Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Svájc kitiltja a menekültjeit a középületekbõl


Kitiltotta egy svájci település a menekülteket köztereirõl és középületeibõl- írja az Independent. A Zürichtõl nyugatra esõ Bremgarten településen júliusban nyitott meg egy menekülttábor. A település vezetõi azzal indokolták, hogy olyan rendeletet hoztak, amely alapján a menekültek nem tehetik be a lábukat a helyi uszodába, a templomba, vagy a játszóterekre, hogy olyan szabályokat kell hozniuk, amelyek a helyiek és a menekültek békés és rendezett együttélését segítik elõ. Összesen 32 "tiltott övezetet jelöltek" ki.

"Biztonsági okok miatt döntöttünk úgy, hogy nem mehetnek be ezekre a helyekre, hogy megelõzzük a konfliktusokat és a droghasználatot" - mondta a település polgármestere, Raymond Tellenbach.

Mario Gattiker a svájci menekültügyi hivatal vezetõje egyetértett az intézkedéssel, az újságíróknak azt mondta, hogy a rend megteremtésének a záloga az ilyesfajta törvénykezés.

Egy nem kormányzati szerv, a MenekĂĽltĂĽgyi Tanács azonban "elfogadhatatlannak Ă©s embertelennek" nevezte a szabályozást, Ă©s annak felfĂĽggesztĂ©sĂ©t követelte. A SolidaritĂ© Sans Frontières nevĂ» jogvĂ©dõ csoport szerint a korlátozás "csĂşnyán diszkriminálĂł".

Egy közeli település, Menzingen polgármestere ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy õ teljes mértékben támogatja a menekültek a távoltartását az iskoláktól: "ez biztos, hogy egy nehéz terep, hiszen a bevándorlók itt találkoznak a fiainkkal és lányainkkal".

Svájc népességarányosan kétszer annyi menekültet fogad be mint a szomszédai, minden 332 lakosára jut egy menekült, miközben az európai átlag 625 lakosonként egy menedékkérõ.

Jelenleg közel 48 ezer menekült van Svájcban. Az országban idén júniusban tartottak népszavazást, amelyen a svájciak egyértelmûen kiálltak a menekültekre vonatkozó szabályok szigorítása mellett.

Link

Hozzászólások


#1 | apacuka11 - 2013. augusztus 10. 08:30:53
Jááájj, csáák nehogymáá á tûzcsapokat is lezárgyáák...!s_*_kac

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.