Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Saját ügyészséget hozhat létre az Európai Unió


A sok rohadt eu-s zsidó tolvajt eddig "illetékesség hiányában" nem tudtátok elcsípni? A magyarországi ÖSSZES "EU"-s kifizetés bûdös. Nem tételezem fel egyetlen egyrõl sem, hogy "tiszta munka" lett volna, de ha szódával még el is menne a kifizetés, acél maga determinálja annak nemzetellenes voltát. Lecsap a fehérgalléros bûnözõkre Brüsszel
Július közepén az Európai Bizottság javaslatot tett egy uniós ügyészség létrehozására. Az új ügyészség az Unió anyagi érdekeinek védelmét szolgálná; elsõdleges célja pedig a közösségi költségvetést érintõ bûntettek elleni hatékonyabb fellépés lenne.

Az ötlet természetesen nem most merült fel elõször. Már a kilencvenes évek közepén szóba került egy, az Európai Unió pénzügyi érdekeit védõ szervezet létrehozásának a gondolata, majd 2000-ben ennek a független hatóságnak a fõ szervezeti és mûködési elveit is lefektette az ekkor létrehozott Corpus Juris. Idén július közepén pedig a Bizottság a Lisszaboni Szerzõdés alapján javaslatot tett az Európai Ügyészség létrehozására. Ez a hatóság az Unió anyagi érdekei ellen elkövetett bûncselekmények esetében rendelkezne nyomozási és vádemelési jogkörrel.
Kattintson és nézzen szét Brüsszelben!

Az Európai Unióban eddig is megpróbáltak fellépni a költségvetési pénzekkel történõ csalásokkal szemben, de ez eddig nem volt kellõen hatékony, hiszen az Európai Unió költségvetését évente legalább 500 millió euróval károsítják meg. A hatékonyabb fellépés egyik biztosítéka az lehet majd, hogy az Európai Ügyészség már rendelkezni fog azzal a joggal, hogy a tagállamokban elrendelheti a hatóságok számára a meggyanúsított elkövetõkkel szembeni nyomozás megindítását. Erre azért is van szükség, mert a meglévõ uniós szervek nem rendelkeznek megfelelõ hatáskörrel és jogosultsággal a közösségi költségvetés ellen elkövetett bûncselekmények esetében. Erre a legjobb példa az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), amely nem utasíthatja a tagországokat bûnügyi eljárás kezdeményezésére olyan esetben, ahol felmerül a közösségi pénzzel való visszaélés gyanúja, errõl ugyanis a tagországok függetlenül dönthetnek. Az OLAF hatásköre az új szervezet létrejötte után olyan területekre fog kiterjedni, amelyeket utóbbi tevékenysége nem fog lefedni. Az Európai Ügyészség létrehozását továbbá az is indokolja, hogy egyrészt néhány tagállam esetében a helyi ügyészek túlterheltek, másrészt a tagországok egy részében meglehetõsen csekély a bûnvádi eljárás során elítéléssel végzõdött esetek száma.

A terv szerint a hivatal élén egy európai fõügyész áll majd, és a központi magot rajta kívül a négy helyettes fogja még alkotni. Mellettük öt delegált ügyész feladata lesz, hogy az esetek meghatározásával segítsék a központi hivatal mûködését. A jelenlegi elképzelés alapján minden tagállam legalább egy személyt nevezne ki delegált európai ügyésznek. Az õ feladatuk a tagországokban zajló nyomozások koordinálása, és a bûnvádi eljárás lefolytatása lesz majd. Emellett azonban, mint a tagállamokban tevékenykedõ ügyészek, a saját országukban továbbra is gyakorolnák hivatásukat, miközben az Európai Fõügyészséghez tartozó esetekben a nemzeti ügyészi testületektõl teljesen függetlenül mûködnének.

Azt egyelõre nem lehet tudni, hogy hány tagállam fog csatlakozni az új hatósághoz, hiszen amíg Dánia a korábbi megállapodások alapján biztosan kimarad belõle, addig az Egyesült Királyság és Írország a Lisszaboni Szerzõdés alapján önként dönthet a tagságról: utóbbi már jelezte is, hogy nem kíván benne részt venni. Viviane Reding, az Európai Unió igazságügyi biztosa összefogásra szólította fel a többi tagállamot és az Európai Parlamentet, hogy 2015. január 1-jén az új hivatal megkezdhesse mûködését. Az új ügyészség felállítása a tervek szerint anyagiakban nem jelent majd komoly plusz kiadásokat, mert mûködésekor a már meglévõ forrásokat használná.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. augusztus 05. 08:59:07
A botrányok után új uniós személyzeti szabályzat

Az Európai Parlament július elején fogadta el azt a szabályozást, amely az uniós intézmények több mint 30 ezer fõs személyzetének munkáját irányítja. A brüsszeli Corporate Europe Observatory üdvözölte az új szabályokat, de hangsúlyozta, hogy azok csupán kis elõrelépést jelentenek a forgóajtó-effektus megfékezése terén.

Az Európai Parlament július 2-án fogadta el az uniós intézmények több mint 30 ezer fõs személyzetére vonatkozó új szabályozást.

Az elõkészületi szakaszban a tagállamok szorgalmazták, hogy az Európai Unió vállaljon szolidaritást, és saját alkalmazottaira is szabjon olyan megszorításokat, mint a fizetések csökkentése, a munkaidõ és a nyugdíjkorhatár emelése. Az érdekellentéteket szabályozó rendelkezések alkalmazásáról azonban nem sok szó esett. Emiatt néhányan elégedetlenségüket fejezték ki, mivel az utóbbi idõben egyre több esetben derült fény összeférhetetlenségre a betöltött pozíciókban.
http://kitekinto....f9MO-F_V0w
#2 | river_wye - 2013. augusztus 05. 10:58:12
Egy kivonat a Telegraph cikkébõl, amely Marta Andeasen volt eu-s könyvelõ, jelenlegi brit független képviselõt idézi (fordítás tõlem): "Idén, évrõl-évre, 18 éve tagadták meg az EU költségvetés jóváhagyását az EU Auditorok (ECA, angol). Még ennél is rosszabb, írja a cikk , hogy a "hiba arány" - amely burkoltan elszámolatlan pénzt takar - növekeszik (utalva egy a cikk eleji ama megállapításra, amelyben az EU üdvözli a midössze 4 millárdnyi elszámolási "hiba arányt".
Ime az eredeti cikk:
http://www.telegr...nding.html
#3 | postaimre - 2013. augusztus 05. 11:29:24
River, ezek nem elszámolási hibák, hanem "titkos" katonai projekteket támogattak így, persze csorgatva astrómanóknak is. Az USA is így tes. A szenátus nem is tudhat róla, hogy mik vannak, de a megszavazott költségvetésbõl sok megy rá el, korrupciónak "is" álcázva.
#4 | river_wye - 2013. augusztus 05. 14:11:03
Imre, ezzel együtt, biztos, hogy sikkasztás is van a dologban. A magyar ember nem lop csak szerez mintájára az udvarias angol ezt "'error rate', shorthand for unnacounted money"-nak nevezi. A cikk megemlit egy 13 miillós eu-s adományt a román-magyar gázvezeték építéséhez, amely esetben a közbeszerzési törvények áthágására utal - EU válasz: "mi másképpen értelmezzük a szabályokat".
Azonban, amit mondasz tübb mint érdekes, éberségre vall, s ugyanakkor nem lep meg.
#5 | Perje - 2013. augusztus 05. 16:30:16
Ez olyan terv lesz, mint nálunk az elszámoltatás. Amikor már a fent eleget loptak, kezdenek bekeményíteni. Ezt a testületet már az eleján fel kellett volna állítani, mielõtt bármelyik ország csatlakozott volna. Miilyen dolog az, hogy szabadon választott az ügyészség alá valótartozás?
Én már évek óta nem értettem azt, hogy miért nem kell az uniós támogatással elszámolni?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.