Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A forradalom ünnepén


A fekete és a fehér villanásai, heves indulatok, tömegek, a régi hatalom rettegõ miniszterei, az új hatalmat hozó matrózok és katonák, a cári sas ledöntése, a Szmolnijban gyõztesen beszélõ Lenin. "A munkás-paraszt forradalom, amelynek szükségességét mindig hangsúlyozták a bolsevikok, gyõzött." Valahogy ilyennek véltem az 1917-es októberi forradalmat, mikor iskolásként a körúti Zrínyi moziban láttam Szergej Eisenstein filmjét, az Októbert. Egy forint ötven volt a jegy, de mivel matinés elõadás volt, azaz a film elõtt színészek, zenészek adtak rövid mûsort, ötven fillérrel többe került. Történt mindez egy olyan világban, melynek kezdetét 1917. november 7-e jelentette.

Igen, 1917 megváltoztatta a világ addigi történetét. Ti, tõkés urak azóta féltek tõlünk, azóta igyekeztek elnyomni, kiirtani bennünket. Igen, 1917 valóra váltotta azt, ami addig legfeljebb kísértetként járta be Európát. Azok kerültek felülre, akik addig, évszázadokon át alul voltak: munkások, parasztok, szegények milliói. Vagyis mi.

Ti, tõkés urak soha sem bocsátottátok meg 1917-et. Megdöntötték a Tanácsköztársaságot, de a Szovjetuniót már nem tudtátok. Ránk engedtétek Hitlert, a fasizmust, de mi voltunk az erõsebbek. Mindez nem volt elég nektek. Elindítottátok a hidegháborút. 1956-ban az amerikai katonák már Budapestre készülõdtek, hogy véget vessenek a szocializmusnak. De nem sikerült. Most ünnepeltek, mert 1990-ben megdöntöttétek a munkások és parasztok hatalmát. Na igen, több volt a pénzetek, és árulók is akadtak bõven a mi oldalunkon.

Most azt hiszitek, hogy tiétek a legjobb rend, ami csak létezhet. Piacgazdaság, magántulajdon és demokrácia. - hirdetitek. Tervgazdaság, közösségi tulajdon, dolgozói demokrácia. - mondjuk mi. Elismerjük, ti jó életet, gazdagságot teremtetek. Igen, de csak keveseknek. Mi a többségnek adtunk tisztességes életet, senki sem lehetett milliárdos, de hajléktalan sem lehetett senki.

A kapitalizmus, a vállalkozás, a verseny felel meg az ember természetének, mi jobbak vagyunk. - mondjátok ti. Az embert nem a vállalkozás, hanem a munka teszi emberré. - mondjuk mi. A szocializmus munkát, megélhetést, létbiztonságot adott százmillióknak. Ti visszahoztátok a munkanélküliséget, a nélkülözést, az éhezést, a létbizonytalanságot.

A piacgazdaságban tanulhat, érvényesülhet mindenki, aki tehetséges és versenyképes. - állítjátok ti, miközben magatok is tudjátok, hogy ez nem igaz. Mi mindenki elõtt megnyitottuk a tanulás, a kulturális felemelkedés lehetõségét. A tehetség számított, nem a vagyon. Ma a tanulásban is az dönt, hogy kinek mennyi pénze van. - válaszoljuk mi.

Vállalkozz, légy ügyes, keress sokat, köss jó biztosítást, és nem lesz gondod, ha beteg leszel! Ez a ti receptetek. Mi mindenki számára hozzáférhetõ, ingyenes egészségügyet teremtettünk. Ez a mi hitünk. Nem volt olyan ember, akit azért ne kezeltek volna idõben, mert nem volt pénze. Ma mindezt újra elveszitek tõlünk.

Nálunk demokrácia van, nálatok diktatúra. - mondjátok ti. Milyen demokrácia az, ahol a dolgozókat senki sem képviseli a parlamentben? Milyen demokrácia az, ahol a pénz uralkodik? Milyen demokrácia az, ahol mindenkinek van ára, képviselõnek, miniszternek, bírónak, mindenkinek?

Többpártrendszer, hivatásos politikusokból álló parlament, négyévenkénti választás. Ez a ti eszmétek. A képviselõket a helyi dolgozói kollektívák saját soraikból delegálják! Ne legyenek hivatásos politikusok, a munkájukat társadalmi munkában végezzék! Legyenek ellenõrizhetõek és visszahívhatóak! - valljuk mi a jövõrõl.

A szocializmus maga az erõszak. - állítjátok. Elfeledtétek a kapitalizmus születését?- mondjuk mi. Nem ti vettétek el erõszakkal az angol paraszt földjét, és hajtottátok be a gyárakba napi 16 óra munkára? Nem ti kényszerítettétek a négereket rabszolgamunkára? Igen, 70 év kevés volt ez az idõ ahhoz, hogy a szocializmus ideális legyen. De ti, tõkések évszázadok óta kísérleteztek, országok egész során próbáljátok ki az újabb és újabb recepteket, és mégis válságból válságba kerültök.

Recsk, Gulág, bûnös korszak!- sulykoljátok a fejekbe azt, amit rólunk gondoltok. A lakosság fele szegény, százával fagynak meg télen az utcán, a fiatalok külföldre kényszerülnek.- mondjuk mi. Ez nem bûn? Igen, követtünk el hibákat, bûnöket is, de a ti bûneitek már sokszorosan túltettek a mieinken.

PĂ©nz, haszon, profit. - mondjátok ti. Munka, szolidaritás, embersĂ©g.- valljuk mi. Nem lesz többĂ© szocializmus. - mondjátok ti. Ti már szĂ©tzĂşzzátok azt is, amit egykor magatok teremtettetek: a szabadság, testvĂ©risĂ©g, egyenlõsĂ©g eszmĂ©it. – válaszoljuk mi. SzĂ©tzĂşzzátok, mert tudjátok, hogy a ti rendszeretek válságban van, s nincs megoldás. AgresszĂ­vek vagytok, mert már megĂ©ltĂ©tek a szocializmust. FĂ©ltek, mert tudjátok: a dolgozĂłk, a nĂ©p majd ismĂ©t kezĂ©be veszi a hatalmat. Ăšgy, mint 1917 novemberĂ©ben.

ThĂĽrmer Gyula
http://www.munkas.../index.php
https://www.faceb...urmergyula
https://www.faceb...munkaspart

Hozzászólások


#11 | Kore - 2013. november 07. 11:47:48
A zátkosban ezen a napon volt nagy csinnadratta... ;)
#12 | Kameleon - 2013. november 07. 11:54:48
Más, politikusnak mondott valamiktõl halottatok már ilyen szintû elõadást Kínáról?

YouTube Videó


YouTube Videó
#13 | kukackac - 2013. november 07. 18:59:18
www.sts116.com/img/images/c_131106084249_1.gif
#14 | rozsola - 2013. november 07. 19:07:22
Köszönjük kedves Gyula innentõl " átvesszük ". Nektek nem sikerült túl jól a szocializmus , talán " nekünk " jobban fog menni.
Pusztuljon az " osztályellenség " ! s_*_rtata
#15 | Kameleon - 2013. november 07. 19:56:16
rozsola, pedig mellé nyúltál mert Gyula következik! ;)
#16 | postaimre - 2013. november 07. 20:16:51
Rozsola, tényleg figyelj oda arra, amit Kaméleon mutat. A CCCP2 mellé pont passzento ideológiai osztálybarát a munkás-mozgalom, ha már munkás osztály sincs, de a szocializmus meg elfogadható a hungarista teológiának, így már meg is van az ideológiai modell.

Figyeld meg, Jézust, mint õskommunistát fogják dicsõíteni, és a mûködõ modell a szocialista diktatórikus királyság lészen.
#17 | Kameleon - 2013. november 07. 20:18:14
Ki a NATO-bĂłl!

A Magyar Honvédség mintegy száz katonával, AN 26-os szállító repülõgéppel és három Gripen vadászrepülõgéppel vesz részt a NATO Steadfast Jazz 2013 nevû nemzetközi hadgyakorlatán. Minek? Mi haszna van Magyarországnak a NATO-ból? Sokba kerül, és folyamatosan háborúba sodor bennünket. Ki a NATO-ból!

Ti szavatok:

"... A Magyar Honvédség (MH) összesen mintegy száz katonával, AN 26-os szállító repülõgéppel és három Gripen vadászrepülõgéppel vesz részt a Észak-atlanti Szövetség (NATO) Steadfast Jazz 2013 nevû nemzetközi hadgyakorlatán Lengyelországban. A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a NATO 2014-tõl szolgálatba lépõ gyorsreagálású erõinek hét végéig tartó minõsítõ gyakorlatán harminc nemzet mintegy hatezer katonája vesz részt. Mindhárom haderõnem: a szárazföldi haderõ, a haditengerészet és a légierõ is képviselteti magát."

Forrás: 2013. november 6., szerda (MTI)


Mi szavunk:

A szocializmus viszonylag hosszú békés idõszakokat biztosított, korlátok közé szorította a kapitalizmus agresszivitását. Európában több mint negyven éven át nem volt háború. Ahogy megszûnt a szocializmus, az USA és a NATO lerohanta Jugoszláviát. Magyarország a szocializmus évtizedei alatt egyetlen egyszer, 1968-ban vett részt külföldi katonai akcióban. Amióta Magyarország a NATO tagja, már háborúzott a Balkánon, Irakban, Afganisztánban, s még nincs vége. A NATO a tõkésosztály uralkodásának egyik alapvetõ eszköze. A magyar tõkés kormányok saját létük érdekében kiszolgálják a NATO-t, még akkor is, ha ez nemzeti érdekeink sérelmével jár, és kárt okoz a magyar dolgozóknak. Elítéljük az imperialista országok háborús politikáját, ellenezzük Magyarország NATO-tagságát, az EU militarizálását, követeljük a magyar katonák visszavonását minden külföldi akcióból.
http://www.munkas...o-bol.html

Csak népi-dolgozói ellenõrzéssel lehet legyõzni a korrupciót

Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint minél erõteljesebb egy adott ágazatban, országban a gazdasági verseny, annál kisebb az esélye a korrupciónak. Jó lenne, ha így lenne, de nem így van. A verseny nem oldja meg a korrupciót. A dolgozó embereknek tudniuk kell, mi történik az országban. Népi-dolgozói ellenõrzésre van szükség! Csak ez a korrupció ellenszere.

Ti szavatok:

"Szorosan összefügg a vállalatok versenyképessége az átláthatóságukkal, üzleti mûködésükben ezek egymást erõsítik - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a Transparency International A vállalati jelentéstétel átláthatósága Magyarországon címû kiadványát. Cséfalvay Zoltán hozzátette: a korrupció ellen hat a vállalatok közötti verseny, mert minél erõteljesebb egy adott ágazatban, országban a gazdasági verseny, annál kisebb az esélye a korrupciónak."

Forrás: 2013. november 6., szerda (MTI)


Mi szavunk:

Hogy lehetne itt átláthatóság, amikor a pályázatok kezelése, az állami juttatások sajátossága, egy-egy állami döntés háttér számításának hiánya a teljes káoszt és bizalmatlanság lékkörét alakította ki Magyarországon? A dolgozók általános véleménye, hogy a hazai korrupció már leküzdhetetlen. A Munkáspárt szerint van egy kezelhetõ megoldás. A dolgozók ellenõrzõ részvétele az állami döntések folyamatában, azok megvalósulási rendszerében. Ez jelentené kezdetben a tõke korlátozásának egyik eszközét. Mindezt úgy, hogy a korrupt képviselõt a dolgozok vissza is hívhassák.
http://www.munkas...pciot.html
#18 | Kameleon - 2013. november 07. 20:28:24
Imre, és ez is bejött amit régebben mondtál(írtál) hogy a "népnek" nagyobb beleoszlása lesz az eseményekbe.
#19 | postaimre - 2013. november 07. 20:36:09
Kaméleon, ebbõl még Kommün is lesz, bolsevikokkal és menysevistókokkal. A macinak van rutinja a szovjetek megszervezésében és lengenek már a piros zászlók, még ha fehér koronásak is, de egyre több az ilyen alapszín, csak a közepén változik a ló gó.

A népet ehhez viszont fel kell rázni mert ugye részvételi demokráia nélkül a "regnáló" elitet nem lehet csak úgy lekristályéccakázni. kell hozzá a harsogó tömeg is, hogy érezze, a póvert

Jelszó! Minden htalmat a eknek! Alulról szervezett, de felülrõl irányított ürõs kis kolhozisták, muzsikok és vasgyáriak, szövõmunkások és persze az értelmiségi rabszolgákat ki ne hyjuk, de õk is, mind gyertek és FEGYVERBEEEEEE!
#20 | Perje - 2013. november 10. 13:42:43
"Retro" katonai parádé volt Moszkvában most nov.7-én.. Az 1941-es azonos ünnepre emlékeztek.
Lehete ennek valami jelzésértékü üzenete is. Nem adjuk meg magunkat most sem?
s_*_mai
http://topwar.ru/...rtazh.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.