Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Amerikai vizsg√°lat a JPMorgan Chase ellen k√≠nai vezet√Ķk gyerekeinek alkalmaz√°sa miatt


Egy szabadk√Ķm√Ľves v√°llakoz√°s, zsid√≥ m√≥csing-cs√ľng. Tri√°dok hol vannak? Sz√∂vets√©gi vizsg√°lat indult a JPMorgan Chase & Co. ellen annak meg√°llap√≠t√°s√°ra, vajon tisztess√©gtelen versenyel√Ķnyh√∂z jutott-e K√≠n√°ban az Egyes√ľlt √Āllamok legnagyobb t√Ķk√©vel rendelkez√Ķ p√©nzint√©zm√©nye az√°ltal, hogy helyi vezet√Ķ funkcion√°riusok gyerekeit alkalmazta.

Az amerikai √©rt√©kpap√≠r- √©s t√Ķzsdefel√ľgyelet (SEC) veszteget√©sellenes r√©szlege √°ltal ind√≠tott elj√°r√°sr√≥l egy titkos korm√°nyzati dokumentumra hivatkozva vas√°rnap sz√°molt be a The New York Times.

A JPMorgan √°llom√°ny√°ba vette p√©ld√°ul Tang Hsziao-ninget (Tang Xiaoninget), a k√≠nai bankfel√ľgyelet kor√°bbi vez√©rigazgat√≥ja, Tang Suang-ning (Tang Shuangning) fi√°t. Az ifjabb Tang jelenleg a China Everbright Group √°llami t√∂bbs√©gi tulajdonban l√©v√Ķ p√©nz√ľgyi konglomer√°tum vezet√Ķje, amelyt√Ķl az amerikai p√©nz√ľgyi √≥ri√°s t√∂bb - egyebek k√∂z√∂tt r√©szv√©ny-kibocs√°t√°si tan√°csad√°sra sz√≥l√≥ - megrendel√©st kapott. Tang Hsziao-ning akkoriban a JPMorgannek dolgozott.

A JPMorgan hongkongi r√©szlege Csang Hszi-hszit (Zhang Xixit), egy az√≥ta lev√°ltott vas√ļti f√Ķm√©rn√∂k l√°ny√°t alkalmazta. Az amerikai befektet√©si bank 2007-ben egyebek mellett abban adott tan√°csot az √°llami megrendel√©seket teljes√≠t√Ķ vas√ļt√©p√≠t√Ķ c√©gnek, hogy hogyan alakuljon r√©szv√©nyt√°rsas√°gg√°. Liu Cse-cs√ľn (Liu Zhijun) akkori vas√ļt√ľgyi minisztert az√≥ta felf√ľggesztett hal√°lb√ľntet√©sre √≠t√©lt√©k.

A k√ľlf√∂ldi bankok k√∂tel√©k√©be √°llt egyik legismertebb szem√©lys√©g Margaret Ren, Csiang C√∂-min volt eln√∂k-p√°rtf√Ķtitk√°r menye volt, aki t√∂bb p√©nzint√©zm√©nyn√©l is alkalmaz√°sban √°llt. A befoly√°sos k√≠nai politikai √©s gazdas√°gi t√©nyez√Ķk hozz√°tartoz√≥inak nyugati c√©gek √°ltali alkalmaz√°s√°nak gyakorlata mintegy 20 √©ve kezd√Ķd√∂tt, √©s a t√°vol-keleti orsz√°gban dolgoz√≥ befektet√©si bank√°rok szerint v√©lhet√Ķen az elm√ļlt √©vtized els√Ķ fel√©ben √©rte el a cs√ļcspontj√°t. A Wall Street-i c√©gek ugyanis akkor vetett√©k bele magukat az eddigi legnagyobb vehemenci√°val az "elef√°ntvad√°szatba", vagyis abba a vet√©lked√©sbe, hogy ki szerzi meg a t√∂bbmilli√°rd doll√°r √©rt√©k√Ľ k√≠nai √°llami nagyv√°llatok t√Ķzsd√©re vitel√©nek jog√°t.

Szak√©rt√Ķk szerint a legnagyobb lehet√Ķs√©gek kora lej√°rt, de t√∂bb bank √©s befektet√©si v√°llalat most is fontosnak tartja a legmagasabb d√∂nt√©shoz√≥kkal fenn√°ll√≥ kapcsolatainak kultiv√°l√°s√°t. A The Wall Street Journal 2011-ben k√∂z√∂lte, hogy a Morgan Stanley az alkalmazottjai k√∂z√∂tt tudhatta Battusig Batboldot, Mong√≥lia volt minisztereln√∂k√©nek fi√°t. A The New York Times ugyanakkor r√°mutatott, hogy a sz√∂vets√©gi vizsg√°lat nem k√∂t√∂tte √∂ssze a JPMorgan alkalmaz√°si gyakorlat√°t a c√©gnek a megrendel√©sek megszerz√©s√©ben el√©rt hat√©konys√°g√°val. Nem k√©rd√Ķjelez√Ķd√∂tt meg a k√≠nai alkalmazottak szak√©rtelme sem, √©s a SEC az amerikai p√©nzint√©zm√©nyt nem v√°dolta meg t√∂rv√©nys√©rt√©ssel.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.