Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vegyi támadás: a szíriai ellenzék 'piszkos munkája'


Tényleg! Lusitánia-litánia? Most jöhet "Kassa bombázása"? Azért elég nyiltan ki van már mondva a lényeg, nem?
Oroszorsz√°g kijelentette, hogy a rendelkez√©sre √°ll√≥ inform√°ci√≥k alapj√°n az ellenz√©k harcosai alkalmaztak vegyi fegyvereket Damaszkusz k√ľlv√°ros√°ban (augusztus 21.), nem pedig Bass√°r el-Aszad eln√∂k rezsimje. A korm√°nyzati csapatok elleni v√°dak ellen√Ķrizetlen inform√°ci√≥kon alapulnak. A region√°lis √©s nyugati m√©dia agressz√≠v kamp√°nya csup√°n meger√Ķs√≠ti, hogy ”el√Ķre megtervezett provok√°ci√≥r√≥l” van sz√≥ – tartalmazza az orosz k√ľl√ľgyminiszt√©rium nyilatkozata.
A harcok val√≥ban folytat√≥dnak Damaszkusz keleti k√ľlv√°rosaiban. Ahogyan azonban az orosz diplomat√°k azt kider√≠tett√©k, az esem√©nyeket a felismerhetetlens√©gig elferd√≠tett√©k.

„A region√°lis telev√≠zi√≥k jelent√©seinek megb√≠zhat√≥s√°g√°t ellen√Ķrizve – tartalmazza a k√ľl√ľgyminiszt√©rium nyilatkozata – a k√∂vetkez√Ķk der√ľltek ki: Augusztus 21-√©n kora reggel ebben a k√∂rzetben a fegyveresek √°ltal elfoglalt poz√≠ci√≥kr√≥l egy ahhoz hasonl√≥ h√°zi k√©sz√≠t√©s√Ľ, egyel√Ķre ismeretlen vegyi m√©rgez√Ķ anyagot tartalmaz√≥ rak√©t√°t l√Ķttek ki, amelyet id√©n m√°rcius 19-√©n haszn√°ltak a terrorist√°k Khan al-Asalban (Aleppo k√∂zel√©ben)”.

Az Aleppo k√∂zel√©ben alkalmazott vegyi fegyver t√©ny√©t az ENSZ szak√©rt√Ķinek k√ľl√∂nleges misszi√≥ja k√∂teles kivizsg√°lni, amely augusztus 20-√°n kezdte meg munk√°j√°t Sz√≠ri√°ban.

Az orosz szak√©rt√Ķk √ļgy v√©lik, hogy a m√©rgez√Ķ szarin √°llami strukt√ļr√°n k√≠v√ľli haszn√°lata abszol√ļt elk√©pzelhet√Ķ. Ez t√∂rt√©nt 1995-ben is a toki√≥i metr√≥ban az ”Aum Shinrikyo” jap√°n szekta √°ltal.

Egyes nyugati szak√©rt√Ķk k√©telkednek abban, hogy a szarinr√≥l van sz√≥. Tov√°bb√° √≥vatos hozz√°√°ll√°st javasol azokhoz az internetes felv√©telekhez, amelyeket √°ll√≠t√≥lag r√∂gt√∂n a t√°mad√°s ut√°n k√©sz√≠tettek.

„Ezeken l√°that√≥, hogy az els√Ķseg√©lyt ny√ļjt√≥ emberek nem viselnek v√©d√Ķruh√°zatot” – √≠rta a blogj√°ban Jean Pascal Zanders, az EU Biztons√°gi k√©rd√©seket kutat√≥ int√©zet√©nek vegyifegyver-szak√©rt√Ķje. „A szarinnal ez nem lehets√©ges. V√©d√Ķruh√°zat n√©lk√ľl rengeteg m√°sodlagos m√©rgez√©s lenne” – √°ll√≠tja Zanders.

Az akci√≥t Damaszkusz el√Ķv√°rosaiban akkor hajtott√°k v√©gre, amikor Sz√≠ri√°ban munk√°hoz l√°tott az ENSZ-nek a vegyi fegyverek esetleges haszn√°lat√°t kivizsg√°l√≥ bizotts√°ga. Az orosz k√ľl√ľgy szerint ez legink√°bb arra hasonl√≠t, mintha „megpr√≥b√°ln√°k al√°akn√°zni a sz√≠ria rendez√©s√©t megt√°rgyal√≥ genfi konferencia √∂sszeh√≠v√°s√°t”. Az orosz √©s az amerikai szak√©rt√Ķk k√∂vetkez√Ķ tal√°lkoz√≥j√°ra, amelyen a Genf-2 megtart√°s√°t vitatn√°k meg, augusztus 28-√°n ker√ľl sor.

Az ellenz√©knek semmi vesz√≠tenival√≥ja sincsen. Nem tud nyerni √©s b√°rmi √°ron arra pr√≥b√°lja r√°k√©nyszer√≠teni a Nyugatot, hogy avatkozzon be a konfliktusba, meggy√Ķzni a Nyugatot, hogy a rezsim ”v√©res √©s embertelen” – mondta Szergej Demigyenko politikai elemz√Ķ.

Ez m√°r mind megt√∂rt√©nt. Amint Amerika arr√≥l nyilatkozott, hogy beavatkozik, a katari Al-Dzsaz√≠ra csatorna bejelentette, hogy m√°r megtal√°lta a vegyi fegyvert. Amint Sz√≠ri√°ba √©rkezett az ENSZ szak√©rt√Ķi csoportja a vegyi fegyverek ellen√Ķrz√©se c√©lj√°b√≥l, a dubai Al-Arabiya csatorna egyb√Ķl a korm√°nyzati csapatok √°ltal alkalmazott vegyi fegyverekr√Ķl sz√°molt be. Ez nagyon agressz√≠v m√≥dszer.

Az ENSZ Biztons√°gi Tan√°csa (augusztus 21-√©n) rendk√≠v√ľli √ľl√©st tartott √©s alapos vizsg√°latot tendelt el a Damaszkusz el√Ķv√°rosaiban t√∂rt√©nt trag√©di√°t illet√Ķen. Oroszorsz√°g szint√©n elengedhetetlennek tartja az alapos kivizsg√°l√°st. Ehhez m√°r elegend√Ķ sz√°m√ļ ENSZ-szak√©rt√Ķ tart√≥zkodik Sz√≠ri√°ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | kukackac - 2013. augusztus 23. 16:56:44
3mv.ru/_pu/185/79317843.jpg
#12 | soveg - 2013. augusztus 23. 19:44:03
MOSZKVA SZERINT EL√ĀRASZTOTT√ĀK A K√úLF√ĖLDI ZSOLDOSOK SZ√ćRI√ĀT

www.oroszhirek.hu/media/k2/items/cache/ede36c0c0668adb972e7a4fd9edd6ad1_L.jpg

Irakban volt annyi k√ľlf√∂ldi zsoldos 2005 √©s 2007 k√∂z√∂tt, mint amennyi jelenleg Sz√≠ri√°ban van - mondta cs√ľt√∂rt√∂k√∂n az orosz k√ľl√ľgyi sz√≥viv√Ķ. Alekszandr Lukasevics elmondta: Moszkv√°t k√ľl√∂n√∂sen aggasztja az al-Kaida nemzetk√∂zi terrorszervezethez k√∂t√Ķd√Ķ terrorista csoportok aktiviz√°l√≥d√°sa a k√∂zel-keleti orsz√°gban. A Kreml k√©pvisel√Ķje szerint a Sz√≠ri√°ban harcol√≥ k√ľlf√∂ldi zsoldosok arra t√∂rekednek, hogy megf√©leml√≠ts√©k az alavit√°kat √©s a kurdokat. Erre a Dzsabal Akrad nev√Ľ t√©rs√©gben kialakult helyzetet hozta fel p√©ld√°nak, ahol az iszl√°m s√≠ita √°g√°b√≥l kin√Ķtt alavita k√∂z√∂ss√©g √©l, s amelyhez Bass√°r el-Aszad √°llamf√Ķ √©s csal√°dja is tartozik.
Az al-Kaid√°hoz kapcsol√≥d√≥ an-Nuszra Front zsoldosai a t√©rs√©gben t√∂bb falut is elfoglaltak. Az alavita rezsimmel szemben √°ll√≥ l√°zad√≥k t√∂bbs√©g√ľkben a szunnita iszl√°m k√∂vet√Ķi. Lukasevics szavai szerint a fegyveresek fell√©p√©se ny√≠ltan terrorista jelleget √∂lt√∂tt Dzsabal Akradban, ahol a l√°zad√≥k t√∂bb mint 100 n√Ķt meger√Ķszakoltak √©s meg√∂ltek, √©s 150-n√©l is t√∂bb ember sorsa ismeretlen. Az orosz k√ľl√ľgyi sz√≥viv√Ķ √ļgy v√©lte, hogy k√ľl√∂n√∂sen nagy humanit√°rius trag√©dia van kialakul√≥ban Sz√≠ria √©szakkeleti r√©sz√©n, ahol egy t√∂mbben √©l a kurd n√©pess√©g. T√∂megesen menek√ľl onnan a b√©k√©s lakoss√°g a sz√©ls√Ķs√©ges csoportok, els√Ķsorban az an-Nuszra Front fegyveresei el√Ķl.

Lukasevics megjegyezte: a k√ľlf√∂ldi terrorist√°knak egyel√Ķre nem siker√ľl a maguk jav√°ra ford√≠tani az er√Ķviszonyokat. Mint mondta, a sz√≠riai korm√°nyer√Ķkn√©l maradt a kezdem√©nyez√©s Damaszkusz el√Ķv√°rosaiban is. Moszkva r√©g√≥ta arra figyelmeztet, hogy ha Bass√°r el-Aszad sz√≠riai eln√∂knek egyik napr√≥l a m√°sikra t√°voznia kellene Sz√≠ri√°b√≥l, az hatalmi v√°kuumot okozna, √©s az orsz√°g ellen√Ķrz√©s√©t terrorista csoportok venn√©k √°t.

A Kreml a sz√≠riai v√°ls√°g politikai megold√°s√°t szorgalmazza. A sz√≥viv√Ķ √ļgy v√©lte: a Damaszkusz keleti k√ľlv√°rosaiban m√©rges g√°zzal v√©grehajtott szerdai t√°mad√°s az ellenz√©k provok√°ci√≥ja volt, amellyel az √ļjabb genfi konferencia √∂sszeh√≠v√°s√°t akart√°k megakad√°lyozni.
http://www.oroszh...ok-sziriat
#13 | tour - 2013. augusztus 24. 08:44:52
Nukleáris leszerelés a briteknél

Az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g v√©delmi miniszt√©riuma bejelentette, hogy megkezdik a 2010-es Strat√©giai V√©delmi √©s Biztons√°gi Fel√ľlvizsg√°latban meghat√°rozott nukle√°ris rak√©tat√∂ltetek sz√°m√°nak cs√∂kkent√©s√©t.
A tervek szerint √©vente h√°rom darab rak√©tafejet sz√°ll√≠tanak el megsemmis√≠t√©sre a Clyde-ban tal√°lhat√≥ Kir√°lyi Haditenger√©szeti B√°zisr√≥l, melynek k√∂sz√∂nhet√Ķen 2020-as √©vek k√∂zep√©re a mostani 225 rak√©tafejb√Ķl csak 180 marad a t√°maszponton. A megsemmis√≠t√©st egy priv√°t konzorcium, az AWE (Atomic Weapons Establishment) fogja elv√©gezni Glasgow melletti k√∂zpontj√°ban. Napjainkban az Egyes√ľlt Kir√°lys√°gban el√©g komoly vita t√°rgy√°t k√©pezi a nukle√°ris fegyverek l√©te.

Az elm√ļlt h√≥napokban t√∂bb megmozdul√°s is volt a nukle√°ris elrettent√Ķ er√Ķ megtart√°sa ellen, m√≠g augusztus 15-√©n a f√ľggetlens√©g√©rt harcol√≥ sk√≥t els√Ķ miniszter, Alex Salmond √ļjfent kijelentette, hogy a 2014-es n√©pszavaz√°son val√≥ gy√Ķzelme eset√©n minden egyes rak√©tafejet elt√°vol√≠ttatna az orsz√°gb√≥l, mely jelent√Ķs probl√©m√°kat jelentene mind az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g, mind a NATO sz√°m√°ra.
http://www.honved..._briteknel
#14 | postaimre - 2013. augusztus 24. 09:51:17
Micsoda dönping! Csak kapkodom a fejem!

Sz√≠ria: Az amerikai haditenger√©szet meger√Ķs√≠ti jelenl√©t√©t

A Mahan nev√Ľ rombol√≥ √©ppen befejezte t√©rs√©gbeli k√ľldet√©s√©t, √©s vissza kellett volna t√©rnie a norfolki t√°maszpontj√°ra Virgini√°ban, de a hatodik amerikai flotta parancsnoka √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy a hadihaj√≥nak a F√∂ldk√∂zi-tengeren kell maradnia. Obama nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥i a h√©t v√©g√©n tan√°cskoznak a Feh√©r H√°zban a sz√≠riai helyzetre adand√≥ v√°laszr√≥l.

http://hvg.hu/vil...megero#rss


M√©rf√∂ldk√Ķh√∂z √©rt a sz√≠r h√°bor√ļ

Bass√°r el-Aszad eln√∂k f√Ķ sz√∂vets√©gese, Oroszorsz√°g sz√≥l√≠totta fel a sz√≠riai korm√°nyt, enged√©lyezze az orsz√°gban tart√≥zkod√≥ ENSZ szak√©rt√Ķknek a szerdai, damaszkuszi m√©rgesg√°z-t√°mad√°s kivizsg√°l√°s√°t. Ek√∂zben az ellenz√©k az √°ldozatok sz√∂vetmint√°it pr√≥b√°lja eljuttatni a vil√°gszervezet h√ļsz f√Ķs csapat√°hoz, hogy igaz√°t bizony√≠tsa.

http://www.nepsza...?id=671960

T√©nyleg Aszad√©k hajtott√°k v√©gre a brut√°lis vegyi t√°mad√°st – mondj√°k amerikai h√≠rszerz√Ķk

Egyre nagyobb egy amerikai l√©gi csap√°s val√≥sz√≠n√Ľs√©ge Sz√≠ri√°ban. A Pentagon aktualiz√°lta a potenci√°lis sz√≠riai c√©lpontok sz√°m√°t arra az esetre, ha Obama eln√∂k katonai l√©p√©sre sz√°nn√° el mag√°t.
http://hvg.hu/vil...rutali#rss
#15 | Perje - 2013. augusztus 24. 10:31:59
Marad az amerikai haditengerészett flottája a Földközi tengeren. Közelednek a szír partokhoz, de nem avatkoznak be, állítólag.
http://lenta.ru/n...24/expand/

Hasonlít a helyzet a líbiai szcenárióra,
de most tanulm√°nyozz√°k a koszov√≥i beavatkoz√°st, amihez nem volt az ENSZ Bt-t√Ķl j√≥v√°hagy√°suk. Akkor bomb√°rt√°k romm√° Szerbi√°t, demokratikusan.
Rem√©lem ebben az √ļjabbaljass√°gban a nato k√∂tel√©k√©ben sem vesz√ľnk r√©szt.
http://www.nytime...;_r=1&
#16 | GP - 2013. augusztus 24. 11:12:15
Sz√≠ria elleni t√°mad√°sra k√©sz√ľl Amerika

Barack Obama amerikai eln√∂k a h√©tv√©g√©re √∂sszeh√≠vta legfontosabb biztons√°gi tan√°csad√≥it, hogy megvitassa vel√ľk a Sz√≠ri√°val kapcsolatos opci√≥kat, k√∂zt√ľk egy esetleges katonai akci√≥ lehet√Ķs√©g√©t - k√∂z√∂lte p√©nteken este egy hivatalos forr√°s.

A nev√©nek elhallgat√°s√°t k√©r√Ķ szem√©ly ugyanakkor √≥va intett az olyan v√°rakoz√°st√≥l, hogy a h√©tv√©gi tan√°cskoz√°son m√°ris v√©gleges d√∂nt√©s sz√ľlethet Sz√≠ri√°t illet√Ķen.

Az amerikai hadsereg ek√∂zben konkr√©t el√Ķk√©sz√ľleteket tett egy Sz√≠ria elleni katonai akci√≥ra. A v√©delmi t√°rca egy magas rang√ļ hivatalnoka a CNN t√©v√©ad√≥nak nyilatkozva elmondta: a vez√©rkar "felfriss√≠tette" a lehets√©ges t√°mad√°si c√©lpontok jegyz√©k√©t, a tervek robotrep√ľl√Ķg√©pek bevet√©s√©t is el√Ķir√°nyozz√°k. Martin Dempsey vez√©rkari f√Ķn√∂k szombaton a Feh√©r H√°zban v√°rhat√≥an az eln√∂k el√© terjeszti a t√°mad√°ssal kapcsolatos opci√≥kat - jelentette a CBS telev√≠zi√≥.

Ezzel p√°rhuzamosan az amerikai haditenger√©szet fokozza jelenl√©t√©t a F√∂ldk√∂zi-tenger t√©rs√©g√©ben. A 6. flotta parancsnoka √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy a kor√°bbi tervvel ellent√©tben a USS Mahan rombol√≥ m√©gis a t√©rs√©gben marad. Ezzel az amerikai flott√°nak n√©gy, robotrep√ľl√Ķg√©pekkel felszerelt rombol√≥ja tart√≥zkodik a F√∂ldk√∂zi-tengeren.

P√°r napja m√©rgesg√°zzal hajtott v√©gre l√©git√°mad√°st a sz√≠riai korm√°nyhadsereg Damaszkusz k√ľlv√°rosaiban, legkevesebb 200-an meghaltak.

http://www.hir24....l-amerika/
#17 | Gutai Zub - 2013. augusztus 24. 13:21:37
T√°mad√°sra k√©sz√ľl Amerika

Mérgesgáz vagy nem mérgesgáz, hogyan van az, hogy az amerikai támadás tervezésében nem okoz problémát az orosz jelenlét Szíríában?
(az eg√©sz m√©rgesg√°z cirkusz annyira primit√≠ven √°tl√°tsz√≥, hogy ez m√©g a h√ľly√©knek is f√°j)
Az√©rt eml√©kezz√ľnk csak vissza az oroszok szovjet kor√°ra: mindig √ļgy √©s annyira seg√≠tett√©k az arabokat, hogy azok minden alkalommal kikaptak Izraelt√Ķl.
Mert h√°t ugye, a M√°sodik Vil√°gh√°bor√ļ vivm√°nyaiban, eredm√©nyeiben, m√©g ma is osztoznak, √ľnnepelnek, az amerikaiak √©s az oroszok.
-√©s a legnagyobb k√∂z√∂s vivm√°ny Izrael volt a gy√Ķzteseknek.
#18 | soveg - 2013. augusztus 24. 21:16:52
A vegyi mérgezésekkel szembeni ellenszer-raktárra bukkantak Damaszkuszban

Címkék: Damaszkusz, Hírek, vegyi fegyverek, Politika

24.08.2013, 17:35


ňÜ Fot√≥: Oroszorsz√°g Hangja
Szombaton a sz√≠riai korm√°ny hadsereg√©nek egys√©gei Damaszkusz k√ľlv√°ros√°ban a m√©rgez√Ķ vegyi anyagokkal szembeni ellenszer-rakt√°rra bukkantak – k√∂z√∂lte a sz√≠riai √°llami telev√≠zi√≥. A gy√≥gyszerek csomagol√°s√°n az szerepel, hogy katari-n√©met gy√≥gyszeripari v√°llalatok gy√°rtott√°k √Ķket.
Kor√°bban arr√≥l sz√°moltak be, hogy Dzsobarban olyan rakt√°rt fedeztek fel, ahol ”K√©sz√ľlt Sza√ļd-Ar√°bi√°ban” felirat√ļ, harci vegyi anyagokat tartalmaz√≥ hord√≥k voltak.
Egyes jelent√©sek szerint a l√°zad√≥knak siker√ľlt a korm√°nyzati hadsereg katon√°ival szemben alkalmazni vegyi fegyvereket. Jelenleg heves harcok zajlanak Dzsobarban.
http://hungarian....szkuszban/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.