Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Izrael szervezi a III. vil√°gh√°bor√ļt?


Az izraeli titkos h√≠rszerz√Ķ √ľgyn√∂ks√©g, a Moszad sz√≥cs√∂vek√©nt is ismert, k√©mked√©sre, terrorizmusra √©s biztons√°gpolitikai t√©m√°kra szakosodott izraeli DEBKA internetes honlap leplezetlen√ľl nyilv√°noss√°gra hozta a nemzetek elpuszt√≠t√°s√°nak programj√°t, a m√°r j√≥l ismert „Endl√∂sung” izraeli v√°ltozat√°t.
Netanjahu izraeli eln√∂k √©s az √°ltala mozgatott nemzetk√∂zi terrorista h√°l√≥zat minden bizonnyal csak j√°rul√©kos vesztes√©gk√©nt fogja elk√∂nyvelni a t√∂megs√≠rok sz√°zezreit, a v√©rz√Ķ √©s agyongy√∂t√∂rt kontinenseket, hogy bolyg√≥nk m√©g megmaradt f√ľst√∂lg√Ķ romjain v√©gre √Ķk, a kiv√°lasztott n√©p lehessenek √©let, de ink√°bb a hal√°l urai. A DEBKA ny√≠ltan elismeri, hogy a Jord√°n Kir√°lys√°g √©s az √∂b√∂l-menti arab √°llamok seg√≠ts√©g√©vel eltervezett √©s elind√≠tott sz√≠riai √©s iraki inv√°zi√≥ nemcsak Ir√°n √©s Pakiszt√°n ellen ir√°nyul, de k√∂nnyen Oroszorsz√°got √©s K√≠n√°t is szembeford√≠thatja a NATO-val, mely orsz√°gok eddig hat√°rozottan elleneztek minden k√ľls√Ķ agresszi√≥t. Az agresszi√≥ azonban m√°r jav√°ban zajlik, „melynek v√©gc√©lja az eg√©sz emberis√©g teljes m√©rt√©k√Ľ megt√©veszt√©se. Ez a gazdas√°gi, politikai √©s vall√°srendszer az utols√≥ id√Ķkben egy vil√°gm√©ret√Ľ diktat√ļr√°ba torkollik, ami uralni fogja az emberis√©g √©let√©nek minden aspektus√°t. Ezt a rendszert teh√°t az√©rt hozt√°k l√©tre, hogy az adott id√Ķben teljes rabs√°gba vonja majd az emberis√©get.
De valóban ez a céljuk ezeknek az embereknek?
Igen, mert a cionist√°k, a neokonzervat√≠vok √©s a dominianist√°k nem m√°sok, mint velej√ľkig romlott p√©nz√ľgyi b√Ľn√∂z√Ķk, korrupt politikusok, √©s hatalmi m√°morban szenved√Ķ √Ķr√ľlt zsarnokok d√≠szes t√°rsas√°ga.
Egy √°llamok feletti vil√°gkorm√°ny l√©trehoz√°s√°ra tett er√Ķfesz√≠t√©sek m√°r nagyon r√©g elkezd√Ķdtek, √©s a fejlett technika korszak√°ban csup√°n felgyorsultak az esem√©nyek. Amerik√°ban p√©ld√°ul a mesters√©gesen megrendezett terrorcselekm√©nyek √ľr√ľgy√©n katonai puccsot hajtan√°nak v√©gre, hogy azt√°n a sz√ľks√©g√°llapot meghirdet√©se ut√°n teljes izraeli fennhat√≥s√°g al√° vegy√©k az eg√©sz orsz√°got. Sz√°nd√©kosan hallgatnak az orsz√°g k√ľl√∂nb√∂z√Ķ r√©szein fel√°ll√≠tott √ļgynevezett √°tnevel√Ķ FEMA-t√°borokr√≥l is, mert ha kider√ľlne, akkor f√©l√Ķ, tal√°n mindenki megvil√°gosodna, hogy Amerika a saj√°t √°llampolg√°raival szemben k√©sz√ľl egy nagy, v√©gs√Ķ lesz√°mol√°sra. A Federal Emergency Management Agency, vagyis Sz√∂vets√©gi V√°ls√°gkezel√©si √úgyn√∂ks√©g sz√ľks√©g√°llapot eset√©n az Egyes√ľlt √Āllamok korm√°ny√°t v√°ltan√° fel, √©s ezzel egy csap√°sra megsz√ľntetn√© a demokratikus szabads√°gjogokat. A gonosz birodalm√°ban pedig kezdet√©t venn√© a „s√∂t√©t √ļjkor”.√Ėsszeesk√ľv√©s-elm√©let? A jav√°b√≥l!
De nemcsak elm√©let, hanem igazi terv, egy val√≥di √∂sszeesk√ľv√©s az eg√©sz emberis√©g ellen. Olyan √∂rd√∂gi terv, amelyr√Ķl ide√°ig csak suttogtak, most viszont m√°r teljesen ny√≠ltan √©s pimaszul hirdetik, s√Ķt ami a legh√°tborzongat√≥bb: el√Ķbb-ut√≥bb meg is val√≥s√≠tj√°k.


Az terv beindult

A sz√≠riai hadm√Ľvelet k√∂vetkezt√©ben az Irakr√≥l lev√°lasztott kurd r√©gi√≥ kiv√°l√≥ felvonul√°si ter√ľlet lesz majd egy Ir√°n elleni t√°mad√°shoz. Amir√Ķl nem sz√≥l a f√°ma, hogy az egy √©vtizede gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi v√°ls√°gban veget√°l√≥ Amerik√°t √ļjabb gyilkoss√°gokba, terrorcselekm√©nyekbe, hamis z√°szl√≥ hadm√Ľveletek sor√°ba r√°ngatn√°k bele, term√©szetesen el√Ķz√Ķleg a lakoss√°g teljes lefegyverz√©s√©vel. (A gyilkos fegyverek betilt√°sa, illetve haszn√°latuk korl√°toz√°sa csak akkor volna sz√©p √©s dics√©rend√Ķ kezdem√©nyez√©s, ha nem titkoln√°k el k√∂zv√©lem√©ny el√Ķl, hogy az amerikai √°llambiztons√°gi hivatal, m√°sf√©lmilli√°rd, 40-es kaliber√Ľ hollow point-l√∂ved√©kes fegyverk√©szlettel rendelkezik, amit m√©g a genfi egyezm√©ny hadvisel√©sr√Ķl sz√≥l√≥ szab√°lyzata is szigor√ļan tilt. Ugyanakkor – a szen√°tus albizotts√°ga 2012 okt√≥ber√©ben kiadott jelent√©se szerint 2001 √©s 2009 k√∂z√∂tt semmilyen terrorista vesz√©ly nem fenyegette Amerik√°t. (!)
A „terrorizmus elleni harc” teh√°t bl√∂ff volt csup√°n, a hamis szlogent a korm√°ny az FBI-jal kar√∂ltve agyalta ki. (Megj. R. J.)
A DEBKA azon kesereg, hogy a nagy terv csak akkor val√≥sulhatna meg igaz√°n, ha visszaforgatv√°n az id√Ķ kerek√©t, Amerik√°t m√©g mindig a Bush-korszak sz√ľrke egyoldal√ļs√°ga jellemezn√©. A megv√°ltozott viszonyok, Obama eln√∂k, Kerry k√ľl√ľgyminiszter, Hagel v√©delmi miniszter √©s az amerikai vez√©rkari f√Ķn√∂k, Martin Dempsey t√°bornok enn√©l fogva csak akad√°lyok a „nemes” c√©lok megval√≥s√≠t√°s√°ban.


A gójok agymosása

Ebb√Ķl k√∂vetkezik, hogy Obama eln√∂k teh√°t potenci√°lis c√©lpont egy √ļj, 9/11-hez hasonl√≥ terrort√°mad√°shoz, melynek alapjait m√°r el√Ķk√©sz√≠tett√©k Sandy Hookkal √©s a bostoni maratonnal. A politikai √©s katonai s√≠kon zajl√≥ el√Ķk√©sz√ľletekkel egyid√Ķben elkezd√Ķd√∂tt a lakoss√°g t√Ľr√Ķk√©pess√©g√©nek √©s reakci√≥j√°nak tesztel√©se is. Az amerikai t√°rsadalom teljes lefegyverz√©s√©vel √©s a j√≥ el√Ķre eltervezett gazdas√°gi √∂sszeoml√°ssal elvett√©k az emberek mag√°ntulajdon√°t, √©s kezdet√©t vette a k√∂z√©poszt√°ly teljes likvid√°l√°sa.
√Čs mik√∂zben terrort√°mad√°sok sorozat√°t z√ļd√≠tj√°nk r√°nk, √©szre sem vessz√ľk, hogy 20 ezer amerikai katona k√©sz√ľl √°tl√©pni a sz√≠r hat√°rt.


A világ meghódítása

Izrael a k√∂zel-keleti t√©rs√©gben, √∂sszehangolt t√°mad√°sokat hajt v√©gre Sza√ļd-Ar√°bia, a perzsa √∂b√∂l menti √°llamok, a Moszad √°ltal t√°mogatott t√∂r√∂korsz√°gi PKK (a Kurd Felszabad√≠t√°si Szervezet) terrorist√°i, a kurdiszt√°ni region√°lis √∂nkorm√°nyzatok kulcsfontoss√°g√ļ vezet√Ķi, az iraki al-Kaida terrorszervezet ir√°ny√≠t√≥i √©s a sz√≠riai dr√ļz mil√≠ci√°k seg√≠ts√©g√©vel.
Jord√°ni√°val m√°r r√©gen nem kell sz√°molni – mert Izrael √©s a vele sz√∂vets√©ges al-Kaida h√°l√≥j√°ban verg√Ķdik –, teh√°t Sz√≠ria √©s Irak megcsonk√≠t√°sa ut√°n szabad lesz az √ļt Afganiszt√°n, Ir√°n √©s a Kaszpi tenger fel√©.
Amennyiben K√≠na √©s Oroszorsz√°g nem ismeri fel id√Ķben a vesz√©lyes √°zsiai t√©rh√≥d√≠t√°st, a m√°r j√≥ el√Ķre eltervezett 2015-2017 k√∂z√∂tti Pakiszt√°n elleni izraeli t√°mad√°st k√∂vet√Ķen kirobbanhat a III. vil√°gh√°bor√ļ.


Kezdetben vala a megtévesztés és a színjáték

K√ľl√∂n√∂sen T√∂r√∂korsz√°g r√©sz√©r√Ķl, amelyik most nyakig √ľl a slamasztik√°ban, mert Izrael sz√∂vets√©gesek√©nt az orsz√°g ter√ľlet√©n kialak√≠tand√≥ k√∂z√∂s katonai l√©gi b√°zis miatt k√∂nnyen √°rul√≥nak b√©lyegezn√©k a k√∂rnyez√Ķ orsz√°gok. Ugyanakkor rem√©nykedik is, hogy az izraeli t√©rh√≥d√≠t√°s sor√°n megkaparinthatja √Čszak-Irakot, √©s „megsz√°ll√°si z√≥nak√©nt” tal√°n Sz√≠ri√°b√≥l is lekanyarinthat mag√°nak egy j√≥ darabot.
Azerbajdzsán pedig Рjó tett helyében jót várj alapon Рmegkaphatja a már régóta áhítozott Kaszpi-tengeri iráni olajtartalékokat.


Már írásban is megállapodtak

2013. √°prilis 26-√°n megsz√ľletett a meg√°llapod√°s a Sz√≠ria elleni hadm√Ľveletr√Ķl. Izrael term√©szetesen amerikai pufferek √°rny√©k√°ban man√Ķverezik majd, √©s esze √°g√°ban sem lesz v√°g√≥h√≠dra vinni katon√°it. A 2006-os libanoni veres√©g√ľk √≥ta j√≥szerivel meggy√Ķz√Ķdhett√ľnk arr√≥l is, hogy az IDF, az izraeli v√©delmi er√Ķk nem jeleskednek t√ļls√°gosan a frontokon, csup√°n a ciszjord√°niai fegyvertelen √©s kiszolg√°ltatott civil lakoss√°g k√∂r√©ben kepesek k√ľl√∂n√∂s kegyetlenked√©sekre √©s v√©res megtorl√°sokra.
Ezzel kapcsolatban a DEBKA gondosan √∂sszehangolt amerikai terrorsejtek √©s hal√°losztagok akci√≥sorozat√°r√≥l is eml√≠t√©st tesz, melyek m√Ľk√∂d√©s√©nek eltussol√°s√°hoz term√©szetesen a h√°tt√©rhatalom √°ltal ir√°ny√≠tott amerikai √©s izraeli vil√°gsajt√≥ fog majd seg√©dkezni, pontosabban f√©lret√°j√©koztatni a tisztelt nagy√©rdem√Ľt.
2013. √°prilis 26-√°n p√©nteken, csak p√°r √≥r√°val azut√°n, hogy az online DEBKA-Net-Weekly el√Ķfizet√Ķk k√©zhez kapt√°k a legfrissebb h√≠reket, Abdullah II jord√°n kir√°ly m√°r a Feh√©r H√°zban t√°rgyalt Obama eln√∂kkel, ahol is meg√°llapod√°s sz√ľletett egy 20 ezer amerikai katona √°llom√°soztat√°s√°ra alkalmas gigantikus katonai b√°zis ki√©p√≠t√©s√©r√Ķl a Jord√°n Hasimita Kir√°lys√°gban. Az amerikai l√©gier√Ķk ilyen m√©rt√©k√Ľ √°tcsoportos√≠t√°s√°ra hat √©v √≥ta nem volt p√©lda a t√©rs√©gben.
A jord√°niai katonai t√°maszpont lesz teh√°t az amerikai √©s izraeli k√∂z√∂s hadm√Ľveletek egyik k√∂zpontja. A m√©rn√∂ki alakulatok m√°r dolgoznak a b√°zis kib√Ķv√≠t√©s√©n, hogy alkalmass√° tegy√©k az izraeli l√©gt√©ren √°t t√∂rt√©n√Ķ amerikai √©s eur√≥pai l√©gi ut√°np√≥tl√°sok fogad√°s√°ra. A nehezebb katonai j√°rm√Ľveket √©s berendez√©seket, tart√°lyokat, tankokat, rak√©t√°kat, √∂nj√°r√≥ t√ľz√©rs√©gi √©s p√°nc√©lozott j√°rm√Ľveket a tengeren kereszt√ľl sz√°ll√≠tj√°k majd k√©t katonai t√°maszpontra: a jord√°niai v√∂r√∂s-tengeri kik√∂t√Ķbe, Aqab√°ba √©s az izraeli kik√∂t√Ķbe, Haif√°ba.
Err√Ķl az amerikai v√©delmi miniszter Hagel, az izraeli minisztereln√∂k Netanjahu, az izraeli v√©delmi miniszter Mose Ja’alon √©s az izraeli vez√©rkari alt√°bornagy Benny Gantz d√∂nt√∂ttek legut√≥bbi t√°rgyal√°saik sor√°n.
Netanjahu m√°r n√©gy alkalommal is tal√°lkozott Abdullah II jord√°n kir√°llyal, hogy – ugyancsak j√≥ tett hely√©be j√≥t v√°rj alapon – teljes k√∂r√Ľ t√°mogat√°s√°r√≥l biztos√≠tsa tr√≥nja meg√Ķrz√©se √©rdek√©ben.
Ezeket az √∂rd√∂gi terveket sohasem lehetne megval√≥s√≠tani an√©lk√ľl, hogy Amerik√°t ne b√©n√≠tan√° meg egy olyan er√Ķs √©s befoly√°sos, minden t√∂rv√©nyen fel√ľl √°ll√≥ zsid√≥ terrorista szervezet, mint az eg√©sz amerikai kongresszust √©s t√∂rv√©nyhoz√°st mark√°ban tart√≥ AIPAC, az Amerikai-Izraeli K√∂z√ľgyek Bizotts√°ga.
√Čkes bizony√≠t√©ka ennek, hogy a jelenlegi amerikai doktr√≠na m√©g tiltja is a katonai agresszi√≥t, √©s nem csak az ENSZ biztons√°gi tan√°cs√°nak hat√°rozata alapj√°n, de a Nemzeti H√≠rszerz√©si Elemz√©s a NIE (National Intelligence Estimate) biztons√°gpolitikai d√∂nt√©se √©rtelm√©ben is. Itt kell megjegyezn√ľnk, hogy az amerikai h√≠rszerz√©s √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott √©s 2007-ben nyilv√°noss√°gra hozott jelent√©s szerint Ir√°n m√°r 2003-ban le√°llt a nukle√°ris fegyverkez√©si programj√°val, ami az√≥ta is felf√ľggeszt√©s alatt √°ll. Hasonl√≥k√©ppen utas√≠totta el m√©g kezdetben az USA azt a val√≥tlan izraeli √°ll√≠t√°st is, hogy a sz√≠r korm√°nyer√Ķk t√∂megpuszt√≠t√≥ biol√≥giai √©s vegyi fegyvereket vetettek volna be a l√°zad√≥k ellen. Mint ut√≥bb kider√ľlt, ennek √©pp az ellenkez√Ķje volt igaz, tudniillik hogy a felkel√Ķk haszn√°ltak gyilkos fegyvereket, √©s nem csak a sz√≠r korm√°nyer√Ķk, de az √°rtatlan civil lakoss√°g ellen is.


Vil√°gos, hogy mit akar Izrael

Vil√°gos, hogy sok sz√°z √©s ezer amerikai katon√°t fognak fel√°ldozni a cionizmus t√ļl√©l√©se √©rdek√©ben. √Čs az is vil√°gos, hogy most k√©tszer annyit fognak fel√°ldozni, mint amennyit m√°r eddig is fel√°ldoztak.
Az USA-ban v√©gzett felm√©r√©sek szerint a megk√©rdezett v√°laszad√≥k jobban tartanak saj√°t korm√°nyukt√≥l, mint a terrorist√°kt√≥l (pl√°ne ha ezek a terrorist√°k a saj√°t korm√°nytagjaik k√∂z√ľl ker√ľlnek ki – Megj. R. J.), √©s a terrorfenyegetetts√©g f√©lelmeit m√©g mindig fel√ľl√≠rj√°k az amerikai alkotm√°nyban lefektetett szabads√°gjogok:
„Tekintettel arra, hogy az emberi jogok el nem ismer√©se √©s semmibevev√©se az emberis√©g lelkiismeret√©t fell√°z√≠t√≥ barb√°r cselekm√©nyekhez vezethet, √©s hogy az ember legf√Ķbb v√°gya egy olyan vil√°g elj√∂vetele, amelyben az elnyom√°st√≥l, valamint a nyomort√≥l megszabadult emberi l√©nyek szava √©s meggy√Ķz√Ķd√©se szabad lesz.” (Emberi Jogok Nyilatkozata)
Rónaszegi Judit РGordon Duff РPress Tv nyomán
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | pozor124 - 2013. augusztus 04. 13:19:39
hogy kapj√°k be! itt √©s most eln√©z√©st k√©rek minden olvas√≥t√≥l, Posta Imr√©t√Ķl is, nem akarok tr√°g√°rkodni, de ez ugye nem a sz√©plelkek weboldala?!
#12 | rozsola - 2013. augusztus 04. 13:21:28
Ha jól emlékszem ez a cikk kb 2-3 éves lehet.
PKK - a t√∂r√∂korsz√°gi szakad√°r kurdok szervezete izraeli t√°mogat√°ssal. A t√∂r√∂korsz√°g keleti r√©sz√©n √©l√Ķ kurdok a hegys√©gekben az afganiszt√°nban m√°r ki√©p√≠tett barlangrendzserek mintj√°ra ki√©p√≠tett√©k a saj√°tjukat . Itt tev√©kenykedett a PKK.
Amikor az izraeli terv napvil√°gra ker√ľlt , Ankara megszervezte a Mavi Marmara vezette flott√°t amely kapcs√°n biztosan tudta, hogy Izrael meg fogja √°ll√≠ani. Ezzel nem is volt gond , csup√°n nem lett volna szabad hal√°los √°ldozatok legyenek. A t√°mad√°s ok√°n Ankara hivatalosan is megszak√≠thatta kapcsolat√°t Tel-Avivval amelynek a PKK l√°tta k√°r√°t.
K√∂zben Irakban a kurdok l√°tv√°n az amerikaiak val√≥s sz√°nd√©k√°t kapcsolatot kerestek az ir√°nban √©l√Ķ kurdokkal. Ir√°n sz√≠vesen seg√≠tett. Az iraki kurdok titokban tal√°lkoztak az Ankarai vezet√©ssel √©s az ir√°ni t√°mogat√°sr√≥l val√≥ megbizonyosod√°s ut√°n l√©trej√∂tt t√∂bb egyezm√©ny is. Az egyik ilyen pont volt a PKK kiiktat√°sa. Izrael megneszelte a dolgot √©s tervet v√°ltoztatott. A kor√°bban fut√≥ " Kurdiszt√°n " terv helyett a Nagy-Izrael terv l√©pett √©rv√©nybe. Nagy boldogan szaladtak Ankar√°ba , mondv√°n a PKK el fog bukni √©s a kurdok nem kapnak saj√°t orsz√°got , valamint ha T√∂r√∂korsz√°g is besz√°ll a j√°t√©kba akkor egyes√ľlhet Azerbajdzs√°nnal √©s ter√ľleteket kap irakb√≥l √©s sz√≠ri√°b√≥l.
Be is indult a program a PKK sorozatban vesztette el pozici√≥it , a legt√∂bbj√ľket az izraeliek takaritott√°k el. A kurdok l√°tv√°n a kil√°t√°stalan helyzetet Moszkv√°val kerestek kapcsolatot. Moszkva n√©ma maradt. Irakb√≥l √©s Ir√°nb√≥l nem kaptak v√°laszt. Nem maradt m√°s sz√°mukra , mint kiegyezni a t√∂r√∂k√∂kkel. Ankara nagyot √ľt√∂tt Izraelen ezzel a l√©p√©ssel. A t√∂r√∂korsz√°gi kurd t√°borokba bef√©szkelt izraeli katon√°k √©s zsoldosok nagy vesz√©lybe ker√ľltek. Az ir√°ni vezet√©s ugyan egy T√∂r√∂korsz√°g elleni ellens√©g k√©p√©t mutatta , val√≥j√°ban a becuccolt izraeli katon√°k ellen tett l√©p√©seket. A PKK kiegyezett Ankar√°val , cser√©be kiengedtek t√∂bbezer kurdot , ami nem meglep√Ķ mert a PKK inform√°ci√≥i l√©tfontoss√°g√ļaknak bizonyultak az izraeli csapatmozg√°sokat illet√Ķen.
Mi sem bizonyítja ezt legjobban mint a tény miszerint a PKK " Európa legveszélyesebb terrorszervezete " 2013 februárja óta.
Jelenleg a t√∂r√∂k√∂k , kurdok , ir√°niak √©s orosz zsoldosok t√∂r√∂korsz√°gban tev√©kenylednek. B√°r a h√≠rad√°sok t√∂r√∂k-PKK t√Ľzharcokr√≥l sz√°molnak be , val√≥j√°ban az izraeli zsoldosokkal foly√≥ harcot l√°thatunk.
T√∂r√∂korsz√°gnak semmilyen √©rdeke sincs Sz√≠ri√°b√≥l ter√ľletet kihas√≠tani. Az orsz√°g keleti r√©sze nem t√∂r√∂k hanem kurd-√∂rm√©ny t√∂bbs√©g√Ľ. D√©len Hatay tartom√°nyban pedig si√≠ta arabok √©lnek t√∂bbs√©gben. T√∂r√∂korsz√°g egy soknemzetis√©g√Ľ orsz√°g. Ugyan ez a helyzet Irakkal is. B√°r itt van es√©ly a ter√ľleti gyarapod√°sra , de azt nem t√∂r√∂k hanem kurd fennhat√≥s√°g alatt.
Izrael nem akarja elismerni , hogy T√∂r√∂korsz√°g bepalizta. A m√©dia √©ppen ellenkez√Ķj√©t √°ll√≠tja.
Ankara t√∂v√°bbra is tartja mag√°t a " tervhez ". V√°rja √©s k√∂veteli a l√©p√©seket. A tervben az √°llt , Sz√≠ri√°t majd az amerika √°ltal vezetett NATO fogja lebomb√°zni √©s ut√°na izraeli √©s t√∂r√∂k er√Ķk bevonulnak. Ez√©rt nem meglep√Ķ Erdogan k√∂vetel√Ķz√©se.
K√∂zben izrael r√°j√∂tt a cselre. Ankara √©s Moszkva m√°r kor√°bban kiegyezett a Kauk√°zus eset√©ben. A csecsenek nem k√©pesek katonai akci√≥ra , a gr√ļzok k√∂r√ľlv√©ve , az √∂rm√©nyek hal√°los szor√≠t√°sban. Az egyess√©g √©rtelm√©ben a Kauk√°zus meg kell tiszt√≠tani. Izrael jelenleg mindet elk√∂vet , hogy a t√©rs√©gben maradjon. Ankara √©s Moszkva viszony√°ban van egy √©rdekes dolog. B√°r Erdogan ny√≠ltan t√°madja a sz√≠r korm√°nyt √©s Moszkva ny√≠ltan ki√°ll Aszad mellett , a k√©t orsz√°g viszonya nem romlott.
S√Ķt T√∂r√∂korsz√°g sz√°m√°ra a legnagyobb kereskedelmi partner Oroszorsz√°g. A t√∂r√∂korsz√°gba l√°togat√≥ k√ľlf√∂ldi t√ļrist√°k t√∂bbs√©ge orosz. Oroszorsz√°g teljesen √°tvette a hatalmat a Fekete-Tengeren. T√∂r√∂korsz√°g mint NATO tag√°llam , mint a NATO m√°sodik legnagyobb hadereje egy √°rva sz√≥t sem sz√≥l az orosz t√©rh√≥d√≠t√°st illet√Ķen. A Boszporuszon nagyon r√©g√≥ta nem jutott √°t NATO hadihaj√≥. Az oroszok viszont ki-be j√°rk√°lnak kedv√ľkre. Vajon a NATO alap√≠t√≥tag T√∂r√∂korsz√°g mi√©rt t√Ľri el ?
Az azeriek f√∂ldrajzi helyzet√ľkb√Ķl ad√≥d√≥an nem ig√©nylik az ir√°ni olajmez√Ķket. √Čszakon Oroszorsz√°g. Keleten a Kaspi-Tenger , ami zs√°kutca. Nyugaton a Fekete-Tenger. Mindh√°rom ir√°ny Orosz k√©zen. Marad d√©l.Ir√°n , Irak , T√∂r√∂korsz√°g. Ir√°nt teljesen elfoglalni k√©ptelen. A d√©li r√©sz pedig nem fogja elt√Ľrni az azeri olajsz√°ll√≠tm√°nyokat. Irak d√©li r√©sze szint√©n lutri. T√∂r√∂korsz√°g sem √©r sokat.
#13 | postaimre - 2013. augusztus 04. 13:22:56
Kedvesi, te m√©g gyer√∂k vagy "itt". Lapaj √ľzemelteti az oldalt √©s k√∂sz√∂net √©rte...de az is egy √°tvett h√≠r egy frissen alakult honlapr√≥l, aki itt is pr√≥b√°lkozott kezdeten...Ism√©t felt√Ľnt K√≠na volt eln√∂ke, Kissingerrel az oldal√°n

Forr√°s: MTI | 2013. j√ļlius 25. cs√ľt√∂rt√∂k 09:19 | Bet√Ľ m√©ret n√∂vel√©se Bet√Ľ m√©ret cs√∂kkent√©se

Csiang C√∂-min arra is felhaszn√°lta tal√°lkoz√≥j√°t Kissingerrel, hogy dics√©r√Ķ szavakkal illesse a jelenlegi √°llamf√Ķt.

Peking √©s Washington √Ķszinte √©s ny√≠lt p√°rbesz√©de eset√©n helyes ir√°nyban tarthat√≥ K√≠na √©s az Egyes√ľlt √Āllamok viszonya - hangoztatta Csiang C√∂-min volt k√≠nai p√°rtf√Ķtitk√°r, √°llameln√∂k, amikor megbesz√©l√©st folytatott "K√≠na r√©gi bar√°tj√°val", Henry Kissinger egykori amerikai k√ľl√ľgyminiszterrel - sz√°molt be a k√≠nai m√©dia.

A k√∂zvetlen hangulat√ļ tal√°lkoz√≥r√≥l h√≠rekben, jegyzetekben eml√©keznek meg ezekben a napokban a sajt√≥ban, miut√°n a k√≠nai k√ľl√ľgyminiszt√©rium k√∂zlem√©nyben tudatta, hogy a k√©t id√Ķs politikus m√©g j√ļlius harmadik√°n, Sanghajban √ľlt le egym√°ssal egy kis eszmecser√©re. A 87 esztend√Ķs Csiang ez√ļttal is m√©ltatta a 90 √©ves Kissinger szerep√©t abban, hogy az 1970-es √©vek elej√©n nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥k√©nt, majd k√ľl√ľgyminiszterk√©nt szerepet v√°llalt a k√©t orsz√°g k√∂z√∂tti kapcsolatok normaliz√°l√°s√°ban. K√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©vel ker√ľlt sor Richard Nixon amerikai eln√∂k 1972-es l√°togat√°s√°ra, s k√©s√Ķbb, 1979-ben a diplom√°ciai kapcsolatok felv√©tel√©re. Kissinger azon kevesek k√∂z√© tartozik, akiknek a K√≠nai N√©pk√∂zt√°rsas√°g politikai vezet√©s√©b√Ķl mind a n√©gy gener√°ci√≥val volt kapcsolata.
http://www.hirado...dalan.aspx
#14 | Kore - 2013. augusztus 04. 13:24:21
Imre, csak kissé fura.... ez is 1983-as.
M√©g mik t√ľkr√∂z√Ķdhetnek vissza 30 √©v t√°vol√°b√≥l?
http://afisha.mai...ews/39874/
#15 | postaimre - 2013. augusztus 04. 13:32:14
Koré, Orwell 1984

Az 1984 vil√°ga

Az 1984 vil√°gk√©pe felt√Ľn√Ķ √©s sz√°nd√©kos p√°rhuzamokat mutat a totalit√°rius √°llamokkal, els√Ķsorban pedig (de nem kiz√°r√≥lag) a szt√°linista Szovjetuni√≥val. Orwell olyan korban √©lt, mikor a zsarnoks√°g, a diktat√ļra val√≥s√°gosan is jelen volt Szovjetuni√≥ban, N√©metorsz√°gban √©s m√°s orsz√°gokban, ahol a korm√°ny vasmarokkal uralkodott saj√°t polg√°rain, ahol az √©hez√©s, a k√©nyszermunka √©s a t√∂meges kiv√©gz√©sek mindennaposak voltak.

Orwell azt is mondta, hogy a k√∂nyv azt √≠rja le, amit az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g akkori √°llapot√°ban l√°tott. A korm√°ny strukt√ļr√°ja a brit√©t l√°ttatta. Az 1984 korm√°nya n√©gy f√Ķ miniszt√©riumb√≥l √°ll, melyek nevei pontosan a feladatuk ellent√©tei: „a B√©ke-miniszt√©rium h√°bor√ļval foglalkozik, az Igazs√°g-miniszt√©rium hazugs√°gokkal, a Szeretet-miniszt√©rium k√≠nz√°ssal, s a B√Ķs√©g-miniszt√©rium √©heztet√©ssel.”

A korm√°ny titokzatos vezet√Ķje a mindentud√≥, teljhatalm√ļ, im√°dott Nagy Testv√©r, r√∂viden „NT”. Nagy Testv√©r „egy negyven√∂t √©v k√∂r√ľli, s√Ľr√Ľ fekete bajuszos durva von√°s√ļ f√©rfi arc√°”-val rendelkezik. √Āltal√°ban plak√°tokon √°br√°zolj√°k, a „NAGY TESTV√ČR SZEMMEL TART” jelmondat k√≠s√©ret√©ben.

Az √Ķ f√©lelmetes ellens√©ge a gy√Ľl√∂lt Emmanuel Goldstein, a P√°rt egy tagja, akit kor√°n elt√°vol√≠tottak onnan. Goldstein √°ll√≠t√≥lag a Testv√©ris√©g nev√Ľ P√°rtellenes sz√∂vets√©g fontos eleme. Az olvas√≥ sosem j√∂n r√°, hogy a Testv√©ris√©g val√≥j√°ban l√©tezik-e vagy sem, de a c√©lz√°sok alapj√°n √ļgy l√°tszik, lehets√©ges, hogy Goldstein fikt√≠v alak, akit √©pp a P√°rt hozott l√©tre. Egy√©bk√©nt az sem der√ľl ki, hogy a Nagy Testv√©r val√≥ban √©l√Ķ szem√©ly-e, vagy csak a Bels√Ķ P√°rt fikt√≠v kreat√ļr√°ja, esetleg egykori vez√©re, aki m√°r r√©g halott (ez ut√≥bbira utal O'Brien v√°lasza, amikor Smith ezt k√©rdezi t√Ķle).

A Párt három jelmondata, amely mindenhol látható:

„A H√ĀBOR√ö: B√ČKE
A SZABADS√ĀG: SZOLGAS√ĀG
A TUDATLANS√ĀG: ER√ē”


B√°r ezeknek a szavaknak a meghat√°roz√°sa ellent√©tes √©rtelm√Ľ, az 1984 vil√°g√°ban a vil√°g √°lland√≥ h√°bor√ļ √°llapot√°ban van, senki sem szabad √©s mindenki tudatlan. Ezeknek a sz√©ls√Ķs√©geknek k√∂sz√∂nhet√Ķen a kifejez√©sek √©rtelmetlenn√© v√°lnak, a jelmondatok pedig axiomatikuss√°.
Az 1984 vil√°g√°nak t√©rk√©pe. A k√∂nyv csak bizonyos hat√°rokat eml√≠t pontosan – a t√©rk√©p teh√°t r√©szben felt√©telez√©s. A reg√©ny v√©g√©n elterjed a h√≠r, hogy √ďce√°nia eg√©sz Afrik√°t elfoglalta.

A vil√°got h√°rom funkcion√°lis megegyez√Ķ tekint√©lyelv√Ľ nagy√°llam vez√©rli: √ďce√°nia (ideol√≥gi√°ja: Angszoc [angol szocializmus]), Eur√°zsia (ideol√≥gi√°ja: neo-bolsevizmus) √©s Kelet√°zsia (ideol√≥gi√°ja: hal√°lim√°dat vagy magunk elt√∂rl√©se). A h√°rom ideol√≥gia alapvet√Ķen megegyezik, de nagyon fontos, hogy a nagyk√∂z√∂ns√©g err√Ķl ne tudjon. A n√©pess√©get arra a hitre vezett√©k, hogy az a vil√°gn√©zet, amely az √©ppen ellens√©ges m√°sik szuperhatalom saj√°tja, ut√°latos. A reg√©ny √≠r√°s√°nak idej√©n, a k√©s√Ķi 1940-es √©vek politikai t√©rk√©p√©t tekintve √ďce√°nia a Brit Birodalom √©s Nemzetk√∂z√∂ss√©g, az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok √©s Latin-Amerika ter√ľleteit fedi le; Kelet√°zsia K√≠n√°nak √©s Jap√°nnak felel meg; Eur√°zsia pedig a Szovjetuni√≥ √©s a kontinent√°lis Eur√≥pa ter√ľleteire mutat. Az, hogy az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g Eur√°zsia helyett √ďce√°ni√°ban tal√°lhat√≥, a k√∂nyv szerint vitatott t√∂rt√©nelmi rendelleness√©g.

A reg√©ny k√∂zpontja London, amely √ďce√°nia egyik, Egyes Lesz√°ll√≥p√°ly√°nak nevezett tartom√°ny√°nak f√Ķv√°rosa – az √°tnevezett Nagy-Britanni√°√© √©s √ćrorsz√°g√©.

A h√°bor√ļ √°ltal megt√©p√°zott v√°ros, a sz√©tbomb√°zott tiszt√°sokon, fah√°zakban √©l√Ķ emberek k√©pe olyan helysz√≠nt jelentett, amelyet Orwell korabeli, k√ľl√∂n√∂sen angol olvas√≥i k√∂nnyen maguk el√© tudtak k√©pzelni, hiszen az effajta eml√©kek m√©g elevenen √©ltek benn√ľk az alig p√°r √©ve befejez√Ķd√∂tt m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ ut√°n.

Az √ļjbesz√©l, √ďce√°nia „hivatalos nyelv”-e k√ľl√∂n√∂s, ugyanis a sz√≥kincse √©vr√Ķl √©vre cs√∂kken; √ďce√°nia √°llama nem l√°t √©rtelmet abban, hogy fenntartsa az √∂sszetett nyelvet, √≠gy az √ļjbesz√©l a „sz√≥puszt√≠t√°s” nyelve. Ahogy az egyik szerepl√Ķ, Syme mondja:

„Persze az ig√©k √©s a mell√©knevek k√∂zt v√©gezz√ľk a legnagyobb irt√°st, de a f√Ķnevek sz√°zait is teljes joggal kiirthatjuk. S nemcsak a rokon √©rtelm√Ľeket, hanem az ellent√©tes √©rtelm√Ľeket is. Mert ugyan mif√©le l√©tjogosults√°ga van egy olyan sz√≥nak, amelyik puszt√°n csak egy m√°sik sz√≥nak az ellent√©te? Vegy√ľk p√©ld√°ul a »j√≥« sz√≥t. Ha egyszer van egy olyan szavunk, mint a »j√≥«, ugyan mi sz√ľks√©g olyan sz√≥ra is, hogy »rossz«? A »nemj√≥« √©ppen olyan megfelel√Ķ… […] Ha pedig a »j√≥« nyomat√©kosabb kifejez√©s√©re van sz√ľks√©g, mi √©rtelme annak, hogy eg√©sz csom√≥ olyan, teljesen haszontalan sz√≥t haszn√°ljunk, mint p√©ld√°ul a »kit√Ľn√Ķ«, a »ragyog√≥« meg a t√∂bbi hasonl√≥? Ezeknek a jelent√©s√©t t√∂k√©letesen fedi a »pluszj√≥«, vagy a »duplapluszj√≥«, ha m√©g fokozottabb √©rtelm√©re van sz√ľks√©g√ľnk. […] A v√©g√©n a j√≥s√°g √©s a rosszas√°g eg√©sz fogalomk√∂r√©t ki fogja fejezni hat sz√≥ – azazhogy igaz√°ban egyetlenegy sz√≥.” (Els√Ķ r√©sz, √∂t√∂dik fejezet)

Az √ļjbesz√©l val√≥di c√©lja az, hogy elvegye annak lehet√Ķs√©g√©t, hogy megfelel√Ķen meg lehessen √©rteni a forradalom vagy a v√©lem√©nyelt√©r√©s fogalm√°t, m√©gpedig √ļgy, hogy elt√°vol√≠tja azokat a szavakat, amelyek arra haszn√°lhat√≥ak. Mivel a Gondolatrend√Ķrs√©gnek m√©g nem siker√ľlt olyan m√≥dszert kifejlesztenie, amellyel v√©lem√©nyelt√©r√©st tal√°lhat az emberek gondolataiban, l√©trehozt√°k az √ļjbesz√©lt, hogy m√©g csak ne is lehessen gondolni n√©zetelt√©r√©sre. (Az ezzel kapcsolatos nyelv√©szeti elk√©pzel√©s a Sapir–Whorf-hipot√©zis.)

Ahhoz, hogy meg√©rts√ľk, mi√©rt √≠rta meg Orwell az 1984-et, csup√°n meg kell n√©zn√ľnk n√©h√°ny kev√©sb√© h√≠res √≠r√°s√°t: legink√°bb a H√≥dolat Katal√≥ni√°nak c√≠m√Ľ m√Ľve magyar√°z meg sokat az √≠r√≥ bizalmatlans√°g√°r√≥l a totalitarizmussal √©s a forradalmak el√°rul√°s√°val szemben. A L√©gszomj c√≠m√Ľ alkot√°sa n√©h√°ny r√©sz√©ben a szem√©lyes szabads√°got √ľnnepli, amely elveszik az 1984-ben. Mi√©rt √≠rok? c√≠m√Ľ essz√©je vil√°gosan megmagyar√°zza, hogy az 1936-os spanyol polg√°rh√°bor√ļ √≥ta √≠rt „komoly munk√°i” „a szocializmus√©rt, demokratikus form√°j√°√©rt √©s a totalitarizmus ellen lettek √≠rva, k√∂zvetlen vagy k√∂zvetetten.”
A c√≠mr√Ķl

Eredetileg Orwell a The Last Man in Europe (Az utols√≥ ember Eur√≥p√°ban) c√≠met adta e reg√©ny√©nek, de a kiad√≥ja, Frederic Warburg, v√°ltoztat√°st javasolt a nagyobb sikert el√Ķseg√≠tend√Ķ. Orwell nem ellenezte a javaslatot.

http://hu.wikiped...C3%A9ny%29
#16 | Kedvesi - 2013. augusztus 04. 16:05:09
Imre, √©ppen az√©rt nem a kibuc infora j√°rok. Az√©rt valamivel jobban hozz√° tudok sz√≥lni a glob√°lis helyzethez mi√≥ta ide j√°rok. Mindenki (majdnem) tudja hogy a vil√°g √ļjra-feloszt√°sa zajlik, Ahogy Sz√≠ria √ļgy ennek az orsz√°gnak az eset√©ben is r√©g kiegyeztek m√°r Amerik√°ban, de √ļgy l√°tszik a cs√∂pp tezsv√≠rnek nem esik le, hogy takarodnia kellene innen, mert neki is jobb ha megy √©s nem viszik.
A t√∂r√∂k√∂knek meg tal√°n igen tal√°n nem siker√ľlt eld√∂nteni hogy hova √°llnak, eddig kett√Ķ k√∂z√∂tt lav√≠roztak, de √ļgy l√°tszik most is azt csin√°lj√°k, a kelett√Ķl kapnak gazdas√°gi seg√©lyt, de a moszad ott k√©pzi ki a Sz√≠riai l√°zad√≥kat. Viszont a Gr√ļzok fel√Ķl hatalmas a csend, mi√≥ta megt√∂rt√©nt a v√°lt√°s, szinte semmit nem hallani onnan.

Rozsola, hiába vannak orosz turisták, ha a Lírát dollárban váltják, és nem rubelben, vagy azóta már átálltak?!
#17 | Perje - 2013. augusztus 04. 17:09:17
Nagyon j√≥l √∂sszszedett √≠r√°s a vetar√°n √ļjs√°g asszem f√Ķszerkeszt√Ķj√©t√Ķl. Csak valami kimaradt, az eur√≥pai sz√°l √©s Eur√≥pa szerepe ebben. OV m√°rcius v√©g√©n j√°rt Jord√°ni√°ban, √©s egy√°ltal√°n nem hittem m√°r akkor sem, hogy a gazdas√°gi kapcsolatok felv√©tele √©rdek√©ben mentek ki. A bakonyi rept√©r miatt nek√ľnk is sz√°nhattak szerepet a szervez√©sben a zsid√≥k. Nagyon tartok ett√Ķl.

Nagyon k√©sz√ľl valami Sz√≠ri√°ban, mert m√°r evaku√°lj√°k az orosz diplom√°ciai test√ľlethez tartoz√≥kat is:
http://www.mignew...16760.html
#18 | rozsola - 2013. augusztus 04. 21:42:06
Kedvesi a turist√°knak nem l√≠ra kell. 60 napi v√≠zummentess√©g el√©g id√Ķ a SPEci√°lis utaz√°sokNAk(Z).
#19 | lapaj55 - 2013. augusztus 05. 01:02:42
Imre, hát most lelepleztél..s_*_cicro
Akkor most fel√©m z√ļdul mindenf√©le web-t√°mad√°s??

De komolyra térve: Lassan már inkább csökken az optimizmusom, minthogy nöne. Folyton az olvasható itt is ott is, hogy 'nemsokára' betelik a mérték és jön a nem-tudom-mi. Aztán bizonyos 'fontos' dátumok (Március 15-e, Augusztus 20-a, Október 23-a) lennének a startlövés idöpontja..
De k√©rdem a vil√°gk√∂z√∂ns√©gt√∂l: Mire alapozz√°k ennek hitvall√≥i a bizalmukat?? Tegy√ľnk az asztalra p√°r dolgot: Ha stimmelnek az adatok, Palesztina vid√©k√©n hajdan√°ban szkita n√©ps√©g uralkodott (l√°sd: Urusolyma), s√∂t a zsid√≥k sem tagadj√°k ezt. De a szk√≠t√°k nagy n√©p voltak, rettegett harcosok r√°ad√°s√ļl, m√≠g a zsid√≥k jelent√©ktelen porban cs√ļsz√≥, vinnyog√≥ sz@rkupac. S mi volt a folytat√°sa?? Szinte elt√ľnt m√©g a nyoma is a szk√≠t√°knak, hab√°r genetikailag vagy nyelvut√≥dk√©nt √©l itt-ott valamilyen n√©ps√©g. S a f√∂ld√∂ncs√ļsz√≥ zsid√≥s√°g? Most pudlikutyak√©nt terelgeti a vil√°g legnagyobb katonai √©s gazdas√°gi hatalm√°t, az USA-t. Szinte mindenhol (f√∂k√©ppen a nyugati vil√°gban) valamennyi vezet√∂ posztot megh√≥d√≠tottak, legyen az bank√°rs√°g, sajt√≥/tv/r√°di√≥/internet, iskola- √©s egyetemi oktat√°s, rend√∂rs√©g vagy katonas√°g vagy titkosrend√∂rs√©g, kutat√≥int√©zetek, gy√°rak stb stb.
√Čs m t√∂rt√©nt Magyarorsz√°ggal az ut√≥bbi 1100 √©vben? Valamikor nagyhatalom volt, gazdas√°ga is vetekedhetett Franciaorsz√°ggal vagy Angli√°val. De minden egyes h√°bor√ļval romlott a helyzete, m√≠g a zsid√≥k helyzete minden h√°bor√ļval javult. M√©g az √ļ.n. holo-micsod√°t is arra haszn√°lt√°k, hogy m√°s n√©pekb√∂l milli√°rdokat facsarjanak ki, agymos√°ssal saj√°t t√∂rt√©nelm√ľkkel szembe√°ll√≠ts√°k a lakoss√°got s mesters√©gesen l√©trehozott t√∂megbev√°ndorl√°ssal felsz√°moljanak nemzeteket. S m√≠g mindenhol felbomlanak a t√∂rt√©nelmi eur√≥pai lakoss√°gok, a zsid√≥k befoly√°sa szinte nem is fokozhat√≥ m√°r t√∂bb√©. Nem csak hogy ott van a pudlikutya USA, hanem saj√°t orsz√°got is kik√©nyszer√≠tettek maguknak, mely az egyik legkorszer√ľbben felszerelt hadsereggel √©s ismeretlen sz√°m√ļ atombom√°val rendelkezik. S k√∂zben m√©g a kis sz√°nalmas trianoni marad√©k ter√ľleten is nagyon r√∂vid id√∂n bel√ľl (nem t√∂bb, mint 40 √©v!) csak a cig√°nyokb√≥l t√∂bben lesznek, mint a feh√©rekb√∂l, nem is besz√©lve a cion m√©regr√∂l.
S mind e p√°rhuzamos fejl√∂d√©s mellett, amikor az ellens√©g folyv√°st n√∂, m√≠g a magyars√°g zuhan√°sszer√ľen cs√∂kken, belesz√°m√≠tva a magyar-rokon birodalmak s n√©pek elt√ľntet√©s√©t a m√ļlt √©vezredekben: H√°t mib√∂l mer√≠tsek rem√©nyt?? Hogy majd megjelenik Csaba herceg?? Vagy tal√°n Attila felt√°mad? Ezek, meg hasonl√≥ nyugtatgat√°sok csak olyanok, mint a s√∂t√©t erd√∂ben val√≥ f√ľty√ľr√©sz√©s.. Egyre rosszabb az √©rz√©sem a pozit√≠v kimenetelt illet√∂en..
#20 | Kedvesi - 2013. augusztus 05. 10:10:25
Ja, hogy így kell érteni a utazásokat. Világos.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.