov√°bbmenni. Munk√°ban rem√©nykednek, ha megkapt√°k a st√°tuszt, no meg feles√©gben, ha lesz p√©nz√ľk. Egyel√Ķre a csal√°d gondoskodik az anyagiakr√≥l, mutatja egyik√ľk a Western Union √°tutal√°st. Azt√°n olyat l√°tunk, ami P√°rizsban, Londonban vagy B√©csben m√°r megszokott dolog, Magyarorsz√°gon azonban m√©g bizarrnak mondhat√≥: a hith√Ľ muzulm√°n v√°ratlanul let√©rdel a buszmeg√°ll√≥ban, √©s nekil√°t a k√∂telez√Ķ esti im√°nak.

A Balk√°nr√≥l j√∂v√Ķk vesz√©lyesebbek

A meg√°ll√≥ m√∂g√∂tt k√∂zl√©keny z√∂lds√©ges, aki valaha nagymen√Ķ boltos volt, kilenc alkalmazottal, azt√°n sz√©p lassan t√∂nkrement. Amikor 2011 v√©g√©n leh√ļzta a rol√≥t, olcs√≥bb volt a tej, mint az els√Ķ Orb√°n-korm√°ny idej√©n. Ma m√°r csak √Ķt tartja el a karcs√ļ bev√©tel. √ögy besz√©l a menek√ľltekr√Ķl, mint aki belet√∂r√Ķd√∂tt abba, hogy ez a p√°lya. Ahogy bes√∂t√©tedik, gyalogos vev√Ķre m√°r nem sz√°m√≠t, de biciklis gyereket sem k√ľldenek m√°r ilyenkor bev√°s√°rolni a sz√ľl√Ķk. A vev√Ķk a „szerecsenekt√Ķl” f√©lnek, pedig szerinte a Balk√°nr√≥l s√ļlyosabb figur√°kat f√ļjt ide a sz√©l. Amikor t√∂megben voltak, lopni is j√∂ttek – mondja –, ami zsebbe belef√©rt, azt vitt√©k, azt√°n sokakat elsz√°ll√≠tottak, √≠gy n√°la √©s a szemk√∂zti pressz√≥ban is a fel√©¬≠¬≠re esett vissza a forgalom.

Az eml√≠tett vend√©gl√°t√≥ipari egys√©g igaz√°b√≥l internetkocsma, amelyet 15 √©ve √ľzemeltet egy hat√≥s√°gi tolm√°csk√©nt is funkcion√°l√≥, itt ragadt afg√°n. Minden becs√ľlettel be van kamer√°zva, h√°tha visszatart√≥ er√Ķt k√©pez a nem ritka atrocit√°sokkal szemben. A helyis√©g egyik fel√©ben k√∂zel h√ļsz pici f√ľlke monitorral, internet-hozz√°f√©r√©ssel, mikrofonos fejhallgat√≥val, hogy az otthoniakkal √©rintkezhessen a haz√°nkba szakadt csal√°dtag. Kint a teraszon prostitu√°ltak t√°rsas√°g√°ban √ľld√∂g√©lnek a t√∂bbiek. Egy transzvesztita k√©retlen√ľl is t√°j√©koztat√≥ba kezd, √©s tapasztalatait arra az id√Ķszakra alapozza, amikor k√©t √©vig szoci√°lis munk√°sk√©nt t√©nykedett a menek√ľltek k√∂z√∂tt. H√°rom kateg√≥ri√°ra osztja a t√°borlak√≥kat: gyilkosok, √ľld√∂z√∂ttek √©s gazdas√°gi menek√ľltek. K√∂z√ľl√ľk sokan homoszexu√°lisok vagy k√ľl√∂nf√©le ajz√≥szerek rabjai. N√Ķnem√Ľ koll√©g√°ja tudni v√©li, hogy a t√°borba most vesznek fel 160 k√ľls√Ķs, jobb√°ra munkan√©lk√ľli biztons√°gi √Ķrt, akiket a BM fizet. A pultos l√°ny eddig b√≠rta. Gyakorlatilag kisepr√Ľz minket a lebujb√≥l, mik√∂zben azt hajtogatja, hogy nem szeretn√© miattunk elveszteni az √°ll√°s√°t. Becs√ľlet√©re legyen mondva, megadja f√Ķn√∂ke sz√°m√°t, aki m√°snap reggel interj√ļt √≠g√©r a Heteknek, √°m est√©re meggondolja mag√°t, mondv√°n: nem b√≠zik az √ļjs√°g√≠r√≥kban. A debreceniek meg az afg√°nokban.

A rend√Ķr√∂k csak a l√°tszatot tartj√°k fenn

A hossz√ļ √©vek √≥ta menek√ľltekkel foglalkoz√≥ rend√Ķrs√©gi forr√°sunk pedig feletteseiben nem b√≠zik, √≠gy „fedett” helyen tal√°lkozunk. Somm√°s v√©lem√©nye szerint a napi szint√Ľ meger√Ķs√≠tett rend√Ķri jelenl√©t hatalmas energi√°kat √©s p√©nzt em√©szt f√∂l, mik√∂zben csak a biztons√°g l√°tszat√°t k√©pes fenntartani, mivel a vend√©gek j√≥volt√°b√≥l kezelhetetlen helyzetek j√∂nnek l√©tre. A t√°borlak√≥k 90 sz√°zal√©k√°t k√∂z√∂ns√©ges b√Ľn√∂z√Ķnek tartja, akik a v√©rbossz√ļ vagy az igazs√°gszolg√°ltat√°s el√Ķl menek√ľltek nyugatra. T√∂bbs√©g√ľk olyan helyr√Ķl j√∂n, ahol vagy t√∂rv√©nyek nincsenek, vagy sz√°monk√©r√©s. D√∂nt√Ķen muzulm√°nok, akik elv√°rj√°k, hogy toler√°ljuk, s√Ķt dot√°ljuk a m√°ss√°gukat, √©s az olyan kultur√°lis k√ľl√∂nbs√©geket is provok√°ci√≥k√©nt √©rt√©kelik, amelyek egy √°tlag magyarnak semmilyen jelent√©ssel nem b√≠rnak. (Ramad√°nkor bels√Ķ rend√Ķrs√©gi k√∂rlev√©l megy a fogvatart√°s megv√°ltozott szab√°lyair√≥l.) Ugyanakkor alkalmatlanok a beilleszked√©sre, √©s sok szempontb√≥l sz√°z √©vvel vannak lemaradva a mi civiliz√°ci√≥nkhoz k√©pest. Nem f√©lnek a ver√©st√Ķl, hiszen r√©sze a szocializ√°ci√≥juknak, j√≥l t√Ľrik a f√°jdalmat, adrenalinf√ľgg√Ķk. G√°zspray-vel sem √©rdemes √Ķket lef√ļjni, mert jobban b√≠rj√°k, mint maga a rend√Ķr.

K√©t dologt√≥l tartanak, a kuty√°t√≥l √©s a fegyvert√Ķl. Ut√≥bbi t√∂bbsz√∂r ker√ľl el√Ķ v√©gs√Ķ √©rvk√©nt a f√Ķleg √°zsiaiak √©s afrikaiak k√∂z√∂tt kialakul√≥ vereked√©sek csillap√≠t√°s√°ra, mint ah√°ny jelent√©sbe bele√≠rj√°k. Ha balh√© van, sz√°mukra minden fegyver: a sporteszk√∂z√∂k vagy √©ppen a l√°ndzs√°nak kihegyezett fa√°gak. A legut√≥bbi v√©res konfliktus is a t√°boron bel√ľli er√Ķviszonyokat rendezte az afg√°nok √©s a feket√©k k√∂z√∂tt, a focip√°lya feletti birtokjog dolg√°ban. M√°snap 300 afrikait √°tsz√°ll√≠tottak Bicsk√©re. Minden riv√°lis banda csoportokba ver√Ķdve mozog, √©s ha valamelyik√ľket s√©relem √©ri, az √∂sszes csoporttag megsz√≥l√≠tva √©rzi mag√°t. Hallani olyan helysz√≠nel√©sekr√Ķl is, amikor a t√°bor egy r√©sze ink√°bb a diszn√≥v√°g√°s k√©peire eml√©keztet. √Āll√≠t√≥lag egyszer egy eg√©sz h√≥napig nyugalom volt a ter√ľleten, de azt is a f√©lelem kov√°csolta, miut√°n a cig√°nygyilkoss√°gok v√°dlottai bel√Ķttek az utc√°r√≥l az egyik barakk ablak√°n.

A rend√Ķri fels√Ķvezet√©sig nem jutnak el a h√≠rek

A rend√Ķri fels√Ķvezet√©sig nem jut el a rossz h√≠rek t√∂bbs√©ge, mivel a ter√ľleti k√∂z√©pszint √∂sszez√°r, √©s √°ll√°s√°t f√©ltve kozmetik√°zza a statisztik√°kat. Pedig a balh√©k mindennaposak, m√©g ha nem is mindegyikbe avatkoznak bele az am√ļgy k√©pzetlen, motiv√°latlan √©s cs√≥r√≥ rend√Ķr√∂k.

„Nem fogom a majmok miatt kock√°ztatni az √©letem, hiszen holnap m√°r Ausztri√°ban vannak” – mondja forr√°sunk, √©s arra a tendenci√°ra utal, hogy a t√°borban napi 50 √©s 100 f√Ķ k√∂z√∂tti a fluktu√°ci√≥. A hivatalos l√©tsz√°m sokszor k√∂sz√∂n√Ķ viszonyban sincs a val√≥s√°ggal, minden napszakban m√°s adatot kap az ember, m√°r ha siker√ľl kih√ļzni valamit a port√°sszolg√°latb√≥l. Aki elt√Ľnik, az vagy Ausztria fel√© veszi az ir√°nyt, vagy el lett √°sva. Sosem der√ľl ki, melyik verzi√≥ a helyes, az avatatlan magyar szemeknek minden „suvickos k√©p√Ľ” egyforma. Az sem z√°rhat√≥ ki, hogy a megval√≥sult √©s leleplezett nyugat-eur√≥pai terrorcselekm√©nyek elk√∂vet√Ķi k√∂z√∂tt akadnak olyanok, akik el√Ķz√Ķleg Debrecenben √©lvezt√©k a magyar hat√≥s√°gok vend√©gszeretet√©t.

A szemf√ľles magyarok Facebookon szervezik a fuvarokat, mondv√°n: holnap reggel megyek B√©csbe, van m√©g n√°lam n√©gy hely j√≥ √°ron, tal√°lkozunk a vas√ļt√°llom√°s parkol√≥j√°ban. Reggel be√ľl n√©gy t√°volr√≥l j√∂tt ember, leperk√°lj√°k az √∂sszeget, √©s j√≥ esetben t√©nyleg B√©csben sz√°llnak ki. Rossz esetben becsapj√°k √Ķket, √©s miut√°n j√≥ sokat aut√≥znak, valahol a magyar hat√°rvid√©ken sz√©lnek eresztik √Ķket. Akiket k√∂z√ľl√ľk visszatoloncolnak, Magyarorsz√°gon m√°r m√°s nevet mondanak be, mint amivel elhagyt√°k a t√°bort, √©s megint annyival t√∂bb menek√ľlt√ľnk van. B√°rmilyen lenyomozhatatlan nevet √©s t√∂rt√©netet kamuzhatnak, √≠gy kiutas√≠t√°suk is akadozik, mert az anyaorsz√°gokba k√ľld√∂tt megkeres√©seink rendre azzal pattannak vissza, hogy az √Ķ nyilv√°ntart√°sukban ilyen szem√©ly nem szerepel. Felt√©ve persze, hogy van nyilv√°ntart√°s.

√Čjjel j√∂nnek, hogy ne zaklass√°k fel a lakoss√°got

Az ut√°np√≥tl√°stranszportok √°ltal√°ban √©jjel vagy a hajnali √≥r√°kban √©rkeznek a t√°borba, hogy ne zaklass√°k fel feleslegesen a lakoss√°got. A frissek azonnal leveszik, hogy hol h√ļz√≥dnak a korl√°tok, √©s mi az a haszon, amit a nemzetk√∂zi egyezm√©nyekb√Ķl √©s a h√≠res eur√≥pai toleranci√°b√≥l kinyerhetnek.

A t√°borban ingyen kapnak teljes ell√°t√°st (vall√°sonk√©nt elt√©r√Ķ men√ľvel) √©s gy√≥gyszert, 24 √≥r√°s orvosi √ľgyelet vigy√°zza eg√©szs√©g√ľgyi √°llapotukat. Rezsit sem kell fizetni, √©s kopolty√ļnk√©nt havi huszonezret zsebelnek be az √°llamt√≥l. Nem is √©ri meg beilleszkedni, mert akkor l√Ķttek a t√°mogat√°snak.

A bels√Ķ biztons√°gi szolg√°lat alkalmatlan arra, hogy betartassa a szab√°lyokat –mond¬≠ja forr√°sunk. A m√°r eml√≠tett 160 √ļj sep¬≠r√Ķ securitys a t√°boron bel√ľl elm√©letileg j√ļlius elsej√©t√Ķl m√°r √ľzemel√Ķ idegenrend√©szeti √Ķrz√∂tt sz√°ll√°st fogja √ľzemeltetni. Itt m√©g azonban vannak porszemek a g√©pezetben. P√©ld√°ul romland√≥ √©lelmiszer nem t√°rolhat√≥ az √©p√ľletekben, ennek ellen√©re t√∂bb b√ľf√©t is m√Ľk√∂dtetnek a tehet√Ķsebb menek√ľltek, s√Ķt j√≥ p√©nz√©rt f√Ķznek is a bentiek sz√°j√≠ze szerint.

Szembe√∂tl√Ķ anyagi k√ľl√∂nbs√©gek

Egyre szembe√∂tl√Ķbbek az anyagi k√ľl√∂nbs√©gek k√∂z√∂tt√ľk: m√≠g az egyik csak h√°rom szem krumplit tud venni √©s egy fej hagym√°t, a m√°sik taxisokkal v√°s√°roltat be mag√°nak a k√∂zeli Penny Marketben, vagy vel√ľk hozatja el a sz√ľks√©ges dokumentumokat a v√°rosi hivatalokb√≥l.

Egy√©bk√©nt nem v√©letlen, hogy a S√°msoni √ļton tal√°lhat√≥ az orsz√°g legnagyobb forgalm√ļ Pennyje. A biztons√°gi √Ķr szerint a bosny√°kok a legdurv√°bbak, de az arabok is el√Ķszeretettel feledkeznek meg a v√©g√∂sszeg kiegyenl√≠t√©s√©r√Ķl. A kis√°ruh√°zba √∂z√∂nl√Ķ menek√ľltek gyerekei mindent leszednek, ami ehet√Ķ, √ļgy kell a kez√ľkb√Ķl kit√©pni a kaj√°t, ami√©rt azt√°n sz√ľleikkel k√°nonban ordib√°lnak. De azt is kik√©rik maguknak, ha k√∂veti √©s figyeli √Ķket a biztons√°gis, akinek k√ľl√∂n list√°ja van a „legkelend√Ķbb” √°rukr√≥l. Mert a m√°zsasz√°m elsz√°ll√≠tott cukrot √©s lisztet kifizetik ugyan, de amit siker√ľl ellopni (sampon, kozmetikumok stb.), azt m√°snap eladj√°k a debreceni piacon, a „Zsibin”. Kifejezetten a menek√ľltek kedv√©√©rt nyitottak olyan kassz√°t, ahol eur√≥val is lehet fizetni, m√©gis rendszeresen √°ll a b√°l, ha forintban kapnak vissza.

F√Ķleg a gazdagabbakn√°l felbukkan√≥ √∂tsz√°z eur√≥sok miatt √©p√ľlt r√° sz√©p lassan komoly ipar√°g a debreceni t√°borra. Az elm√ļlt id√Ķben √∂t p√©nzv√°lt√≥ √©s n√©gy internetk√°v√©z√≥ ny√≠lt a k√∂rny√©ken, dokumentumokhoz √©s k√°b√≠t√≥szerhez is hozz√° lehet jutni j√≥ p√©nz√©rt, a kocsm√°kba magyar m√°r be sem megy arrafel√©, a f√©rfi √©s n√Ķi prostitu√°ltak pedig √°lland√≥ vend√©gek a nemi orient√°ci√≥ szerint j√≥l behat√°rolhat√≥ t√∂rzshelyeken.

A civilek sikertelen√ľl harcolnak

A civil ellen√°ll√°s egyel√Ķre sikertelen√ľl igyekezett felh√≠vni a v√°rosvezet√©s figyelm√©t a helyzet tarthatatlans√°g√°ra. Volt, aki ezer k√∂rny√©kbeli al√°√≠r√°s√°val s√©t√°lt be a polg√°rmesterhez, de csak a port√°ig jutott, √©s vannak, akik interneten pr√≥b√°lj√°k megugrani az ingerk√ľsz√∂b√∂t. A „Debreceni Menek√ľltt√°bor – Nem akarjuk” Facebook-profilnak 3600 kedvel√Ķje van, √©s f√Ķleg a s√©relmeket, tapasztalatokat, j√∂v√Ķbeni kil√°t√°sokat gy√Ľjt√∂tte √∂ssze. A v√°ltozatoss√°g kedv√©√©rt az oldal gazd√°ja szint√©n f√©l, ez√©rt √Ķ is n√©vtelens√©gbe k√≠v√°n burkol√≥zni. Szenvtelen√ľl sorolja a hajmereszt√Ķ sztorikat: f√©nyes nappal t√©pik le az id√Ķs n√©ni nyak√°b√≥l az aranyl√°ncot; k√©t l√°nynak k√©st szor√≠tottak a tork√°hoz, √©s elvett√©k a mobiljukat; √ľnnepeik alkalm√°val hajnalig tart√≥ ricsaj √©s ordib√°l√°s; azzal sz√©d√≠tik a l√°nyokat a belv√°rosban, hogy orvostanhallgat√≥k az egyetemen; elfoglalj√°k a bicikliutat, √©s ha valaki csenget vagy r√°juk sz√≥l, azt ler√°ngatj√°k a bring√°r√≥l; sim√°n lepofoznak b√°rkit, akit ellens√©gesnek v√©lnek; ott v√©gzik el a sz√ľks√©geiket, ahol √©ppen r√°juk j√∂n, √©s teleszemetelik a k√∂rny√©ket; hatan-nyolcan k√∂rbefognak fiatal l√°nyokat √©s letapizz√°k √Ķket; elszaporodtak a rabl√°sok, kocsifelt√∂r√©sek; drogot k√©rnek a j√°r√≥kel√Ķkt√Ķl. Ezek p√°r sz√°zal√©k√°b√≥l lesz rend√Ķrs√©gi √ľgy, a nemi er√Ķszakon, a gyilkoss√°gon k√≠v√ľl m√°r csak tetten√©r√©s eset√©n indul elj√°r√°s.

Ennek rend√Ķrs√©gi forr√°sunk szerint egyik oka, hogy a tisztek f√©lnek azokt√≥l az „egzotikus” betegs√©gekt√Ķl, amelyeket a menek√ľltek behoznak Magyarorsz√°gra (lepra, tbc, HIV stb.). Volt olyan kihallgat√°s, amikor a gyan√ļs√≠tott emberi m√©l¬≠t√≥s√°g√°ra hivatkozva nem volt hajland√≥ felvenni az eg√©szs√©g√ľgyi maszkot, ez√©rt a rend√Ķr az egyik, a tolm√°cs a vallom√°st tev√Ķvel a m√°sik szob√°ban foglalt helyet. Az elj√°r√°sok ritkas√°g√°nak tov√°bbi oka a tetemes k√∂lts√©gekben keresend√Ķ. Ugyan kinek √©ri meg egy kockasajtlop√°sos √ľgyben 150 ezer forintot kifizetni tolm√°csra? (Am√ļgy a t√°boron bel√ľl zajl√≥ hivatalos p√°rbesz√©dek ford√≠t√°sa is √≥r√°nk√©nt 25 ezer forintba ker√ľl.)

Feles√©g, gyerek nem mehet egyed√ľl bev√°s√°rolni

A civil aktivista szerint a k√∂rny√©ken lak√≥ debreceniekre komoly anyagi terhet r√≥ j√≥l megszokott √©let√ľk √°tszervez√©se. Feles√©g, gyerek nem mehet egyed√ľl bev√°s√°rolni, a tin√©dzser l√°nyokat most m√°r a sz√ľleik hordj√°k aut√≥val, mint az ovisokat, mivel a legk√∂zelebbi buszmeg√°ll√≥ig majdnem egy kilom√©tert k√∂z√∂sen kell megtenni a menek√ľltekkel. Az afg√°nokn√°l k√©s van a gatyasz√°rban, a debreceniek legfeljebb paprika¬≠spray-t v√°s√°rolnak. Lak√°st a k√∂rny√©ken j√≥ ideje lehetetlen eladni. Hi√°ba az √°lland√≥ rend√Ķri jelenl√©t – mondja –, amikor k√©ne, sehol sincsenek, amikor nincs baj, √°lland√≥an bel√©j√ľk botlik az ember.

Mindez√©rt a helyiek az uni√≥ra √©s a polg√°rmesterre haragszanak, aki megv√°laszt√°sakor (3,5 √©ve) meg√≠g√©rte, hogy elpaterolja innen az idegeneket. Ami viszont meglep√Ķ, hogy az oldalon szavazni is lehetett arra, menjenek vagy maradjanak a kelet n√©pei, √©s a panaszos l√°jkol√≥k t√∂bbs√©ge bele tudna t√∂r√Ķdni marad√°sukba, ha kitelep√≠ten√©k √Ķket a lakott ter√ľleten k√≠v√ľlre. Persze olyan is van, aki m√©g azt is bev√°llaln√°, hogy bek√∂lt√∂zik k√∂z√©j√ľk, h√°tha √Ķ is rendszeres havi juttat√°sban r√©szes√ľlne az √°llamt√≥l. Ha – amint h√≠resztelik – a j√∂v√Ķben t√©nyleg 2500-ra nyomj√°k fel a l√©tsz√°mot, jut hely neki is valamelyik kont√©nerh√°zban.

A debreceniek k√≠njukban m√°r √∂nma¬≠gukon nevetnek: minek menjenek k√ľl¬≠f√∂ldre nyaralni, ha ingyen is ennyif√©le n√°¬≠ci√≥t l√°thatnak a S√°msoni gett√≥ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. augusztus 04. 09:43:17
Mondj√°tok m√°r me mi a j√≥ abban √©s kinek, hogy hozz√°n be√°ramlik a "hullad√©k" (persze nem csak az √©s persze egyik r√©sz√ľk k√©nyszer alatt cselekszik), mik√∂zben nek√ľnk meg el kell v√°ndorolni innen? √Črtelmes, logikus v√°laszt v√°rok!

Bye, Bye Magyarország, félmillióan intettek pá-t

Magyarorsz√°gon n√∂vekv√Ķ elv√°ndorl√°st m√©r√ľnk, m√°ra k√∂zel f√©lmilli√≥ potens munkav√°llal√≥ hagyta el az orsz√°got. A kor√∂sszet√©tel szerint ez egy fiatalabb r√©teg, ami k√ľl√∂n vesztes√©gess√© √©s k√∂lts√©gess√© teszi az elv√°ndorl√°st. A hazak√ľld√∂tt p√©nz√ľk pedig t√∂bbnyire nem is hasznosul.
http://www.tozsde...ttek-pa-t/
#2 | lica - 2013. augusztus 04. 14:44:35
Kb.: 6 600 000 munkaképes állampolgár található az országban
Kb.: 3 400 000 munkav√°llal√≥ van, ehhez j√∂n m√©g a kb f√©lmilli√≥ bejelentett munkan√©lk√ľli √©s kb ugyan annyi nem bejelentett munkan√©lk√ľli.
Ez kb.:4 400 000 √°llampolg√°r, a k√ľl√∂nbs√©g 2 200 000 f√Ķ!!!
Teh√°t itt nem f√©lmilli√≥ kiv√°ndoroltr√≥l van sz√≥, no ez benne a h√ľly√≠t√©s s_*_ezt
Ezek KSH adatok, azért vannak kb.-ve és kerekítve, mert napról-napra változnak. s_*_hi

√Črik m√°r ez az EU-s kil√©p√©s nagyon.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.