Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy kalap alatt a régiós légtér


Varsói Szerzõdés KGST-s át-fedéssel! Légihíd, vagy légi hidd? Jön a desszant, vagy jön a desszant?
StratĂ©giai egyĂĽttmĂ»ködĂ©si megállapodást Ă­rtak alá a Balti-tengertõl a Fekete-tengerig terjedõ tĂ©rsĂ©g tĂ­z országának lĂ©giforgalmi irányĂ­tĂł szolgálatai egy regionális egyĂĽttmĂ»ködĂ©si platform lĂ©trehozásárĂłl – közöltĂ©k az aláírĂł szervezetek csĂĽtörtökön.

A HungaroControl Zrt. kezdeményezésével létrejött megállapodást Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia léginavigációs szolgáltatóinak vezérigazgatói írták alá Szófiában. A jelenlévõk megerõsítették, hogy Bosznia-Hercegovina légiforgalmi szolgáltatójának vezetõje következõ, 2014 januárjában megrendezendõ találkozójukon csatlakozik az együttmûködéshez.

A közlemény szerint a három funkcionális légtérblokk területét teljesen lefedõ, GATE ONE elnevezésû stratégiai szövetség célja elõsegíteni az európai légiforgalmi irányítás hatékonyságának növelését az együttmûködésben résztvevõ szolgáltatók menedzsmentjének fokozottabb együttmûködése révén, továbbá biztosítani a régió országainak erõteljesebb, koordinált érdekképviseletét az európai döntéshozatali folyamatokban.

A Balti-tengertõl a Fekete-tengerig terjedõ légtér az európai kontinens egyik legfontosabb kapuja: ez a térség szolgálja ki az észak-déli és a kelet-nyugati irányban áramló légi forgalmat, összekötve az Európai Unió központi és északi országait, valamint az ázsiai kontinenst és a közel-keleti térséget.

Az európai légiforgalmi irányítás aktuális folyamatai abba az irányba mutatnak, hogy a régió hasonló helyzetben lévõ légiforgalmi szolgáltatói úgy tudják érdekeiket hatékonyan érvényesíteni, ha szorosabbra fonják együttmûködésüket a stratégiai (és regionális szinten értelmezhetõ operatív) vonatkozású kérdések egyeztetésében, illetve ha a térséget érintõ szakmai ügyekben konszolidált álláspont kialakítására és erõteljesebb érdekérvényesítõ tevékenységre törekszenek.

A GATE ONE platform létrehozói leszögezik: támogatják az Egységes Európai Égbolt létrehozását az európai légiközlekedés és az iparági szereplõk versenyképességének fokozása, a gyorsabb és kényelmesebb légi közlekedés és az iparág által okozott üvegházhatás csökkentésének elõsegítése érdekében. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a légiforgalmi irányítás reformja során kerülni kell a túlszabályozást és az iparág szereplõit sújtó bürokratikus terheket.

Az Európai Bizottság Egységes Európai Égboltra vonatkozó célkitûzése tekintetében az egyezmény aláírói rámutatnak arra, hogy a jogszabálytervezet több elemében további pontosításra és megalapozottabb indoklásra szorul, továbbá hogy az új intézkedések bevezetése elõtt több idõre van szükség a reformok várható hatásainak és az alkalmazott eszközök használatának elemzéséhez.

A három funkcionális légtérblokk (Baltic FAB, a Danube FAB és a FAB CE) teljes légterét lefedõ GATE ONE stratégiai platform létrehozói felhívják a figyelmet a léginavigációs szolgálatok közötti együttmûködés új, regionális és a funkcionális légtérblokkok határain átnyúló formáinak szükségességére, a különbözõ rendszerek átjárhatóságának megteremtésére.

MTI
Link

Hozzászólások


#1 | talpi - 2013. november 07. 21:16:05
Nocsak? de ugye ez akkorvonzkozik a "lopakodó" ""orrnehéz"" gépek berepülésének ellenõrzésére és annak közlésére is, hogy mi a faxt repkednek"számukra idegen légtérben" ?!
#2 | gardista97 - 2013. november 07. 21:24:36
És ha olyan rakétája van az orosznak,ami Cseljabinszk felett eltalálta a meteort!????
Akkor kár lesz pazarolni a pénzt "vaskupolára"......
Az a rakéta sokszor gyorsabb az eddigi lejobb tipusoknál.
Aztán majd eldöntik milyen robbanófejet raknak rá......neutront,hidrogént,vákumosat vagy csak sima szilveszterit.....
#3 | talpi - 2013. november 07. 21:39:40
gardista97 -
"meteort"? nocsak, én még nem láttam olyan "meteort" aminek, "sugárhajtómû" szerû kondenz csakja lett volna, ennek meg kettõ is látható. Bááár, ki tudja a mai Világban, lehet az volt a neve a Meteornak, vagy a mûveletnek""Meteor" ki tudja, ",mert az aki tudja, az hallgat, mert fél,,,,"
#4 | Perje - 2013. november 08. 13:32:52
Nato-izraeli hadgyakorlat nov. végén 1000 pilótával, többszáz repüõüvel. MIg-ulásra készülhetnek .Mindegyiken lesz puttony is.:|
http://www.mignew...81219.html
#5 | postaimre - 2013. november 08. 20:34:08
Új repülõjárat indul Budapestrõl
Új, Nagy-Britanniába irányuló járatot indított a Jet2.com fapados légitársaság Budapestrõl.
http://www.napi.h...69090.html

Kedves Imre!

Mai napon vettem észre, hogy már Luton Town - Kassa között is van egyenes járat. Korábban úgy tudom, hogy csak Debrecenbe volt. Csatolva a kép, mint dokumentáció. Hátha hozzátesz a "nagyképhez".
Baráti üdvözlettel:

ionerai

maffiozok.szunyi.com/images/6281-645w2xw6xx78-.jpg

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.