Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bukarest erõvel lép fel Magyarország ellen


A román politikusok úgy döntöttek, hogy növelik a román-magyar konfliktus hõfokát. Miután a magyar KÜM elmagyarázta román kollégáinak, hogy Budapest hivatalosan a "stratégiai partneri kapcsolatokat" támogatja Romániával, a közelmúltbeli incidenst, amelyet néhány magyar ellenzéki képviselõ kijelentése váltott ki, teljesen figyelmen kívül kellett volna hagyni.

Bukarest hivatalosan azonban süket a békülési javaslatokra, a román politikusok pedig élnek a szélsõjobboldali választók szimpátiájával, akik nagyon kiéhezettek a magyarellenes retorikára.
A konfliktus azzal kezdõdött, hogy a magyarországi Jobbik vezetõje, Vona Gábor kijelentette, hogy amennyiben a magyar kisebbség jogainak megvédéséhez konfliktusba kell kerülni Bukaresttel, akkor vállalni kell a konfliktust. Ezt a kijelentést nem nevezhetjük szélsõségesnek, figyelembe véve azonban, hogy milyen kijelentéseket engednek meg maguknak a román politikusok, nincsen semmiféle morális alapjuk a diplomáciai kódex megsértésével vádolni a magyar politikust.

A román elnök válaszul megígérte, hogy "helyre teszi Budapestet" és bejelentette, hogy õ lesz a vezetõje a magyar elnyomás regionális koalíciójának. A konfliktushoz annak következõ fázisában csatlakoztak mindkét ország diplomáciai szolgálatai, a román politikusok pedig egymással versenyeztek az agresszív kijelentések terén. Azon kevesek hangja, akik a kérdés visszafogottabb megközelítésére szólítottak fel, elhalt az agresszív felszólítások tengerében. Figyelemre méltó, hogy az incidens után néhány nappal Vona Gábor nyílt levelet írt, amelyben párbeszédre szólította fel a román közvéleményt és a médiát, ugyanakkor a levelet a román fél teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. A romániai magyar kisebbség jogaival kapcsolatos konfliktusban nehéz megmondani, hogy kinek van igaza, hiszen ez a kérdés hosszú idõkre nyúlik vissza és bonyolult is. Ezzel együtt a közelmúlt eseményeibõl nyilvánvalóan látszik, hogy a konfliktus elmérgesítésében éppen a román oldal az érdekelt, amely "politikai tudathasadásban" szenved. A román külügyminiszter szerint, az elszámolás legjobb módja Magyarországgal a focipályán való gyõzelem. Az elnök pedig fenyegeti a szomszédos államot.

A hivatalosan nem megerõsített, de a sajtó által kitartóan sulykolt információk alapján, Bukarest erõvel akarja érvényre juttatni akaratát amely messze meghaladja az európai normákat. Románia mozgósítást végez a Magyarországgal határos katonai területeken, valószínûleg, hogy nyomatékot adjon a román elnök fenyegetéseinek. Gyanús, hogy Bukarest retorikájának hirtelen megváltozása egybeesett az Európai Bizottság döntésével, amely szerint felfüggeszti a gazdasági segítséget Magyarország számára, amely nem olyan régen kiutasította az országból az IMF küldöttséget, visszafizetve a teljes kölcsönt. Valószínûleg az EU vezetése úgy döntött, hogy megbünteti Magyarországot, amiért az nem engedelmeskedett és megpróbálta megvédeni saját szuverenitását, a román politikusok pedig egyszerûen megpróbálnak jó benyomást kelteni a nyugati országoknál.
http://hungarian....zag-ellen/

Hozzászólások


#1 | No Shadow Government - 2013. augusztus 19. 17:21:59
Látszatvita...Ez olyan,mint ha két **** összeveszne a ába az,hogy nekik komoly téma,mi meg tudjuk,hogy ****.
#2 | postaimre - 2013. augusztus 19. 18:10:42
Színjáték! Vezényel Jehudi Mehudin és eljátssza a 14 milliós cigányzenekar!

Orbán és Bãsescu jól megértik egymást

Konjunkturális látszatpolitikai lépésnek tartja a külügyminisztérium azt, hogy Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön bekérette Románia budapesti nagykövetét - írja a manna.ro.

A román kĂĽlĂĽgyminisztĂ©rium pontosĂ­tásokat fĂ»zött csĂĽtörtökön ahhoz a hĂ­rhez, hogy NĂ©meth Zsolt szĂłbeli jegyzĂ©kben utasĂ­totta vissza Ă©s cáfolta Titus CorlĂŁțean kĂĽlĂĽgyminiszter marosfõi kijelentĂ©sĂ©t, amely szerint a nemzeti összetartozásrĂłl szĂłlĂł törvĂ©ny "a Versailles-i bĂ©kerendszer megkĂ©rdõjelezĂ©sĂ©t" cĂ©lozná.

"Titus CorlĂŁțean álláspontja nem Ăşj Ă©s nem kellene meglepnie a magyar felet. Ez a jogszabály nyilvánvalĂłan a trianoni bĂ©keszerzõdĂ©s Ăşgymond igazságtalan jellegĂ©t akarja napirenden tartani, amit Románia nem tud mĂ©ltányolni" - mutatott rá a bukaresti kĂĽlĂĽgyi közlemĂ©ny.
http://kitekinto....hI-Tax_V0w
#3 | Gutai Zub - 2013. augusztus 19. 18:43:32
"kiutasította az országból az IMF küldöttséget, visszafizetve a teljes kölcsönt"

Ezt a hazugságot már többször hallottam.

Az uzsora kamatok, kamatjainak kamatait, éppen befizetésre váró elvárásait fedezték, újabban felvett prívát uzsorás kölcsönokkel.
Az ország adóssága, köszöni szépen, tovább nõ a a végtelenségig.
#4 | csillagosvenyen - 2013. augusztus 20. 18:47:55
Oláhok, szõröstalpúak, ne játszatok a tûzzel!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.