Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elõkerült a náci Derrick felügyelõ dögcédulája


Tetthely? Azóta megsokszorozódott Tappert rajongóinak száma. Persze még kiderülhet, hogy Trójai fa-horst volt, mert kinézetre inkább hebrew, mint árja, de biztos az majd a következõ honapban lesz téma. Elõkerültek Horst Tappert emléktárgyai azokból az évekbõl, amikor a náci párt fegyveres alakulatánál, a Waffen SS-nél szolgált.

A 2008-ban elhunyt német filmszínész egy dobozban õrizte emlékeit a háborús évekbõl, majd 1971-ben a gyûjteményt egy barátjára bízta, akit még az SS-bõl ismert. A tárgyakat az õ hagyatékában fedezte fel egy világháborús relikviákra szakosodott gyûjtõ. Azt is megtudta, hogy Horst Tappert a hetvenes évek elejéig gyakran részt vett egykori SS-tagok bajtársi találkozóin - írta kedden a Bild címû lap.

A sorozatsztár SS-tagságát az idén leplezte le egy szociológus, aki egy egészen más témában kutatva bukkant Tappert náci múltjának nyomára. A most elõkerült emléktárgyak között van egyebek mellett egy sebesülési szolgálati érdemjel és egy bajonett. Az egyik legérdekesebb darab egy nyakban hordható fémlapocska, Tappert katonai azonosító jegye, úgynevezett dögcédulája, amelyrõl kikaparták a náci párt fegyveres szervezetét jelölõ két nagy S-betût. Az SS-jelzést valószínûleg Tappert kaparta le a háború vége felé, hogy ne derüljön ki, hol szolgált, ha esetleg hadifogságba esik.

Horst Tappert már híres színész volt, amikor megvált SS-es emlékeitõl. 1971-ben hat filmet forgatott, két évvel késõbb pedig elkezdõdött a Derrick-sorozat, amely világhírûvé tette. A náci múlt feldolgozása is ebben az idõszakban volt a legintenzívebb Nyugat-Németországban. Azt nem tudni, hogy a színész miért vált meg háborús emléktárgyaitól. Nyilvánosan soha nem beszélt SS-tagságáról, és általában sem árult el sokat arról, hogy mi történt vele 16 és 22 éves kora között, vagyis a második világháborúban.

A levéltári források szerint Horst Tappert legkésõbb 1943-tól az SS egyes számú gránátos hadosztályának tagja volt. A ZDF német közszolgálati televízió a leleplezés után úgy döntött, nem tûzi mûsorra többé a Derrick-sorozatot. A 281 részes krimisorozat elsõ részét 1974-ben mutatta be a ZDF, az utolsó részt pedig 1998-ban.
Link

Hozzászólások


#1 | csillagosvenyen - 2013. augusztus 21. 13:05:47
mija baj? Ă©n szerettem a Derrick-et.
Horst Tappert- Fritz weppert, volt még egy nagyon
kedvenc sorozatom a Tattort! Tetthely!
nekem kifejezetten szimpatikus volt Horst Tappert!
Sõt most hogy tudom gránátos/grenadir/volt, egyre
jobban az!s_*_hol
#2 | tiszazugi - 2013. augusztus 21. 14:58:45
Egy volt barátnõm apja Szálasi katonája volt.
Nem kérdezték meg tõle, hogy akar e bevonulni, vagy tetszik e.
Vitték!
Folyik a zsidrák hisztéria keltés a németek meg pincsikutyaként behódolnak nekik! (de megérdemlik)
Nyalják a fostos seggüket a gázkamra szökevényeknek! s_*_rtata

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.