Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nyert a náci karlendítés


MĂ©g jĂł, hogy amit mi teszĂĽnk az nem ART, hanem kifejezetten használ, mert már maga a megtestesĂĽlt mĂ»vĂ©szet. Ennyi hĂĽlye közt Ă©p Ă©sszel kibĂ­rni már több, mint pusztába kiáltott performaszturbanizciĂł! A mĂ»vĂ©szet gyõzött – bár NĂ©metországban törvĂ©ny tiltja a náci szimbĂłlumokat Ă©s gesztusokat, Jonathan Meese ezzel a felkiáltással ĂĽnnepelhette, hogy a kasseli törvĂ©nyszĂ©k szerdán felmentette abban a perben, amelyet kĂ©t karlendĂ­tĂ©s Ă©s horogkereszt miatt indĂ­tottak ellene. A 43 Ă©ves berlini festõ Ă©s performance-mĂ»vĂ©sz a kasseli egyetemen rendezett tavaly jĂşniusi mĂ»vĂ©szeti konferencián ragadtatta magát a gesztusra. A fĂłrum egyik pĂłdiumbeszĂ©lgetĂ©sĂ©t – Megalománia a mĂ»vĂ©szet világában – a Spiegel rendezte: Meese az elõadássá formált vita közben kĂ©tszer lendĂ­tette náci ĂĽdvözlĂ©sre a karját, Ă©s elõvett egy mĂ»anyag Ă»rlĂ©ny-figurát is, rajta egy horogkereszttel. Emiatt jelentettĂ©k fel.

Meese Ă©s a vĂ©delme a perben mindvĂ©gig a mĂ»vĂ©szi szabadságra hivatkozott, vagyis arra, hogy a karlendĂ­tĂ©s cĂ©lja nem a náci Ă©ra dicsõítĂ©se volt, hanem ellenkezõleg, az, hogy csökkentse a jelentõsĂ©gĂ©t. „Lefesthetek egy almát anĂ©lkĂĽl, hogy valaha is ettem volna bármelyikbõl. LendĂ­thetem a karomat anĂ©lkĂĽl, hogy bármi közöm lenne hozzá” – hangzott a másik, kissĂ© sántĂ­tĂł párhuzam, de a bĂ­rĂł Ă­gy is helyt adott az Ă©rveknek, a felmentĂ©s indoklása szerint legalábbis egyĂ©rtelmĂ», hogy Meese nem azonosul nemzetiszocialista eszmĂ©kkel Ă©s szimbĂłlumokkal, amelyeket csak arra használ, hogy gĂşnyt Ă»zzön belõlĂĽk.

Amint meghallotta, hogy felmentik, a tárgyalĂłteremben a mĂ»vĂ©sz napszemĂĽveget tett fel, kĂ©sõbb pedig, valĂłszĂ­nĂ»leg a mĂ»vĂ©szi szabadságra utalva azt nyilatkozta, a felmentĂ©se is igazolja a tĂ©zisĂ©t, hogy „a mĂ»vĂ©szet diktatĂşrája” Ă©l Ă©s virul. „Nagyon elĂ©gedett vagyok, folytatom a harcot a mĂ»vĂ©szet diktatĂşrájáért, minden ideolĂłgia felszámolásáért. A mĂ»vĂ©szetnek szabadnak kell lennie” – tette hozzá.


Meesét a világszerte ismert és elismert zenei fesztivál, a Bayreuthi Ünnepi Játékok nemrég bízta meg, hogy három év múlva vigye színre Wagner Parszifálját a városban. Arról a kasseli ügyészség egyelõre nem nyilatkozott, hogy akar-e fellebbezni az ítélet ellen. A mûvészre 12 ezer eurós pénzbüntetést szabhattak volna ki, ha bûnösnek találják.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. augusztus 16. 17:46:12
icdn.lenta.ru/images/2013/08/16/13/20130816132152943/detail_e41c0168198911848c9dbbf2b3cff75f.jpg

Hogy koncentrálhatnak az iskolákban a tornatanárok, amikor karlendítést, karkörzést gyakoroltatnak.
Nem lennék szívesen a helyükben, mert lehet , hogy a tanári karban már valaki figyeli a kargyakorlatokat.
Ahogy haladunk a karral, pár év múlva már Wagner is tiltólistán lesz. Fõként akkor, a Parszifalt véletlenül Farszipalnak tüntetik fel színlapon.
s_*_aha

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.