Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy titkosszolgálatokat (és nem csak azokat) összesítõ oldal


NĂ©metĂĽl tudĂłknak: Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. augusztus 11. 13:59:34
A CIA volt elnökhelyettesének, Michael Morell megvilágosodása

A szakértõi közösségében továbbra is a közelmúlt eseményeirõl beszélnek, nevezetesen a CIA most már volt elsõszámú igazgatóhelyettesérõl Michael Moller ügyérõl. Két nappal ezelõtt egy hosszú interjút adott a neves Wall Street Journalnak. Morell figyelmeztetett, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének bukása komoly fenyegetést fog jelenteni az USA nemzetbiztonságára. Szíria a legkülönbözõbb terroristák menedékévé válhat, sõt még az Al-Kaida legfõbb székhelye is lehet.
Morell augusztus 9-én nyugdíjba ment, amelyre a kérelmet már néhány hónapja beadta. Azonban az állami hírszerzésnél, 30 éves tapasztalattal a hátuk mögött sosem adnak úgy politikai értékelést, hogy elõtte ne konzultáltak volna a felsõbb vezetéssel.

Morell szavait igen széleskörûen értelmezik. Beleértve azt is, hogy így próbálják elterelni a figyelmet a CIA botrányáról. Ezt egyébként Morell egykori beosztottja a CIA-nál, Edward Snowden mondta.

A szakértõk jelentõs csoportja úgy véli, hogy Morell szavai az amerikai közigazgatásban és Kongresszusban kialakult nézetet tükrözik a szíriai helyzettel kapcsolatban, azokét, akik már úgy vélik, hogy nincs értelme támogatni a szíriai véres fegyveres csoportokat.

Az orosz szakĂ©rtõk sem egyik, sem pedig másik lehetõsĂ©get nem zárják ki. Bármit is mondjon a CIA volt igazgatĂłhelyettese, az USA kĂĽlpolitikáját az elnök határozza meg. Abban pedig semmifĂ©le változás nincs Ă©s nem is látszik – mondja a StratĂ©giai Kutatások IntĂ©zetĂ©nek elemzõje, Vlagyimir Kozin:

Nem gondolom, hogy az amerikai szíriai konfliktushelyzettel kapcsolatos politika hirtelen kormánypárti lesz. Ugyanolyan kemény marad kettõs mércét alkalmazva. Ezután is ugyanúgy katonai és morális támogatást fog nyújtani a fegyveres csoportosulásoknak.

Az amerikaiak számára teljesen világos, hogy a Bassár el-Aszad vezette rendszer bukása oda vezet, hogy SzĂ­ria egy irányĂ­thatatlan terĂĽlet, az Al-Kaida bölcsõje lesz – mondja az Orosz StratĂ©giai TervezĂ©s IntĂ©zetĂ©nek igazgatĂłja, Alekszandr Guszev:

TermĂ©szetesen felmerĂĽl a kĂ©rdĂ©s: ebben az esetben fegyverek helyett miĂ©rt nem csak humanitárius segĂ©llyel segĂ­tenek az ellenzĂ©knek? Hiszen az ellenzĂ©k Ă©ppen a jelenlegi Bassár el-Aszad rendszere ellen harcol. Morell szavaiban nyilvánvalĂł a kettõs mĂ©rce. Az amerikaiak eddig pontosan tartották eddigi, alapvetõ pozĂ­ciĂłjukat – megbuktatni BassĂ©r el-Aszad rendszerĂ©t.

Idõközben nyilvánosságra került, hogy az amerikai és az orosz szakemberek augusztus végén ismét összegyûlnek, hogy megtárgyalják a szíriai konfliktushelyzettel kapcsolatos genfi konferencia utolsó részleteit, amelyre akár már szeptemberben sor kerülhet.

http://hungarian....agosodasa/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.