Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orb√°n: Liber√°lis alapokra nem √©p√≠thet√Ķ er√Ķs gazdas√°g


A FIDESZ az SZDSZ ifj√ļs√°gi tagozat√°b√≥l alakult, de Ors√≥s-Olstein cig√°ny-zsid√≥ Oxfordban az "angol liber√°lis p√°rt" t√∂rt√©net√©t elemzi szakdolgozat√°ban..., de olvass√°tok csak hogyan nyekereg mostans√°g a a Likud zsid√≥ tezsv√≠rp√°rteln√∂ke, szabadk√Ķm√Ľves zsid√≥-vazallus! Eurorealista m√≥don k√∂zel√≠t√ľnk az Eur√≥pai Uni√≥hoz, de nem vagyunk euroszkeptikusok – mondta el Orb√°n Viktor minisztereln√∂k kedden a Magyarorsz√°g tiszteletbeli konzuljainak budapesti konferenci√°j√°n. A korm√°nyf√Ķ sz√≥l arr√≥l is, hogy liber√°lis alapokra nem √©p√≠thet√Ķ er√Ķs gazdas√°g.

A minisztereln√∂k szerint a modern politika legnagyobb kih√≠v√°sa az, hogyan tudjuk elmondani a dolgokat √ļgy, hogy abb√≥l ne legyen baj, „ez√©rt a politikai korrekts√©g nyelvezet√©n bel√ľl fogok maradni”. Orb√°n elmondta, hogy a tiszteletbeli konzuloknak nem volt k√∂nny√Ľ dolga az elm√ļlt h√°rom √©vben, amikor haz√°nkat k√©pviselt√©k, mivel Magyarorsz√°g eset√©ben m√°sk√©pp √©rtelmezz√ľk azt, amit tesz√ľnk, √©s m√°st l√°t a vil√°g is arr√≥l, hogyan tessz√ľk a dolgainkat. „Identit√°sv√°ls√°gos helyzetben telt el az elm√ļlt h√°rom √©v.”

Orb√°n: Magyarorsz√°g nem tartozik ebbe a csoportba

A korm√°nyf√Ķ sz√≥lt arr√≥l is, hogy tiszt√°zni kell haz√°nk √©s az EU viszony√°t, a nyelvi k√©szlet rendk√≠v√ľli fontoss√°g√ļ ebben a k√©rd√©sben. Magyarorsz√°g nem tartozik az euroszkeptikus orsz√°gok k√∂z√©, aminek az az oka, hogy haz√°nk az elm√ļlt ezer √©vben nem volt euroszkeptikus. Euroszkeptikusok az angolok, Magyarorsz√°got nem szabad ezen orsz√°gok k√∂z√© sorolni – tette hozz√°. „Magyarorsz√°g eurorealista, nem k√≠v√°nunk azon orsz√°gok k√∂z√© csatlakozni, amelyek szerint minden rendben van Eur√≥p√°ban.” Mivel Eur√≥pa folyamatosan teret vesz√≠t a vil√°gban, √≠gy nem lehet dics√©rni a kedvez√Ķtlen tendenci√°kat – tette hozz√°.
Orbán Viktor és a tiszteletbeli konzulok
Orbán Viktor és a tiszteletbeli konzulok
Fotó: Mohai Balázs / MTI


Orb√°n √ļgy l√°tja, nem √©rdemes √ļgy tenni, ,mintha Br√ľsszel az emberi t√∂rv√©nyszer√Ľs√©geken k√≠v√ľl √°llna, az eur√≥pai b√ľrokr√°cia √ļjabb √©s √ļjabb jogk√∂r√∂ket fog mag√°hoz vonni, amit nem lehet figyelmen k√≠v√ľl hagyni. A minisztereln√∂k eml√©keztette a jelenl√©v√Ķket arra, hogy t√∂bb eur√≥pai √°llam is er√Ķteljes v√©lem√©nyt fogalmazott meg a br√ľsszeli b√ľrokr√°ci√°r√≥l. „Amikor mi eurorealista m√≥don besz√©l√ľnk, akkor sok orsz√°g hasonl√≥an foglalkozik ezzel a probl√©m√°val.”
Kérdés, álljuk-e a versenyt?

A minisztereln√∂k m√°sodik k√©rd√©sk√©nt azt boncolgatta: kivel versenyz√ľnk? V√°zolta, exportunk 80-85 sz√°zal√©ka az EU ter√ľlet√©re ir√°nyul. – Olyan orsz√°g vagyunk, amely az I. vil√°gh√°bor√ļ k√∂vetkezt√©ben elvesz√≠tette er√Ķforr√°sai nagy r√©sz√©t, elvesztette a tengerrel val√≥ kapcsol√≥d√°s√°t, √≠gy egy fajta gondolkod√°sm√≥ddal is kevesebbek lett√ľnk, ez√©rt arra hagyatkozhattunk, amit a saj√°t kez√ľnkkel megalkotunk √©s a saj√°t agyunkkal kital√°lunk. A piacunk ehhez viszont kicsi, a kereskedelmi lehet√Ķs√©geink t√°gul√°sa az exportt√°gul√°st is seg√≠ti – ecsetelte a minisztereln√∂k, aki szerint a kereskedelmi helyzet√ľnkb√Ķl k√∂vetkezik, hogy Magyarorsz√°g √©rdeke, hogy exportkapcsolataink kiegyens√ļlyozottabbak legyenek, „ez√©rt hirdett√ľk meg a keleti nyit√°s politik√°j√°t”, a nyugati piacok folyamatosan sz√Ľk√ľlnek.

Orb√°n szerint az orsz√°g teh√°t most nem az EU piacaival versenyez, ott j√≥l √°ll, a k√ľlkerm√©rleg a legkiv√°l√≥bbak k√∂zt van. – Ami azonban nagyobb kih√≠v√°s sz√°munkra, az az √°zsiai piacokon √°ll√≥ verseny. Keleten k√≠naiakkal, k√∂z√©p-√°zsiaiakkal √©s a felt√∂rekv√Ķ √°llamokkal kell versenyezni. A k√©rd√©s az, hogy Magyarorsz√°g k√©pes-e √°llni ezt a versenyt. 2010-ben ez a gondolat uralta a mi √©szj√°r√°sunkat, akkor, amikor G√∂r√∂gorsz√°gn√°l is rosszabb p√©nz√ľgyi helyzetben voltunk, hisz m√©g v√©d√Ķh√°l√≥ sem volt m√∂g√∂tt√ľnk – mondta Orb√°n, aki szerint a j√∂v√Ķ meg√©rt√©se ok√°n hoztak meg d√∂nt√©seket, felhatalmaz√°st kapva a korm√°nyv√°lt√°skor szok√°sosn√°l m√©lyebb v√°ltoz√°sok meghozatal√°ra.
„A politika egy ar√©na”

A politika szerinte egy ar√©na, ahol k√ľl√∂n√∂sebb √©rdekcsoportok k√∂z√∂tt kell helyt √°llnia, nem √©rdemes emiatt √∂nmag√°ban haragudni, mindenki a saj√°t √©rdek√©ben besz√©l, higgadt √©szj√°r√°ssal kell ehhez viszonyulni.

A versenyk√©pess√©gr√Ķl sz√≥lva √∂sszefoglal√≥an azt mondta: liber√°lis alapokra nem √©p√≠thet√Ķ er√Ķs gazdas√°g. A liber√°lis alapokon √°ll√≥ alkotm√°ny az embert ismeri el √©s helyezi minden f√∂l√©. A mi√©nk viszont egyens√ļlyi alkotm√°ny, egy√©ni √©s k√∂z√∂ss√©gi l√©tform√°kr√≥l besz√©l, kereszt√©nys√©gr√Ķl, k√∂z√∂ss√©gekr√Ķl, csal√°dr√≥l. Vita volt persze azon, hogy az individuumb√≥l kell-e kiindulni, vagy vegye-e figyelembe a k√∂z√∂ss√©gi l√©tform√°kat is. – Az orsz√°gban a konzult√°ci√≥ sor√°n egyet√©rt√©s alakult ki abban, hogy ha Magyarorsz√°g versenyk√©pes akar maradni √©s rem√©nyt akar ny√ļjtani az √°llampolg√°roknak, az egy√©ni √©s a k√∂z√∂ss√©gi vonatkoz√°sokat egyens√ļlyban kell tartani, hi√°ba vannak most Eur√≥p√°ban t√∂bbnyire liber√°lis alkotm√°nyok.
Orb√°n: M√°s rendszerre van sz√ľks√©g

Az orsz√°g √°tszervez√©se a gazdas√°g ter√ľlet√©n mutatkozott meg tal√°n a leger√Ķteljesebben – v√©lekedett Orb√°n. A minisztereln√∂k az eur√≥pai viszonyokra kit√©rve azt mondta: a II. vil√°gh√°bor√ļt k√∂vet√Ķen p√©ld√°tlan siker, amit az eur√≥pai civiliz√°ci√≥ el√©rt, de kider√ľlt, hogy ez a gazdas√°gi modell t√∂bb√© nem versenyk√©pes. Az eur√≥pai √°llamok nyakig elad√≥sodtak. Ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt egy b√Ķkez√Ľ szoci√°lis rendszert fenntartani lehetetlen, ez√©rt „√ļgy d√∂nt√∂tt√ľnk, hogy a m√∂g√∂tt√ľnk l√©v√Ķ 20 zavaros √©v lez√°r√°sak√©nt vil√°gosan besz√©l√ľnk”. Magyarorsz√°gon nem lehet egy n√©met vagy francia t√≠pus√ļ j√≥l√©ti √°llamot ki√©p√≠teni, m√°s rendszerre van sz√ľks√©g.

Haz√°nkban egy kem√©ny √©s szigor√ļ alkalmazkod√°st k√∂vetel√Ķ szab√°lyokkal rendelkez√Ķ rendszer √©p√ľlt ki. Orb√°n p√©ldak√©nt eml√≠tette, hogy munkan√©lk√ľli seg√©ly h√°rom h√≥napig j√°r, majd lehet√Ķs√©g van k√∂zmunk√°ban r√©szt venni. Az a sz√ľl√Ķ, aki nem k√ľldi iskol√°skor√ļ gyermek√©t az iskol√°ba, nem kapja meg az egy√©bk√©nt jogos t√°mogat√°st.
N√©gymilli√≥ ad√≥fizet√Ķ van

A minisztereln√∂k felh√≠vta a figyelmet arra: 2010-ben 1,8 milli√≥ ember fizetett ad√≥t, ma 4 milli√≥ ad√≥fizet√Ķ van, ezt az elm√ļlt h√°rom √©vben siker√ľlt el√©rni. A magyar gazdas√°g akkor lesz biztons√°gban, ha az ad√≥fizet√Ķk sz√°ma 5 milli√≥. Egy munkaalap√ļ rendszert pr√≥b√°lnak fel√©p√≠teni, amihez √ļj munkahelyeket kell l√©trehozni. A munkahelyteremt√©s nem a gazdas√°gi v√°ls√°g megold√°s√°nak eredm√©nye, hanem az eszk√∂ze.

Orb√°n szerint meg kell tanulni azokat a mechanizmusokat, amelyekkel k√©pesek lehet√ľnk munk√°t teremteni. Az Eur√≥pai Uni√≥ban megk√∂vetelt h√°rom sz√°zal√©kos k√∂lts√©gvet√©si hi√°ny mellett nincs p√©nz nagy k√∂zmunkaprogramokra (mint annak idej√©n az Egyes√ľlt √Āllamokban), ez√©rt ez Eur√≥p√°ban csak korl√°tozottan j√∂het l√©tre. Magyarorsz√°gon kicsi, az √∂nkorm√°nyzatokra alapozott rendszerben kell gondolkodni, soksz√≠n√Ľ lehet√Ķs√©get kell k√≠n√°lni, hogy mindenki dolgozhasson.
1973-ban volt ilyen alacsony az infláció

√Ėsszefoglal√≥an elmondta, elfogadja az „unortodox” jelz√Ķt a korm√°ny gazdas√°gpolitik√°j√°ra, de k√∂zelebb √°ll szerinte az innovat√≠v gondolkod√°s kifejez√©s.

– Mi√©rt l√≥gunk ki? N√©zz√ľk meg, kik nem tagjai az eur√≥z√≥n√°nak? – tette fel a k√©rd√©st. Sv√©dorsz√°got √©s Angli√°t p√©ldak√©nt felhozva kijelentette, mindegyiknek saj√°t gazdas√°gpolitik√°ja van, egyedi, nemzeti gazdas√°gpolitika. Szerinte viszont ha k√∂z√∂s p√©nz lesz, az egy id√Ķ ut√°n k√∂z√∂s ad√≥- √©s k√∂lts√©gvet√©si politik√°t k√≠v√°n okvetlen√ľl. – A logika mezej√©n v√©dhet√Ķ teh√°t, amit k√©pvisel√ľnk, √©s a val√≥s√°g is vel√ľnk van: az √∂t orsz√°g k√∂z√ľl az egyik vagyunk, amely k√©pes cs√∂kkenteni az √°llamad√≥ss√°got, kiker√ľlt√ľnk a t√ļlzottdeficit-elj√°r√°s al√≥l, utolj√°ra pedig 1973-ban volt ilyen alacsony az infl√°ci√≥ – sorolta a korm√°nyf√Ķ, aki szerint ma m√°r n√©met stabilit√°si mutat√≥val b√≠runk.

A gazdas√°gi n√∂veked√©sben, √ļgy l√°tja, id√©n √°ll be a fordulat. Akik ezen folyamatok visszaford√≠t√°s√°ban √©rdekeltek, azok szerinte a korm√°nypolitik√°t akarj√°k nem eredm√©nyre vezet√Ķnek bemutatni. „Ma az eur√≥pai gazdas√°gban egy 2 sz√°zal√©kos n√∂veked√©s el√©g eredm√©nyesnek sz√°m√≠t” – h√ļzta al√°.

Region√°lis √∂sszevet√©sben v√©g√ľl elmondta, az elm√ļlt 7-8 √©vben mindenki jobban teljes√≠tett, mint mi, ez a helyzet most v√°ltozik meg: az utols√≥ negyed√©vben a gazdas√°gi n√∂veked√©s m√°r azonos vagy nagyobb a t√∂bbiek√©n√©l.

– M√≠g 2002-ig √©llovasok voltunk, ut√°na sereghajt√≥k lett√ľnk, a 2010-es √°talak√≠t√°s ut√°n 2013-ra, '14-re √©llovasok lesz√ľnk megint – z√°rta szavait a tiszteletbeli konzuloknak a Parlament Fels√Ķh√°zi term√©ben Orb√°n.
„Magyarorsz√°g k√∂zepes m√©ret√Ľ orsz√°g”

Szeptember 16-√°n a tiszteletbeli konzulok V. konferenci√°j√°n Martonyi J√°nos kiemelte: Magyarorsz√°g k√∂zepes m√©ret√Ľ orsz√°g, anyagi forr√°sai korl√°tozottak, nem tud minden orsz√°gban jelen lenni, ez√©rt a magyar diplom√°cia a tiszteletbeli konzulok n√©lk√ľl az alapvet√Ķ feladatait sem tudn√° ell√°tni. A k√ľl√ľgyminiszter ez√©rt k√∂sz√∂netet mondott a G√∂d√∂ll√Ķi Kir√°lyi Kast√©lyban jelen l√©v√Ķ 137 tiszteletbeli konzulnak.

T√∂bb orsz√°gban az√©rt van sz√ľks√©g a tiszteletbeli konzulokra, mert nincs m√°s k√©pviselete Magyarorsz√°gnak – magyar√°zta. Hozz√°tette: m√°s orsz√°gokban ugyan van k√ľlk√©pviselet, de sz√ľks√©g van tiszteletbeli konzulokra is, mert rendk√≠v√ľl sokr√©t√Ľek az √°llamok k√∂z√∂tti kapcsolatok.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Vizilo - 2013. szeptember 17. 23:04:54
Na mi törtent megtert az SZDSZ - es Orsos is mint Zsegedi Csanad ???

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.