Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

ĂŤgy segĂ­tette NĂ©meth MiklĂłs a szovjet zsidĂłkat


Csak elmondják, hogy a "mindenkori" miniszterelök a zsidók segedelmére volt kinevezve, nem a magyar nemzet államérdekeit volt hivatott védeni. Miki, neked melyik páholy a tojodád?
Németh Miklós volt miniszterelnököt méltató írást jelentett meg szerdán a The Jerusalem Post címû angol nyelvû lap Jorám Dorinak, Simon Peresz államelnök stratégiai tanácsadójának a tollából. "A szavahihetõ ember" címû írás szerint az 1988 és 1990 közötti magyar kormányfõ olyan érdemeket szerzett a szovjet zsidók Izraelbe vándorlásának segítésével, amelyek alapján bármilyen zsidó vagy izraeli kitüntetést megérdemel.

A cikk szerint Magyarország még a Szovjetunió elõtt, 1988-ban helyreállította az 1967-ben megszakított diplomáciai kapcsolatokat Izraellel, ezért a Zsidó Világkongresszus (WJC) akkori vezetõi magyar segítséget kértek, amikor hiába próbáltak találkozót kieszközölni a szovjet fõtitkárnál, Mihail Gorbacsovnál a szovjet zsidók kivándorlása érdekében.

Az írás szerint Németh Miklós ekkor személyesen fordult Gorbacsovhoz, akit régrõl ismert, és aki meg is ígérte, hogy találkozik a nemzetközi zsidó szervezet vezetõivel. Késõbb mégis elhalasztották a megbeszélést. Ekkor a magyar miniszterelnök ismét segített, és személyesen gyõzködte a szovjetek elsõ emberét.

Gorbacsov végül beleegyezett, de mivel még nem voltak diplomáciai kapcsolatok Izraellel, ragaszkodott ahhoz, hogy egy harmadik állam közvetítésével történjék a zsidók kivándorlása - írta a cikkben Jorám Dori. A Malév és az El Al ekkor már rendszeresen járt Budapest és Tel-Aviv között, úgyhogy Németh Miklós segítségével Budapest érintésével indult meg a zsidók exodusa a kilencvenes évek elején.

A magyar miniszterelnök késõbb még egyszer bebizonyította segítõkészségét, amikor terrorveszélyre hivatkozva a Malév igazgatója leállította a kivándorlójáratokat. A hírre éjjel az irodájába rendelte a légitársaság vezetõjét, menesztette, és visszahívta hivatalába elõdjét azzal az utasítással, hogy másnap zavartalanul tovább kell folytatni a légiközlekedést Izraellel - olvasható a cikkben.

Mint kiderült, a Malév igazgatója azért próbálta terror ürügyén megszakítani a forgalmat, mert a cég három vezetõje a magyar titkosszolgálat igazgatóhelyettesével együtt egy amerikai légi vállalat alapításán dolgozott, és át akarták adni ennek a cégnek a lehetõséget, mert komoly bevételt reméltek a szovjet zsidók szállításából - írta a The Jerusalem Post. Jorám Dori megkérdezte Németh Miklóst, miért segített Izraelnek, mire a volt miniszterelnök azt válaszolta: szavát adta és mindig megtartja ígéretét.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. november 06. 18:31:51
Azért nem volt alaptalan a légitársaság " tenorra" való hivatkozása. Volt egy buszos eset:
http://www.origo....enket.html

Velünk végeztették el a veszélyes feladatot akkor, amikor asaját társaságuk is rendszeresen közlekedett. Lefeküdt nekik a kormány már akkor.

Még mindíg jobb az elal el, mint a be elal. Most nyitották meg az új fapados járatokat indító Bengurólós repteret, ahonnan potom 40 ejróért ideérkezhet bárni. Budapestre a legolcsóbb onnan a nem retúr jegy.
#2 | Maguskacska - 2013. november 06. 23:51:24
én azt hittem hogy a jegybank aranyának az elherdálásában való részvétele miatt fényezik, de az is lehet hogy ezt így hálálták meg:"1991-ben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) egyik alelnöki székét kínálták fel neki. Az állást elfogadta, aminek érdekében lemondott mandátumáról és távozott a magyar politikai közéletbõl."http://hu.wikiped...litikus%29
#3 | Kore - 2013. november 07. 11:55:39
Azt inkább surányi sunnyogta el...
#4 | Kore - 2013. november 07. 11:59:29
"A közgazdász és bankár 1990 és 1991 között a független Magyar Nemzeti Bank elsõ elnöke volt, késõbb - 1995 és 2001 között - ugyanezt a posztot töltötte be. Az IMF rangsora szerint nálunk kevesebb aranytartaléka a legszegényebb afrikai országoknak van csak, ennek a helyzetnek a kialakulásáért sokan Surányit okolják. A mostanra 3,1 tonnásra fogyatkozott aranykészlet nagy része 1990-ben, jegybankelnöksége idején fogyott el. Akkoriban fõleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott dolláré. Az amerikai valuta értékének romlása miatt késõbb a jegybank fokozatosan áttért az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenésébõl adódó veszteségek ellen. Szakértõk szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban - az arany drágulása miatt - több milliárd dolláros veszteséget okozott. Surányiék a 65 tonnás aranykészletbõl 62 tonnát teljes egészében értékesítettek, minimálisra csökkentve készleteinket."

További részletek:
http://kuruc.info...z2jxMOTYqj

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.