Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ezt gondolja rólunk a bevándorolt zsidó


"J√≥ volt itt √©lni" 2011 tavasz√°n √©rkezett Magyarorsz√°gra interj√ļalanyunk Joel. Egy multinacion√°lis c√©gn√©l dolgozott Izraelben, amikor h√°rom √©vvel ezel√Ķtt megl√°tta a c√©g bels√Ķ rendszer√©ben, hogy ny√≠lt egy poz√≠ci√≥ Magyarorsz√°gon. √ögy √©rezte itt az ideje kipr√≥b√°lni mag√°t m√°s k√∂rnyezetben is, √≠gy p√°ly√°zott √©s nyert, 2011 m√°rcius√°ban pedig el is kezdhette budapesti munk√°j√°t. Interj√ļnkban a mindennapi √©lm√©nyeir√Ķl fog mes√©lni nek√ľnk, milyennek l√°tja a magyarokat, mit gondol a k√∂zel-keleti konfliktusr√≥l √©s milyen √©lm√©nyekkel √°ll tov√°bb Pr√°g√°ba, ahol szeptemberben kezd c√©ge csehorsz√°gi le√°nyv√°llalat√°n√°l. Joellel egy budapesti √©tteremben tal√°lkoztunk.

Mesélj magadról, hogy-hogy Budapesten kötöttél ki?

Huszonnyolc √©ves vagyok, Nyugat-Jeruzs√°lemben n√Ķttem fel √©s k√©t √©ve √©lek Magyarorsz√°gon. Informatikusk√©nt dolgoztam egy multinacion√°lis c√©gn√©l mind Jeruzs√°lemben, mind Budapesten. 2010 tel√©n p√°ly√°ztam meg ezt a budapesti √°ll√°st a c√©g bels√Ķ rendszer√©n kereszt√ľl. Akkoriban √ļgy √©reztem, hogy itt az ideje, hogy elhagyjam a sz√ľl√Ķf√∂ldemet √©s megtapasztaljam milyen m√°shol, m√°s kult√ļr√°ban √©lni. Magyarorsz√°gra esett a v√°laszt√°som, egyr√©szt mert itt volt lehet√Ķs√©g, m√°sr√©szt mert nem sokat tudtam err√Ķl az orsz√°gr√≥l azon k√≠v√ľl, hogy a volt kommunista t√∂mb r√©sze volt, valamint, hogy nagy l√©tsz√°m√ļ zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g tal√°lhat√≥ a f√Ķv√°ros√°ban. 2011 tavasz√°n √©rkeztem meg √©s azt kell mondjam √©letem egyik legjobb d√∂nt√©se volt idek√∂lt√∂zni.
Kattintson √©s n√©zegessen k√©peket Izraelr√Ķl!

Milyen volt az els√Ķ benyom√°sod, mit mondt√°l az otthon maradtaknak mikor el√Ķsz√∂r besz√©lt√©l vel√ľk?

Nem volt olyan r√©gen, √ļgyhogy t√∂k√©letesen eml√©kszem r√°. Tavasszal j√∂ttem, legal√°bb t√≠z fokkal hidegebb volt, mint odahaza, f√°ztam √©s szembe√∂tl√Ķen sok volt a szomor√ļ arc az utc√°n. Este besz√©ltem a sz√ľleimmel √©s mondtam nekik, hogy nem vagyok k√©pes meg√©rteni, gy√∂ny√∂r√Ľ v√°rosban gy√∂ny√∂r√Ľ emberek laknak, de mindenki nagyon szomor√ļ. Azt√°n sz√©pen lassan hozz√° szoktam √©s mikor elkezdtem megismerkedni magyarokkal √©s elj√°rtunk egy√ľtt bulizni, akkor kider√ľlt, hogy a magyarok az√©rt m√©gsem annyira szomork√°s n√©p, hogy nagyon tudnak √©lni, csak id√Ķ kell nekik, hogy felszabaduljanak. Sokkal z√°rk√≥zottabbak, mint mi izraeliek.

Mit gondolsz, mennyire befogadóak a magyarok?

Nekem szinte csak pozit√≠v tapasztalataim vannak a magyarokkal. Sok rokonom, miel√Ķtt meg√©rkeztem, riogatott, hogy √≥ri√°si az antiszemitizmus Magyarorsz√°gon, hogy jobban teszem, ha nem j√∂v√∂k ide, mert itt csak ut√°lni fognak. Ezzel szemben teljesen m√°st tapasztaltam, szem√©lyes szinten semmilyen rosszindulat√ļ megjegyz√©ssel vagy negat√≠v attit√Ľddel nem tal√°lkoztam. L√°ttam, hogy a politik√°ban √©s a sajt√≥ban jelen van az antiszemitizmus is, de ez a mindennapi kapcsolatok szintj√©n nem jelenik meg, legal√°bbis √©n nem tapasztaltam.

Olvasva a n√°latok megjelent kor√°bbi interj√ļkat, azzal egyet kell √©rtenem, hogy a nyelvi akad√°lyok jelent√Ķsek. Az els√Ķ k√©t h√≥napban, f√Ķleg amikor a hivatalos √ľgyeket kellett int√©znem, sokszor rendk√≠v√ľl csal√≥dott voltam nap v√©g√©n, hogy mennyire nem √©rtenek meg engem √©s √©n sem √©rtek meg senkit. Az emberekben itt Magyarorsz√°gon valahogy benne van egy nagyon er√Ķs t√∂rekv√©s arra, hogy minden nyelven t√∂k√©letesen besz√©ljenek √©s m√°sok is t√∂k√©letesen besz√©lj√©k a magyar nyelvet. Emiatt mindenki √≥dzkodik megsz√≥lalni, mondjuk angolul, ha meg egy k√ľlf√∂ldi elkezd magyarul besz√©lni, akkor nem ritk√°n garant√°lt a kuncog√°s vagy egy len√©z√Ķ pillant√°s. Ett√Ķl f√ľggetlen√ľl nagyon pozit√≠vak a tapasztalataim, a fiatalabb gener√°ci√≥k k√∂r√©ben szinte semmilyen idegenelleness√©get nem tapasztaltam, az id√Ķsebbek is csak az els√Ķ alkalmakkor viselkednek, nem is negat√≠van, ink√°bb furcs√°n a k√ľlf√∂ldiekkel, de √©n √ļgy √©rzem, hogy nincs okom panaszra.

Mit szerettél a legjobban Budapestben, illetve Magyarországban?

K√©t sz√≥val: Budapest √©s a Balaton. K√©t √©v nem hossz√ļ id√Ķ √©s rengeteg helyen sajnos nem volt alkalmam j√°rni, de ez a k√©t hely teljesen elvar√°zsolt. Budapest a maga t√∂rt√©nelm√©vel, a ny√ľzsg√Ķ √©jszakai √©lettel √©s a f√ľrd√Ķkkel, a Balaton pedig - f√Ķleg az √©szaki part - a fantasztikus viz√©vel, az elvar√°zsolt kis telep√ľl√©seivel √©s az isteni boraival. Hihetetlen mennyi potenci√°l van ebben a v√°rosban √©s j√≥ volt azt figyelni az elm√ļlt k√©t √©vben, ahogy egyre jobban fejl√Ķdik, ahogy egyre t√∂bb alulr√≥l j√∂v√Ķ kezdem√©nyez√©s megval√≥sul, hogy jobb√°, √©lhet√Ķbb√©, szerethet√Ķbb√© tegye ezt a helyet. Lehet, hogy nincsenek felh√Ķkarcol√≥k √©s gyorsvasutak, de van ennek a v√°rosnak valami megfoghatatlan hangulata, annak, ahogy az emberek pr√≥b√°lj√°k folyamatosan megszel√≠d√≠teni.
Kattintson és nézegessen képeket Csehországról!

Mik a tov√°bbi terveid, mit v√°rsz a tov√°bbi √©vekt√Ķl?

Szeptembert√Ķl Pr√°g√°ban fogok dolgozni, ugyanazt, mint Budapesten, ugyanann√°l a c√©gn√©l. K√©t √©v ut√°n √ļgy √©reztem, hogy b√°r fantasztikusan √©reztem magam Magyarorsz√°gon, de itt az ideje, hogy megismerjek m√°s eur√≥pai v√°rosokat is. K√∂z√©p-Eur√≥p√°t nem hagyom az√©rt el, mert nagyon megszerettem az itteni kult√ļr√°t, de k√≠v√°ncsi vagyok milyen Csehorsz√°g, milyenek a cseh emberek. Szerencs√©re Pr√°ga k√∂zel van √©s √≠gy lesz lehet√Ķs√©gem id√Ķnk√©nt visszat√©rni Budapestre, megl√°togatni azt a sok bar√°tot, akit az ut√≥bbi k√©t √©vben ismertem meg. √Ėsszegezve azt mondom, hogy j√≥ volt itt √©lni. Hossz√ļt√°von azt rem√©lem, hogy siker√ľl b√©k√©t k√∂tn√ľnk a palesztinokkal √©s mire p√°r √©v m√ļlva haza√©rek egy √ļj K√∂zel-Kelet fog v√°rni.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | csillagosvenyen - 2013. augusztus 20. 18:40:37
én meg azt gondolom, hogy a "nemzeti vágta" után
lesz majd Zsidó vágta is! de hazafelé!!!!!
h√ļzzatok haza ,szeretnek benneteket otthon is
a palesztinok legal√°bbis biztos!!!!!!!!
:(
#2 | vesterhagen - 2013. augusztus 20. 20:24:55
remélem élete legjobb döntése lessz elhagyni az országot. :D
#3 | gabi - 2013. augusztus 20. 21:05:58
Mi a bajotok? Teljesen korrekt. Megmondta, hogy Magyarorsz√°gon csak a m√©di√°ban √©s a politik√°ban van antiszemitizmus. Mert a r√©g√≥ta itt √©l√Ķ zsid√≥k nem n√©zik j√≥ szemmel az √ļjonnan √©rkez√Ķ honfoglal√≥kat. A n√©p meg nem antiszemita, csup√°n csak zsid√≥- √©s cig√°nyellenes, √©s k.ur-v√°ra ut√°lja, ha a patk√°ny √©s a cs√≥t√°ny bek√∂lt√∂zik a h√°z√°ba.
#4 | Gutai Zub - 2013. augusztus 20. 21:21:23
Tour,
"Judapestet romm√° fogj√°k bomb√°zni"
Ugyan kik, és miért?
A k√Ķ-k√∂v√∂n m√°r nem maradt, mert m√°r r√©gen ellopt√°k......
A batyunak meg annyi vidéken, mert ott a cigányok azt is ellopják.
#5 | apacuka11 - 2013. augusztus 21. 07:57:45
"Nézd: aki ebbe a játékba kezd
Az elég, ha egyszer veszt
Jött egy helyedet elfoglaló
K√ľl√∂n√∂s h√≥d√≠t√≥
Soha szárnyát se mozdító
Koromfekete pillangó

Sz√°llj, csak sz√°llj tov√°bb
Kit√°rt karom √ļtveszt√Ķ
Fagyos lett a szívem
Kem√©ny, mint a k√Ķ
Menek√ľlj, am√≠g nem k√©s√Ķ

F√©lek, hogy √ļjra √Ķr√ľlt leszek
H√°t engedd, hogy ink√°bb elfelejtselek"s_*_ezt
#6 | kukackac - 2013. augusztus 21. 11:29:22
Oroszország reméli, hogy rávegyék a zsidókat, hogy távol-keleti zóna
Medvegyev reméli, 2000 áthelyezik a Birobidzhan

forward.com/workspace/assets/images/articles/w..birobidzhan-082113.jpg
Ugr√°s Kelet: zsid√≥ telepesek k√ľldtek az orosz T√°vol-Keleten a Szt√°lin 1930-ban. s_*_yuppyhttp://translate....TZEmYWhKPQ
#7 | tiszazugi - 2013. augusztus 21. 15:23:55
Rem√©lem az a szek√©r nem fel√©nk gy√ľn, ha nem Szib√≠r az √ļtir√°ny! :D
#8 | Perje - 2013. augusztus 21. 23:46:56
Nem felelet meg a nekik anno Sz√≠b√©ria. Most sem, mert mind√≠g v√°rosokban √©ltek, mondj√°k. Pedig j√≥ volt az √∂tlet most is, b√°r megk√©sett. Most van ott a 120 √©ve nem l√°tott nagy √°rv√≠z. De keltek √Ķk m√°r √°t sz√°raz l√°bbal nagyobb v√≠zen is.

Még a Szigetre is fefészkelték a magukat az éberek.
Most várhatok egy évet, hogy merkérdezhessem a rabbit:
http://kitekinto....a_szigeten
:o
#9 | Perje - 2013. augusztus 22. 20:13:39
Ez a n√©met filoz√≥fus pedig ezt gondolta r√≥luk. Le is √≠rta, mert k√∂nny√Ľ dolga volt. 200 √©vvel ezel√Ķ√≥tt m√©g gondolat sz√≥l√°sszabads√°g volt.. Vagy csak a Gott szerette √Ķt.

"Egy er√Ķs √©s ellens√©ges nemzet sziv√°rog be Eur√≥p√°ba. √Ālland√≥ hadi√°llapotban van, √©s a legt√∂bb orsz√°gban sz√∂rny√Ľs√©gesen elnyomja a polg√°rokat. Ez a zsid√≥s√°g." Johann Gottlieb Fichte

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.