Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nemcsak minket zavar a milliárdos bukás


Budapest után Moszkvában is eljárás indult abban a zavaros ügyben, amelynek a középpontjában egy 17 ezer négyzetméteres moszkvai ingatlan eladása áll. Az épületet a magyar állam 2008-ban adta el egy luxemburgi cégeknek, amelyet az késõbb tovább adott egy orosz minisztériumnak. A gyanú szerint a magyar állam áron alul adta el, az orosz állam pedig áron felül vásárolta meg az

Az orosz nyomozó hatóságok bûnvádi eljárást indítottak amiatt, hogy a volt moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületét megvásárolta az egyik orosz minisztérium. A RIA Novosztyi hírügynökség azt írta: az eljárást csalás, sikkasztás miatt indították. Az orosz állami költségvetést ért vagyoni kár több mint 2,5 milliárd rubelt tesz ki.

Az ügyben Magyarországon májusban emelt vádat az ügyészség. A moszkvai kormánynegyed közelében fekvõ, Lurdy-ház nagyságú épületet a Gyurcsány-kormány idején, 2008-ban 3,5 milliárd forintért (21,3 millió dollárért) adta el a magyar állam a luxemburgi hátterû Diamond Airnek. Az ügyészség szerint az eladásból a magyar államnak több milliárd forint hátránya keletkezett. A nyomozók ezt azzal indokolták, hogy az épület valójában jóval többet ért, mint ami az adásvételi szerzõdésben szerepelt.

Ezt többek között arra alapozták a magyar hatóságok, hogy a moszkvai épületet a Diamond Air 2008. decembere és 2009. júniusa között továbbadta az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumnak. Az ekkor készített értékbecslés szerint az ingatlan értéke 108,7 millió dollár (16-17 milliárd forint) volt, a szerzõdésekben ennek megfelelõ vételár szerepel. A Diamond Air egy orosz oligarcha, Viktor Vekszelberg érdekeltségébe tartozott.

A meglehetõsen bonyolult ügyben Magyarországon összesen hét gyanúsított ellen emeltek vádat: Székely Árpád volt moszkvai nagykövet, Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkár, Tátrai Miklós, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) volt vezérigazgatója, illetve az MNV további négy munkatársa ellen. Az eljárást júniusban felfüggesztették arra hivatkozva, hogy olyan bizonyítékok beszerzésére van szükség, amelyek nélkül érdemben nem bírálható el az ügy.

Az adásvételt korábban már vizsgálták az orosz hatóságok. Többek között a számvevõszék, a nyomozóbizottság és a fõügyészség is vizsgálatot kezdeményezett, mert számos kérdés vetõdött fel az ügyben, többek között az, hogy a minisztérium túl magas áron vette meg az ingatlant, és emiatt a költségvetést 90 millió dolláros kár érte. Bûnügyi eljárás mégsem indult. Ezt követõen tavaly Szergej Petrov, az Állami Duma képviselõje a hatóságokhoz fordult, hogy még egyszer alaposan ellenõrizzék az ügyletet. A kérést a fõügyészség tavaly áprilisban elutasította.
Link

Hozzszlsok


#1 | Perje - 2013. augusztus 09. 14:36:32
http://www.osw.wa...rty-moscow
Vannak ebben a cikkben mér érdekes részletek, amit nem tárt elénk a média. Õ is Váltóhegyi úr:
images.businessweek.com/billionaires/victor_vekselberg.jpg
Jó üzletet csinált, mert tõlünk hétszer olcsóbban vette, mint az oroszoknak eladta.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.