Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szlovákia: a politikusok gerjesztik a vitát a kisebbségekkel


Ett√Ķl az√©rt cs√∂ppet m√°r t√∂bbr√Ķl van sz√≥! A szlov√°kok √©s a kisebbs√©gek viszonya konfliktusmentes, az esetleges probl√©m√°kat a politikusok gerjesztik- √≠rja az √öj Sz√≥. T√∂bbek k√∂z√∂tt ezt √°ll√≠tja a korm√°nyhivatal jelent√©se a hazai kisebbs√©gek helyzet√©r√Ķl. A m√°r lemondott kisebbs√©gi korm√°nybiztos, A. Nagy L√°szl√≥ eredeti jelent√©se b√≠r√°lta a szlov√°k jogrendszert, ez√©rt a korm√°nyhivatal √°tdolgoztatta a sz√∂veget.

T√ļls√°gosan kritikus hangv√©tel√Ľnek tal√°lta, ez√©rt minden bizonnyal √°tdolgoztatta a kisebbs√©gek 2012-es szlov√°kiai helyzet√©r√Ķl √©s jog√°ll√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ jelent√©st a korm√°nyhivatal. Az els√Ķ v√°ltozatot az √©v elej√©n m√©g a lemondott kisebbs√©gi korm√°nybiztos hivatala √°ll√≠totta √∂ssze – m√°rcius v√©g√©n kellett volna j√≥v√°hagynia a korm√°nynak. Ezzel szemben a jelent√©s csak n√©h√°ny napja ker√ľlt t√°rcak√∂zi egyeztet√©sre. Lapunk megk√©rdezte a korm√°nyhivatalt: mi a k√©s√©s oka, √©s mi√©rt dolgoztatt√°k √°t az anyagot – a k√©tmondatos v√°laszb√≥l ez nem der√ľl ki. „A jelent√©s beterjeszt√©s√©nek szeptemberig t√∂rt√©n√Ķ elhalaszt√°s√°r√≥l m√©g A. Nagy L√°szl√≥ t√©nyked√©se alatt sz√ľletett d√∂nt√©s. A t√°rcak√∂zi egyeztet√©sre a jelent√©s els√Ķ v√°ltozata ker√ľlt” – √°ll√≠tja a korm√°nyhivatal. Lapunk viszont √ļgy tudja, az els√Ķ v√°ltozatot (amelyet egy√©bk√©nt a kisebbs√©gi bizotts√°g tagjai is megkaptak) az√©rt kellett √°t√≠rni, mert a hazai t√∂rv√©nyi szab√°lyoz√°s hi√°nyoss√°gait emelte ki, √©s konkr√©t javaslatokat nevezett meg az egyes probl√©m√°k orvosl√°s√°ra.

Az √ļj v√°ltozatban m√°r nem szerepelnek a korm√°nybiztos aj√°nl√°sai. A z√°rsz√≥ban p√©ld√°ul ez a meg√°llap√≠t√°s olvashat√≥: „A t√∂bbs√©g √©s a kisebbs√©g egy√ľtt√©l√©se Szlov√°ki√°ban az √©let minden ter√ľlet√©n probl√©mamentes. (…) A magyar kisebbs√©g eset√©ben csup√°n politikai szinten akadnak probl√©m√°k, amelyeket egyes politikai p√°rtok k√©pvisel√Ķi gerjesztenek.”

„Aki ezt le√≠rta, az alighanem m√°shol √©l, nem Szlov√°ki√°ban” – jegyezte meg Pet√Ķcz K√°lm√°n, a korm√°nyhivatal (az√≥ta megsz√ľntetett) emberi jogi f√Ķoszt√°ly√°nak egykori vezet√Ķje, a Szlov√°kiai Helsinki Bizotts√°g eln√∂ke.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. augusztus 23. 10:12:28
YouTube VideůYouTube Videů


YouTube VideůYouTube Videů


YouTube VideůYouTube Videů


YouTube Videů


YouTube Videů


YouTube Videů


http://www.google...1#imgdii=_
#2 | tour - 2013. augusztus 24. 09:21:17
√Āllampolg√°rs√°g - √öjabb t√ľntet√©s lesz Kass√°n

Az “√Čbreszt√Ķ Szlov√°kia, fogynak a polg√°raid!” elnevez√©s√Ľ b√©k√©s megmozdul√°s c√©lja a t√∂bbes √°llampolg√°rs√°g int√©zm√©ny√©nek vissza√°ll√≠t√°sa Szlov√°ki√°ban. Szervez√Ķi Facebook-oldalukon k√∂z√∂lt√©k: szeptember els√Ķ vas√°rnapj√°n 15 √≥rakor √ļjra a kassai Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g el√© vonulnak az √°llampolg√°rs√°gi √ľgy √©rintettjei, az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gi beadv√°ny megfogalmaz√≥i √©s al√°√≠r√≥i, valamint az √ľgy t√°mogat√≥i √©s szimpatiz√°nsai. Tavalyi kassai t√ľntet√©s√ľk√∂n mintegy f√©lezer szem√©ly vett r√©szt. Nem hi√°nyzott a felvonul√≥k k√∂z√ľl az √°llampolg√°rs√°g√°t√≥l els√Ķk k√∂z√∂tt megfosztott 101 √©vesTam√°s Ilonka n√©ni sem. "Akire a sors ilyen nemzetis√©gi √©rz√©st √ľltetett, annak itt a helye ma" - hangoztatta.

Az √ļjabb kassai megmozdul√°s egyik szervez√Ķje, Feh√©r Istv√°n, a Selye J√°nos Gimn√°zium tan√°ra szerint tavalyi akci√≥juk √≥ta j√≥form√°n semmilyen el√Ķrel√©p√©s nem t√∂rt√©nt a szlov√°k √°llampolg√°rs√°gukt√≥l megfosztott felvid√©ki magyarok √ľgy√©ben. “Ha el√Ķrel√©p√©st akarok er√Ķvel keresni, akkor annyit tudn√©k mondani, hogy az √ľgy egy br√ľsszeli bizotts√°g el√© ker√ľlt" - mondta port√°lunknak.

B√°r a bizotts√°g a szlov√°kiai deleg√°ci√≥ meghallgat√°s√°t nem tartotta fontosnak √©s kiutas√≠totta a t√°rsas√°got a tan√°csteremb√Ķl, v√©g√ľl olyan d√∂nt√©st hozott, hogy a felvid√©ki magyarok √ľgy√©t tov√°bb t√°rgyalja, nem s√∂p√∂rte le az asztalr√≥l. "Teh√°t van m√©g valamif√©le rem√©ny. A strasbourgi emberi jogi b√≠r√≥s√°g viszont az √©n keresetem √ľgy√©ben (m√°sok√©t be sem fogadta) negat√≠v d√∂nt√©st hozott, vagyis a szlov√°k √°llam p√°rtj√°ra √°llt. Ami azonban Br√ľsszelben t√∂rt√©nt, kiss√© optimizmussal t√∂lt el benn√ľnket, hiszen Br√ľsszel r√°mutatott arra, hogy most m√°r a szlov√°k Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gnak kell valamilyen d√∂nt√©st hoznia. A labda teh√°t a szlov√°kok t√©rfel√©n van. Ez√©rt szervezz√ľk szeptember elsej√©re most m√°r sorrendben a harmadik megmozdul√°sunkat. Az els√Ķ a kom√°romi Klapka t√©ren, a m√°sodik pedig tavaly szint√©n Kass√°n volt. Most is Kass√°ra megy√ľnk pontosan az√©rt, mert az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gnak kell v√©gre l√©pni” – hangoztatta Feh√©r Istv√°n.

A kassai t√ľntet√©sen v√©lhet√Ķen r√©szt vesz az √°llampolg√°rs√°gukt√≥l megfosztott felvid√©ki magyarok √ľgy√©t fi√°val a nemzetk√∂zi porondon k√©pvisel√Ķ Lomnici Zolt√°n, az Emberi M√©lt√≥s√°g Tan√°cs√°nak eln√∂ke √©s t√∂bb szlov√°k politikus is. Feh√©r Istv√°n tudom√°sa szerint v√©lhet√Ķen megjelenik a megmozdul√°son Ondrej Dost√°l a Polg√°ri Konzervat√≠v P√°rt (OKS) eln√∂ke √©s Tom√°¬Ļ Galbav√Ĺ, a Szlov√°k Demokratikus Kereszt√©ny Uni√≥-Demokrata P√°rt (SDK√ö-DS) ex-k√©pvisel√Ķje, megyef√Ķn√∂kjel√∂lt. "Mivel csak most k√ľldt√ľk ki a megh√≠v√≥kat, rem√©lj√ľk, hogy t√∂bben is elj√∂nnek majd. A magyar √°llampolg√°rs√°g felv√©tel√©t nyilv√°nosan v√°llal√≥k k√∂z√ľl biztosan sz√≥lunk majd ketten-h√°rman az egybegy√Ľltekhez, ak√°rcsak Lomnici Zolt√°n" - mondta rem√©ny√©t fejezve ki, hogy a szlov√°k t√°mogat√≥k is felsz√≥lalnak.

Feh√©r Istv√°n abban b√≠zik, hogy az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g a szeptember elsejei megmozdul√°suk ut√°n √Ķsszel d√∂nt√©st hoz az √ľgyben. “√Ėtven sz√°zal√©k es√©lyt adok arra, hogy az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g valamilyen d√∂nt√©st hoz, esetleges br√ľsszeli nyom√°sra” – fogalmazott.

Mint megtudtuk, egyel√Ķre m√©g k√©rd√©ses, hogy a szervez√Ķk ind√≠tanak-e buszt R√©vkom√°romb√≥l a kassai t√ľntet√©sre. “Az a helyzet, hogy p√©nzsz√Ľk√©ben vagyunk, mi sem √°llunk √ļgy, hogy meg tudn√°nk szervezni valamilyen buszind√≠t√°st, b√°r m√©g nem vetett√ľk el ezt a lehet√Ķs√©get. Az √©rdekl√Ķd√Ķknek, akiknek el√Ķre is k√∂sz√∂n√∂m a r√©szv√©tel√ľket, azt javaslom, hogy Facebook-oldalunkon t√°j√©koz√≥djanak, mert oda naponta friss dolgokat √≠runk” – k√∂z√∂lte Feh√©r Istv√°n hozz√°f√Ľzve: azokat, akik elj√∂nnek a kassai t√ľntet√©sre arra k√©rik, hogy vigyenek magukkal egy hangos √©breszt√Ķ√≥r√°t is.
http://kitekinto....hheZGwo9ht

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.