Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tóásó Előd meglepő vallomást tett


Tóásó Előd vallomást tett Santa Cruzban az úgynevezett terrorista ügyben folyó perben. Szerinte a négy évvel ezelőtti bolíviai kommandós akció során - a híradásoktól eltérően - ír társa nem halt meg a lövöldözésben, hanem később végeztek vele a rendőrök a repülőtéren.

A Santa Cruzban megjelenő El Deber című napilap szombati számában tudósított a tárgyalás előző napjának fejleményeiről. A magyar vádlott tolmács segítségével előadott vallomásában nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a 2009. április 16-án történt eseményekről hamis információk láttak eddig napvilágot.

A "hivatalos" verzió szerint bolíviai kommandósok akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták.

Tóásó a lap szerint ámulatba ejtette pénteki vallomásával a jelenlévőket, ugyanis azt mondta: az ír Michael Martin Dwyer egyáltalán nem halt meg akkor a lövöldözésben. Állítása szerint a kommandós akció valamivel több mint öt percig tartott, csak annyi hallatszott, hogy lövések dördültek, szétlőtték az ajtót. A rendőrök saját átlátszó kék trikójával takarták el az arcát, úgy tuszkolták autóba és szállították a város repülőterére. Mivel trikója áttetsző volt, jól látta - mondta Tóásó -, hogy a repülőtéren Michael Martin Dwyer a jobb oldalán, Mario Tadic pedig a bal oldalán térdepelt vele együtt.

Az őrök állítólag észrevették, hogy Tóásó látja társait, ezért két méternyire elvonszolták őt arról a helyről, és megütötték. Ezután a magyar férfi lövéseket hallott, majd csak Tadicot látta beszállni a repülőgépbe. Tóásót a gép hátsó részében ültették le.

Az elmúlt hónapokban bolíviai ellenzéki politikusok és tényfeltáró sajtóorgánumok többször hoztak nyilvánosságra olyan anyagokat, amelyek azt sejtették, hogy a bolíviai hatóságok több más "csellel" próbálták összeesküvés látszatát kelteni, de eddig még nem omlott össze a "terrorista ügy".

Ráadásul a 39 személyt érintő per csak tavaly ősszel kezdődött, amikor az említett kommandós akció két túlélője még mindig fogságban volt. Márpedig a bolíviai törvények értelmében három év elteltével mindkettőjüket szabadlábra kellett volna helyezni, hiszen 36 hónapnál hosszabb ideig senkit nem tarthatnak előzetes letartóztatásban, és le kellett volna zárni ügyüket. Magyarországi politikusok, európai parlamenti képviselők egyaránt megfogalmazták követelésüket, hogy a bolíviai igazságügyi szervek legalább saját törvényeiket tartsák be a Tóásó-ügyben, és biztosítsanak méltányos bírósági eljárást a vádlottak számára.

Tóásó a héten erre is utalva tett olyan vallomást, amely szerint nem bízik a bolíviai igazságszolgáltatásban. "Ártatlan vagyok, ennek ellenére folytatódik az igazságtalanság, a kormány politikai kampány céljára használ fel engem, csorbát ejt az emberi méltóságomon" - idézték a magyar vádlottat a bolíviai sajtótudósítások.
http://hvg.hu/vil...omast_tett

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. augusztus 18. 14:57:50
A feje tetejére állhat Tóásó Előd pere
http://magyarnemz...dmore=3299
#2 | postaimre - 2013. augusztus 18. 15:24:06
Kaméleon ezt a Michael Martin egyáltalán nem biztos, hogy le lett lőve. Jól be lettek áldozva és persze volt köztük tán több kakukkfióka is. Máshol, más név alatt szépen éldegéletnek így sokan, vagy éppen munkában vannak más ügyekben.
#3 | Perje - 2013. augusztus 18. 15:57:53
Tóásó nem hisz a boliíviai igazságszolgáltatásban, de mi hogyan higgyünk benne, ha változtatja a vallomását?
Már nem emlékszem, miért is fogták el, de azt nehezem tudom elhinni, hogy egy ártatlan turistát csak úgy bezsuppolnak több évre. Ha valaki külföldre megy és éppen az ellenzék fellegvárában tanyázik le, ne csodálkozzon azon ha fennforgatónak nézik. A cikk utolsó mondatát éppen ellenkezően értem. A kormány elleni kampány céljára használja fel azt, ami vele történt. Adja Isten, hogy tévedjek, és kiderüljön az ártatlansága, ha van neki.
Az általános véleményem az, hogy senki se menjen külföldre felforgatni, ellenzékit játszani! De ide sem!
#4 | csillagosvenyen - 2013. augusztus 18. 16:57:09
ezzel tójásóval kiásatnék egy tavat, nemis eggyet kettűt! betelepiteném hallal hogy valami haszna is
legyen! Az idióta rózsával floresszal ki mentek rambózni azt egy kicsit felsültek!
ilyen csupakabrákról szót se kellene ejteni! viszik a magyarság jóhirét.....a világba!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.