Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orosz-ukrán kereskedelmi háború


Csaknem ezer tehervagonból álló dugó keletkezett az orosz-ukrán határon, miután az orosz vámhatóságok megszigorították az Ukrajnából érkezõ áruk ellenõrzését. Az ukrán ellenzék szerint Moszkva ezzel akarja bekényszeríteni Kijevet a volt szovjet tagállamok vámuniójába.

Viktor Janukovics ukrán elnök az utóbbi években sikerrel folytatta azt a hintapolitikát, amelynek keretében nem volt hajlandó dönteni arról: az uniós vagy a volt szovjet államközösséghez csatlakozik-e. Viszont igyekezett mindkét féltõl a lehetõ legjobb ajánlatot kiharcolni, s a lehetõ legnagyobb kedvezményeket elérni. A jelek szerint azonban Brüsszelben és Moszkvában is megelégelték az ukrán kormány idõhúzó taktikáját. Brüsszel novemberig adott haladékot, ha addig nem írják alá a megállapodást, akkor az egész egyezség újratárgyalását helyezte kilátásba, ami évekig eltarthat. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig a múlt hónapban Kijevben tett látogatása során világosan kifejtette ukrán kollégájának: gazdasági kedvezményekre, beleértve a gázárengedményeket is, Oroszországtól csak akkor számíthat, ha belép az orosz-fehérorosz- kazah vámunióba. A Szovjetunió szétesését a 20. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának tartó Putyin ugyanis a szovjet gazdasági tér helyreállítását tartja az orosz befolyás egyik legfontosabb garanciájának a térségben. Ebben viszont kulcsszerepet játszik Ukrajna, amely már a szovjet idõkben is a második legnagyobb gazdasági erõvel rendelkezõ tagköztársaság volt. Putyinnak legutóbbi látogatása során azonban nem sikerült lebeszélnie Janukovicsot arról, hogy forduljon el Európától. Az orosz kormány ezt követõen elõször betiltotta az ukrán csokiimportot, e hét közepétõl pedig az orosz vámosok megszigorították minden ukrán áru ellenõrzését, legyen az kohászati termék, nehézgép, vagy vegyianyag. Arszenyij Jatszenjuk az ukrán ellenzéki Batkivsina párt vezére szerint azért, hogy ezzel is rászorítsák Ukrajnát a belépésre a vámunióba. Az orosz korlátozások az ukrán gyáriparos szövetség becslései szerint több mint 2 milliárd dolláros kárt okozhatnak Kijevnek.
http://magyarhirl...lmi-haboru

Kijev megtiltotta a gabona behozatalát több orosz területrõl

Kijev megtiltotta a gabona és a takarmánynövények Ukrajnába történõ behozatalát több orosz területrõl - hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán infrastrukturális minisztérium.

A tárca az állami állategészségügyi felügyelet helyettes vezetõjére hivatkozva közölte, hogy "a szibériai, az észak-kaukázusi és a dél-oroszországi területeken tenyésztett állatok száj- és körömfájásos megbetegedésének terjedése" miatt vezették be a behozatali tilalmat.

A héten Ukrajnában a kormány és az ellenzék részérõl egyaránt felháborodást váltott ki, hogy Oroszország "kockázatosnak" minõsítette kivétel nélkül valamennyi ukrán beszállítót, amivel gyakorlatilag megakadályozza az ukrán termékek orosz piacra jutását.

Kijev szerint Moszkva ezzel az eszközzel próbálja akadályozni Ukrajna európai integrációját, fõként a szabad kereskedelmet is tartalmazó társulási megállapodás aláírását az Európai Unióval, és ily módon igyekszik Kijevet rákényszeríteni az orosz-fehérorosz-kazah vámunióhoz való csatlakozásra.
http://hetivalasz...tak-67296/

Hozzászólások


#1 | Balu - 2013. augusztus 16. 21:14:51
Az ukrán ellenzĂ©k kĂ©pviselõje, a brĂĽsszel-párti Arseniy Yatsenyuk (Арсеній Петрович Яценюк):
bi.gazeta.pl/im/4/5703/z5703114Q.jpg
Ukrán jogász és üzletember + politikus, a "Fatherland" (nem poén) párt vezetõje és a hasonló nevû parlamenti frakció vezére.
1974-ben született egyetemi professzorok gyermekeként. Szóval NEM asztalos vagy farmer volt a father. 1992-tõl diákként a Yurek jogászcég elnöke - igen, 18 évesen - 1997-ig. Ezután 1998-tól az Aval bankban dolgozik - ami a Raiffeisen-csoportba tartozik. 2001 után a Krími Tartomány, majd autonóm terület gazdasági minisztere. Mint az várható, innen már gyakorlatilag félévente ugorja a szamárlétra fokait, õ irányítja a WTO-val való tárgyalásokat, Juscsenko külügyminiszternek javasolja. De ez kivételesen nem jön össze és csak a Duma szóvivõje lesz. Sokáig Timosenkó Julis Blokkjának épület4es tagja, de a balhé után valahogy sikerül kinyalnia magát a trutyiból, sõt még pártot is alapít.
Egy másik képviselõ egyszer "pofátlan zsidó"-nak titulálja. Ezt csak azért, ha valakinek még nem esett le a bélás. Viszont mindemellett az állami vagyon privatizálásának ellenzõje és a NATO-tagságot ill. az orosz flotta Krímrõl való kiebrudalását csak népszavazás mellett tartja elképzelhetõnek.

Mán csak, hogy sejtsük, ki is az "ellenzék" a szomszédban.
#2 | Tim - 2013. augusztus 16. 21:22:17
Nekem azt mondák, hogy van egy ellenség az ukrán orosz kapcsolatban média szintjén, ami valójában NINCS!
Ugyan ez itthon is.
Millió dezinformáció és maszlag,amit -elmondásuk szerint direkt vetnek be- hogy legyen milyen aktuális f@szságot csócsálni. bezony.
#3 | Kore - 2013. augusztus 17. 08:10:20
Hasonlít a kipás tónikánkra..
#4 | Kameleon - 2013. augusztus 18. 13:45:33
Nem lehet külföldön pénzük az orosz állami tisztviselõknek

Vezetõ beosztású orosz állami tisztviselõk, valamint a parlamenti képviselõk vasárnapig tarthatnak pénzt külföldön. Hétfõn lép ugyanis hatályba a Vlagyimir Putyin államfõ által május 5-én aláírt törvény, amely szerint tisztviselõk és törvényhozók meghatározott köre már nem rendelkezhet pénzeszközökkel külföldi bankokban, és külföldi értékpapírjaik, részvényeik sem lehetnek.

A tiltás minden hivatalos személyre vonatkozik, aki a posztján Oroszország szuverenitását és nemzetbiztonságát érintõ kérdésekben hoz döntéseket. A törvény szerint az orosz fõügyész helyetteseitõl és a szövetségi állami tisztviselõktõl kezdve a bírákon, nyomozókon, adó- és vámhatósági tisztségviselõkön át a választott tisztséget betöltõ személyekig, beleértve a városi és helyhatósági tisztségviselõket is, senki sem tarthat külföldön pénzt, értékpapírt. A törvény kiterjed az érintettek feleségeire és gyermekeire is.

A törvény három hónapot adott az elõírás teljesítésére. A törvény megsértõit azonnal menesztik állásukból és munkahelyükrõl is. A jogszabály eredetileg tiltotta volna a külföldi ingatlanvagyont is, de késõbb ez a rendelkezés kikerült a tervezetbõl. Az érintetteknek ugyanakkor kötelezõen be kell jelenteniük, ha más országban ingatlannal rendelkeznek. A szigorítást Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezte tavaly, a parlamenti vita azonban hónapokig folyt. Végül április végén a parlament mindkét háza elfogadta az új szabályozást.

Augusztusban a tiltás miatt távozott a kormányból Gyenisz Szerdlov távközlési és tömegkommunikációs miniszterhelyettes.
A jogszabály miatt a tavaly márciusi elnökválasztáson harmadik legtöbb szavazatot elérõ Mihail Prohorov orosz milliárdos is kénytelen volt lemondani arról, hogy induljon a szeptember 8-án esedékes moszkvai fõpolgármester-választáson.
http://hvg.hu/vil...rosz_allam

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.