Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bekavar a magyar j√∂v√Ķbe az id√Ķj√°r√°s: fajok halhatnak ki


J√©, h√°t minden rendben van, nem? Hamarosan a korm√°ny el√© ker√ľlhet a m√°sodik Nemzeti √Čghajlatv√°ltoz√°si Strat√©gia tervezete. A fejleszt√©si t√°rca kl√≠mapolitik√°√©rt felel√Ķs √°llamtitk√°rs√°ga a Nemzeti Alkalmazkod√°si K√∂zpont k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©vel v√©gezte el a 2008-ban elfogadott els√Ķ strat√©gia fel√ľlvizsg√°lat√°t.

A szakpolitikai vitaanyag riaszt√≥ k√©pet v√°zol. „A j√∂v√Ķben a felmeleged√©s v√°rhat√≥an ny√°ron lesz a legnagyobb m√©rt√©k√Ľ, egyes modellszimul√°ci√≥k jelz√©se szerint a jelenlegin√©l √°tlagosan ak√°r 6 ¬įC-kal melegebb nyarak is el√Ķfordulhatnak Magyarorsz√°gon.” Egy m√°sik meg√°llap√≠t√°s szerint „2050-ig kitekintve t√∂bb mint 30 nappal n√∂vekedhet a h√Ķs√©griad√≥s napok sz√°ma”. Ha ez nem lenne el√©g, akkor sz√°zadunk v√©g√©re t√©len a csapad√©k mintegy 15-20 sz√°zal√©kos n√∂veked√©s√©t, ny√°ron 0-30 sz√°zal√©kos cs√∂kken√©s√©t vet√≠ti el√Ķre a csaknem 200 oldalas dokumentum.

√öj k√°rtev√Ķk, k√≥rokoz√≥k j√∂nnek

A szakpolitikai vitaanyag szerint az √©ghajlatv√°ltoz√°s az √©let minden ter√ľlet√©re kihat, a mez√Ķgazdas√°g p√©ld√°ul k√©nyszer√Ľ paradigmav√°lt√°s el√Ķtt √°ll. Az intenz√≠vebb, hosszabb asz√°ly, belv√≠z mellett ugyanis sz√°molni kell az √©ghajlatv√°ltoz√°s hat√°s√°ra megjelen√Ķ √ļj √©s k√∂nnyen terjed√Ķ k√°rtev√Ķk, k√≥rokoz√≥k, gyomok terjed√©s√©vel.

Az √©ghajlatv√°ltoz√°s egyik legnagyobb kock√°zata lehet ugyanis m√°r a k√∂zelj√∂v√Ķben a k√∂z√∂ss√©gek √°trendez√Ķd√©se, ami sz√°mos faj kihal√°s√°val, illetve √ļj fajok (k√∂zt√ľk k√°rokoz√≥k) megjelen√©s√©vel fog egy√ľttj√°rni. Mindez hat az eg√©szs√©gre is, olyan sz√ļnyogok, kullancsok, r√°gcs√°l√≥k terjedhetnek el, amelyek kor√°bban nem jellemz√Ķ betegs√©get terjesztenek. „Azzal is c√©lszer√Ľ sz√°molni, hogy az √°llatok v√≠z-√©s √°rny√©kig√©nye egyar√°nt n√Ķni fog. Az √°llatfajt√°k nemes√≠t√©se sor√°n a teljes√≠tm√©ny √©s a min√Ķs√©g mellett a kl√≠mav√°ltoz√°s v√°rhat√≥ hat√°sait jobban t√Ľr√Ķ tulajdons√°gok figyelembe v√©tele, m√°sr√©szt a tart√°si felt√©telek v√°rhat√≥ hat√°soknak megfelel√Ķ v√°ltoztat√°sa is egyre ink√°bb el√Ķt√©rbe ker√ľl.”
Komoly vit√°k lehetnek

Bencsik J√°nos, a Nemzeti Alkalmazkod√°si K√∂zpont vezet√Ķje kor√°bban azt mondta, k√∂rnyezetv√©delmi strat√©gia helyett az √©ghajlatv√°ltoz√°s egym√°sba simul√≥ term√©szeti – t√°rsadalmi – gazdas√°gi alrendszerekre gyakorolt hat√°sait, hat√°sl√°ncait akart√°k felt√©rk√©pezni az√©rt, hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ t√©rs√©gek, t√°rsadalmi csoportok, √°gazatok s√©r√ľl√©kenys√©g√©t elviselhet√Ķ m√©rt√©k√Ľre lehessen cs√∂kkenteni.

Az √°llamtitk√°rs√°gr√≥l lemondott fideszes k√©pvisel√Ķ szerint az egym√°snak fesz√ľl√Ķ r√©sz√©rdekek k√∂z√∂s nevez√Ķre hoz√°sa nem konfliktusmentes, ez√©rt j√≥, ha id√Ķben elfogadj√°k az √©rintettek, hogy a fenntarthat√≥s√°g fel√© keskeny √©s r√∂g√∂s √ļt vezet. Kor√°bban Bencsik is az √©ves csapad√©keloszl√°sban bek√∂vetkez√Ķ v√°ltoz√°sokat emelte ki. Szerinte a veget√°ci√≥s id√Ķszakban kies√Ķ csapad√©k p√≥tl√°sa n√©lk√ľl nemcsak versenyk√©pess√©gi, foglalkoztat√°si, hanem √©lelmez√©si kock√°zatok is j√∂hetnek.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | vesterhagen - 2013. november 06. 21:07:58
CSAK A ZSIR√ĀFNAK KELL KIPUSZTLNIUK :@
#2 | vesterhagen - 2013. november 06. 21:10:55
NEM K√ČNE SZ√ČTCSESZNI A BOLYG√ď EGYENS√öLY√ĀT :@
#3 | Tibor - 2013. november 07. 07:45:25
Akkor ,v√°rhat√≥ a m√©g intenzivebb chemtrails szor√°s,vagy van m√°r ujabb fejleszt√©s√ľ modosit√≥ eszk√∂z√ľk?!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.