Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

K√∂rbel√Ķtte Magyarorsz√°got az NSA


H√°√°√°t, persze..."Magyarorsz√°g" az "agykutakod√°s" √©s kibermahin√°ci√≥ egyik vi√°gk√∂z√©ppontja, de pont zsid√≥√≥ki√°t hagyta ki a zsid√≥...√©s ilyenkor any√°tok hogy van? A nagyszab√°s√ļ megfigyel√©si √©s adatgy√Ľjt√©si programr√≥l ismert amerikai Nemzetbiztons√°gi √úgyn√∂ks√©gnek (NSA) van szervere Ausztri√°ban, Csehorsz√°gban, Lengyelorsz√°gban √©s Rom√°ni√°ban is – der√ľl az Edward Snowden √°ltal kisziv√°rogtatott dokumentumokb√≥l. √Ėt nagy √©s t√∂bb mint sz√°z kis szemmel n√©zik, amit az interneten csin√°lunk.

Rom√°ni√°ban is lehet szerver, amelyr√Ķl az amerikai Nemzeti Biztons√°gi √úgyn√∂ks√©g (NSA) az internetez√Ķket figyeli – √≠rja a Mediafax. A rom√°n h√≠r√ľgyn√∂ks√©g egy sziv√°rogtat√°sokban √©rdekelt szervezet, a cryptome.org list√°j√°ra hivatkozik, amelyen a vil√°g 50 m√°sik orsz√°g mellett Rom√°nia lehets√©ges k√©mk√∂zpontk√©nt szerepel. Ahogyan t√∂bb mint sz√°z m√°sik helysz√≠nen, az NSA mindentud√≥ szuperprogramja, az XKeyscore √°ll√≠t√≥lag Rom√°ni√°ban is rengeteg adatot gy√Ľjt √∂ssze, az e-mailekt√Ķl az Facebookon hagyott szem√©lyes adatokon √°t az IP-c√≠mekig gyakorlatilag b√°rmit megszerezve arr√≥l, amit valaki az interneten csin√°l.

Azt a Guardian a m√ļlt h√©ten √≠rta meg, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok √©vek √≥ta tart√≥ nagyszab√°s√ļ megfigyel√©si √©s adatgy√Ľjt√©si programj√°nak, a PRISM-nek a keret√©ben az NSA munkat√°rsai gyakorlatilag felhatalmaz√°s n√©lk√ľl figyelhetnek meg, akit csak akarnak: el√©g egy online √Ľrlapot kit√∂lteni√ľk, hogy az XKeyscore-t r√°√°ll√≠ts√°k a c√©lszem√©lyre – √©s ahogy a Cryptome hozz√°f√Ľzi, katonai, gazdas√°gi √©s politikai c√©lpontokra is.

A PRISM leleplez√Ķje, Edward Snowden √°ltal √°tadott dokumentumok k√∂z√∂tt van egy t√©rk√©p arr√≥l, hogy az NSA hol helyezett el k√©mszervereket a vil√°gon. Ebb√Ķl kider√ľl, hogy az √ľgyn√∂ks√©gnek k√∂r√ľlbel√ľl 150 helysz√≠nen t√∂bb mint 700 szervere figyel √©s gy√Ľjt adatokat az internetr√Ķl. Hawaii, ahonnan Snowden m√°jusban el√Ķsz√∂r Hongkongba, majd egy h√≥nappal k√©s√Ķbb Moszkv√°ba dobbantott, nincs e helysz√≠nek k√∂z√∂tt.
HIRDET√ČS

Ami az orsz√°gokat illeti, a Cryptome szerint a vil√°gon √∂t kiemelt k√©mk√∂zpont – ahogy a titkosszolg√°lati zsargon nevezi, az √Ėt Szem – van: az Egyes√ľlt √Āllamok, Kanada, Nagy-Britannia, Ausztr√°lia √©s √öj-Z√©land. Eur√≥p√°ban Franciaorsz√°g, N√©metorsz√°g, Ausztria, Olaszorsz√°g, Spanyolorsz√°g, Lengyelorsz√°g, Rom√°nia, G√∂r√∂gorsz√°g, Csehorsz√°g, √©s a kontinens egyed√ľli diktat√ļr√°ja, Feh√©roroszorsz√°g l√°t vend√©g√ľl NSA-szervert, √©s b√°r a list√°n Magyarorsz√°g ugyan nincs rajta, a Cryptome azt √≠rja, hogy a PRISM-ben „esetleg” m√°s eur√≥pai orsz√°gok is benne lehetnek. Logikus az is, hogy a k√©mszerverek nagy r√©sze amerikai nagyk√∂vets√©gekr√Ķl √©s konzul√°tusokr√≥l figyeli az internetet, diplom√°ciai v√©delem azonban nem felt√©tlen√ľl kell az adatgy√Ľjt√©shez: az err√Ķl k√©sz√ľlt t√©rk√©p tan√ļs√°ga szerint az NSA huszon√∂t szervert az Antarktisz k√∂r√© telep√≠tett, amelyek teljesen k√∂r√ľlveszik a kontinenst.

A Cryptome a maga r√©sz√©r√Ķl meglep√Ķnek tartja, de az amerikaiak √©ppens√©ggel a k√©t vil√°ghatalmi riv√°lis ter√ľlet√©r√Ķl, Oroszorsz√°gb√≥l √©s K√≠n√°b√≥l is figyelnek. Az ut√≥bbi nagy pikant√©ri√°ja, hogy j√ļniusban Washington m√©g eln√∂ki szinten v√°dolta Pekinget, ami√©rt gazdas√°gi √©s m√°s √©rdekelts√©gei k√≠nai hackerek folyamatos t√°mad√°sai alatt √°llnak.

A Cryptome a WikiLeaks kv√°zi el√Ķfut√°ra: az 1996-ban alakult szervezet k√ľldet√©s√©nek tartja nyilv√°noss√°gra hozni azokat a dokumentumokat, amelyeket a korm√°nyok vil√°gszerte a legsz√≠vesebben titokban tartan√°nak, de mert illeg√°lis megfigyel√©sekr√Ķl, szabads√°gjogok korl√°toz√°s√°r√≥l, szem√©lyis√©gi jogokat s√©rt√Ķ int√©zked√©sekr√Ķl sz√≥lnak, mindenkit √©rdekelni√ľk kell.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kedvesi - 2013. augusztus 07. 09:38:53
Clior | 2013. augusztus 7. | 07:30:56

Tovabbra sem gondolom, hogy nekem barmilyen hatranyom szarmazna abbol ha barmelyik kormany vagy szerv belelatna a dolgaimba, beleertve az uzleti ugyeimet is. Ha netan lattak is valamit amihez kozom van, gyorsan tovabbleptek az erdektelenseg miatt. Akinek van mitol tartsnia az a baltas kiadasban erintett allami vezetok kozott van es akik szinten ebbol a korbol jarnak a Kozel Keletre es targyalnak penzekrol meg a fene sem tudja meg mirol, hogy a sajat hatalmukat fenntartsak. Nem biztos, hogy nincs mit latniuk azoknak a szervereknek azokban a korokben. Csak emlekeztetnek az allami offshore rendszerunkre a vizumertekesites kapcsan, azonnal a teljes EU kinyilik annak aki ezeknek penzt ad...
Lehet olvasgatni a virtualis vilagban az osszes karakterem es hallgatni az osszes szavamat a telefonon, senkinek nem artok es vallalom az osszes tettemet, mert ember vagyok aki a masikat is annak tekinti. Akik leneznek rank, iranyitani akarnak azokkal van a gond, azok tartanak a megfigyelestol. Amit sajnalok, hogy nem hozzak nyilvanossagea amit a politikusankrol megtudnak. Konnyen lehet, elszabadulna a vilagon az indulat...

√ćgy kavarja a szart a zsid√≥. Magyarul, nem baj ha m√©g azt is tudj√°k hogy mikor szarsz, fogadd el a "biztons√°god" √©rdek√©ben.
#2 | Vizilo - 2013. augusztus 07. 09:43:01
Nyaljak ki töbször!!!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.