Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mérgesgáz-támadás Damaszkuszban: több száz áldozat


De ki bosszantotta fel a gázt annyira, hogy mérges legyen? Nagyon be kellene már avatkozni "hivatalosan" is, ugye?
Több száz halálos áldozata van egy szerdai mérgesgáz-támadásnak Damaszkusz keleti külvárosaiban – állítják szíriai ellenzéki aktivisták.

A Bassár el-Asszad szíriai elnökhöz hû erõk mérgesgázt vetettek be a lázadók kezén lévõ Gúta környékén és legalább 213, de egyes források szerint akár 430 ember halálát is okozhatták, közöttük nõkét és gyerekekét.

a támadás áldozatait kezelik szíriábanA támadás áldozatait kezelik Szíriában

A lázadók szerint a kormányerõk hajnalban indítottak légitámadást, és annak részeként vetettek be mérgesgázt.

A Szíriai Forradalom Általános Bizottsága nevû ellenzéki szervezet egy videofelvételt tett közzé a YouTube-on, hogy bizonyítsák az állítólagos tömegmészárlást.

A felvételeken élettelen testek láthatók, legtöbbjükön nem találhatók külsérelmi nyomok. Sok sérült látványa megrázó- írja a CNN. A csatorna hozzátette: nem tudták beazonosítani a videók készítésének idejét és helyét.

Szíria kormánya tagadta a vegyi fegyverek használatát, „teljesen alaptalannak” minõsítve a beszámolókat – közölte az állami SANA hírügynökség.

Szíriában egyébként éppen jelen van az ENSZ-nek egy küldöttsége, mely pont azért tartózkodik ott, hogy a véres polgárháborúban egyik fél se használjon vegyi fegyvereket.

A robbanásokra Ghouta városának keleti és nyugati részében került sor, olyan a lázadók kezén lévõ helyeken, amelyeket a rezsim több mint egy éve próbál visszafoglalni. Nem akarják, ugyanis hogy a lázadók benyomuljanak a fõvárosba.

„Nem jönnek a felügyelõk, ha tényleg jönni akarnának, már régen jönniük kellett volna” – közölte egy neve elhallgatását kérõ lakos. „Asszad rezsimje dönti el, hova mehetnek, és nem fogják õket ideengedni. A rezsim már ostromzárral vette körül Ghouta keleti részét” – tette hozzá.
Galéria: harc és pusztítás Szíriában További képek

Dr. Abu Szaid, egy a Damaszkusztól keletre fekvõ Szakbában létesített tábori kórház orvosa szerint a sérültek röviddel a reggeli imák után kezdtek áramlani. A 200 sérült közül 40 már halottnak lett nyilvánítva. A tünetek között eszméletlenség, habzó orr és száj, beszûkült pupillák, felgyorsult szívverés és légzési nehézségek is találhatók. A halálos áldozatok megfulladtak – közölte az orvos.

Korábban a lázadók és a kormányoldal is kölcsönösen vádolta a másik felet azzal, hogy vegyi fegyvert vetett be a harcokban.
Link

Hozzszlsok


#11 | Kameleon - 2013. augusztus 22. 14:41:35
A franciák odacsapnának Szíriának

Ha bebizonyosodik, hogy a szíriai haderõ vegyi fegyvert vetett be, akkor a nemzetközi közösségnek katonai választ kell adnia, mondta Laurent Fabius francia külügyminiszter egy csütörtöki tv-interjúban.

"Ha igazak az állítások, Franciaországnak az az álláspontja, hogy reagálni kell" - mondta Laurent Fabius, de kizárta szárazföldi csapatok bevetését, mert ez szerinte lehetetlen lenne. A francia külügyminiszter szerint "ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem tud döntést hozni, más módon kell eljárni", de nem fejtette ki, mire gondol.

Az amerikai vezérkari fõnök ezzel szemben még a korlátozott katonai beavatkozást sem támogatja. Martin Dempsey tábornok, a vezérkari fõnökök egyesített bizottságának fõnöke Eliot Engel demokrata képviselõhöz intézett augusztus 19-i levelében azt írta: az amerikai haderõ egyértelmûen képes lenne arra, hogy kiiktassa a szíriai légierõt és a háborúban az egyensúlyt az ellenzéki erõk javára billentse. A beavatkozásnak azonban azért nem lenne értelme, mert az Aszad-rezsim ellen harcoló felkelõk hatalomra kerülve nem támogatnák az amerikai érdekeket.

Egyelõre nemcsak azt nem lehet tudni, hogy ki követte el a támadást, de azt sem, hogy valóban vegyi fegyvert vetettek-e be. A szíriai felkelõk szerdán azt állították, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök hadereje ideggázt vetett be Damaszkusz külterületén. A támadásban állításuk szerint több mint 1300 ember meghalt, köztük sok civil. A szíriai kormány tagadta a vádat.

A Fehér Ház az állítólagos szerdai esettõl függetlenül már korábban is arra a meggyõzõdésre jutott, hogy Damaszkusz követett el vegyi támadásokat. Washington bejelentette, hogy könnyûfegyverek szállításával támogatni fogja a lázadókat, ám a The Washington Post szerint ezek az eszközök még nem jutottak el hozzájuk. Barack Obama már korábban erõteljes fellépést ígért arra az esetre, ha az Aszad-rezsim ilyen eszközök alkalmazásával átlépi az Egyesült Államoknak az elnök által "vörös vonalként" emlegetett tûréshatárát.

A török külügyminiszter szerint a szíriai rezsim már "minden vörös vonalat" átlépett, az ENSZ Biztonsági Tanácsa mégsem volt képes döntést hozni. Ahmet Davutoglu ezt mondta csütörtökön újságíróknak Berlinben, miután találkozott Guido Westerwelle német külügyminiszterrel. A német külügyminiszter nem akart beszélni arról, mi lehet a következménye, ha bebizonyosodik, hogy igaz a szíriai felkelõk állítása. Guido Westerwelle szerint a szíriai kormánynak be kell engednie az ENSZ ellenõreit az állítólagos mérgesgáztámadás helyszínére.

Moszkva egészen más állásponton van. Az orosz külügyminisztérium a szíriai ellenzék elõre eltervelt "provokációjának" minõsítette a támadást. Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivõ szerdai nyilatkozatában azt állította, hogy a mérgezõ vegyi anyaggal ellátott rakétát az ellenzéki fegyveresek által elfoglalt állásokból lõtték ki. Lukasevics szerint a "provokáció" elkövetõi mindenáron rá akarják bírni az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy a Bassár el-Aszad rendszerével szembenállók oldalára álljon.

Irán is így látja ezt. Dzsavád Zarif külügyminiszter azt mondta: "ha egyáltalán igazak a vegyi fegyver bevetésérõl szóló hírek, biztosan terrorista és takfíri (szunnita szélsõséges) csoportok követték el azt, mert ezek már bebizonyították, hogy nem riadnak vissza semmilyen bûncselekménytõl". Az irûáni külügyminiszter szerint vajon miért tenne ilyet Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje, amikor "amikor az ENSZ (vegyifegyver-) ellenõrei Damaszkuszban vannak, és a kormányerõk szorítják vissza a terroristákat?"

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai rendkívüli ülésén az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és további mintegy 30 állam azt akarta elérni, hogy az ENSZ szakértõinek Ake Sellstrom vezette csapata mielõbb a helyszínen vizsgálja ki a történteket. Moszkva és Kína ellenkezése miatt azonban ezt végül nem sikerült hivatalos követeléssé tenni.
http://index.hu/k...szirianak/

Syrian govt ready to cooperate with UN experts in chemical attack probe - Moscow
http://rt.com/new...ation-841/
#12 | Kameleon - 2013. augusztus 22. 20:07:44
Hogy pusztuljon a földszínérõl mindörökre az összes rohadék sátánista fattyú aki ebbe benne volt!!!

YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide


YouTube Vide

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.