Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

CIA-vezetÔ: Amerikånak Szíria a legnagyobb veszély


A szĂ­riai polgĂĄrhĂĄborĂș jelenti fĂ” veszĂ©lyt az EgyesĂŒlt Államok biztonsĂĄga szĂĄmĂĄra – vĂ©lte szerdĂĄn a Központi HĂ­rszerzĂ” ÜgynöksĂ©g (CIA) mĂĄsodik szĂĄmĂș vezetĂ”je a The Wall Street Journal cĂ­mĂ» lapnak adott interjĂșban.

Michael Morell szerint több kĂŒlföldi iszlamista harcos ĂĄllt a felkelĂ”k oldalĂĄra, mint az iraki hĂĄborĂș legrosszabb idĂ”szakaiban. Morell Ășgy vĂ©lte: a szĂ­riai polgĂĄrhĂĄborĂșval kapcsolatban a veszĂ©lyt az jelenti, hogy a konfliktus ĂĄtterjed a hatĂĄrokon, vagy BassĂĄr el-Aszad elnök rendszere összeomlik, Ă©s SzĂ­ria az al-Kaida Ășj menedĂ©ke lesz. - Megvan a veszĂ©lye annak, hogy a kormĂĄny kezĂ©ben lĂ©vĂ” fegyverek, beleĂ©rtve a vegyi fegyvereket is, szabad prĂ©dĂĄvĂĄ vĂĄlnak – figyelmeztetett a CIA-vezetĂ”, aki a hĂ©ten tĂĄvozik tisztsĂ©gĂ©bĂ”l.

A Morell ĂĄltal felsorolt többi veszĂ©lyforrĂĄs között szerepel IrĂĄn, az al-Kaida, Észak-Korea Ă©s a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pes hadviselĂ©s. Az al-Kaida kapcsĂĄn a CIA igazgatĂłhelyettese hangsĂșlyozta, hogy az EgyesĂŒlt Államok "jelentĂ”sen" csökkentette a szĂ©lsĂ”sĂ©ges terrorhĂĄlĂłzat jelentette veszĂ©lyt, ĂĄm a szervezet "elĂ©rt bizonyos gyĂ”zelmeket is". Ez utĂłbbi kapcsĂĄn arra utalt, hogy az Ajman az-ZavahĂ­ri vezette szervezet kĂŒlönbözĂ”, egyre önĂĄllĂłbb csoportokbĂłl ĂĄll.

Eközben ENSZ-szakĂ©rtĂ”k egy jelentĂ©sben Ășgy vĂ©ltĂ©k: csökkent az al-Kaida mint globĂĄlis terrorhĂĄlĂłzat miatti fenyegetĂ©s, de az al-KaidĂĄval Ă©s hozzĂĄ csatlakozott szervezetekkel kapcsolatban ĂĄllĂł, "fertĂ”zĂ” eszmĂ©k" ĂĄltal radikalizĂĄlt sejtek Ă©s egyĂ©nek jelentette veszĂ©ly tovĂĄbbra is fennĂĄll, sĂ”t mĂłdszereik egyre kifinomultabbak.

Az al-Kaida elleni ENSZ-szankciĂłkat megfigyelĂ” szakĂ©rtĂ”k a BiztonsĂĄgi TanĂĄcs szĂĄmĂĄra kĂ©szĂŒlt jelentĂ©sĂŒkben szerdĂĄn hangsĂșlyoztĂĄk, hogy az al-KaidĂĄval kapcsolatban ĂĄllĂł egyĂ©nek Ă©s sejtek egyre innovatĂ­vabbak a cĂ©lpontokat, a taktikĂĄkat Ă©s a technolĂłgiĂĄt illetĂ”en. RĂĄmutattak, hogy egyre kifinomultabb mĂłdszerekkel Ă©s egyre szĂ©lesebb körben terjesztik a terrorista propagandĂĄt az interneten.
Link

Hozzászólások


#1 | Vizilo - 2013. augusztus 08. 09:51:31
Le kell tiltani az Internetet mert oriasi a terror veszely !Remelhetöenn amit kiföztek eleöbb utobb meg is fogjak kajalni.
#2 | postaimre - 2013. augusztus 08. 10:15:41
SzaĂșd-ArĂĄbia 15 milliĂĄrd dollĂĄrt ajĂĄnlott fel OroszorszĂĄgnak, ha Vlagyimir Putyin &quot;elengedi BassĂĄr el-Aszad kezĂ©t.&quot;<br />
<br />
Az orosz-szaĂșdi talĂĄlkozĂłn a szaĂșdi diplomĂĄcia azt Ă­gĂ©rte, hogyha Moszkva felhagy Damaszkusz tĂĄmogatĂĄsĂĄval, akkor RijĂĄd 15 milliĂĄrd dollĂĄr Ă©rtĂ©kben vĂĄsĂĄrol majd orosz fegyvereket. EzenkĂ­vĂŒl SzaĂșd-ArĂĄbia Ă­gĂ©retet tett arra is, hogy az Öböl-menti orszĂĄgok kevesebb földgĂĄzt fognak szĂĄllĂ­tani az eurĂłpai piacra azĂ©rt, hogy ne veszĂ©lyeztessĂ©k az orosz energetikai vĂĄllalatok elsĂ”bbsĂ©gĂ©t. <br />
<br />
ErrĂ”l mĂ©g a mĂșlt hĂ©ten tĂĄrgyaltak a felek, amikor Bandar bin Sultan - a szaĂșdi hĂ­rszerzĂ©s feje - Vlagyimirral Putyinnal talĂĄlkozott MoszkvĂĄban.<br />
Egy libanoni miniszteri forrĂĄs szerint a talĂĄlkozĂł nĂ©gy ĂłrĂĄn ĂĄt tartott, s a szaĂșdi diplomĂĄcia tagjai &quot;igencsak emelkedett hangulatban hagytĂĄk el a termet.&quot; Moszkva mĂ©g nem nyilatkozott ez ĂŒgyben, Dmitry Peskov - Putyin szĂłvivĂ”je - nem volt elĂ©rhetĂ” a napokban. <br />
<br />
A képen Putyin és Bandar bin Sultan. <br />
<a href='http://kozelkeletjelene.weebly.com/16/post/2013/08/szad-arbia-ajnlatot-tett-oroszorszgnak.html' target='_blank' title='http://kozelkeletjelene.weebly.com/16/post/2013/08/szad-arbia-ajnlatot-tett-oroszorszgnak.html'>http://kozelkelet... </a>
#3 | Vizilo - 2013. augusztus 08. 10:23:08
Micsoda szemetseg !!Vajon mikor következik Saud -Arabia??Abba en is be potolnak !
#4 | Kedvesi - 2013. augusztus 08. 10:40:55
Ezek a szaudiak is nagy zsidĂłk. Ekkora összeggel akarnĂĄk kiszĂșrni az oroszok szemĂ©t? Meg az orosz bolond lenne a nyakĂĄra hĂșzni a zsidĂł SzĂ­ria feladĂĄsĂĄval.
#5 | kukackac - 2013. augusztus 08. 16:12:36
politikus.ru/uploads/posts/2013-08/1375947182_ghhhhhh8558544.jpg
#6 | rozsola - 2013. augusztus 08. 18:11:26
VĂ­z , VĂ­z , VĂ­z csak ez a hĂĄrom dolog kell a hĂĄborĂșhoz.
Az azeri haderĂ” egyesĂŒlni akar a törökkel. Közben az azeriek orosz fegyverszakĂ©rtĂ”ket hĂ­vtak az orszĂĄgba. GrĂșzia hajlandĂł lenne csatlakozni az azeri-török szövetsĂ©ghez , ÖrmĂ©nyorszĂĄg magĂĄra maradt.
Aszad ostoba volt. Ha belement volna a jĂĄtĂ©kba , nem kellene megbukjon. Az eredeti szunnita ellenzĂ©k amely Homsz vĂĄrosĂĄban szĂ©kel mĂĄr ki lett iktatva. A helyĂŒkre idegen zsoldosok Ă©rkeztek. A kurdok akik elĂ”ször a szunnitĂĄk oldalĂĄn ĂĄlltak , most az idegenek ellen harcolnak csakĂșgy mint a szunnitĂĄk. JordĂĄnia szĂ­nt vallott. Tavaly a jordĂĄn miniszterelnök lemondott amikor Ankara tudatta vele a helyzetet. Egyiptom teljesen felszĂĄmolta az illegĂĄlis alagĂștakat amelyeken keresztĂŒl a palesztĂ­nok Ă©lelmet Ă©s fegyvert kaptak. Ankara önkĂ©nt vĂĄllalja a palesztĂ­nok ellĂĄtĂĄsĂĄt. Közben Libanonban egyre forrĂłb a helyzet , Yemenben kiszĂĄmĂ­thatatlan. LibĂ­a , SzudĂĄn Ă©s SzomĂĄlia terĂŒletĂ©n megerĂ”södött a katonai jelenlĂ©t. TunĂ©zia , AlgĂ©ria , Mali Ă©s MarokkĂł ( ideje volt mĂĄr ) szintĂ©n Ă©lesĂ­tve. Irak bĂĄrmelyik pillanatban robbanhat , IrĂĄn katonailag terjeszkedik , AfganisztĂĄn Ă©s PakisztĂĄn egyre szorosabban mĂ»ködik közre.
Az USA udavrol a kazah vezetĂ©snek valamint fĂ»t-fĂĄt igĂ©rget az ĂŒzbĂ©geknek Ă©s a kirgizeknek.
Kína åtcsoportosit , Vietnåm tisztjeit pedig oroszok képzik ki.
A szaudiak bekaphatjĂĄk. VĂ­z nincs.
Az Ádeni öböl veszĂ©lyes lett , HormuznĂĄl zĂĄrlat kĂ©szĂŒl , Ă©szakon pedig ĂĄll a bĂĄl.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.