Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A CIA elismerte: valóban létezik az 51-es Körzet!


A CIA elismerte: valóban létezik az 51-es Körzet!

T√ĖRT√ČNELMI PILLANAT!!! Az ut√≥bbi id√Ķben el√©g gyakran t√∂rt√©nnek nagy horderej√Ľ bejelent√©sek. Nemr√©giben Kanada volt honv√©delmi minisztere meger√Ķs√≠tette a f√∂ld√∂nk√≠v√ľliek √©s a nemzetk√∂zi h√°tt√©rhatalom l√©tez√©s√©t. Vele p√°rhuzamosan az egykori CIA-vezet√Ķ adott interj√ļt az USA-ban √Ķrz√∂tt idegenekr√Ķl. A tegnapi nap folyam√°n pedig egy r√©g tagadott √©s titkolt l√©tes√≠tm√©ny, az 51-es k√∂rzet l√©tez√©s√©t ismert√©k el.

T√∂bb√© senki nem mondhatja, hogy a vil√°g legtitkosabb katonai t√°maszpontjak√©nt emlegetett k√≠s√©rleti komplexum csak az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letek gy√°rt√≥inak agysz√ľlem√©nye, ugyanis a CIA egy tegnap nyilv√°noss√°gra hozott dokumentuma egy√©rtelm√Ľen bizony√≠tja, a nevadai sivatag k√∂zep√©n val√≥ban ott √°ll az 51-es K√∂rzet.

Az amerikai korm√°nyzati szervek gyakorlatilag az 1950-es √©vek √≥ta minden ad√≥d√≥ alkalmat kihaszn√°ltak, hogy a h√≠res katonai l√©tes√≠tm√©nynek a puszta l√©t√©t is tagadj√°k. Olykor m√©g att√≥l sem riadtak vissza, hogy megpr√≥b√°lj√°k elhiteltelen√≠teni, nevets√©gess√© tenni azokat a szemtan√ļkat, akik ki mert√©k mondani, l√©tezik a k√≠s√©rleti t√°maszpont. Itt tal√°lhat√≥ a Google-t√©rk√©pen


2013. augusztus 15-t√Ķl azonban nem k√©rd√©s t√∂bb√©, hogy hossz√ļ √©vtizedeken √°t nem a titkos inform√°ci√≥kat kisziv√°rogtat√≥ alkalmazottak hazudoztak, hanem a korm√°nyzati szervek nem mondtak igazat, a George Washington Egyetem Nemzetbiztons√°gi Arch√≠vuma ugyanis nyilv√°noss√°gra hozott egy CIA dokumentumot, amelyen t√∂bbek k√∂z√∂tt az 51-es K√∂rzet sematikus t√©rk√©pe is l√°that√≥.


Az irat nyilv√°noss√°gra hozatal√°t m√©g 2005-ben k√©rte egy Jeffrey T. Richelson nev√Ľ f√©rfi, az inform√°ci√≥ szabads√°g√°r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyre hivatkozva, de a dokumentum csak ez √©v j√ļnius 25-√©n kapta meg a CIA enged√©ly√©t a k√∂zz√©t√©telre √©s v√©g√ľl tegnap mutatt√°k be.

Ebben ugyan nincs sz√≥ f√∂ld√∂nk√≠v√ľliekt√Ķl szerzett technol√≥gi√°r√≥l, de kider√ľl bel√Ķle, hogy a Las Vegas-t√≥l mintegy k√©tsz√°z kilom√©terre, √©szak-nyugatra tal√°lhat√≥ katonai komplexumot val√≥ban a leg√ļjabb technol√≥gi√°k tesztel√©s√©re √©p√≠tett√©k: Az √∂tvenes-hatvanas √©vekben az amerikai korm√°ny az U-2 √©s az OXART n√©vre hallgat√≥, l√©gi megfigyel√Ķ programjaival k√≠s√©rletezett az 51-es K√∂rzetben.

A most bemutatott dokumentum nyilv√°noss√°gra hozatal√°t m√©g 2005-ben kezdem√©nyez√Ķ Jeffrey T. Richelson a CNN-nek elmondta: "Rem√©lem, az irat k√∂zz√©t√©tele azt jelzi, hogy a korm√°ny a j√∂v√Ķben egyre nagyobb hajland√≥s√°ggal fogja felfedni a h√≠rhedt katonai b√°zisr√≥l sz√≥l√≥ akt√°it, √©s hamarosan m√©g t√∂bb inform√°ci√≥hoz juthatunk az 51-es K√∂rzetben foly√≥ munk√°val kapcsolatban is."

Mostan√°ban rendesen "megkavart√°k az √°ll√≥vizet"... A t√°rsadalmi v√°ltoz√°sok hozad√©kai gyakran alapvet√Ķen v√°ltoztatj√°k meg az emberis√©g Vil√°gr√≥l alkotott k√©p√©t. Ha ez ilyen √ľtemben halad tov√°bb, olyan l√©pt√©k√Ľ bejelent√©sek v√°rhat√≥ak a k√∂zelj√∂v√Ķben, amik sok√°ig titkolt √©s tagadott k√©rd√©sekr√Ķl lebbentik fel a f√°tylat.

Mi lesz a k√∂vetkez√Ķ l√©p√©s?...

http://www.kontro...az-51.html

HozzŠszůlŠsok


#11 | keepfargo - 2013. augusztus 18. 06:48:03
Meeg egy kis adalek a helyzet bonyolultsagahoz: a D.L. minden csak nem gazember, meg ha a beke Nobel-dijjal egy minimum gyanus tarsasagba (Szadat, Begin stb.) kerult. Sokkal inkabb aldozata a meggyozodesenek, vagy nem banom, legyen hit, ha igy hihetobb, mert peldaul a hazajat nem egeszen onszantabol hagyta ott; a kinaiak elobb-utobb elinteztek volna, es akkor a nepe (elismerem, papiron) vezeto nelkul v. lelkipasztor nelkul marad. Igy mennie kellett. Aztan a kinaiak eleg jol megoldottak a kesobbiekben a dolgot: nem engedik a D.L.-t sem szabadon mozogni, sem szabadon nyilatkozni, es a "szemelyi irodaja" nem mentes a kinai ugynokoktol, akik minden lepeset ellenorzik, befolyasoljak. Igy sullyedt a D.L. is a tobbi politikai "vezeto" szintjere. Ez azonban nem szemelyes bune, es semmikeppen nem a buddhizmusnak (megcsak nem is annak tibeti valfajanak) a hibaja vagy gyengesege, illetve vetke.
#12 | keepfargo - 2013. augusztus 18. 07:00:06
Ha pedig tudtok hinni egy becsuletes es oszinte magyarnak, akkor azt is elmondhatom, hogy miert latom igy a helyzetet.
2011.-ben a D.L. keramia mini-portrejat (Gandhi-eval egyutt) elvittem Indiaba. Dharamsala-ban a D.L. szemelyi irodajaban a tibeti hivatalnokok kozul ketto is kihallgatott, aztan az otletemet (kezmuves muhely letrehozasa es uzemeltetese a tibeti menekultek kozremukodesevel es javara) jonak talalva, megkezdtek a lamaval valo talalkozasom elokesziteset. A folytatas nem volt ilyen pozitiv: a kinai ugynokok nemcsak a talakozasomat toroltek a programbol, hanem a ket portret is lenyultaak, amit a Lamanak vittem ajandekkeppen. Sosem kapta meg oket, a muvek eltuntek, ma sem tud roluk senki, csak a tibeti tolmacs, akit magammal vittem, arra az esetre, ha az angolom nem lenne eleg a kihallgatashoz. Eleg volt, mint ahogy nehany het kuzdelem utan ( es ot ujabb folyamodas utan) nekem is eleg volt az egeszbol.

Az elmult evekben a D.L. ketszer is jart Sv.o.-ban. Az elso latogatasat teljes media-figyelem kovette, Tv, radio, ujsagok, mindenki tudni akart a latogatasrol, mindenki talakozni akart a Lamaval. Interjuk, konyvei propagalasa, sztupa-avatas Del-Sv.o.-ban...teljes mellszelessegu show...
Masodik latogatasa 2012.-ben teljes csendben tortent. A lundi szekesegyhazban mondott, zartkoru hallagatosag elott, egy rovid beszedet (en csak azert tudok errol, mert legjobb baratom Lundban lakik), es sem a Tv sem az ujsagok vagy a radio nem emlitettek az esemenyt. Arrol viszont olvastunk a sved mediaban, hogy Kina diplomaciai szinten is beszolt a svedeknek, nehogy a Lamat beengedjek, vagy reklamozzak, mert az veszelyeztetne az ervenyben levo (pl. Volvo-kamionos, Tetra Pak-os stb.) szerzodeseket is. Igy aztan a jo svedek beengedtek ugyan a Lamat, hogy az onrendelkezes latszata fennmaradjon, de el is nemitottak, hogy a kinaiak se szolhassanak semmit. Igy lakott jol a kaposzta es maradt meg a kecske is...
#13 | jodlijogi - 2013. augusztus 18. 08:26:03
Kedves keepfargo!
Ok, kösz, de ne mond, hogy én nem szóltam.
#14 | jodlijogi - 2013. augusztus 18. 09:09:33
Kedves tudatlanka!
√ćme egy p√©lda itthonr√≥l. Sz√Ľz M√°ria gyal√°z√°sa M√°ria Orsz√°g√°ban:
www.youtube.com/w...
Vettem a f√°radts√°got √©s kinyitottam a Bibli√°t,- K√°roli,- mivel akkora tudor nem vagyok, hogy fejb√Ķl mondjam.
Pl. Ez az ember azt mondja, hogy M√°ria habz√≥ sz√°jjal akarta hazavinni J√©zust a t√∂megb√Ķl, mert szerinte az meg√Ķr√ľlt. Val√≥j√°ban ilyenr√Ķl sz√≥ nincs, √©n viszont meg adom az igehelyet: M√°t√© 12,46-50, M√°rk 3,31-35, Luk√°cs 8,19-21. Itt J√©zus csak annyit mond, hogy mindenki, aki Isten akarat√°t cselekszi, az az √Ķ testv√©r√©nek, n√Ķv√©r√©nek, anyj√°nak sz√°m√≠t. Vagyis egyek az Istenben. Slussz. Habz√≥ sz√°j√ļ M√°ri√°r√≥l sz√≥ sincs.
Az el√Ķad√≥ azt hazudja, hogy az egyh√°z szerint J√©zus egyke. Pedig egyr√©szt J√©zus testv√©re Jakab apostol, aki a felt√°mad√°s ut√°n lett apostol, √©s Kr. U. 62-ben v√©gezteti ki az Ann√°s nev√Ľ f√Ķpap, m√°sr√©szt az igehelyben megjel√∂lt testv√©rek kit√©tel a r√©gies sz√≥haszn√°latban, az id√©zett mondat el√Ķtti mondatban az unokatestv√©reket jel√∂li. Ez a hivatalos verzi√≥.
Arra, hogy az el√Ķad√≥ szerint J√©zus buzi, m√°r nem is reag√°ln√©k.
Persze ezeket honnan is tudn√° a ma embere.
√ćgy b√°rkinek b√°rmit be lehet adni, ez megy ma.
K√©b√© ugyanez vonatkozik a glob√°lisan elterjedt √∂sszes hazugs√°gra is. Az egyh√°z b√Ľne, hogy nem helyesb√≠t, de mint m√°r mondtam, ez teljesen sz√°nd√©kos, √©s nem is akar.
#15 | keepfargo - 2013. augusztus 18. 09:51:44
jodlijogi
Koszonom a reakciodat, meg a figyelmeztetest is, de nyugodj meg, tudok vigyazni magamra, meg az elkepzeleseimre is.
Amirol eszembejut, hogy az 51 es korzetrol szolo tortenetekben is valahogy a sajat (fantazia)kepunk vetul ki, s talan ezert van annyi egymasnak ellentmondo adat, kozles es info errol is. Ami egyedul biztosnak latszik, az a kormanyszintu kodosites.
Nem tudom, emlekeztek-e olvasmanyaitokbol egy (mar csak a csaladnevere emlekszem) Lazar nevu allitolagos zsenire, aki a kormanyeroknek dolgozott, de aztan baratainak kiadott egy kis info-t, ezert kirugtak. Valahogy az volt az erzesem, hogy magyar gyokerei voltak a sracnak, ugy viselkedett es nyilatkozott. Allitolag mar egyetemista koraban valami titkos energiaforrassal hajott szemelyautoja volt, amit sajat talalmanyakent irt le. Most mintha a keresztneve is derengene (Bob=Robert?). Ki emlekszik raa? Azt hiszem eloszor Lazar irta le az UFO-k energiaforrasat mint egy kis atomeromuvet, amelynek erotere kepes volt atalakitani a gravitacios teret, amiben, mintegy "gumilepedokent" hasznalva azt, elkepeszto mozgasokat tudott vegrehajtani a terben...az ilyen info-t persze azonnal el kell tuntetni, vagy minimum hiteltelenne tenni minel elobb. A srac utana sehol nem kapott munkat..aztan elfogytak a megkerdezoi es kozloi is... (kivancsi lennek, ma hol van, s mit csinal).
#16 | jodlijogi - 2013. augusztus 18. 10:09:13
Kedves keepfargo!
Nincs mit, nem akarlak √©n megt√©r√≠teni, b√°r t√∂k j√≥ √©rz√©s lett volna, de ez csak egy hi√ļs√°gi effektus.:)
annyi egymasnak ellentmondo adat, kozles es info,-
Azt gondolom, √©s nem csak az 51-es k√∂rzet eset√©ben, hogy amivel ez a helyzet, ott valami nincs rendben. Vagy teljes hazugs√°g az eg√©sz, vagy 2-3 igaz elem k√∂z√© becsepegtetik a hazugs√°got is, ami azt√°n mindent megm√©rgez. Szerintem ez egy √Ķsr√©gi m√≥dszer. Lazar-ra nem eml√©kszem.
#17 | GERRY - 2013. augusztus 18. 10:36:00
jodlijogi - kicsit √≥vatosan a hit megmagyar√°z√°s√°val! Nem az√©rt mintha nem tudn√°l rendkiv√ľl j√≥l √∂sszeszedetten √©rvelni, valamint papirra vetni a gondolataidat - ami r√°ad√°sul nem egy valahonnani kim√°sol√°s hanem legt√∂bb esetben √©rvel√©s(!) is, de ne ess abba a hib√°ba se ami tipikusan a zsid√≥ ujtestamentumi bibliamagyar√°z√°st jellemzi - a szint√©n nagyon felk√©sz√ľlt h√©berekn√©l. A legegyszer√ľbb t√°mad√°si fel√ľlettel kezdve: l√°tta valaki J√©zus-t Isten fi√°t? ... N√©h√°nyukkal besz√©ltem √©letem sor√°n √©s √©szre kellett vennem, sok - √∂n√°ll√≥ karakterrel nem rendelkez√∂ - "embert" szinte semmi perc alatt k√©pesek meggy√∂zni a v√©lem√©ny√ľkr√∂l. L√°sd a hitgy√ľlisek k√∂z√∂s ir√°ny√≠t√°s al√° von√°sa, a jehova √©s m√°s pszichikailag meger√∂szakolt tagjait. Ugyanezek a "hitt√©r√≠t√∂ tipusu" emberek - √©rdekb√∂l vagy meggy√∂z√∂d√©sb√∂l - a saj√°t vez√©rir√°nyt mutat√≥ hit√ľket MEG SEM K√ČRD√ĖJELEZIK.
Amit nálad - a hosszászólásaidban - látok, az pontosan ezt vetiti ki elém. A te - logikus "hited", a realitáshoz és a "mindent megértek - elmagyarázok, bizonyítok" hozzáállásásod akkor sem bizonyít semmit azok számára akik a hit bármely formáját követik, ha éppen neked van igazad. Ha nem - mert ez is benne van ugye a "pakliban" (a Károli Bibliát vetted elö megtámogatni az érvelésed, mint "hiteles fordítás"-t!), akkor valakit megbántottáll az véleményeddel.
Azt - gondolom tudod, - hogy nem vagyok buzg√≥ h√≠v√∂ (se vall√°s, se rezg√©s√ľgyi vonalon), de mint egy buta botladoz√≥, Minden Esetre meghagytam magamnak egy v√©szkij√°ratot. Ez pedig a NEM TUD√ĀS elfogad√°sa, lelki √©s √∂n√©rt√©kel√©si zavarok n√©lk√ľl.

Valamiben /sok mindenben/ nem vagyok biztos, avagy nem tal√°lok hihet√∂ (hiteles) bizony√≠t√©kot annak l√©t√©re / neml√©t√©re akkor agysejtjeim (hihetetlen kapacit√°s√ļ energianyal√°bjai s_*_down) kiadj√°k a parancsot a visszavonul√°sra. De soha nem √©reztem m√©g k√©sztet√©st ilyenkor arra, hogy a kardomba d√∂ljek, vagy Harakiri-t k√∂vessek el magamon.

Megállapítottam; Nem tudok mindent (pedig szeretnék mindentudó lenni - de ezt csak suttogva írom le!)

Keepfargo - amit le√≠rt, pontosan az ami nekem is hihet√∂, an√©lk√ľl, hogy azonos v√©lem√©nyre k√∂telezne. Nekem az ilyen hozz√°sz√≥l√°sok az elfogadhat√≥k. Nem is sz√°llok vit√°ba vele.
Ami pedig a Béke Nobeldíjat illeti, hamis érvelés a Dalai Láma és Obama ilyesféle összekapcsolása. Sem térben se idöben nem kapcsolódik össze értelmezhetöen ez a két karakter.

Cs√ļnya p√©ld√°val √©lve; nem mindegy, hogy az arany√©rmet, az Olympi√°n vagy a Paraolympi√°n kapta az ott gy√∂ztes sportol√≥.

A Károli Bibliára visszatérve - Hitelesnek lehet minösíteni a "Szórakoztató Biblia" mellé téve is.(http://www.postai...biblia.doc)

Az igazság attól még lehet valahol a kettö között.

Persze a Dalai L√°ma egy√©nis√©ge √©s kisug√°rz√°sa - l√°that√≥lag - megkopott az elm√ļlt 30 √©v alatt (ahol az agymos√≥ M√©dia m√°r gy√∂z√∂tt), de ez nem az √∂ hib√°ja, hanem a vil√°g hozz√°√°ll√°sa az egyszer√ľ √©s tiszta gondolatok fel√©.
Nagy r√©sz√ľk fel se fogja mit jelent a fegyelmezett, nyugodt √©s komoly √©letvitel. Nem is √©rti, √≠gy √©rt√©kelni se k√©pes.

ja igen- írjátok be google fénykép-keresöbe a "dalai lama"-t nézzétek meg a felsorolt képeket és gondolkodjunk el rajta, mi sugárzik róla?

...és Obama-ról vagy néhány másikról, mit olvasunk le?
#18 | tudatlanka - 2013. augusztus 18. 10:47:18
Kedves Jodlijogi!
Az √ļgy igaz, ahogy √≠rod: Az egyh√°zaknak sok minden "sz√°rad a lelk√©n". Nem csak egynek, hanem majd mindegyiknek. Hamis√≠t√°si pr√≥b√°lkoz√°sokt√≥l kezd√Ķd√Ķen a n√©pirt√°sokig. B√∂lcsess√©g kell ahhoz, hogy az "ocsut elk√ľl√∂n√≠ts√ľk a b√ļz√°t√≥l."
De ki ad bölcsességet? ...
#19 | jodlijogi - 2013. augusztus 18. 11:21:55
Kedves GERRY!
ugye a Károli Bibliát vetted elö mint "hiteles fordítás"
Nem, csak ez volt közel a polcon. Meg ez a legrégebbi magyar nyelven. De van itthon más is, ha gondolod, belekukkantok, csak lusta vagyok. Meg ezt azért sokan használják.
hit√ľket MEG SEM K√ČRD√ĖJELEZIK. – mint √©n, mondod, ha j√≥l √©rtem.
Szem√©lyemet tekintve err√Ķl csak azt tudom mondani, hogy ez nem egy nap alatt j√∂tt n√°lam, hanem sok √©v alatt, folyamatos megk√©rd√Ķjelez√©sek √°ltal. Gondolom, szavaidb√≥l √≠t√©lve ez az √ļt n√°lad is ismer√Ķs, bizony√≠tani meg √ļgysem tudom.
a NEM TUD√ĀS elfogad√°sa-
Bizony, én sem tudok mindent.
nem vagyok biztos, avagy nem találok hihetö (hiteles) bizonyítékot annak létére-
Akkor leveg√Ķ sincs? Ilyenkor mindig ez jut eszembe. Meg az, hogy ezt mondta-mondja a tudom√°nyos materializmus is, ami Szt√°lin alatti kommunista tal√°lm√°ny keleten, nyugaton meg most is ez van. Ez abb√≥l az ig√©nyb√Ķl, √©s feltev√©sb√Ķl fakad, hogy az univerzum az ember √°ltal t√∂k√©letesen megismerhet√Ķ. √Čn meg azt vallom, hogy nem, viszont a gondolatban benne van az ember mindenhat√≥s√°ga, vagyis az istentagad√°s.
hamis érvelés a Dalai Láma és Obama ilyesféle összekapcsolása-
Egyfel√Ķl igen, hiszen a k√©t szem√©ly tev√©kenys√©ge teljesen m√°s ir√°ny√ļ, √©s az √©rveid is j√≥k. Nekem meg eszembe jutott a r√©gi vicc a k√©t legnagyobb zsid√≥ √ľnnepr√Ķl.
egyszer√ľ √©s tiszta gondolatok-
Csak tudatlank√°ra hivatkozn√©k most vissza. Sz√°m√°ra, √©s sz√°momra sem,- ha j√≥l √©rtettem,- ezek a gondolatok se nem egyszer√Ľek, se nem tiszt√°k. Ez√©rt tettem fel a k√©rd√©st, hogyan j√∂ttek ezek ide mihozz√°nk.

Kedves tudatlanka!
Hamis√≠t√°si pr√≥b√°lkoz√°sokt√≥l kezd√Ķd√Ķen a n√©pirt√°sokig
Az egyházaknak sok minden "szárad a lelkén"

Nem fogok tudni √©n most itt mindent megmagyar√°zni, mert m√°r sok s√∂rt ittam, de: Minden, ami a vil√°gban kering ma a k√©rd√©sr√Ķl, azt hiszem hamis. A mell√©kelt vide√≥b√≥l sz√°rmaz√≥ √ļn. tud√°s, teh√°t amit az az ember mond, a Vatik√°nb√≥l sz√°rmazik, ha nem is k√∂zvetlen m√≥don.
Az egyh√°z jelent√©se: Krisztus teste. Slussz. Teh√°t az egyh√°znak semmi sem sz√°rad a lelk√©n. Ez egy hamis fogalommal val√≥ oper√°ci√≥. Ez olyan, mint egy Kft. Vagy R√©szv√©nyt√°rsas√°g m√∂g√© rejteni az ember, vagy emberek csoportjainak felel√Ķss√©g√©t.
#20 | jodlijogi - 2013. augusztus 18. 11:34:56
Itt vannak p√©ld√°ul a jezsuit√°k. Az √°ltal√°nos k√∂zhiedelem az, hogy ezek a fick√≥k az igaz√°n √ľber kem√©ny vaskalapos katolikusok. Holott m√°r vagy sz√°z √©ve kibukott k√°b√©, hogy az eg√©sz jezsuita rend egy szabadk√Ķm√Ľves szervezet. Ezt mi√©rt nem tudja senki.
Ez a Ferenc is jezsuita, el√Ķsz√∂r a t√∂rt√©nelemben. A tanulm√°nyaim alapj√°n azt √°llap√≠tottam meg p√©ld√°ul r√≥la, hogy jelenleg ez az ember nem is p√°pa a k√°nonjog alapj√°n. Val√≥j√°ban ma nincs is p√°pa. Nem v√©letlen teh√°t, hogy minden interj√ļj√°ban mag√°ra, mint R√≥ma p√ľsp√∂k√©re hivatkozik, holott ez a t√∂rv√©ny szerint csak a p√°pai m√©lt√≥s√°g egyik eleme.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.