Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A gigantikus méretû génmutációs szarvasmarhák már évtizedek óta valóság


A gigantikus méretû génmutációs szarvasmarhák már évtizedek óta valóság
2013 augusztus 08. (csütörtök) 10:28 | Írta: GreenProfit.hu | Nyomtat | Email

kekbelga 2A fogyasztói társadalom minél szélesebb kiszolgálása érdekében és az élelmiszeripar nagyobb profitszerzése miatt fejlesztették ki ezt a gigantikus méretû fehér-kék belga szarvasmarhafajtát.

Ez egy úgy nevezett tej- és húshasznú szarvasmarha fajta. A vágóértéke kiváló és mire vágásra kerül, addigra egy átlagos szarvasmarhának legalább a kétszeresét nyomja. A világ egyetlen olyan fajtája, amelyben a tenyészcél a culard jelleg. Nagy növekedési erélyû, jó húsformákkal rendelkezõ fajta - színtiszta hús és izom.A fajta kikísérletezésével már a XIX. században próbálkoztak, de a mai modern fajtát az 1950-es években Hansen professzor alkotta meg egy mesterséges megtermékenyítési központban, Belgiumban.

A culard jelleg genetikai rögzítése révén ma a világ legizmoltabb húsmarhája, egy több mint 50 éves fenotípusos szelekció eredménye. A sovány izomzat miatt csökkentett zsírtartalmú az állat húsa.

A fehér-kék belga kettõsen izmolt fajta jellemzõjét a miosztatin gén eltávolítása vagy blokkolása eredményezte. Az emiatt létrejövõ extra súlygyarapodás miatt pedig elõfordul, hogy az állat bõre megreped, nem tud az extra húsnövekedéssel lépést tartani.

eger kiserlet

Miosztatin gátlás után létrejövõ szokatlanul izmos egerek

A fajta szaporĂ­tása csak mestersĂ©ges Ăşton törtĂ©nik. Ennek nem csak a fajta tiszta jellegĂ©nek a megtartása az oka, hanem a bika a legtöbb esetben jĂłval az 1 tonnát is meghaladja, Ă­gy a vemhesĂ­tĂ©si folyamatot a tehenek nem Ă©lnĂ©k tĂşl. A „dupla” farizomzat miatt a tehenek pedig kĂ©ptelenek a normál szĂĽlĂ©sre, borjaikat császármetszĂ©ssel segĂ­tik a világra.

Magyarországon a 90-s évektõl kezdve tenyésztik és kísérleteznek a fajtával, hogy még jobb tejelõ és színhús vágómarhát állítsanak elõ. Egyelõre hazai viszonylatban kevés egyed van hazánkban ebbõl a fajtából.
Link

Hozzászólások


#1 | mormota1968 - 2013. augusztus 13. 23:24:48
Volt szerencsém látni, ha szerencsének nevezhetõ az ilyen ezt a szerencsétlen Frankenstein szarvasmarhát egy fotón és majd nem ki is dobtam a taccsot.Azokkal etetném meg, akik kikísérletezték.Undorító! Szerencsétlen állat.Akik ebben részt vettek nem nevezhetõk embernek.Pszichopata barmok!
#2 | Kedvesi - 2013. augusztus 13. 23:39:26
greenprofit.hu/images/kekbelga/GMO_BULLS.jpg

http://greenprofi...belga4.jpg

A magyar szürke marhával nem kelhet versenyre, bár hiba lenne összehasonlítani, mert az az állat kuriózum. De a húsa is.
#3 | mezesmozes - 2013. augusztus 14. 11:26:11
Tényleg sok dagadt marha van már az országban hehe.. egyébként a csajszinak is jó nagy segge van..

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.