Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orosz oligarch√°k menek√ľl√©si √ļtvonalai


Az oligarcha eredeti neve "mocskos zsid√≥". Egy √ļjabb orosz oligarcha v√°lasztotta menek√ľl√©si √ļtvonal√°nak a k√ľlf√∂ldet. Ez k√©sztette a Forbes magazin orosz v√°ltozat√°t arra, hogy sz√°mba vegye, h√°nyan menek√ľltek k√ľlf√∂ldre miut√°n szembe ker√ľltek a korm√°nyzattal √©s az igazs√°gszolg√°ltat√°ssal.


Szergej Polonszkij ingatlan-befektet√Ķ neve m√©g 2011-ben j√°rta be a vil√°gsajt√≥t, amikor egyenes tv-ad√°sban kezdte megenni nyakkend√Ķj√©t. Enn√©l csak annak volt nagyobb visszhangja, amikor egyik milli√°rdos t√©v√©s besz√©lget√Ķpartnere le√ľt√∂tte, hogy t√ļlzott agresszivit√°sa miatt "semleges√≠tse". Polonszkij hitvall√°s√°t roppant egyszer√Ľen fogalmazta meg, mondv√°n, "akinek nincs egymilli√°rdja, az mehet a pokolba". Nos, √Ķ soha nem k√©sz√ľlt a pokolba, mindig volt el√©g p√©nze ahhoz, hogy √ļjabb √©s √ļjabb befektet√©sekre ford√≠tsa. Tehette ezt eg√©szen addig, am√≠g haz√°j√°ban sikkaszt√°s√©rt elj√°r√°s nem indult ellene.

HIRDET√ČS


Most √©ppen Izraelben v√°rja, nagyobb es√©lye lesz-e meg√ļszni a b√∂rt√∂nt, mint Oroszorsz√°gban vagy Kambodzs√°ban, esetleg Sv√°jcban. Ugyanis nem csak az orosz igazs√°g√ľgyi szervek √©rdekl√Ķdnek viselt dolgai ir√°nt. √ögy t√Ľnik, n√©h√°ny d√ļsgazdag vet√©lyt√°rsa sz√≠vesen megakad√°lyozn√°, ha net√°n haza akarna t√©rni, nehogy m√©g bizony√≠tsa, hogy ellenl√°basai √°ldozata csup√°n.

A k√ľlf√∂ldre menek√ľltek legismertebbje Borisz Berezovszkijnak hatalmas befoly√°sa volt a politikai √©letre, √©s szem√©lyesen Borisz Jelcin eln√∂kre. 1997-ben m√©g 3 milli√°rd doll√°r vagyona volt, k√©t √©vvel k√©s√Ķbb azonban m√°r p√©nzmos√°ssal v√°dolt√°k meg. Londonban k√∂t√∂tt ki, ahol 2003-ban politikai mened√©kjogot kapott. V√°ltoz√≥ √ľzleti sikerek √©s kudarcok, nagy politikai csat√°roz√°sok ut√°n hazat√©r√©s√©t fontolgatta.

M√°ig kider√≠tetlen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt id√©n tavasszal halt meg, √°ll√≠t√≥lag √∂ngyilkos lett. A halottak list√°j√°n szerepel Badri Patarkacisvili, Berezovszkij √ľzleti partnere is, aki ellen miut√°n v√°dat emeltek Moszkv√°ban, Gr√ļzi√°ba menek√ľlt, ahol m√©dia-holdinget alap√≠tott, √©s m√©g az √°llameln√∂ks√©g megszerz√©s√©vel is kac√©rkodott. Londonban halt meg 2008-ban.

Berezovszkij m√°sik k√∂zeli bar√°tj√°nak √©s √ľzleti partner√©nek, Julij Dubovnak jobb sors jutott. Igaz, 2002-ben a LogoVAZ g√©pkocsi konszern igazgat√≥jak√©nt 2000 kocsi ellop√°s√°val v√°dolt√°k meg, √©s 2009-ben 9 √©vi b√∂rt√∂nre √≠t√©lt√©k, ez azonban nagy gondot nem jelentett neki. M√©g 2003-ban siker√ľlt politikai mened√©kjogot kapnia Nagy-Britanni√°t√≥l.

Vlagyimir Guszinszkij m√©diam√°gn√°sk√©nt v√°lt ismertt√© haz√°j√°ban, 2000-ben azonban k√ľl√∂n√∂sen nagy √©rt√©kre elk√∂vetett csal√°s√©rt letart√≥ztatt√°k, √©s p√©nzmos√°ssal v√°dolt√°k meg. √ćr√°sban tett √≠g√©retet arra, hogy nem hagyja el az orsz√°got, ez azonban nem akad√°lyozta meg abban, hogy Spanyolorsz√°gban √°llampolg√°rs√°got szerezzen. B√°r a spanyolok √©s a g√∂r√∂g√∂k is letart√≥ztatt√°k egy id√Ķre, eddig meg√ļszta. Az Egyes√ľlt √Āllamokt√≥l Nagy-Britanni√°ig sok helyen felt√Ľnik. Hasznot h√ļz t√∂bbek k√∂z√∂tt a New Media Distribution Company amerikai telev√≠zi√≥s t√°rsas√°gt√≥l.

Leonyid Nyevzlinnek, a JUKOSZ olajv√°llalat t√°rstulajdonos√°nak - Mihail Hodorkovszkijjal ellent√©tben - siker√ľlt elker√ľlnie a b√∂rt√∂nt, pedig ugyanazzal v√°dolt√°k, mint t√°rs√°t, √©s √©letfogytiglanra √≠t√©lt√©k. Most az izraeli √ľzleti √©letben van jelen, mik√∂zben volt v√°llalat√°nak tiszt√°ra mos√°s√°√©rt harcol. A JUKOSZ elleni fell√©p√©s miatt emigr√°lt 2003-ban Izraelbe Mihail Brudno is, akinek m√©g Gibralt√°ron is van √ľzleti √©rdekelts√©ge. S ugyanez√©rt ott k√∂t√∂tt ki a 8 √©vre √≠t√©lt Vlagyimir Dubov is.

Igor Linsic, a "Nyeftjanoj" bank fej√©nek m√©g azel√Ķtt siker√ľlt k√ľlf√∂ldre menek√ľlnie, hogy a rend√Ķrs√©g megsz√°llta a bankot, vissza√©l√©sek nyomait kutatva. Vele szemben bizony√≠t√©kok hi√°ny√°ban megsz√ľntett√©k az elj√°r√°st. Linsic 2010-ben hazat√©rt, nemcsak Moszkv√°ba, de az √ľzleti √©letbe is.

T√∂bb olajt√°rsas√°g alap√≠t√≥ eln√∂k√©t √©s az √Āllami Duma aleln√∂k√©t Mihail Gucerijevet 2006-ban t√∂rv√©nytelen v√°llalkoz√°s √©s ad√≥csal√°s miatt kezdt√©k ki a hat√≥s√°gok. Az √Ķ esete sem elvonatkoztathat√≥ a politik√°t√≥l. Itt-ott gyakran fellelhet√Ķ a politikai √©let egyik-m√°sik szerepl√Ķj√©nek az a sz√°nd√©ka, hogy elt√°vol√≠tsa az √ļtb√≥l a neki nem tetsz√Ķ figur√°t. S mint annyian, √Ķ is Londont v√°lasztotta. Miut√°n a v√°dakat ellene is ejtett√©k, hazat√©rt, egyenesen a "Ruszsznyefty" olajv√°llalat √©l√©re.

Hazat√©rt Salva Csigirinszkij is, miut√°n f√Ķ politikai √©s √ľzleti ellenfelei, Luzskov moszkvai polg√°rmester √©s feles√©ge kegyvesztett√© v√°ltak. V√°llalata most r√©szt vesz a f√Ķv√°ros moderniz√°ci√≥s terveinek a megval√≥s√≠t√°s√°ban. Tiszt√°zt√°k a v√°dak al√≥l Jevgenyij Csicsvarkin milli√°rdost is, √Ķ azonban hazat√©r√©s helyett az √°ltala l√©tes√≠tett "Hedonism Wines" v√°llalatot vezeti Londonban. Gyakorta felt√Ľnik a Putyin ellenes londoni t√ľntet√©seken.

Telman Iszmailov T√∂r√∂korsz√°got v√°lasztotta √ļj haz√°j√°ul, meg is kapta az √°llampolg√°rs√°got. Menek√ľl√©s√©t megel√Ķz√Ķen Putyin biztat√°s√°ra bez√°rt√°k az √©rdekelts√©g√©be tartoz√≥ moszkvai piacot, ahol sok csemp√©sz√°rut tal√°ltak. H√°zkutat√°st tartottak Pr√°g√°r√≥l elnevezett √©tterm√©ben, √©s ezt m√°r sokallta. T√∂r√∂korsz√°gban elk√©peszt√Ķen pazar, √∂tcsillagos luxushotel√©vel k√°pr√°ztatta el a k√∂z√∂ns√©get, ehhez foghat√≥t m√©g a nyaral√°s√©rt minden p√©nzt √°ldozni k√©pes gazdagok sem nagyon l√°ttak m√©g. A hazai politikai √©rdekcsoportok √°trendez√Ķd√©se sz√°m√°ra is lehet√Ķv√© tette, hogy visszat√©rjen az orosz √ľzleti √©letbe. Az olimpi√°ra k√©sz√ľl√Ķ Szocsi sz√°lloda h√°l√≥zat√°nak fejleszt√©s√©ben v√°llal szerepet.

Nem ilyen szerencs√©s Andrej Borogyin, a Moszkva Bank eln√∂ke, aki Dmitrij Medvegyev korm√°nyf√Ķh√∂z k√∂zeli √ľzletembereket v√°dol helyzet√©nek alakul√°s√°√©rt. Londont√≥l √Ķ is mened√©kjogot kapott. Mint az √∂ssze√°ll√≠t√°sb√≥l kider√ľl, a politika nemcsak Oroszorsz√°gban, de a nyugati demokr√°ci√°kban is szerepet j√°tszik abban, hogyan √≠t√©lj√©k meg egy milli√°rdos v√©lt vagy val√≥s b√Ľneit.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Tim - 2013. augusztus 22. 19:31:39
Mily meglep√Ķ....mindegyik vagy egyenesen izraelben, vagy az angolsz√°sz zsid√≥k londoni fellegv√°r√°ban tal√°lja meg a sz√°m√≠t√°s√°t...
#2 | keepfargo - 2013. augusztus 25. 10:57:47
Addig oruljunk, mig nem Magyarorszagot valasztjak...ezek is.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.