Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vatikáni pénzügyek: kivont karddal kezd Ferenc pápa


Itt már az ima sem segít? Zsidóelhárító kézi készülékre us szükség van? De tövig nyomjad ám beléjük jezsuita! Markolatig!
A pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása és a tömegpusztító fegyverek elterjedése ellen és ezek megelõzése érdekében Ferenc pápa csütörtökön saját kezdeményezésére (motu proprio) apostoli levelet adott ki, amellyel tovább szigorította az IOR vatikáni bank és a többi szentszéki pénzügyi intézmény feletti ellenõrzést.

A Vatikán honlapján olaszul megjelent négypontos pápai dokumentum újabb elõrelépést jelent a nemzetközi pénzügyi elõírásokhoz való csatlakozás terén – hangoztatta a szentszéki sajtóközpontnak az apostoli levelet kísérõ közleménye.

Ferenc pápa az elõdje, XVI. Benedek által 2010. december 30-án a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen kiadott motu proprio rendelkezéséhez csatlakozott és tovább erõsítette a vatikáni Pénzügyi Információs Hatóság (AIF) hatáskörét. Ez mostantól még szigorúbb ellenõrzést jelent az IOR vatikáni bank és az Apostoli Szék Vagyonkezelõsége (Apsa) tevékenysége felett. Ezzel egy idõben az ellenõrzést a Szentszék és Vatikánváros minden más pénzügyi-gazdasági tevékenységet végzõ intézményére is kiterjesztették.
Hirdetés
Átláthatóság: az elsõ lépések
Saját honlapot nyit és ezen október elsejétõl közli mérlegét az IOR vatikáni bank – jelentette be Ernst von Freyberg, az IOR elnöke. Az elsõ évtizedes jelentésrõl szóló írásunkat ITT olvashatja!

Így a Vatikán teljesítette az Európa Tanács Pénzmosás Elleni Bizottsága útmutatásait – hangsúlyozta a szentszéki közlemény.
A vatikáni testületben

Újdonságot jelent, hogy a pénzügyi ellenõrzés az esetleges szabálytalanságok megelõzésére is kiterjed. Ezenkívül Ferenc pápa egy úgynevezett pénzügyi biztonsági tanácsot is felállított Peter Brian Wells prelátusnak, a szentszéki államtitkárság általános ügyeivel megbízott tanácsosának a vezetésével. A négyhavonta összeülõ bizottság tagjai között helyet kapott Antoine Camilleri vatikáni külügyminiszter-helyettes, Luis Angel Vallejo Balda, az Apsa titkára, Nicola Picardi vatikáni ügyész és Domenico Giano, a vatikáni csendõrség parancsnoka.

A márciusban megválasztott Ferenc pápa június 26-án bizottságot állított fel az IOR mûködésének átvilágítására (két nappal késõbb tartóztatták le a vatikáni pénzügyek egyik kulcsszereplõjét). Ezt július 19-én egy világiakból álló újabb bizottság kinevezése követte a vatikáni intézmények gazdasági mûködésének átvizsgálására. Július 31-én az IOR honlapot nyitott a vatikáni bank pénzügyi mérlegeinek közlésére.
Link

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.