Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elhunyt a „szeretett kalĂłz”Csütörtökön holtan találták lakásában a világ egyik legtehetségesebb biztonsági szakemberét, a közösség egyik legsikeresebb hackerét.

Barnaby Jack 1978-2013

Tegnap közölték a hírügynökségek, hogy váratlanul és nem teljesen tisztázott körülmények között 35 éves korában elhunyt a világ egyik leghíresebb hackere, Barnaby Jack, aki a most induló Black Hat konferencián a szívritmus-szabályozók biztonsági hibáiról készült elõadást tartani.

Habár a szĂ»kebb szakmán kĂ­vĂĽl a nagyközönsĂ©g elõtt fõkĂ©nt a három Ă©vvel ezelõtt, szintĂ©n a fent emlĂ­tett találkozĂłn tartott bemutatĂłja miatt volt ismert, mivel ekkor a pĂ©nzkiadĂł automaták sebezhetõsĂ©geit mutatta be igen látványos mĂłdon, a fiatal kora Ăłta hackerkedõ, Ăşj-zĂ©landi szĂĽletĂ©sĂ» biztonsági szakember kiemelkedõ kĂ©pessĂ©geit több terĂĽleten bizonyĂ­totta. Egy magyar hacker, Hunger emlĂ©kezõ posztjában Ă­gy foglalta össze tevĂ©kenysĂ©gĂ©t: „A korábban Dark Spyrit nĂ©ven is ismert hacker már a ’90-es Ă©vek vĂ©gĂ©tõl aktĂ­v volt, Ă©s olyan publikáciĂłk kötõdnek a nevĂ©hez, mint a Phrackban közölt távoli kĂłdvĂ©grehajtás az SLMail SMTP szerverben Ă©s számos más szerver szoftverben az Interscan VirusWall-tĂłl a Microsoft IIS-ig. Dolgozott az eEye Digital Securitynek, a McAfee-nek, a Juniper Networksnek, a FoundStone-nak. Jelenleg az IOActive beágyazott eszközök biztonságáért felelõs rĂ©szlegĂ©nek igazgatĂłja volt. A 2000-es Ă©vekben már elismert szakĂ©rtõkĂ©nt prezentálta, hogy kĂ©pes távoli ring-0 kĂłdvĂ©grehajtást elĂ©rni a Windows kernelben, vagy akár a Linux kernelben, ARM processzorokon is. NĂ©hány Ă©ve bemutatta, hogy a pĂ©nzkiadĂł automatákat is meg lehet hackelni, de utĂłbbi idõben az emberi Ă©leteket közvetlenĂĽl veszĂ©lyeztetõ problĂ©mákra kĂ­vánta felhĂ­vni a figyelmet. ĂŤgy tartott elõadást az inzulinpumpákkal kapcsolatos veszĂ©lyekrõl” is.

Barnaby Jacket csĂĽtörtök este „egy szerette” találta meg San FranciscĂł-i lakásában. A rendõrsĂ©g szĂ»kszavĂş közlemĂ©nye szerint az idegenkezĂ»sĂ©get már kizárták, a boncolás is lezajlott, de az eredmĂ©nyre, a halál okának meghatározására akár egy hĂłnapot is várni kell mĂ©g.

Az informáciĂłhiány miatt termĂ©szetesen a legvadabb találgatások is lábra kaptak. EgyrĂ©szt azĂ©rt, mert – bár Barnaby Jack a „fehĂ©r kalapos” hackerek mintapĂ©ldájának számĂ­tott – munkássága során olyan sĂşlyos Ă©s Ă©rzĂ©keny hibákra mutatott rá, hogy gyakran kerĂĽlt komoly konfliktusba az adott termĂ©kek gyártĂłival. Igaz, hogy mĂ©g kormányzati tisztsĂ©gviselõk is elismerĂ©ssel nyilatkoztak munkájárĂłl, szenvedĂ©lyessĂ©ge Ă©s magabiztossága viszont gyakran sodorta kĂ­nos helyzetekbe, amikor – valĂłdi hackerkĂ©nt – a szĂĽrke zĂłnában mozogva szĂłrakozásbĂłl Ă©s tudását bizonyĂ­tandĂł okozott kisebb-nagyobb problĂ©mákat másoknak.

MásrĂ©szt pedig azĂ©rt is elindulhattak a pletykák, mivel a szĂ­npadiasságot Ă©s a szenzáciĂłsra hangolt elõadásokat kedvelõ hacker a szĂ­vritmus-szabályozĂłkat illetõ biztonsági hibákkal kapcsolatos kutatásait már jĂł ideje nĂ©pszerĂ»sĂ­tette – egy hete a rá jellemzõ mĂłdon közölte a Reuters tudĂłsĂ­tĂłjával, hogy olyan mĂłdszerre talált rá, mellyel 30 mĂ©terrõl kĂ©pes megölni egy ilyen implantátumot használĂł embert.

A Black Hat szervezõi már bejelentettĂ©k, hogy Barnaby Jack elõadásának idejĂ©re nem terveznek pĂłtlást, azt az idõt a megemlĂ©kezĂ©sre fogják szánni. Az IOActive a Twitteren is elbĂşcsĂşzott a „szeretett kalĂłztĂłl”.
Link

Hozzászólások


#1 | talpi - 2013. augusztus 05. 22:52:31
Csak ne aggódjatok. Ugyanis a következõ információ magáért beszél.
Történt a múlt évben, egy hazai "kórházban" nevesítve a Szt János nevû, mûintézményben.
Érdekes, a név, ? Szt. János, hmmm.
Szóval, egy beteghez hívtak a hozzátartozók mentõt, , kiérkezve ahelyszínre, megállapították, hogy a beteg, eszméltlen. Nos, annak rendje és módja szerint, újraélesztették, merthogy Hipokratesz mester esküje erre kötelezi õket, mint az orvosokat is. Majd, beszállították a fenti már említett"kórházba". Nos, ott az orvos, hallva, hogy mi törtét, és megtudva, mennyi idõs is a paciens, a hozzátartozó füle hallatára, a következõ megjegyzést tette, nem emberi hangon a mentõs felé" maga nem tudja, hogy 60 felettieket nem élesztünk újra, ? tudnia kell, mert le van írva, egy körlevélben". A mentõs ugye hallgatott, mert a dolgát végezte, s csak akkor eszmélt, amikor a "rokon" kíséretében lévõ, másik nõi egyed, rákérdezett,"mondja, mit is mondott az "orvos? ez igaz"? a mentõs csak hebegett, de elismerte, hogy van egy ilyen féle körlevél, amit nem mindenki tart be, mert ugye, MENTÕ, de van aki addig szöszöl a helyszínen,"stabilizálandó" a beteg állapotát, míg az nem kerül ""stabilan"" a másvilágra, merthogy ne rontsa a statisztikát. Hát urak-hölgyek, ez is csak kis Hazánkban eshet meg, ugye a fûlke függöny mögött, nem csak Trafik és Földmutyi, hanem lehetséges, "temetkezési" vállakozók hada is a holdudvar részét képezi. S kell ám a biztos utánpótlás a "terv" teljesítéséhez, mármint a halandóság növeléséhez, a MAGyar lakosságra vetítve.
#2 | bandee - 2013. augusztus 05. 23:30:43
Ehhez jól illik a kóma címû film, persze a neten nem találom.
#3 | Kore - 2013. augusztus 06. 00:25:53
Talpi!
Ezt a történetet nem most olvasom elõször!
Igen, szóba került úgy 2-3 éven belül már valamikor...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.