Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

K√ľl√∂nleges magyar-amerikai cserekik√©pz√©s


Tapasztalatcser√©vel egybek√∂t√∂tt k√ľl√∂nleges m√Ľveleti felk√©sz√≠t√©st tartottak a tat√°rszentgy√∂rgyi l√Ķt√©ren. A k√∂z√∂s amerikai−magyar kik√©pz√©sen olyan feladatokat hajtottak v√©gre, melyekkel misszi√≥s k√∂rnyezetben is szembetal√°lhatj√°k magukat a katon√°k.
A sikeres egy√ľttm√Ľk√∂d√©s egyik alapfelt√©tele, hogy a t√∂bbnemzeti k√∂rnyezetben v√©grehajtand√≥ misszi√≥s alkalmaz√°sra felk√©sz√ľlve, a felk√©sz√≠t√©sen r√©szt vev√Ķ magyar √©s amerikai k√ľl√∂nleges m√Ľveleti katon√°k pontosan ismerj√©k egym√°s fegyvereit √©s felszerel√©seit. Ezt a k√∂z√∂s tapasztalatszerz√©st seg√≠tette az augusztus 7-√©n tartott l√∂v√©szet is, amelynek sor√°n az Egyes√ľlt √Āllamokb√≥l √©rkezett csoport megismerkedett az MH 34. Bercs√©nyi L√°szl√≥ K√ľl√∂nleges M√Ľveleti Z√°szl√≥alj √°ltal is haszn√°lt AK−63D g√©pkarab√©llyal, PKM g√©ppusk√°val √©s a Dragunov mesterl√∂v√©szpusk√°val.„P√°ratlan lehet√Ķs√©g ez sz√°munkra, hogy belek√≥stolhassunk azon fegyverek haszn√°lat√°ba, amik a m√Ľveleti ter√ľleten is gyakoriak. Nagyon sokat tanulunk, √©s b√≠zunk benne, hogy mi is viszonozni tudjuk a kapott tud√°st” − mondta a Colorado √°llamb√≥l √©rkezett k√ľl√∂nleges m√Ľveleti csoport parancsnoka.

A Joint Combined Exchange Training (JCET) − azaz az amerikai−magyar tapasztalatcser√©re √©p√ľl√Ķ gyakorlat − magyar k√ľl√∂nleges m√Ľveleti csoportj√°nak csoportparancsnoka elmondta, hogy a gyakorl√°sok sor√°n mindk√©t nemzet elv√©gzi a feladatokat a saj√°t √°llom√°ny√°val, azt√°n a vegyes t√Ľzp√°rokban t√∂rt√©n√Ķ v√©grehajt√°sra ker√ľl sor, hogy a katon√°k megtanulj√°k √°thidalni a nyelvi √©s a harcelj√°r√°sm√≥dok k√∂z√∂tti k√ľl√∂nbs√©geket.

A gyakorlatot megl√°togatta Tim Manning ezredes, az Egyes√ľlt √Āllamok magyarorsz√°gi nagyk√∂vets√©ge V√©delmi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si Irod√°j√°nak vezet√Ķje is. A katon√°kkal √©s fegyvereikkel val√≥ gyors ismerked√©st k√∂vet√Ķen az ezredes hamar egy g√©ppuska m√∂g√© fek√ľdt, hogy szem√©lyesen is megtapasztalhassa haszn√°lat√°t.Manning ezredes elmondta, mi√©rt fontosak a k√∂z√∂s gyakorlatok: „A mai nap nagyszer√Ľ p√©lda a k√©t nemzet k√∂z√∂tti egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre. Egy√ľtt harcolnak, ez√©rt egy√ľtt is k√©sz√ľlnek fel a m√Ľveleti ter√ľlet viszontags√°gaira.”

„Az amerikaiak nagyon j√≥ katon√°k, alapvet√Ķen nagyon j√≥ egy√©ni k√©pzetts√©ggel rendelkeznek. A magyar csoportok kik√©pzetts√©gi szintj√©t √©s az egy√ľttm√Ľk√∂d√©si k√©szs√©g√ľket pedig √ļgy gondolom, hogy az afganiszt√°ni hadsz√≠nt√©ren v√©grehajtott k√∂z√∂s m√Ľveletekben val√≥ r√©szv√©tel sikeress√©ge tan√ļs√≠tja a legjobban” − √∂sszegezte S√°ndor Tam√°s ezredes, az MH 34. Bercs√©nyi L√°szl√≥ K√ľl√∂nleges M√Ľveleti Z√°szl√≥alj parancsnoka.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | gabi - 2013. augusztus 09. 12:33:10
Valahol olvastam, hogy egyre t√∂bb fiatal jelentkezik tartal√©kos katon√°nak. Majd mehetnek demokr√°ci√°t terjeszt√Ķ misszi√≥ba a vil√°g m√°sik v√©g√©re. Itthon k√∂zben a zsid√≥ hadsereg mell√© fel√°ll√≠tj√°k √©s kik√©pzik a cig√°ny hadsereget is.
#2 | Kedvesi - 2013. augusztus 09. 12:59:59
Gabi, mit v√°rsz a maiakt√≥l? Egyt√Ķl-egyig szinte mind idi√≥ta.
#3 | Perje - 2013. augusztus 09. 15:32:10
Nagyon rá vannak kattanva a magyar katonákra, a magyar helyszínekra, honvéd kórházra, oktató bázisokra. Kiváncsi llnnék arra, hogy így készítik-e fel a cseh, a szlovák vagy a lengyel katonákat is?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.