Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

'Talányos leletek' a magyar õstörténeti konferencián Oroszországban


Ez "politikai" lelet és jönnek szépen elõ a közös gyökökkel, szlávizmus, hunizmus, szkítizmus...marxizmus-leninizmus, kommunizmus...csak egy kicsit ásni kell még. Két "talányos, de érdekfeszítõ" leletet mutattak be a honfoglalást megelõzõ, korai magyar történelem témakörében a héten tartott oroszországi konferencia résztvevõinek - tájékoztatta Csáji László Koppány néprajzkutató-etnológus, a rendezvény egyik magyar elõadója pénteken az MTI-t.

A leletek véletlenül kerültek elõ a Déli-Urálon túli Kurgáni Területen. Az egyik egy hat és fél centiméterszer hat centiméteres bronztábla, amelyen öt sorban rovásírásnak tûnõ jelek találhatók.

A ritka leletet a Cseljabinszk közelében található, Uelgi-tónál lévõ magyar, orosz és ukrán régészekhez vitték vizsgálatra. A táblát a Naszilovo nevû i.sz. 6-8. századi település ásatási helyszíne közelében, erdõs sztyeppén találták meg.
A kis tábla egyik oldalán öt sorban látható jelek olvasatába az orosz tudósok még nem bocsátkoztak, mivel az elõzetes vélemények megoszlanak. Egyesek a magyar rovásírással keresnek párhuzamokat, hiszen egy karakter kivételével a jelek párhuzamai megtalálhatók a korai rovásírásos emlékek között. Mások szerint - ahogy azt Nyikolaj Ivanovics Jegorov nyelvész és filológus kifejtette - talán a türköket megelõzõ keleti szkíta, szaka emlék lehet, hiszen a környéken számos lelõhely ismert ebbõl a korból.

Felvetõdött a koraközépkori Kazár Birodalomból származó héber nyelvû szövegként való értelmezése, és az is, hogy nem is írásról, hanem úgynevezett tamgákról (nemzetségjel) van szó.

A tábla mellett egy másik, szintén a Kurgáni Területrõl származó tárgyat is bemutattak a konferencia résztvevõinek. Ez a másik szórványlelet is véletlenül kerül elõ, Buzikáj falu mellett a füves sztyeppérõl. Egy apró, tarpánjellegû lovat ábrázoló kõszobor, amely 12 centiméterszer nyolc és fél centiméteres. A régészek szerint az anyaga és a stílusa alapján talán mezolit- vagy neolitkori lehet, de az elõkerülés körülményei miatt a keltezéshez további vizsgálatok szükségesek.
Link

Hozzászólások


#1 | keepfargo - 2013. augusztus 18. 07:42:29
A talanyos leletek talan-jos leletek. Mit josolnak, vajon? Csak nem azt, hogy MINDEN "tudomanyos tetelt" ami a magyarsagra vonatkozik, felul kell vizsgalni, (ettol arrafelee), javareszuket elvetni (de nem talajba, hanem tolunk messze, mondjuk a Holt-tengerbe), hogy a MTA (Magyar Talmudi Alkemia) MINDEN megnyilvanulasat ugy kell tekinteni mint porhintest, hazugsagot, felrevezeto manipulaciot? Ha csak ezt jelenti, az eleg is - tudjuk, mit kell tenni; felhivni minderre a figyelmet, ahol csak lehet, amikor csak lehet.

Ne bantsd a magyart, most keresi az igazi multjat, amit elhazudtatok elole. Neked mindegy, hogy megtalalja-e vagy sem: ha igen, azert, ha nem, akkor azert fog felelossegre vonni, szemeet hazudozo vilagcsaloo...
#2 | Maguskacska - 2013. augusztus 19. 01:18:26
"A tábla mellett egy másik...apró, tarpánjellegû lovat ábrázoló kõszobor....."-azt a világszenzéciót...s_*_kac

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.