Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orosz katonai helikopterek Szudánnak


Szudán hol is van? Öböl-kijrat? Gondolom a dongókhoz személyzet is jár. Egyiptom sem esik messze az almától. Mi-24 Super Agile Hind on ground 2006Oroszország újabb katonai helikoptereket szállít Szudánnak - közölte a Vedomosztyi címû orosz napilap. Az északkelet-afrikai ország 2011-ben kötötte az elsõ fegyverüzletet Moszkvával.

Oroszország tavaly szállította le az elsõ tizenkét Mi-24-es harci, és hat Mi-8-as szállító helikoptert Szudánnak, amely azokat használtan vette az orosz hadseregtõl. A helikoptereket felújították. Az idén a kartúmi vezetés további 12 Mi-24-es és 12 Mi-8-as helikopter megvételérõl kötött szerzõdést Moszkvával - mondta el a Vedomosztyinak egy repülõgépgyártó-ipari, név nélkül nyilatkozó orosz forrás.
Mihail Barabanov, a Moscow Defense Brief címû folyóirat szerkesztõje szerint összesen mintegy 200 millió dollár értékû ügyletrõl van szó.
Az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás a Vedomosztyinak azt hangoztatta, hogy az orosz fegyverzetek szállításával Moszkva nem kerüli meg az ENSZ büntetõ intézkedéseit. Az ügylet a világszervezet ellenõrzése alatt folyik, Szudán pedig kötelezettséget vállalt arra, hogy nem használja ezeket az eszközöket Darfúrban, a Csáddal szomszédos tartományban, ahol tíz éve tart a rivális törzsek fegyveres szembenállása.
Az ENSZ adatai alapján a konfliktusnak eddig 300 ezer halottja van, és mintegy 1,8 millió ember hagyta el kényszerûségbõl lakhelyét.
A Vedomosztyi orosz védelmi minisztériumhoz közeli informátora azt is közölte, hogy Szudán Fehéroroszországtól is vásárol fegyvereket. Minszk 2008 és 2010 között tizenkét Szu-25-ös és három Szu-25B típusú sugárhajtású harci repülõt szállított Szudánnak. Az orosz Roszoboronexporthoz közeli informátor szerint pedig az északkelet-afrikai ország tárgyalásokat kezdett Indiával 18 Szu-30K típusú vadászgép megvásárlásáról is. Ezek egy fehéroroszországi javító üzemben vannak jelenleg.
Link

Hozzászólások


#1 | kukackac - 2013. augusztus 20. 10:00:37
Nekem ez jobban tetszik: Szerbia kap orosz lopakodĂłkat


Ha a kormány Oroszország és Szerbia megállapodtak feltételeit idén õsszel egy új hitel, akkor Szerbia hamarosan megszerezni orosz lopakodó MiG-29m2 és légvédelmi rakéta rendszer S-300, írja szerb újság Evening News.


http://translate....qKj51TofPg
#2 | rozsola - 2013. augusztus 20. 12:16:40
Adeni-Öböl ? naná.
Etiópia , Eritrea , Egyiptom , Líbia , Csád , Közép-Afrikai köztársaság , Uganda , Kenya.
Port Sudan , Mekka , Medina , Mukawwar Sziget.
#3 | No Shadow Government - 2013. augusztus 20. 12:24:41
Érdekes az afrikai sakktábla is:Szudánt cionék kettészakították.Ebbõl ugye az olaj drágulása miatt(mert ugye Szudán is olajtermelõ ország) meg is szedték magukat.

Eritrea és Dzsibuti Izrael-pártiak,Etiópia meg maga a zsidóföld Afrikában.Szomália meg anno nagy hirtelen elkezdett irredentáskodni(Ogaden),ezért az akkori SZU meg is szakította a kapcsolatait vele.De a SZU után is folyt ott a kalózkodás,cionék szították a konfliktust Szomáliföld függetlenségét akarják elérni(oszd meg és uralkodj),de 95 óta sem sikerült.

Uganda-A Kony nevezetû gyilkossal megcsinálták a balhét ott is,na és mi található Ugandában 90 millió niggán kívül,na mi? Nem fogjátok elhinni:oLAJ! Meg Gyõzikének importzebra :D

Egyiptom-Izrael egyetlen afrikai szomszédja,nem mellesleg Izrael-barát.Ott is azért köll a folyamatos konfliktus,amit Szudánnál már említettem-az olajár drágán tartása.Na meg azért az se rossz mellékeredmény,ha a Sínai-fsz.-en élõ palesztinok két tûz közt érzik magukat.

Líbia-Gyakorlatilag az egyetlen jóléti állama volt Afrikának,aztán kinyírták Kadhafit és mesterségesen ellenõrzött káosz lett az az ország is.

Többi É.-afrikai ország-Szárazság.Mind éghajlatra,mind eseményekre nézve.Bár ott is bimbacstak a fák tavasszal(fõleg Tunéziában),de nagyJából ennyi.

Közép-Afrika-A cabindai exklávé még mindíg ki akarja harcolni a függetlenséget Angolától.Eközben az országban még mindig forronganak az indulatok...és a taposóaknák kráterei.Angola ugyanis még mindig a világon taposóaknákkal legjobban megszórt ország.

Nyugat-Afrika:Nigériában is dúlnak a belsõ viszályok,miközben az ország mûholdakat lõ ki az égbe.Guineában meg nemrég 94-en megmurdeltek egy robbantásban-na,vajon miért?

Dél-Afrika:Tényleg,arrafelõl nem nagyon jönnek hírek.Legalábbis mostanában nem.Annyi,hogy ott rendezték idén a BRICS találkozót.
#4 | rozsola - 2013. augusztus 20. 12:38:37
NSG , melyik operatĂ­v csoporthoz tartozol ?
Komolyabban : ez jó volt. Addig egy szót sem szabad szólni egy adott országgal kapcsolatban amíg nem nézel rá a térképre.
Port Sudan és Mukawwar. Szudán keleti része , közel Mekka és Medina városokhoz. Port Sudan nyugati oldalán sivatag és hegység található. Triumfot és Iskandert oda !
Szudán nagyon jó helyen van.
#5 | postaimre - 2013. augusztus 20. 13:43:15
Éppen tegnap pillogtam meg azt a feltáró anyagot az USA nácikról, Afrika felosztásáról, a 9/11-es kamuról és a népírtásokról, amit a fanciák Algériától kezdve a holnadok, angolok, olaszok...Afrika-szerte elkövettek ... Mindenhol a CIA a hunyó (no meg a többi szolgálatok) és persze arról egyelõre nem szólnak, hogy a szabadkõmûves páholy-katonák közt osztották fel a szerepeket. Itt egy kis ízelítõ.

YouTube Videó


Hajsza Afrikáért


1898. körüli francia térkép, amely az afrikai gyarmati követeléseket ábrázolja. A brit gyarmatokat sárga szín ábrázolja, a francia területeket rózsaszín, a belga területeket narancssárga, a németeket zöld, a portugálokat lila, az olaszokat csíkozott rózsaszín, a spanyolokat csíkozott narancssárga, a független Etiópiát barna szín ábrázolja.
The Rhodes Colossus: Cecil Rhodes karikatúrája a Punch magazinban, miután bejelentette, hogy távíróvonalat akar létesíteni Fokvárostól Kairóig.

Hajsza Afrikáért (Scramble for Africa), versenyfutás Afrikáért (Race for Africa) vagy Afrika felosztása (Partition of Africa)[1] néven ismert folyamat során az európai nagyhatalmak 1881 és 1914 között elfoglalták és két független állam kivételével maguk közt felosztották Afrika szinte teljes területét és gyarmatokat alakítottak ki.

Az európai nagyhatalmak között a 19. század utolsó negyedében fennálló feszültségek ellenére Afrika felosztása, a gyarmatbirodalmak kialakítása jórészt békésen ment végbe, elsõsorban a nagyhatalmak 1885-ös Berlini Konferenciájának köszönhetõen, amelynek során lefektették a gyarmatok kiépítésének alapjait és ezzel elhárítottak egy európai konfliktust.[2]

A 19. század második felében ment végbe az informális imperializmusról, a gyarmati területek gazdasági és katonai dominancián alapuló uralmáról való átmenet a közvetlen, formális gyarmatosítás irányába, a gyarmatbirodalmak és a gyarmati közigazgatás kiépítése felé.[3] Ennek megfelelõen a Berlini Konferencia is azt szabta meg, hogy egy adott területet csak akkor lehet egy adott országhoz tartozónak tekinteni, ha azt a gyakorlatban is elfoglalják: szerzõdéseket kötnek a helyi vezetõkkel, felvonják a zászlót, mûködõ adminisztrációt és rendfenntartó erõt hoznak létre.

Az afrikai kontinens független államai és uralkodói, mint például az ashantik, az etiópok, Marokkó, megkíséreltek ellenállni az európai hódítóknak.[4] Azonban az ipari forradalom eredményeként az európai nagyhatalmak hadseregei olyan fegyverzeti (géppuska, tüzérség) és szervezési (logisztikai támogatás, kiképzés) elõnyt élveztek, hogy az afrikai uralkodók, népek, országok nem tudtak hatásos ellenállást kifejteni.[5] Emellett, az európai nagyhatalmak egységes érdekei (ti. a kontinens gyarmatosítása és kiaknázása) ellenében a helyi uralkodók, népek nem tudtak összefogni és közös ellenállást megszervezni, bár a pán-afrikai mozgalom is ebben az idõben kezdõdött.[6]
http://hu.wikiped...A1%C3%A9rt
#6 | No Shadow Government - 2013. augusztus 23. 16:44:55
rozsola,én independens ellenforradalmár vagyok! :D

Meg a földrajzot (a törivel együtt) a kisujjamból rázom ki,mindig jó voltam belõle.Lehet,hogy már akkor is tudtam,hogy egyszer még jó hasznát veszem?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.