Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jézus, a fanatikus zsidó - bestseller a muzulmán tudós könyve Amerikában


Mennyi idióta van..mintha ezeket szaporítanák valami titkos laborokban. Nézzétek már meg, hol van Patmos! Jézusom! De minden mennyiségben, fémbõl, kõbõl, csak nehogy az ugazság kiderülhessen!
„Van-e joga egy muzulmánnak a keresztĂ©nysĂ©g alapĂ­tĂłjárĂłl, JĂ©zus KrisztusrĂłl könyvet Ă­rni?" - tette fel a kĂ©rdĂ©st a jobboldali Fox csatorna riporternõje Reza Aslan iráni-amerikai törtĂ©nĂ©sznek, a Fanatikus: A názáreti JĂ©zus Ă©lete Ă©s kora (Zealot: The Life and Times of Jesus) cĂ­mĂ» könyv szerzõjĂ©nek. Aslan válaszul megemlĂ­tette, hogy doktori cĂ­me Ă©s nĂ©gy diplomája van vallástörtĂ©netbõl, köztĂĽk az ĂšjszövetsĂ©gbõl is. HĂşsz Ă©ve foglalkozik JĂ©zus Ă©letĂ©vel. Majd lehengerlõen utasĂ­totta vissza a keresztĂ©ny-iszlám ellentĂ©tre kiĂ©lezett kĂ©rdĂ©seket.

A szerencsétlen interjúnak köszönhetõen ma Aslan Jézus könyve vezeti a bestseller listákat. Jelenség lett, az a könyv, amirõl illik beszélni, véleményt mondani. A 41 éves szerzõ ünnepelt sztár, akinek könyvbemutatói zsúfolásig megtelnek. De az is igaz, hogy Reza Aslan számos gyûlölettel teli levelet, internetes üzenetet, Twitter-bejegyzést, halálos fenyegetést is kap.

Normális esetben a több mint háromszáz oldalas mû nem okozott volna feltûnést. Tovább gyarapította volna azoknak a divatos tanulmányoknak a számát, amelyek Jézus Krisztust izgalmas történelmi alaknak ábrázolják, miközben isteni voltát tagadják. De az már egészen más, ha mindezt egy muzulmán írja, illetve - egyesek szerint - meri leírni. Így már lehet belõle szenzációt kreálni. A liberálisok már csak azért is felkapták a mûvet, hogy a jobboldal bigottságát, szûklátókörûségét gúnyolják.

Reza Aslan az „arab tavasz", a „foglaljuk el" mozgalom korát vetĂ­ti vissza az idõszámĂ­tás kezdetĂ©re, amikor a politika Ă©s az erõszak sajátos ötvözetĂ©be helyezi JĂ©zust. Ebben a közegben rajzolja meg Palesztina gazdasági, politikai, vallási kĂ©pĂ©t.

Az író szerint Jézus nem Betlehemben, hanem Názáretben született szegény családból. Iskolázatlan munkásként dolgozott maga is, amikor megtapasztalhatta a kegyetlen osztálytagozódást a zsidók között. Keresztelõ Szent János tanítványa volt, akivel együtt hirdette Isten országának eljöttét, ami egy igazságos, szabad, teokratikus, de földi világot jelentett volna.

A könyv tagadja, hogy Jézus új vallást kívánt alapítani, élete végéig hûséges volt a mózesi törvényekhez. Jézus fanatikus zsidó nacionalista volt, aki Róma, a Rómát szolgáló zsidó fõpapok, a Heródes körébe tartozó elit, a gazdagok ellen harcolt. A békeszeretõ, megbocsátó Jézust csak az utókor találta ki, hogy elfogadhatóvá tegye a kereszténységet a rómaiak számára.

ÉletĂ©nek utolsĂł heteiben látványos „utcai cirkusszal", a kufárok zsinagĂłgábĂłl törtĂ©nõ kiĂ»zĂ©sĂ©vel provokálta a hatalmat. Többszöri rendbontás után a hatĂłságok letartĂłztatták. A rĂłmaiak a lázadĂłt, a forradalmárt, a trĂłnra törõt látták benne. A legnagyobb bĂ»nnel, árulással vádolták, amiĂ©rt kĂ­nzás, keresztre feszĂ­tĂ©s járt.

Link


Na itt van!

Hozzászólások


#11 | gladiator07 - 2013. augusztus 19. 20:53:07
Persze sohasem a "személy a fontos", hanem a tetteinek mondani - valója, s szánkossága, vagy annak nélkülisége, mert nem az - Okság a vesszõ - paripa, és nem is nyergelhetõsége, sõt egyenesen hiba is, lenne.!

Sõt minden oktalan "nem kard" elõtt.., ott a kéz mely nyúl érte, mind untalan, s sokszor a vesztébe rohanva, de nincs kiút. Ez a sorsunk, bátorság az kell, de vakmerõek is lehetünk ( leszünk.) Az elmélet gyakran nem vezet eredményre, az emlékezet - ben tárolt kardforgató reflexek hiányában, ellenben csak puszta filozófia, mely légvár a maga nemében. Minden a "fejben" ( szellemben..)) születik, s hal meg.
Gyakran már a "méhben" elvetélt, s "világra jötte" vészt - jósló terminus. A "fogamzó" tévedett! ..DE'.. célzatos.., az Õ, (k.) számára. A cél szentesíti az eszközt.., valódi gyökerek hiányánan, mely halva születtetett! Eszt mondja "Õ", ..és talált!
#12 | rozsola - 2013. augusztus 19. 21:30:06
He ?
Egy ámerikába menekült volt iráni ? Nem semmi.
Bla bla bla.
#13 | keepfargo - 2013. augusztus 20. 06:58:17
41 eves irani amerikai; ha bevonul, mehet Irant megtamadni...azzal is segithet zsizsikeknek, csak kicsit dragabban, mint a konyvevel.
#14 | 9323 - 2013. augusztus 20. 08:21:16
Ha Jézus csak egy egyszerû ember lett volna, egy római uralom ellen lázadó zsidó, akkor nem lenne halála után 2000 évvel napi téma az emberek között élete, tettei, tanításainak elemzése, magyarázata.
Például Nagy Sándor hadvezér is korának híres embere volt, mégsem alapítottak a mai napig mûködõ (jó, tudom hogyan mûködik, maffia vállalatként) egyházat és vallást.
Ezen próbáljatok elgondolkodni (ha van mivel).
#15 | gladiator07 - 2013. augusztus 20. 14:37:06
Van mivel..! Nagy sándor közönséges tömeggyilkos volt. Jézus soha semilyen formában nem beszélt, földi eseményekrõl, ezért.!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.