Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Minisztert nevezett orángutánnak az olasz politikus


Az olaszok is rasszisták és persze nem véletlen a miniszter kinevezése sem. Orángutánhoz hasonlította Cecile Kyengét, a római kormány kongói származású integrációs miniszterét Roberto Calderoli, az olasz Északi Liga szenátora.

A szavait követõ tiltakozásokra reagálva Calderoli vasárnap kijelentette, hogy bocsánatot kĂ©r, ha szavai megsĂ©rtettĂ©k a minisztert. „Nem sĂ©rtegetni, hanem kritizálni akartam a kormány bevándorlási politikáját” – hangoztatta Calderoli, az Északi Liga egyik vezetõ politikusa, a rĂłmai szenátus alelnöke. Hozzátette, hogy esze ágában sincsen lemondani szenátusi tisztsĂ©gĂ©rõl. Calderoli nyĂ­lt vitára hĂ­vta a minisztert az Északi Ligának augusztusban, a párt Ă©szaki fellegvárának számĂ­tĂł Bergamo városában rendezendõ fesztiváljára.

Calderoli egy szombati pártĂĽnnepsĂ©gĂ©n az állatok iránti szeretetĂ©rõl beszĂ©lt, hangsĂşlyozva, hogy õ a medvĂ©ket Ă©s a farkasokat szereti. „De amikor KyengĂ©t látom, nem tudok másra gondolni mint egy orángután vonásaira” – fogalmazott Calderoli. A politikus kijelentĂ©sei kĂ©t nappal Kyenge BergamĂłban tett látogatását követtĂ©k, melyet az Északi Liga tagjainak utcai tiltakozása kĂ­sĂ©rt.

A miniszter kijelentette, hogy Calderoli nem õt, hanem Olaszország egészét sértette meg. Elfogadhatatlannak nevezte Calderoli kijelentéseit Enrico Letta kormányfõ, aki szerint a politikus túllépte a tûréshatárt. Calderolitól bocsánatkérést vár Piero Grasso a szenátus elnöke is.

A Kongóban született 49 éves Kyenge 1983-ban illegális bevándorlóként érkezett Olaszországba. Miniszteri kinevezésekor kijelentette, hogy nem színes bõrûnek, hanem feketének tartja magát. Májusban Milánóban tett látogatásakor nem fogott kezet a Liga önkormányzati frakciójának alelnökével. Azóta az Északi Liga támadásainak célpontja: a párt egy másik politikusa, Mario Borghezio szerint ha Kyenge miniszter akar lenni, menjen haza Kongóba.

Calderoli 2006-ban vált ismertté, amikor a harmadik Berlusconi kormány minisztereként egy Mohamed-karikatúrát ábrázoló pólóval adott interjút az olasz közszolgálati televízióban.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.