Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kínvallatásra kényszerített orvosokat a CIA


Az amerikai hírszerzés orvosokat és más egészségügyi szakembereket kényszerített arra, hogy segédkezzenek a szeptember 11-ei merénylettel gyanúsított foglyok kínzásánál az amerikai védelmi minisztérium, illetve a CIA börtöneiben -írja a Guardian független szakemberek hétfõn nyilvánosságra hozott jelentése alapján.

"Az érintett intézmények megváltoztatták az amerikai orvosi szervezetek etikai normáit, hogy lehetõvé tegyék a foglyok kínzását. És ez a változtatás még most is érvényben van".

A tanulmányt egy katonai, egészségügyi, etikai és jogi szakértõkbõl álló 19 fõs csoport állította össze az amerikai Orvostudományi Intézet (IMAP) és a Soros György által finanszírozott Nyitott Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) két évig tartó vizsgálata alapján.

A jelentés szerint az egészségügyi dolgozókat arra kényszerítették, hogy alkalmazzák a még 2009-ben betiltott kínzási módszereket, például a vízbefojtás imitálását, alvásmegvonást, vagy az éhségsztrájkoló foglyok kényszertáplálását. A CIA egészségügyi munkatársai jelen voltak például, amikor vízbefojtás imitálásával szedtek ki információkat a foglyokból.

A jelentés szerint a kihallgatáson részt vevõ orvosok és egészségügyi dolgozók megszegték az orvosi titoktartás esküjét is, mert kiadták a foglyok egészségügyi állapotát, hogy nagyobb nyomást gyakarolhassak rajtuk, illetve maguk is részt vettek a vallatásokban. A fogvatartottaknak pedig nem engedélyezték, hogy kezelést kapjanak a kínzások okozta szorongások enyhítésére.
A CIA tagad

A szakértõk szerint az orvosi kínzás a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás után rögtön elkezdõdött az afganisztáni és a guantánamói amerikai katonai börtönökben és a CIA titkos börtöneiben. A jelentésben követelik, hogy a szenátus hírszerzési bizottsága indítson vizsgálatot, tiltsák be, hogy az orvosok részt vehessenek a vallatásokban, hogy információkat adhassanak ki a foglyok egészségügyi állapotáról, és kötelezzék õket arra, hogy jelentsenek a visszaélésekrõl.

"Az egyenruha viselése még senkit nem hatalmaz fel arra, hogy áthágja a szakmai alapelveket. A beteg érdeke az elsõ. Ezt az szabályt minden orvosnak alkamaznia kell, függetlenül attól, hogy hol teljesít szolgálatot" - mondta David Rothman, az IMAP vezetõje.

A CIA tévedésekkel telinek, a Pentagon abszurdnak nevezte a tanulmányt.
Link

Hozzászólások


#1 | kincses - 2013. november 05. 12:50:54
De egyik sem nevezi hamisnak. Hm. Az érdekes az, hogy Soros pénzelte a kutatást. Itt valami összeugrasztás van, szerintem.
#2 | satu - 2013. november 05. 13:21:03
Na most néztem meg brusz villisszel a red 2 . Kábé errõl beszél a emájszix meg a szijjálé tevékenysége emlitésével, de beleveszi a Kreml alatt húzodó titkos bázist is. Folynak a játszmák, csak egy valami nem tiszta, akkor most ki kivel van? s_*_francba
#3 | Kormos - 2013. november 05. 16:36:32
Ezeknek a kiválasztósdisoknak mi mindent szabad?! Kínozgatni-elélvezkedni-kisérletezni....Leszállhatna már az égrol az idióta isten . Rakjon már rendet a legyártott selejtes szemis hulladékával. Lejárt már rég a szabatosságga a termékének és még mindíg forgalomban van a semmirekello áru. Panaszt kell tennem a teremtonél reklamáció formájában, hogy tegye utasításra alattvalóját istent-UFO-bácsit. Hová kuldjem a panaszlevelet??? Dohányutcában van a posta? Vagy a kaszás a gyorsfutár?? Na régen írtam már ennyi hulyeséget.
#4 | Vizilo - 2013. november 05. 18:19:56
Nem tudom mikor fogjak öket nemzetközi birosag ele alitani az emberiseg ellen elkövetett gaztettek miatt...??
#5 | anzsi a macska hala - 2013. november 06. 01:41:31
Én az összeset Janóhoz utalnám be egy kis "továbbképzésre".
#6 | Kore - 2013. november 06. 08:39:22
Úgy sejteni, elmossa õket egy csapásra az istenküldötte cunami.
Vége a türelmének.
#7 | Perje - 2013. november 06. 19:35:40
Arafatot poloniummal "kezelték" Párizsban. Sikeresen el is tették láb alól.
http://lenta.ru/n...06/arafat/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.