Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Washington és Brüsszel aggódik az egyiptomi patthelyzet miatt


Amerika és az unió is amiatt aggódik, hogy elhúzódik az egyiptomi válság. A kormány sikertelennek nyilvánította a közte és a Muzulmán Testvériség között lezajlott közvetítéseket, és leszögezte, hogy felszámolja a kairói ülõsztrájkot.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió aggodalmát fejezte ki szerdán amiatt, hogy az egyiptomi belpolitikai válság szemben álló felei nem találták meg a tárgyalásaikban beállt veszélyes patthelyzet feloldásának módját.

"Bár az erõszakos összecsapások folytatódását eddig sikerült megakadályozni, továbbra is aggaszt és nyugtalanít bennünket, hogy a kormány és az ellenzék vezetõi nem találták meg a módját, hogy kitörjenek egy veszélyes patthelyzetbõl és megállapodjanak érdemi bizalomépítõ lépések megtételérõl" - hangoztatta közös nyilatkozatában John Kerry amerikai külügyminiszter és Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fõképviselõje.

A válságot az Egyesült Államok, az Európai Unió, Katar és az Egyesült Arab Emírségek megpróbálta enyhíteni diplomaták és más küldöttek révén az elmúlt tíz napban. Az egyiptomi kormány azonban szerdán sikertelennek és befejezettnek nyilvánította a közte és a Muzulmán Testvériség között lezajlott közvetítési kísérleteket, s az esetleges következményekért minden felelõsséget az utóbbira hárított.

Hádzim el-Beblávi ideiglenes kormányfõ azt is leszögezte, hogy kabinetje nem változtatja meg korábbi döntését, miszerint felszámolja azt az ülõsztrájkot, amelyet a hadsereg által július elején megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei Kairó két pontján folytatnak.

A mára kialakult helyzet Washington és Brüsszel közös nyilatkozata szerint "továbbra is nagyon törékeny, s ez nemcsak a további vérontás és Egyiptom kettészakadásának veszélyét rejti magában, hanem akadályozza a gazdaság talpra állítását is, amely olyannyira lényeges lenne az egyiptomi átmenet szempontjából".
Link

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.