Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kevés esélyük volt. A miskolci kórházban falhoz állították az á


Filmekbe illõ rendõrségi akcióban csapott le a hatóság a miskolci kórház koraszülött osztályára. Egy neve elhallgatását kérõ ott dolgozó szerint a felfegyverzett rendõrök falhoz állították a nõvéreket és úgy gyûjtöttek be minden dokumentációt az elhunyt kisbabákról. Az osztályon, ahol elvileg zavartalanul kellene folytatni a betegellátást, állandó rendõri jelenlét mellett, gyomorgörccsel és elképesztõ körülmények mellett küzdenek percrõl percre az amúgy is kritikus állapotban lévõ koraszülöttekért. Az egész ország, a politikusok és a szakma is megmozdult annak a hírnek a kapcsán, hogy a miskolci megyei kórházban sorozatban (9 nap alatt) nyolc koraszülött vesztette életét. Pár napja újabb, hónapok óta kritikus állapotban lévõ kisbaba hunyt el. A nyomozás tart, eredménye napokon belül kiderül, azt azonban a finomnak picit sem nevezhetõ retorzió mellett is mindenki elismeri: az ennyire kis súlylyal született csecsemõk élet és halál között lebegnek, az értük folyó küzdelem nagyon is kétesélyes. Ahogy dr. Nagy Kálmán, a kórház gyermekgyógyászati központjának vezetõje fogalmaz: „az igen kis súlyú koraszülöttek megszületésük után súlyos betegek. Gyenge védekezõképességgel rendelkeznek, és életkilátásuk korlátozott. Egy 1000 grammos újszülött olyan felnõttnek felel meg, akinek a súlya eredetileg 60 kiló, és betegsége miatt 20 kilót fogyott.” Egy koraszülött intenzíven pedig nem ritka, hogy akár 400-500 grammos jövevényekért folyik a harc.

Folynak a találgatások az inkubátorok hibájáról, a higiéniás gondokról, van, aki az akkori 40 fokot véli a tragédiasorozat okának. A július és az augusztus amúgy is a legkritikusabb idõszak a koraszülött osztályokon. Ekkor születik ugyanis a legtöbb gyerek, a nagy meleg miatt gyakrabban indul meg idõ elõtt a szülés, így az osztályok leterheltebbek. De persze lehet „véletlen” halmozódás is, hiszen ebben a régióban különösen veszélyeztetett „beteganyaggal dolgoznak”, az országban itt a legnagyobb a koraszülések aránya, heti átlagban 1-2 halálesettel mindig számolniuk kell.

Balog Zoltán emberi erõforrások minisztere hét vége felé már azt mondta: fertõzésre utaló jeleket is találtak az eddigi vizsgálatok során, hozzátéve: nem lenne korrekt elõreszaladni, különösen óvatosan kell fogalmazni. Beszélt a miskolciak áldozatkész munkájáról és arról is: itt olyan gyermekekrõl van szó, akik korábban meg sem tudtak volna születni. És nem zárható ki, hogy további halálesetek is lesznek.

Az ügyben szélesebb körû szakmai felügyeleti vizsgálatot is ígérnek, amely kiterjed a terhesgondozásra, az osztályok közötti együttmûködésre, a szülészetre, a koraszülött intenzív osztályon zajló munkára, a kórház eljárásrendjére és higiénés biztonságára. A vizsgálat idejére a kórház fõigazgatóját felfüggesztették állásából.

Az ott dolgozók szerint a történtekben – sajnos – semmi rendkívüli nincs. Az elhunyt koraszülött babák állítólag egyszerûen olyan súlyos rendellenességekkel jöttek a világra, hogy esélyük sem volt arra, hogy életben maradjanak. Ugyan a pontos okokat újabb vizsgálatok igazolhatják, az azonban a szakmán belül nem újdonság: Észak-Magyarországon, és különösen a borsodi régióban sok olyan veszélyeztetett várandós él, akik sem életmódjukkal, sem odafigyelésükkel nem igazán segítik, hogy kisbabájuk egészségesen szülessen meg. Dohányzás, alkohol, drogok és a terhesgondozás hanyagolása – ez mind-mind jellemzõ, ha koraszülés történik. Az ózdi kórház területén 2012-ben 7,3 százalék volt a koraszülések aránya, ami a 37. hét alatti koraszülöttek gyakoriságára érvényes adat. A 2500 gramm alatti, kihordott terhességek gyakorisága 10 százalék körüli.

Név nélkül több védõnõ arról számolt be, hogy egyre több az olyan elszegényedett család, akik „beletörõdnek sorsukba, és már az alapvetõ higiénés dolgokkal sem törõdnek”.

Két egymástól független szülõ tett nemrég feljelentést a miskolci kórház ellen, melynek alapja, hogy július hónapban az intézményben megszületett gyermekeik (egy-egy fiúgyermek) „halálában közrejátszhatott az egészségügyi intézmény valamely dolgozójának gondatlansága, mulasztása”. Jelenleg foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen van folyamatban eljárás. Nagy port kavart fel az a hír is, mely szerint az egyik édesanyát SMS-ben értesítettek gyermeke haláláról; a kórház cáfolja a kijelentést.

Magyarországon minden tizedik újszülött idõ elõtt jön a világra. Kétszer annyi, mint az európai uniós átlag. Évente 6000-6500 gyerek kezdi életét inkubátorban, és a helyzet az utóbbi két évtizedben nem javult. Ennek a lemaradásnak egyértelmûen szociokulturális, gazdasági és életmódbeli okai vannak, nem pedig orvosi. A statisztikák szerint a legtöbb gyermek idõ elõtt Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod megyében születik. A legjobb a helyzet Debrecen. Zalaegerszeg, Veszprém és Budapest környékén.
( VASÁRNAPI HÍREK )

Hozzszlsok


#1 | 9323 - 2013. augusztus 18. 15:35:36
"Észak-Magyarországon, és különösen a borsodi régióban sok olyan veszélyeztetett várandós él, akik sem életmódjukkal, sem odafigyelésükkel nem igazán segítik, hogy kisbabájuk egészségesen szülessen meg. Dohányzás, alkohol, drogok és a terhesgondozás hanyagolása, ez mind-mind jellemzõ, ha koraszülés történik."

Tudjátok, nem szabad leírni, hogy mind cigánypurgyé volt.
Régebben volt ebbõl országos botrány is, mikor valamelyik polgármester kijelentette, hogy a cigányok között bevett szokás a terhes nõk hasának ütlegelése, direkt mérgezése, hogy a gyerek eleve fogyatékkal szülessen meg. Akkor ugyebár élete végéig jár érte a kiemelt összegû segíly.
#2 | Perje - 2013. augusztus 18. 16:08:58
Az SMS tájékoztatást nem tudom elhinni. Csak szólhattak nekik, hogy menjenek be megbeszélésre a kórházba. Telefonon nagyon ritkán adnak tájékoztatást. A nõvéreknek nem is szab ad, csak az orvosnak .Ha nekem koraszülött babám lenne a korházban,, egész nap ott rostokolnék a váróteremben. Ha nem tudnék menni, reggel, este érdeklõdnék a baba után. Nem várnám meg, hogy üzenetet küldjenek, ha nem venném fel a telefont.

Valahogy zavar ez az egybeesés: az romagyilkosságok tárgyalása, itélethozatal, valamint a koraszülöttek halálnak zajos vizsgálata. Olyan érzésem van, mintha ez utóbbi idõzítve lett volva. Addig nem lenne szabad elmarasztalni a kórházat, amig ki nem vizsgálják alaposan és fel nem tárják egyenként a halál okát.
Azokat az egészségügyi dolgozókat hurcolják meg, akik az éhbér ellenére még nem mentek külföldre. Sejteni lehetett elõre, hogy elõbb-utóbb itt orvos és nõvér hiány lesz .
#3 | HER - 2013. augusztus 18. 18:01:25
Kedves Perje, a jó orvos, és jó nõvér hiány van, nem lesz!

Mind eselejt, akik itt SZegeden vannak, tisztelet nagyon kevés kivételnek!
Nem csak saját tapasztalt, akik korházba kerûlnek, mind, mind panaszkodik!s_*_neem
Hiányzik az s_*_gtEMBERSÉG!
#4 | Perje - 2013. augusztus 18. 18:07:12
HER, egyetértek. A betegeket hibáztatják azért, mert keveset keresnek. De valóban felháborító, hogy mindenre van pénz ebben az országban, csak az egészségügyre nincs.
A nyugdíjasokkal bánnak egyre rosszabbul. Több ilyen véleményt hallottm mostanában.
#5 | HER - 2013. augusztus 18. 18:21:37
Igen, de, a nyugdíjasok is, csak a magyarokkal!


Az én idõmben volt olyan orvos, aki emberséges volt, már nincsen a pályán! Kiközösítették! Nõvér ismerõsöm is van, nem is egy, akik elhagyták a pályát, inkább mezõgazdasággal foglakozik, de szerintem már azt is megbánta!s_*_nyugi
#6 | HER - 2013. augusztus 18. 18:26:41
Találtam: --- Bayer Zsolt: Koraszülöttek
jobbegyenes
2013. 08. 18.
Rémes, ami a miskolci kórház koraszülöttosztályán történt. Meghalt kilenc koraszülött csecsemõ. A kilencedik akkor, amikor már országos volt a botrány. Rémes. Mint minden halál.

A miskolci kórház koraszülöttosztályán történt kilenc halálesettel egy idõben, ugyanakkora idõintervallumban, az ország másik felén lévõ város kórházának koraszülöttosztályán tíz csecsemõ halt meg. Más kórházakban kicsit kevesebb – de a koraszülöttek halnak. Mert gyakorlatilag életképtelenül jönnek a világra. Az ország egyes régióiban persze több a koraszülés. Borsod ilyen régió. S itt nem megkerülhetõ az anyák felelõssége. Akik végigbagózzák és piálják a terhességüket, nagy valószínûséggel idõ elõtt fognak szülni. Ez tény. S ha az orvos és a védõnõ nem mer kimenni közéjük, mert fél, hogy megverik, az is érdekes kérdéseket vet fel. Mindenekelõtt a felelõsség kérdését, amely felelõsséget egyesek kizárólag a többségi társadalom nyakába akarják varrni.

Ma ezeket az életképtelenül világra jött magzatokat életben tudják tartani. Ideig-óráig. Néhányat pedig vissza tudnak segíteni az életbe, és megéri a felnõttkorát. Ez az értelme a mindennapi heroikus küzdelemnek.

Ebben a harcban vannak frontvonalak, ahol gyakoribbak a bukások, a veszteségek. Ilyenek a koraszülöttosztályok.

A miskolci kórház koraszülöttosztályán meghalt kilencedik csecsemõ hónapok óta feküdt az intézményben. Hét(!) hasi mûtétet hajtottak végre rajta. Egy egészséges felnõtt is nehezen bírna ki hét ilyen mûtétet. Õ pedig csecsemõ volt. Újszülött. Elment. Visszatért az angyalok közé.

A többi nyolc koraszülött – ott Miskolcon – szintúgy nem volt életképes. Egyiküknek a szíve nem fejlõdött ki, másikuknak nem volt mûködõképes tüdeje. Nem voltak életben tarthatók. Ez a koraszülöttosztályok mindennapos tragédiája. Miskolcon, Szegeden, Budapesten – mindenütt.

Aki ebbõl botrányt kavar, az akar valamit.

Esetünkben politikai elõnyt akarnak szerezni valakik. Más nincs a történtek hátterében. A miskolci kórház mindössze annyit „hibázott”, hogy becsületesen jelentette az ÁNTSZ-nek a haláleseteket. És valaki hirtelen úgy érezte, ez nem normális. Ez a sok halál. És megtette az elsõ lépést – talán még jó szándékúan. S eljutott a hír a miniszterelnök fülébe, aki szintúgy laikus, s mint minden laikus, felkapta a fejét a hírre, és elrendelte a vizsgálatot.

Ezen a ponton léptek színre a magyar nyilvánosság hiénái és sakáljai, és körülvették mérgezõ nyállal az egészet. Elõbb a miniszterelnökön gúnyolódtak, õt gyalázták, mondván, „miért kell neki ebbe beleavatkoznia”. (Ha Orbán nem rendel el vizsgálatot, azonnal nekiestek volna, hogy mennyire érzéketlen, s hogy csak a foci érdekli, a csecsemõk halála nem.) Orbán gyalázása után hamar rátaláltak a cigány-szálra. Merthogy Borsod az ország legszegényebb vidéke, a koraszülöttosztályon meg nyilván cigányok utódai fekszenek, és innen már ki lehet kerekíteni egy egész kis világot, hogy megszülessen a cigányságot rettenetes nyomorban tartó kormányzat rémképe. S hogy e nyomor következtében szülnek a cigány asszonyok koraszülötteket, a kórházban pedig nem foglalkoznak ezekkel a koraszülöttekkel, mert hát „csak” cigányok, vagyis tulajdonképpen itt cigányokat ölnek. Ez lett volna a logikai sor, és ezen a ponton természetesen bekapcsolódtak volna a külföldi média hiénái és sakáljai is Ausztriától Angliáig és vissza. Éppen úgy, ahogy sikerült nemzetközivé tupírozni a cigányokat szomjan veszejtõ kegyetlen ózdi önkormányzat hazugságát is. Olvassák el a friss Demokratában megjelent helyszíni riportot Ózdról. Semmi sem igaz abból, amivel két hétig etették a nyilvánosságot egész Európában ezek a nyomorultak.

És ugyanezzel etették volna a miskolci koraszülöttosztály ürügyén is.

Csak hát kiderült, a halott apróságok közül mindössze kettõ cigány. És ezen a ponton megbicsaklott a terv, odalett a prekoncepció. De ha már egyszer a szellem kiszabadult a palackból, akkor történnie kell valaminek. Akkor azért akad két szülõ, aki feljelentést tesz – de az õ elkeseredett lépésüket legalább megérthetjük, hiszen azt nyilván a fájdalom szülte. Ellenben azt már nehezebb megérteni, hogy miért fog a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozásba, és miért foglal le iratokat a kórházban. Energia, pénz, munka megy így a semmibe. És mondom még egyszer: ezzel az erõvel mehet a Nemzeti Nyomozó Iroda az ország összes kórházának koraszülöttosztályára nyomozni…

Egy biztos: e mesterséges, kreált botrány örvén a sakálok és a hiénák ismét élvezkedhetnek kicsit. Leírhatnak olyan mondatokat, hogy a „magyar egészségügy itt tart”, tönkre lehet tenni a miskolci kórház igazgatóját, az osztály vezetõjét, és egy rakás pénzt bele lehet tömködni a feljelentést tevõ szülõk képviseletét ellátó ügyvéd zsebeibe. (Meg tudnám tippelni, ki õ…)

De ez az egész nem éri meg. Ez az egész csak ocsmány. És remélem, meglakolnak érte, akik kitervelték.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu
#7 | No Shadow Government - 2013. augusztus 18. 22:44:39
Azt beszélik(mióta terjesztem),hogy a csecsemõknek azért kellett meghalniuk,mert a jelenleg Edelényi illetõseggû Daher Pierre(Fizess) a miskolci kórház igazgatója szeretett volna lenni.Most az igazgatót kirúgják és elintézik Vityáék,hogy a Pierre legyen a kórház igazgatója.
#8 | No Shadow Government - 2013. augusztus 18. 22:58:35
Figyeljétek!:Daher Pierre-Wikipédia:

"Dr. Daher Pierre 1960-ban született a libanoni-izraeli határ közelében, keresztény családban. Bejrútban építészmérnöknek tanult, 1981-ben Brüsszelbe ment, ahol viszont orvostudományt tanult. Anyagi problémák miatt 1982-ben Budapestre került, ahol bátyja, Ziad is tanult, majd öccse, Paul is idekerült, jelenleg Ziad nõgyógyászként, Paul pedig fogorvosként szintén a környéken élnek. A SOTE-n 1989-ben végzett, onnantól a miskolci kórház sebészetén dolgozott. 1996-tól háziorvosként praktizált Szendrõládon. 2000-ben kapta meg a magyar állampolgárságot, ugyanakkor lett az edelényi szakrendelõ vezetõje is. 2002-tõl a Fidesz színeiben a helyi képviselõ-testület tagja, az edelényi önkormányzat szociális, egészségügyi és kisebbségi bizottsági elnöke. 2008-tól az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelõintézet igazgatója.
A 2010-es országgyûlési választásokon a Fidesz színeiben indult az edelényi választókörzetben, mivel a párt korábbi képviselõjét, Molnár Oszkárt kizárták a pártból emlékezetes kijelentései miatt. A körzetet ennek ellenére Molnár egyedüliként az országban függetlenként megnyerte (a Jobbik visszaléptette jelöltjét Molnár Oszkár javára), így Pierre második lett. 2010 júniusában mégis bekerült az Országgyûlésbe, mivel Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselõ európai parlamenti képviselõ lett, így helyére Daher Pierre-ét jelölte pártja. Az Országgyûlés egészségügyi bizottságának tagja."

Ja:Szép volt,Oszi! :D

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.