Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Moszkva-Peking: a tandem stratégiája


De kik azok a "terrorist√°k"? :-)) Oroszorsz√°g √©s K√≠na k√∂z√∂s hadgyakorlatot rendez B√©kemisszi√≥ 2013 c√≠mmel. A man√Ķverek sor√°n a k√©t orsz√°g csapatai a terrort√°mad√°s elleni fell√©p√©s m√≥djait gyakorolj√°k be. N√©h√°ny h√©ttel ezel√Ķtt pedig a KNK √©s Oroszorsz√°g k√∂z√∂s tengeri gyakorlata √©rt v√©get.
A B√©kemisszi√≥ 2013 hadgyakorlat helysz√≠ne a Cseljabinszk megyei Csebarkul gyakorl√≥terep. A man√Ķverekben az orosz fegyveres er√Ķk k√∂zponti katonai k√∂rzet√©nek √©s a k√≠nai n√©pi-felszabad√≠t√≥ hadserege senjangi katonai k√∂rzet√©nek csapatai vesznek r√©szt. A gyakorl√≥terepre mintegy 1,5 ezer katona √©s csaknem 250 haditechnikai egys√©g √©rkezett, t√∂bbek k√∂z√∂tt harckocsik, p√°nc√©losok, √Ķraut√≥k, 120 mm-es √∂nj√°r√≥ tarackok √©s 152 mm-es √∂nj√°r√≥ √°gyuk. A man√Ķverekben azonk√≠v√ľl r√©szt vesz a l√©gier√Ķ is: helikopterek, bomb√°z√≥ vad√°szg√©pek. A hadgyakorlat forgat√≥k√∂nyv√©t a Vojenno-promislennij kurjer (Hadiipari Kur√≠r) lap f√Ķszerkeszt√Ķje, Mihail Hodarjonok ismerteti.

A gyakorlatnak kifejezett terrorellenes arculata van. Begyakorolj√°k mind a gyakorlati egy√ľttm√Ľk√∂d√©st, mind a t√©rk√©pekkel √©s az iratokkal folytatand√≥ munk√°t egy terrorist√°k √°ltal elfoglalt telep√ľl√©s felszabad√≠t√°sa √©rdek√©ben.

Abban, hogy az orosz √©s k√≠nai katonas√°g k√∂z√∂sen gyakorolja be a terrorist√°k elleni k√ľzdelmet, nincs semmi k√ľl√∂nleges. Mindk√©t orsz√°gban l√©teznek probl√©m√°s t√©rs√©gek. A f√Ķ vesz√©lyt azonban nem ezek jelentik – v√©li a Strat√©giai √©s Technol√≥giai Elemz√©s K√∂zpontj√°nak szak√©rt√Ķje, Vaszilij Kasin:

A sz√°razf√∂ldi gyakorlat olyan k√∂z√∂s vesz√©lyt jelent√Ķ kih√≠v√°sok ellen ir√°nyul, mint az esetleges k√∂z√©p-√°zsiai destabiliz√°l√≥d√°s az Afganiszt√°nban √°llom√°soz√≥ nyugati csapatok cs√∂kkent√©se ut√°n, ill. a helyzet esetleges destabiliz√°l√≥d√°sa az egyik k√∂z√©p-√°zsiai orsz√°gban.

K√∂z√∂s orosz-k√≠nai sz√°razf√∂ldi gyakorlatot 2005 √≥ta √©vente rendeznek √ļgy orosz, mint k√≠nai gyakorl√≥terepeken. Olykor ezekben a Sanghaji Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si Szervezet m√°s orsz√°gai is r√©szt vesznek. Moszkva √©s Peking azonk√≠v√ľl rendszeresen tengeri man√Ķvereket is tart, az id√©n a tengeri man√Ķverekre mind√∂ssze egyp√°r h√©ttel ezel√Ķtt ker√ľlt sor.

Megjegyzend√Ķ, hogy K√≠na √©s t√∂bb szomsz√©dja k√∂z√∂tt el√©gg√© bonyolult a viszony. Van ter√ľletei vit√°ja Vietn√°mmal, a F√ľl√∂p-szigetekkel √©s Jap√°nnal is. Peking egyre n√∂vekv√Ķ hatalm√°t√≥l tartva ezek az orsz√°gok az Egyes√ľlt √Āllamok t√°mogat√°s√°t igyekszenek megszerezni, az USA pedig f√Ķ konkurens√©nek tekinti K√≠n√°t. A KNK sz√°m√°ra √©ppen emiatt fontos megszil√°rd√≠tania az Oroszorsz√°ggal √°polt kapcsolatait, hogy egy esetleges konfliktus eset√©re Moszkva legal√°bb semleges maradjon. A kialakult viszonyban a k√∂z√∂s orosz-k√≠nai gyakorlatok szeml√©letes bizony√≠t√©k√°t jelentik annak, hogy a k√©t orsz√°g viszonya val√≥ban strat√©giai jelleg√Ľ.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. augusztus 06. 21:26:01
Angol nyelven √©rt√Ķknek egy kis csemege . http://www.youtub...3oIF-ggK5U
K√ľl√∂n felh√≠vom a figyelmet Putyin gesztusaira. Nagyon besz√©desek.
A k√©pal√°√≠r√°sok gombra kattintva v√°laszd az angolt , majd a ford√≠t√°sokn√°l a magyart. √Čleg hitelesen ford√≠t.
Oszt n√©zd m√° meg ! √Čs p√∂ty√∂g a v√©lem√©nyed. !
#2 | tour - 2013. augusztus 06. 21:57:17
Majd holnap meglesem!
A tandemet teker√Ķk EGYy√© v√°lnak √©s a wattok az √©gbe sz√∂knek! 2013 B√©kemisszi√≥, ez mindent elmond!

Sojguék cikáznak ezerrel a szélrózsa minden irányába, mint ha belepörgettek volna a pedálba egy kissé...

Orosz-amerikai k√ľl√ľgy- √©s v√©delmi miniszteri tal√°lkoz√≥ lesz

A tal√°lkoz√≥t a k√ľl√ľgyminiszt√©rium √©p√ľlet√©ben tartj√°k Washingtonban.

John Kerry amerikai k√ľl√ľgyminiszter √©s Chuck Hagel, a v√©delmi t√°rca vezet√Ķje p√©nteken Washingtonban tal√°lkozik Szergej Lavrov orosz k√ľl√ľgyminiszterrel √©s Szergej Sojguval, az orosz v√©delmi t√°rca vezet√Ķj√©vel - k√∂z√∂lt√©k nev√ľk elhallgat√°s√°t k√©r√Ķ amerikai illet√©kesek.

A k√©t orsz√°g k√∂z√∂tt az elm√ļlt hetekben fesz√ľltebb√© v√°lt a viszony. Felmer√ľlt az is, hogy Barack Obama amerikai eln√∂k nem vesz r√©szt a Vlagyimir Putyin orosz √°llamf√Ķvel szeptemberre Moszkv√°ba tervezett cs√ļcstal√°lkoz√≥n, mert Oroszorsz√°g mened√©ket biztos√≠tott Edward Snowdennek, az amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) volt szerz√Ķd√©ses alkalmazottj√°nak.

Snowden inform√°ci√≥kat sziv√°rogtatott ki a sajt√≥nak az Egyes√ľlt √Āllamok h√≠rszerz√©s√©nek titkos adatgy√Ľjt√©s√©r√Ķl.
http://www.hirado..._lesz.aspx
#3 | tour - 2013. augusztus 07. 10:28:08
www.dimag.hu/dmgfiles/pr_9053/cover_mid.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.