Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Emberemlékezet óta nem volt ilyen szélsõséges idõ


Tényleg? Szóltunk nem? Évek óta jelzem, hogy "ez nem normális" és ilyenkor persze ..., de hagyjuk is! Emberemlékezet óta nem volt olyan szélsõséges idõjárás Magyarországon, mint idén a meteorológusok szerint. A hónap elsõ két hetében sorra dõltek meg a melegrekordok ezen a héten pedig már kétszer is megdõlt a hidegrekord.

A hetek óta tartó forróság és szárazság miatt Szolnokon a Zagyva vízszintje olyan alacsony, hogy át lehet ugorni a folyót. A Tisza is mindössze 3 centiméterrel magasabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint. Szolnoknál a hajósok már csak a saját felelõsségükre hajózhatnak. Áprilisban ugyanitt több mint 2 méter magas víz mosta a fák törzsét.

A Dunán is rekordárvíz vonult le a nyár elején. A sok esõ miatti történelmi árhullám nem csak nálunk, hanem Európa több országában okozott áradásokat. A meteorológusok szerint szinte hihetetlen, de vannak olyan helyek, ahol azóta gyakorlatilag nem esett egy csepp esõ sem. Ilyen szélsõséges idõjárás emberemlékezet óta nem volt.

Tóth Tamás meteorológus elmondta: Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében mindig olyan esetben válik szélsõségessé az idõjárás, amikor a nyugati, keleti áramlások lelassulnak és helyüket rendszerint az észak-déli áramlatok veszik át. Ez azt jelenti, hogy a sarkvidéki hidegebb levegõ jóval délebbre hatol Európa egyes részein, mialatt Európa más területein pedig a szubtrópusi levegõ hatol magasabb szélességekre.

A szélsõséges idõjárás alól augusztus sem kivétel. A hónap elsõ két hetében sorra dõltek meg a melegrekordok, Gyõr Likócson még 40 foknál is melegebb volt. Ezen a héten pedig már kétszer is megdõlt a hidegrekord. Péntek reggel Zabarban majdnem fagyott, mindössze 3 fok volt, ugyanott szombaton is csak egy fokkal volt melegebb.
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/08/17/18/Legek_eve_emberemlekezet_ota_nem_volt_ilyen.aspx

Hozzszlsok


#1 | fefe - 2013. augusztus 18. 14:52:31
Nem tudom, hogy jó lenne-e pontosn tudni az
okokat?!
Lehet, hogy mégis csak van valami a föld
forgásengelyének eltolódásában?
Vagy netán a HAARP és a CHEMTRAIL is bejátszik?
Lehet, hogy jobb is, ha nem tudjuk 100%-ig a TUTI-t!
De hülyén sem jobb belehalni az is biztos!!!
:@s_*_ezt
#2 | Kedvesi - 2013. augusztus 18. 15:05:07
Az utóbbi.
#3 | tour - 2013. augusztus 18. 16:04:32
Na de megint egy nemzeti ünnepen...?? 2006-ban kicsit sok volt... okosan programozzátok be a rendszert!

Ismét vihar csap le augusztus 20-án?

A hosszú hétvége elsõ három napja még az igazi nyárjegyében telik, de az elõrejelzések alapján könnyen lehet, hogy augusztus 20-án több helyen viharos szél, záporok, akár heves zivatarok is lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte: szombat után vasárnap és hétfõn is igazi nyári idõ várható, sok napsütéssel és kánikulai meleggel. A legmelegebb várhatóan hétfõn lesz, akkor helyenként 35 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegõ.

Hétfõ délután, este azonban változás kezdõdik az idõjárásban: nyugat, északnyugat felõl hidegfront közelíti meg az országot, emiatt a Dunántúlon megnövekszik a felhõzet, és hétfõ estétõl ott már elõfordulhat záporesõ, zivatar.

A front fokozatosan kelet felé helyezõdik, ugyanakkor mozgása várhatóan kissé lelassul a Kárpát-medence felett. Emiatt augusztus 20-án, kedden eleinte a keleti tájakon még lehetnek hosszabb napos idõszakok, majd ott is egyre több lesz a felhõ, és több helyen fordulnak elõ záporok, zivatarok.

A zivatarokat jégesõ és helyenként nagy mennyiségû csapadék is kísérheti. A meteorológiai szolgálat azt írta: a jelenlegi számítások szerint - "nagy bizonytalanság mellett, a front erõsségétõl, érkezési idejétõl és átvonulásától függõen" - zivatarok, elsõsorban a keleti és a középsõ országrészben, akár kedd este is lehetnek.

A helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati széllel hûvös levegõ áramlik az ország fölé, kedden a hõmérséklet csúcsértéke 22 és 29 fok között alakul - írta a meteorológiai szolgálat.
http://www.stop.h...n/1172936/
#4 | Kedvesi - 2013. augusztus 18. 17:33:55
Tour, a viharok folyton Sopronnál és Gyõrnél lépnek be az országba legtöbbször, úgy haladnak végig Komárom-Esztergomon, Pesten majd Nógrádon keresztül, Nógrádot rögtön el is érik, mert ugye félvidéken keresztül nézve Nógrád meg Gyõr egy ugrás, két megye.
#5 | postaimre - 2013. augusztus 18. 17:45:16
Tour, remélem megcsinálják, de nem kicsit! Ami 2006-ban aztán is volt az utákohn é s a "politikában" az most már természetellenes, de számunkra nem váratlan.
#6 | Perje - 2013. augusztus 18. 18:09:33
Tavaly és azelõtt tüzek tomboltak fél Oroszországban. Most mossa el õket az ár, akár minket tavasszal.
en.rian.ru/images/18281/90/182819076.jpg
#7 | tour - 2013. augusztus 18. 18:56:18
Imre, "lehívtam" az árut, úgy beszéltem meg, hogy hangos lesz... kásleréknek annyi, dohány utca, felcsút stb. sem marad ki a tûzijátékból...
Miklóson csak esni fog, egyéb óhaj sóhaj...?? :D
#8 | TiDo - 2013. augusztus 19. 00:12:39
Üdv! Épp a napokban agyaltam ezen a témán, ugyanis megütötte a fülemet a különbözõ rekordok skandálása a médiákban. Nem vitatom, az idõjárás összegabalyodott valami miatt. Azért érdemes az omsz archívumában nézelõdni, már ha érdekel valakit, Pl. itt: http://owww.met.h...ig/303.htm vagy ez: http://owww.met.h...ig/310.htm
Az látható, rekordok voltak régen is. Csak mondjuk tévékettõ-ertélklub stb nem volt...
Ha jól tévedek a grafikonok ebbõl készültek: http://owww.met.h...g/201j.htm
#9 | asus - 2013. augusztus 19. 07:38:04
#5 Mozgalmas idõ 20-án:
..." 20-án délután és este aztán fokozatosan kelet felé indul a front, érkezését megerõsõdõ szél, lehûlés és szórványos zivatarok jelezhetik majd. Nyugodtabb augusztus 20-át hozó évek után így idén ismét elõfordulhat vihar a tûzijáték ideje alatt.

Cikkünk a friss elõrejelzésekkel folyamatosan frissül."
http://www.idokep...-ido-20-an
#10 | 104 - 2013. augusztus 19. 10:50:30
Azt hiszem ez eléggé hihetõ:http://spiritufo.ditro.hu/valodi-ufo-kutatas/16-elhallgatott-tenyek/236-a-foeld-doelesszoege-2006-decemberetl-jelentsen-megvaltozott

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.