Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

1991 augusztusa: hogyan történt az...


Augusztus 19-√©n eml√©kez√ľnk meg arr√≥l, hogy 22 √©vvel ezel√Ķtt, 1991-ben puccsk√≠s√©rlet t√∂rt√©nt a Szovjetuni√≥ban. A k√≠s√©rlet kudarcot vallott, a kommunista rendszer √©s a Szovjetuni√≥ felboml√°s√°hoz vezetett.

Megalakult a GKCSP (a Rendk√≠v√ľli Helyzetek Orsz√°gos Bizotts√°ga), egy √∂njel√∂lt hat√≥s√°g, amely az SZKP K√∂zponti Bizotts√°ga √©s a szovjet korm√°ny k√©pvisel√Ķib√Ķl √°llt. Mihail Gorbacsov szovjet eln√∂k√∂t f√©lre√°ll√≠tott√°k a hatalomt√≥l, az orsz√°gban hat h√≥napos rendk√≠v√ľli helyzetet hirdett√©k ki, csapatokat vezett√©k be Moszkv√°ba, vissza√°ll√≠tott√°k a cenz√ļr√°t, t√∂r√∂ltek sz√°mos alkotm√°nyos jogot √©s szabads√°got.

Borisz Jelcin a GKCSP elleni mozgalom élére állt.

Augusztus 22-én a GKCSP tagjait letartóztatták.

K√©s√Ķbb Mihail Gorbacsov √∂nk√©nt lemondott. Borisz Jelcin, aki √ļj, modern Oroszorsz√°g eln√∂ke lett, betiltotta a Kommunista P√°rt tev√©kenys√©g√©t.
Képek: http://hungarian....119877030/

HozzŠszůlŠsok


#11 | rozsola - 2013. augusztus 20. 13:24:10
A n√©v nem sz√°m√≠t. Aki kor√°bban " fecske " volt ma " sz√©ps√©gkir√°lyn√Ķ ".
Tegy√ľk a sziv√ľnkre a kez√ľnk. A 80-as √©vek " emberarc√ļ szocializmus√°ban " √©lni nem is volt olyan rossz. Hol voltak az 50-es , 60-as √©vek ?
Magyarosz√°g volt a " legvid√°mabb barakk ". Val√≥ban nem volt olyan borzaszt√≥ az " √°tkos k√°d√°rkorszak ". Csehszlov√°kia nem √°llt rosszul. Az igazi √©let ( b√°rmennyire meglep√Ķ ) Jugoszl√°vi√°ban volt. Eml√©kezz√ľnk csak vissza a D√©l-Szl√°v h√°bor√ļk idej√©re. Olyan pomp√°s h√°zakat lehetett l√°tni amelyek igazi j√≥m√≥d√ļ √©letr√Ķl tanuskodtak. M√©gis a n√©p v√°ltoz√°st akart.
Mi van most ? Nyomor , munkan√©lk√ľlis√©g , szomor√ļ j√Ķv√Ķk√©p , legy√Ľrhetetlen korrupci√≥. Ha megn√©zz√ľk a 80-as √©veket √©s √∂sszehasonl√≠tjuk a mai k√©ppel vil√°gos , hogy akkor sokkal √©lhet√Ķbb √©s kisz√°m√≠that√≥bb volt a mindennapi √©let.
Kam√©leon. Ne feledd a t√∂meget. Csak K√∂z√©p-Eur√≥pa n√©pess√©ge t√∂bbsz√°z milli√≥. Ez hatalmas termel√Ķ √©s fogyaszt√≥ r√©teg. Nagyon sok a szeg√©ny ember j√Ķv√Ķk√©p n√©lk√ľl. Pld : Hi√°ba g√ľrc√∂l√∂k napi 10-12 √≥r√°t sohasem fogok annyit keresni , hogy saj√°t lak√°som legyen. Leend√Ķ gyermekemnek m√©g rosszabbak a kil√°t√°sai. Mit tehetek ? Csendben √©s f√©lelemben v√°rom a v√©get vagy " teszem amit Isten megk√≠v√°n " ?
Ha ajr√≥p√°ban kit√∂r a balh√© hatalmas t√∂meg fog fegyvert. Hi√°ba alulk√©pzettek , a t√∂meg akkor is l√©nyeges t√©nyez√Ķ.
√Āmerika technol√≥giailag fejlett. De messze van. Az √∂ntelt √°mrerikai katona nem ismeri a terepet ( mint Vietn√°mban ). Hi√°ba van egy t√°rban 30 goly√≥ , hi√°ba √∂l meg vele 30 embert. Egyszer √ļjra kell t√°razni. A 31. pedig nem olvas √ļjs√°got. Az orosz sem h√ľlye. Ha √°merik√°nak van valamilye a KGB nagyj√°b√≥l megszerzi.
+ Megnemer√Ķs√≠tett inform√°ci√≥ szerint a hidegh√°bor√ļ alatt a KGB aktat√°skam√©ret√Ľ atombomb√°kat csemp√©szett az USA ter√ľlet√©re. A Szovjetuni√≥ felboml√°sa ut√°n a ny√≠lv√°ntart√°sok elvesztek. Nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel csak a KGB-nek vannak pontos inform√°ci√≥i. A bomb√°kat olyan fejlett technol√≥gi√°val k√©sz√≠tett√©k amelyekr√Ķl felt√©telezhet√Ķ , hogy m√©g ma is bevethet√Ķek. Ha ez igaz √Āmerika mire megmozdul , nem lesz √©rkez√©se ajr√≥p√°ba j√∂nni. + Mexik√≥ √©s K√∂z√©p-Amerika alig v√°rja az √°merikaiak buk√°s√°t.
Ajr√≥pa k√∂z√©ps√Ķ r√©sz√©n m√°ra szinte mindenki v√°rja az " orosz felszabad√≠t√°st ". Oroszorsz√°gnak hatalmas nyersanyag k√©szletei vannak. Ha egy KGB √ľgyn√∂k a t√©rs√©gbe j√∂n , nincs neh√©z dolga meggy√Ķzni pld a magyar f√∂lm√Ľvel√Ķt a vele val√≥ szerz√Ķd√©shez. Nyersanyag ( g√°zolaj ) van. Felvev√Ķpiac van. R√°ad√°sul a volt szocialista rendszer legnagyobb fegyver√©t tudja k√≠n√°lni : munkahelyet.
Oroszorsz√°g bekebelezi Fekete-Afrik√°t. Ezzel hatalmas piac ny√≠lik meg. Gondoljunk csak bele. A magyar gazd√°k √°ltal megtermelt √©lelmiszert milyen lelkesen fogadn√°k az afrikai √©hez√Ķk. Az iv√≥v√≠z nem k√©rd√©s.
Putyinnak igaza volt. A 20. sz√°zad legnagyobb katasztr√≥f√°ja volt a Szovjetuni√≥ felboml√°sa. H√°ny munkahely sz√ľnt meg az√≥ta csak Magyarorsz√°gon ? ( 10 milli√≥ lakos ). Lengyelorsz√°g ? Rom√°nia ? Ukrajna ? stb
Jaj jaj jaj. Visszajönnek az oroszok ! Hol a gond ?
Valamikor kommunista gy√Ľl√©seken hallgattuk a sz√∂veget. Most a m√©dia z√ļgja a hasonl√≥t. Mi v√°ltozott ?
Csak annyi , hogy anno √©desap√°m havi 2500 lej fizet√©s mellet csak havi 100 lejt fizetett a lak√°s√°nak t√∂rleszt√Ķr√©szlet√©be 20 √©ves futamid√Ķre . Nekem ugyanennek a lak√°snak havi 850 lejb√Ķl 1200 lejt kellene fizessek 20 √©vig.
Nem érdekel , hogy ki mit mond. Nagyon elegem van a demokráciából , a kapitalizmusból , az ámerikaimádatból , az EU-ból és a holokausztból.
√Člni szeretn√©k , dolgozni , lak√°st venni √©s gy√ľjteni a gyermekeimnek. Hi√°ba sir√°nkozom a holokauszt miatt. Nem lesz jobb.
Mindent összevetve kijelenthetem : terrorista vagyok.
Ha megn√©zz√ľk , hogy a vil√°gban kit neveznek terrorist√°nak k√ľl√∂nb√∂z√∂ √©rveket hallani. Egyvalami k√∂z√∂s : " Gy√ľl√∂li Amerik√°t ". Ebb√Ķl k√∂vetkezik , " Aki amerik√°t gy√ľl√∂li az terrorista ". Csak K√∂z√©p-Eur√≥p√°ban t√∂bb t√≠zmilli√≥ terrorista √©l.
√Črthet√Ķ a terv ?
#12 | gladiator07 - 2013. augusztus 20. 14:32:58
rozsola. s_*_grats_*_yuppys_*_bye
#13 | Perje - 2013. augusztus 20. 15:43:16
Gorbinak Sevarnadze seg√≠tett be az orsz√°g sz√©thullat√°sban, √≠gy tartj√°k sokan az oroszok k√∂z√ľl. De √Ķ √ļgy √ļgy felsz√≠v√≥dott, mint sz√ľrke szam√°r a k√∂dben.
Az√≥ta is a gr√ļzokn√°l kilincsel a nat√≥.
#14 | Perje - 2013. augusztus 22. 00:24:10
Egy kicsit részletesebben a széthullásról:
http://www.vesti....id=1120390

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.