Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A nagy cégeket hagyja csalni a NAV


Ajvé, jönnek a "bátrak és merészek"? Mondom én, hogy kötelezõ lesz feljelenteni a korrupt rohadt zsidaját! Még, még, még...dõljön...! Kitálalt egy adóellenõr.
Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a NAV egyik munkatársa, jelenti az Index. Horváth András hosszú ideje ellenõrzési szakkoordinátorként dolgozott és munkája során úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézõbb a NAV az adócsalások ügyében.

Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellõ erõvel.

Horváth, aki a Levegõ Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé, azt is elmondta, hogy az évek során elsõsorban a határon átnyúló áfacsalásokat vizsgálta, ám többször is elõfordult, hogy egy ügyrõl leállították, de olyan is volt, hogy személyesen kizárták a projektbõl, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

Horváth András adótitkok és üzleti titkok miatt konkrét cégek neveit nem említhetett, de az ügyészséghez benyújtott mellékletekben konkrét projekteket és eseteket is megemlít. Szerinte a magas magyar áfakulcs miatt nagyon jövedelmezõ lett az áfacsalás, a nagy cégek pedig ezzel élnek is, amely felett a NAV nagyon gyakran szemet huny nagy gazdasági érdekérvényesítõ képességû multikkal és nagy cégekkel szemben. Horváth elmondta, felmondását már beadta a hivatalnál, de még tegnap is próbálták visszatartani.
Valamit valamiért

A nagy cĂ©gek adĂłzása nem az egyetlen terĂĽlet, ahol a hatĂłságok hajlandĂłak eltekinteni a vizsgálattĂłl, ha az “ország” bármilyen mĂłdon hasznot hĂşzhat a csalĂłkbĂłl.

MĂ­g a multiknak elõnyĂĽk pĂ©ldául, hogy nagy foglalkoztatĂłk, Ă©s talán ezĂ©rt is Ă©lvezhetnek - Horváth elmondása szerint – törvĂ©nytelen engedmĂ©nyeket a többi adĂłzĂłhoz kĂ©pest, addig egy jĂşniusi törvĂ©ny gyakorlatilag a nyĂ­lt pĂ©nzmosást teszi lehetõvĂ©. A törvĂ©ny szerint az Ăşn. Stabilitási MegtakarĂ­tási Számlára bárki beteheti a pĂ©nzĂ©t, akár kĂ©szpĂ©nzben is, annak eredetĂ©t senki nem fogja vizsgálni, feltĂ©ve, hogy az illetõ legalább 5 milliĂł forint Ă©rtĂ©kben vásárol magyar államipapĂ­rt. Ha ez megvan, a magánszemĂ©ly bankba helyezett vagyona legálissá válik, az addigi közteherviselĂ©st nem firtatják.

Az OTP kínálatában már meg is található az új konstrukció, de egyelõre nem lehet ilyen számlát nyitni. Adószakértõk szerint az is kérdéses, hogy az elképzelés nem ütközik-e uniós szabályokkal.
Link

Hozzászólások


#11 | magyarember - 2013. november 10. 12:40:20
Az, hogy az üzleted falára nem teszed ki a "dohányozni tilos az üzlet 5 méteres körzetében" az ANTSZ-nél 1 millió forintot ér, és nem érdekli hogy a saját kertedben van az üzlet és téged nem zavarna. Azt mondja az ellenõr ez egy ugyanolyan munkahely mint bár melyik másik. Te sem dohányozhatsz a saját udvarodban 5 m-es körzetben.
#12 | Perje - 2013. november 10. 14:06:46
Az Elempé valószínûleg kampányfogásként rászáll az adóhivatal korrupciós ügyeire. http://www.atv.hu...lna-az-lmp

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.