Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Meg√ļsszuk a harmadik vil√°gh√°bor√ļt?


Ne csin√°lj√°tok m√°r! Mindenkinek meg√≠g√©rtem, most m√°r ne hagyjatok sz@rban, hogy m√©gsem lesz! Legal√°bb egy kicsi, olyan p√°r napos, csak korl√°tozott csap√°sokkal √©s az√©rt sok-sok √°rtatlan hull√°val, az√©rt annak csak bele kell f√©rni, ha m√°r ennyit "dolgoztunk". Judapest ki ne maradjon! Siker√ľl lebesz√©lni Ir√°nt az atombomb√°r√≥l?

Lassan, de haladnak a t√°rgyal√°sok Ir√°nnal, √©s m√©g az is lehet, hogy Teher√°n megl√©pi a v√°ratlant. √öj vezet√Ķje van a pakiszt√°ni t√°liboknak, √©s megmutatjuk azt is, mi√©rt f√ļrj√°k olyan sokan az Eur√≥pai √úgy√©szs√©get, ami az EU-s p√©nzek els√≠bol√°s√°t k√≠v√°nn√° felt√°rni. Emellett a mai legjobb cikk√ľnket is szeml√©zz√ľk, amiben Jap√°n atomenergetikai v√≠v√≥d√°s√°r√≥l √≠runk.

Lassan, de haladnak az ir√°ni atomt√°rgyal√°sok

Lassan, de haladnak a t√°rgyal√°sok Genfben Ir√°n √©s az Hatok k√∂z√∂tt a perzsa √°llam atomprogramj√°r√≥l. A nemr√©g √ļjraindult megbesz√©l√©sek ma jutottak el abba az √°llapotba, amikor Ir√°nnak imm√°r val√≥di aj√°nlatot tudnak tenni a k√∂vetkez√Ķ l√©p√©sekre. A tervek szerint Teher√°n visszafogja nukle√°ris kutat√°sait, cser√©be az Egyes√ľlt √Āllamok enyh√≠t n√©h√°ny szankci√≥n, amik komoly neh√©zs√©get okoznak Ir√°nnak. „Rem√©lem, el√Ķre tudunk majd l√©pni”, mondta Dzsavad Zarif ir√°ni k√ľl√ľgyminiszter, b√°r korm√°nya eddig hivatalosan m√©g nem reag√°lt a nyugati kezdem√©nyez√©sekre. Amennyiben Hassz√°n Rohani kabinetje elfogadja az √ļtitervet, akkor val√≥sz√≠n√Ľleg a j√∂v√Ķ √©v elej√©re j√∂het l√©tre egy meg√°llapod√°s a Hatok √©s Ir√°n k√∂z√∂tt ut√≥bbi atomprogramj√°nak szorosabb fel√ľgyelet√©r√Ķl, illetve az atombomba kifejleszt√©s√©re ir√°nyul√≥ kutat√°sok le√°ll√≠t√°s√°r√≥l.
Kattintson és nézzen szét Iránban!

Mik√∂ben Genfben t√°rgyalnak a diplomat√°k, addig Teher√°nban √©s Washingtonban egyre hangosabbak lesznek a h√©j√°k, akik b√°rmilyen megold√°st elleneznek. Mind Rohani, mind Barack Obama komoly nyom√°s alatt van, ugyanis a konzervat√≠vok (mindk√©t orsz√°gban), valamint az izraeli lobbi √©s Sza√ļd-Ar√°bia is fenntart√°sainak adott hangot a megbesz√©l√©sek kapcs√°n. „Am√≠g [Ir√°n] fenntartja a nukle√°ris programj√°t, fenn kell tartani, vagy m√©g fokozni is kell a [nemzetk√∂zi] nyom√°st, mert a d√ļs√≠t√°st √ļgyis folytatni fogj√°k” – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli minisztereln√∂k tegnap, miut√°n tal√°lkozott John Kerry amerikai k√ľl√ľgyminiszterrel.

Az atommutyi és a feje tetejére állt rezsiharc

K√©t √©s f√©l √©vvel a fukusimai atomkatasztr√≥fa ut√°n Jap√°n k√©ptelen z√∂ld√°gra verg√Ķdni azt illet√Ķen, hogy mit kezdjen az egyre vaskosabb energiapolitikai gordiuszi csom√≥val. A biztons√°gi f√©lelmek miatt ism√©t beh√ļzt√°k az atomenergiai k√©zif√©ket, de emiatt az orsz√°gnak hatalmas vesztes√©gek mellett kell egyre t√∂bb f√∂ldg√°zt √©s k√Ķolajat import√°lnia, ami nemcsak az energiav√°llalatokat tasz√≠totta a cs√Ķd sz√©l√©re, de egyre komolyabb k√∂lts√©gvet√©si terhet is jelent, √©s az eg√©sz gazdas√°got visszafogja. Jap√°n energiaf√ľggetlens√©ge mint olyan gyakorlatilag megsz√Ľnt, √©s a szigetorsz√°g emiatt az √Ķsellens√©g K√≠na r√©sz√©r√Ķl is sebezhet√Ķbb√© fog v√°lni. A meg√ļjul√≥ forr√°sok b√Ķv√≠t√©se el√Ķtt s√ļlyos korl√°tok √°llnak, mik√∂zben a t√°rsadalom irre√°lis elv√°r√°sokat fogalmaz meg a d√∂nt√©shoz√≥kkal szemben. Ek√∂zben a jap√°n vash√°romsz√∂g – dacolva a k√∂zv√©lem√©nnyel – az atomreaktorok √ļjraind√≠t√°s√°n mesterkedik, √©s √°llamos√≠t√°s helyett liberaliz√°lna a rezsiharc jegy√©ben.

Elemz√©s√ľnket itt olvashatja.

Kin√Ķtt a Hidra √ļj feje

Neh√©z dolog a t√°libok ellen harcolni: hi√°ba fogj√°k el vagy √∂lik meg a mozgalom egyik vezet√Ķj√©t, hamarosan egy √ļjabb harcos l√©p a hely√©be: √≠gy t√∂rt√©nt ez most is, amikor a november 1-√©n dr√≥nt√°mad√°sban meg√∂lt Hakimullah Mesud √°tvette Mullah Fazlullah, aki kor√°bban m√°r t√∂bbsz√∂r is megmutatta, mennyire elk√∂telezett a t√°libok mellett. √ē vezette ugyanis a pakiszt√°ni hat√°rvid√©ken 2007 √©s 2009 k√∂z√∂tt a t√°lib offenz√≠v√°t, aminek r√©szek√©nt t√∂bb iskol√°t is felgy√ļjtottak, √©s nyilv√°nos korb√°csol√°sokat, valamint lefejez√©seket is tartottak. Ezek ut√°n nem igaz√°n meglep√Ķ, ha az elemz√Ķk szerint Fazlullah nem igaz√°n lesz √©rdekelt a pakiszt√°ni korm√°nnyal tervezett b√©ket√°rgyal√°sokban. Az √ļj t√°lib vezet√Ķ a hadj√°rat mellett r√°di√≥s sz√≥noklatair√≥l is ismert, ez√©rt a n√©p m√°r kor√°bban a Mullah R√°di√≥ becenevet akasztotta r√°.

T√∂bben is f√ļrj√°k az Eur√≥pai √úgy√©szs√©get

Okt√≥ber utols√≥ napjaiban kider√ľlt, hogy akad√°ly g√∂rd√ľlhet az Eur√≥pai Bizotts√°g √°ltal javasolt uni√≥s √ľgy√©szs√©g fel√°ll√≠t√°sa el√©. Egyes tag√°llamok ugyanis ellenzik a k√∂z√∂ss√©gi p√©nzekkel t√∂rt√©n√Ķ vissza√©l√©sek kivizsg√°l√°s√°ra szakosod√≥ egys√©ges eur√≥pai v√°dhat√≥s√°g fel√°ll√≠t√°s√°t.
Kattintson √©s n√©zze meg Br√ľsszelt is!

Als√≥ hangon is 500 milli√≥ eur√≥ t√Ľnik el √©vente az EU k√∂lts√©gvet√©s√©b√Ķl az uni√≥s p√©nzek tag√°llamokban val√≥ sz√©toszt√°sa sor√°n. Az Eur√≥pai Bizotts√°g (EB) ez√©rt javaslatot dolgozott ki az Eur√≥pai √úgy√©szs√©gi Hivatal (EPPO) fel√°ll√≠t√°s√°ra, ez√°ltal egy k√©zben √∂sszpontos√≠tva a k√∂z√∂ss√©gi p√©nzek s√©relm√©re elk√∂vetett csal√°sok kivizsg√°l√°s√°t.

Ezzel azonban nem mindenki ért egyet.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | tillati - 2013. november 08. 08:24:56
Nem is értem, hogy Ti hogy értitek ezt az egészet?:|
#12 | postaimre - 2013. november 08. 08:32:47
Tillati! s_*_kukk

Nem b√≠zz√°k pancserekre, kalandorokra √©s egy√©b l√Ķd√∂rg√Ķkre. Nem tehetik meg.
#13 | spartakusz - 2013. november 08. 08:40:42
#14 | Kedvesi - 2013. november 08. 09:26:37
Figyeljetek. Most r√°kapcsolnak az oroszokra. Nagyobb falat, √©s meg is akad majd a torkukon. Csak eml√©kezni kell arra amikor Ferkel azt mondta, ne higgye senki hogy a k√∂zel j√∂v√Ķben Eur√≥p√°ban nem lesz h√°bor√ļ, el lehet ezt majd k√©pzelni tankokkal,gyalogs√°ggal,rep√ľl√Ķkkel. De ez se legyen igaz. De az ellenkez√Ķje l√°tsz√≥dik.

http://aranykorha...nyfPflg_rF

A jelent√©s arr√≥l is √≠r, hogy Putyin nagyszab√°s√ļ hadgyakorlatot rendelt el a m√ļlt h√©t szerd√°n, amely sor√°n n√©gy nukle√°ris rak√©t√°t l√Ķtt ki, amit az amerikai h√≠rszerz√©s agg√≥dva szeml√©lt. K√©t interkontinent√°lis ballisztikus rak√©t√°t √©s k√©t tengeralattj√°r√≥ rombol√≥ ballisztikus rak√©t√°t teszteltek.
Putyin „felk√©sz√ľlt egy h√°bor√ļra” √°ll a jelent√©sben. A rak√©tateszt mellett k√©t Tupoljev Tu-160-as strat√©giai nukle√°ris bomb√°z√≥t is pr√≥b√°lgatnak, amik jelenleg D√©l-Amerik√°ban vannak bevet√©sen, √ļgy v√©lik ez √ľzenet az USA-nak.

Az orosz honv√©delmi miniszt√©rium kiadott egy jelent√©st mely szerint n√©gy NATO F-16-os vad√°szg√©p zaklatta a II-20 felder√≠t√Ķ harcg√©pet a Fekete-tenger felett, mik√∂zben az egyik szok√°sos napi k√ľldet√©s√©t v√©gezte. A Kremlben √ļgy gondolj√°k, hogy ez megtorl√°s lehetett az√©rt, mert Putyin hirtelen felmondta a NATO-val k√∂t√∂tt rak√©tav√©delmi programr√≥l sz√≥l√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©si paktumot.

Ezt a Putyint csak k√≥stolgatni kell. √ē azonnal harap.

http://komlomedia...z2k2IIiNHk

Egyszer√Ľ dilemma

A meglehet√Ķsen r√ļt alternat√≠va ma √≠gy fest: vagy kiv√©gzik az √©ppen hogy csak elkezd√Ķd√∂tt kil√°bal√°st, vagy √ļjabb p√©nz√ľgyi bubor√©k felf√ļv√≥d√°s√°t, √©s ezzel a 2008-2009-es v√°ls√°g visszat√©r√©s√©t kock√°ztatj√°k. Ha cs√≠r√°j√°ban el akarj√°k fojtani az ut√≥bbi vesz√©ly√©t, amit nem tehetnek m√°sk√©nt, mint hogy szigor√≠tj√°k a hitelfelt√©teleket, akkor √°tterelik a p√©nzt a k√∂tv√©nypiacokra, √©s kiv√©gzik a fellend√ľl√©st.

Ha halogatj√°k a kamatemel√©st √©s a monet√°ris enyh√≠t√©s visszavon√°s√°t, akkor azt kock√°ztatj√°k, hogy a p√©nzb√Ķs√©g t√ļlp√∂rgetheti az √©rt√©kpap√≠rpiacokat, amelyek v√©g√ľl √∂sszeomolhatnak, s√ļlyos recesszi√≥ba tasz√≠tva a vil√°ggazdas√°got. Ennek el√Ķjele lehet, hogy piacra √∂nt√∂tt p√©nz nem jutott tov√°bb a gazdas√°gba, hanem megmaradt a bankokban. Az ingyen forr√°ssal j√°tszanak a p√©nzint√©zetek: egyebek mellett a kamatk√ľl√∂nb√∂z√Ķs√©gek kihaszn√°l√°s√°t c√©lz√≥ √ļgynevezett carry trade √ľzleteket k√∂tnek, amelyek gy√∂ngy√∂z√Ķ bubor√©kokk√©nt lepik el a p√©nzpiacokat.
#15 | kukackac - 2013. november 08. 09:51:42
www.sts116.com/img/images/c_131102071557_2.gif
#16 | Kore - 2013. november 08. 15:50:30
Ir√°ni anim√°cion:
http://www.youtub...8CsCjIJaeE

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.