Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

NATO-hadgyakorlat kezdÔdött Lengyelorszågban


A Steadfast Jazz hadgyakorlaton Magyarorszåg is részt vesz
Egyhetes hadgyakorlatot kezdett az Észak-atlanti SzövetsĂ©g szombaton LengyelorszĂĄgban. A gyakorlaton hĂșsz NATO-tagĂĄllam Ă©s több partnerorszĂĄg mellett MagyarorszĂĄg is rĂ©szt vesz.


Lengyelorszåg 1999 óta a NATO-tagja. A mostani az elsÔ jelentÔsebb hadgyakorlat lengyel földön, és 2006 óta az atlanti szövetség legnagyobb manÔvere.

A Steadfast Jazz fedÔnevû hadgyakorlat egyes elemeit a varsói védelmi minisztérium közleménye szerint a szomszédos balti ållamokban tartjåk.

A november 9-ig tartĂł manĂ”verben hatezer katona vesz rĂ©szt, egyedĂŒl LengyelorszĂĄgbĂłl hĂĄromezer. A hadgyakorlaton mindhĂĄrom haderĂ”nem, azaz a szĂĄrazföldi haderĂ”, a haditengerĂ©szet Ă©s a lĂ©gierĂ” is kĂ©pviselteti magĂĄt.

A nagyszabĂĄsĂș hadgyakorlat a tagĂĄllamok közötti egyĂŒttmĂ»ködĂ©s erĂ”sĂ­tĂ©sĂ©t cĂ©lozza, kĂŒlönös tekintettel a rendkĂ­vĂŒli vĂĄlsĂĄgok esetĂ©n bevethetĂ”, 13 ezer fĂ”s gyorsreagĂĄlĂĄsĂș erĂ”re (NRF).

A jövĂ”ben kĂ©tĂ©vente kerĂŒl sor hasonlĂł hadgyakorlatra, vĂĄltozĂł helyszĂ­nekkel.


- See more at: Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. november 03. 14:28:07
NĂ©hĂĄny napja, okt.28-ĂĄn kezdtek el telepĂ­teni RomĂĄniĂĄba a nĂĄto rakĂ©taelhĂĄrĂ­tĂł rendszert, mert az UsĂĄnak Ă©s szövetsĂ©gesĂ©nek "elsĂ”rendĂ» feladata" a romĂĄnok biztonsĂĄgĂĄnak a vĂ©delme. Nyugat-EurĂłpĂĄban közel sem lennĂ©nek olyan biztonsĂĄgban a cigĂĄnyok sem, mint most otthon. Most Ă©rtettem meg, hogy ezĂ©rt kĂŒldtĂ©k Ă”ket haza.:D. Ezt követi majd a lengyel Ă©s a török hasonlĂł lĂ©tesĂ­tmĂ©ny telepĂ­tĂ©se.
A közel mĂșltban nĂ©hĂĄny Ă©vet ĂĄtvĂ©szeltĂŒnk kĂŒlĂŒnösebben nem tĂșl erĂ”s hideghĂĄborĂșs hangulat nĂ©lkĂŒl, most kezdĂ”dik minden elĂ”lrĂ”l nyugatrĂłll. Bele fognak taszĂ­tani bennĂŒnket egy Ășjabb vilĂĄghĂĄborĂșba annĂ©lkĂŒl, hogy a lakossĂĄgot megkĂ©rdeznĂ©k errĂ”l. Ehhez kell vennĂŒnk majd milliĂĄrdokĂ©rt harci repĂŒlĂŒket, azutĂĄn, hogy lefegyvereztĂ©k a hadseregĂŒnket, szĂ©lnek eresztettĂ©k a katonasĂĄgunkat.
Most nåto jazz alatt szambåznak katonåink az orosz hatår közelében.
#2 | postaimre - 2013. november 03. 15:08:04
Amikor majdnem kitört az atomhĂĄborĂș

HihetetlenĂŒl közel ĂĄllt ahhoz a SzovjetuniĂł, hogy 1983 Ă”szĂ©n tĂĄmadĂĄst indĂ­tson a Nyugat ellen. A hideghĂĄborĂș egyik forrĂł pillanata egy nagyszabĂĄsĂș hadgyakorlat volt.

Majdnem provokĂĄciĂłkĂ©nt sĂŒlt el 1983 novemberĂ©ben az a hadgyakorlat, amelyben az EgyesĂŒlt Államok Ă©s a NATO szövetsĂ©gesei vettek rĂ©szt.
Az Operation Able Act névre keresztelt akció annyira élethûre sikeredett, hogy a Szovjetunió valódi fenyegetésnek értékelte - tudta meg a Guardian.
http://inforadio....hir-594821
#3 | soveg - 2013. november 03. 17:20:56
Ezen a napon kezdÔdött a véres leszåmolås

57 Ă©vvel ezelĂ”tt november 4-Ă©n indĂ­tott tĂĄmadĂĄst MagyarorszĂĄg ellen a szovjet vezetĂ©s, hogy leverjĂ©k a szabadsĂĄgharccĂĄ vĂĄlĂł 56-os forradalmat. Az ellenĂĄllĂĄst egy hĂ©ttel kĂ©sĂ”bb sikerĂŒlt teljesen felszĂĄmolni. A megtorlĂĄsok sorĂĄn mintegy nĂ©gyszĂĄz embert vĂ©geztek ki, 21 ezernĂ©l is többet börtönbe zĂĄrtak, 16-18 ezer embert internĂĄltak. Nagy Imre miniszterelnököt Ă©s több tĂĄrsĂĄt halĂĄlra Ă­tĂ©ltĂ©k Ă©s kivĂ©geztĂ©k.http://inforadio....hir-594572
#4 | postaimre - 2013. november 04. 12:31:19
SĂșlyos incidensek a koszovĂłi vĂĄlasztĂĄsokon

BefejezĂ”dött a koszovĂłi helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsok elsĂ” fordulĂłja vasĂĄrnap 19 Ăłrakor. BĂĄr a szavazĂĄs az orszĂĄg nagy rĂ©szĂ©n bĂ©kĂ©s volt, Észak-KoszovĂłban több sĂșlyos incidens törtĂ©nt, ami kĂ©tsĂ©gessĂ© teheti az egĂ©sz vĂĄlasztĂĄst.

http://kitekinto....nd8yqyUx0w
#5 | Perje - 2013. november 06. 21:39:45
Ezer pilóta bevetésével tartanak amerikai-izraeli , olasz és görög közös hadgyakorlatot a Negev sivarag felett nov. vége felé-Kék zészló lesz a gyakorlat neve, mely az amerikai" Piros zåszló" utån lesz lebonyolítva.
Ez nem kĂ©t repĂŒlĂ”s, mint a oroszokĂ© volt.
http://www.timeso...ece-italy/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.