Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Szijj√°rt√≥: a korm√°ny szoros egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre t√∂rekszik az orosz r√©gi√≥kkal


A magyar korm√°ny szoros gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©sre t√∂rekszik Oroszorsz√°g r√©gi√≥ival, k√∂zt√ľk a Tat√°r K√∂zt√°rsas√°ggal – err√Ķl besz√©lt Szijj√°rt√≥ P√©ter, a magyar-orosz gazdas√°gi kapcsolatok√©rt felel√Ķs korm√°nybiztos kedden a Parlamentben, ahol fogadta Ravil Muratovot, az Oroszorsz√°gban l√©v√Ķ Tat√°r K√∂zt√°rsas√°g minisztereln√∂k-helyettes√©t.

A megbesz√©l√©sen Szijj√°rt√≥ P√©ter tat√°r partner√©nek elmondta, hogy a magyar korm√°ny szoros egy√ľttm√Ľk√∂d√©st alak√≠t ki Oroszorsz√°g k√∂zt√°rsas√°gaival √©s r√©gi√≥ival, ennek jegy√©ben pedig felgyors√≠tja a Magyarorsz√°g √©s a Tat√°r K√∂zt√°rsas√°g k√∂z√∂tti gazdas√°gi egy√ľttm√Ľk√∂d√©si meg√°llapod√°sr√≥l a t√°rgyal√°sokat.

Hozz√°tette, Magyarorsz√°g az idei √©v els√Ķ fel√©ben 83 sz√°zal√©kkal n√∂velte a Tat√°r K√∂zt√°rsas√°gba ir√°nyul√≥ exportj√°t, a keddi megbesz√©l√©sen pedig ennek tov√°bbi n√∂vel√©s√©r√Ķl t√°rgyaltak a felek.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. november 09. 14:18:03
A magyar f√Ķv√°rosban lesz a t√°rgyal√°s
Budapesten √ľl√©sezik a Transzszib√©riai Sz√°ll√≠t√°sok Koordin√°ci√≥s Tan√°csa

Budapesten tartja 22. plen√°ris √ľl√©s√©t a Transzszib√©riai Sz√°ll√≠t√°sok Koordin√°ci√≥s Tan√°csa (TSZKT) november 14-15-√©n, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n √©s p√©nteken.


A M√ĀV Zrt. t√°j√©koztat√°sa szerint nagy el√Ķrel√©p√©s a kelet-nyugati vas√ļti kapcsolatok ter√©n, hogy a szervezet a M√ĀV megh√≠v√°s√°t elfogadva a magyar f√Ķv√°rosban tartja soron k√∂vetkez√Ķ √ľl√©s√©t, a tan√°cskoz√°s fokozottan r√°ir√°ny√≠tja majd a figyelmet a magyarorsz√°gi tranzit√°l√°si √©s logisztikai lehet√Ķs√©gekre.

Az √ľl√©sre 250 deleg√°lt √©rkezik 24 orsz√°gb√≥l.

A magyar tranzitlehet√Ķs√©gek n√∂vel√©se, a transzszib√©riai sz√°ll√≠t√°si folyos√≥ m√Ľk√∂d√©s√©nek aspektusai √©s a nemzetk√∂zi √°rufuvaroz√°s √ľgyint√©z√©si elj√°r√°sainak harmoniz√°ci√≥s k√©rd√©sei mellett a f√≥rumon t√°rgyalnak arr√≥l is, hogy a transzszib√©riai f√Ķvonal haszn√°lat√°val n√∂velj√©k a kont√©neres fuvaroz√°sok hat√©konys√°g√°t Eur√≥pa, a balti √°llamok, K√∂z√©p-√Āzsia, valamint az √°zsiai √©s csendes-√≥ce√°ni t√©rs√©g k√∂z√∂tt.

A tan√°cs √ľl√©s√©n hozott d√∂nt√©sek k√©pezik majd az alapj√°t a transzszib√©riai sz√°ll√≠t√°sok √©s a transzszib√©riai f√Ķvonal tov√°bbi moderniz√°l√°s√°nak - k√∂z√∂lte a M√ĀV.

A Transzszib√©riai Sz√°ll√≠t√°sok Koordin√°ci√≥s Tan√°csa √ľzleti tev√©kenys√©get nem v√©gz√Ķ nemzetk√∂zi sz√°ll√≠t√°si sz√∂vets√©g, amelyet 1997-ben alap√≠tott az Oroszorsz√°gi F√∂der√°ci√≥ Vas√ļt√ľgyi Miniszt√©riuma, a Deutsche Bahn (DB AG), az Eur√≥pai Transzszib√©riai Fuvaroz√≥k √©s Sz√°ll√≠tm√°nyoz√≥k Sz√∂vets√©ge (GETO) √©s a Koreai Nemzetk√∂zi √Ārufuvaroz√≥k Sz√∂vets√©ge.

A TSZKT c√©lja, hogy tranzitforgalmat √©s k√ľlkereskedelmi √°ruforgalmat biztos√≠tson a transzszib√©riai vas√ļtvonal sz√°m√°ra; koordin√°lja a transzszib√©riai vas√ļtvonalon nemzetk√∂zi √°rufuvaroz√°st v√©gz√Ķ v√°llalatok tev√©kenys√©g√©t annak √©rdek√©ben, hogy az Oroszorsz√°gi Vasutak infrastrukt√ļr√°j√°nak haszn√°lat√°val biztos√≠tsa az √°ruk magas sz√≠nvonal√ļ c√©lba juttat√°s√°t √©s a gazdas√°gi kapcsolatok fejleszt√©s√©t D√©lkelet-√Āzsia, a T√°vol- √©s a K√∂z√©p-Kelet, K√∂z√©p-√Āzsia √©s Eur√≥pa orsz√°gai k√∂z√∂tt.
http://sport.ma.h...os_Tanacsa
#2 | istok bela - 2013. november 09. 14:26:28
√Čs mit is fognak utaztatni a kont√©nerekben? Vagy k(h)ont√©ner?
Gondolom √°tvizsg√°l√°s n√©lk√Ľl? s_*_kukk
#3 | Kedvesi - 2013. november 09. 18:08:04
Nem elég szoros. Szorosabban kellene.
#4 | Kedvesi - 2013. november 09. 19:40:10
Igazság szerint. A muszka vonattal ide nem tud bejönni.

1. Széles nyomtáv csak Záhony bizonyos pontján van.

2. A muszka k√∂zponti von√≥ √ľtk√∂z√Ķt haszn√°l, ami nem kohnpatibilis az EU-s szabv√°nnyal, csavarkapocs vagy m√°s n√©ven von√≥horog.

lh6.googleusercontent.com/-uqgtbixtrRk/TZolgOJr_lI/AAAAAAAAC9A/y7H62WQwFxE/s912/DSCF8993.JPG


anamericaninulyanovsk.files.wordpress.com/2011/08/fin_rzd_vl82nr069_vainikkala_2008_l.jpg
#5 | Perje - 2013. november 09. 20:35:53
√Ātemelik a vas√ļti kocsikat a m√°sik s√≠nre. Egyszer m√°r l√≥gtam h√°l√≥kocsival a leveg√Ķben. A nagy kramp√°csol√°sra √©bredtem fel. De ez m√°r lassan 20 √©ve volt. Az√≥ta tal√°n m√°r v√°ltozott a hat√°rn√°l valami.
#6 | Kedvesi - 2013. november 09. 21:14:40
Perje. Nem emelik √°t a kocsikat m√°sik s√≠nre ha Magyarorsz√°gon nincs ki√©p√≠tve a sz√©les nyomt√°v. Csak Z√°honyn√°l, de ott sem mindenhol. De egy√©bk√©nt sem a kocsit emelik √°t m√°sik s√≠nre, hanem a forg√≥v√°zat cser√©lik, teh√°t mag√°t a vas√ļti kocsit rakj√°k √°t m√°sik forg√≥ra. De mondjuk egy 1 km hossz√ļ vagonsorn√°l ez el√©gg√© sok√°ig tartana.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/V%C3%ADa_doble_electrificada.jpg

Ez √≠gy lenne kifizet√Ķd√Ķ.

√Čszaki szomsz√©dunkon kereszt√ľl vezetne B√©csig a transzszib√©riai vas√ļt eur√≥pai hosszabb√≠t√°sa.
A B√©csben nemr√©g al√°√≠rt sz√°nd√©knyilatkozat szerint a hatmilli√°rd eur√≥s beruh√°z√°s r√©szek√©nt az osztr√°k f√Ķv√°rosban √ļj, k√©tsz√°z hekt√°ros √°trak√≥ √©p√ľlhet, az √ĖBB h√°romezer √ļj munkahelyet √©s a teherforgalom t√≠zsz√°zal√©kos n√∂veked√©s√©t v√°rja a sz√©les nyomt√°v√ļ vas√ļtt√≥l. Szlov√°ki√°ban m√°r nem ennyire egy√©rtelm√Ľ a helyzet: Simon Zsolt, a H√≠d-Most p√°rt aleln√∂ke szerint a tiszacserny√Ķi √°trak√≥ megsz√ľntet√©se tov√°bb n√∂velheti Kelet-Szlov√°ki√°ban a munkan√©lk√ľlis√©get, de m√°s sz√°m√≠t√°sok ak√°r nyolcezer √ļj munkahelyr√Ķl is sz√≥lnak.
A Kass√°n, Pozsonyon √°t B√©csig vezet√Ķ √ļj p√°lya hat√°stanulm√°nyai 2013 v√©g√©ig k√©sz√ľlhetnek el, 2014-ben pedig a v√©gs√Ķ d√∂nt√©seket is meghozhatj√°k – √≠rja az Index a Napi Gazdas√°g el√Ķfizet√©ses kiad√°s√°ra hivatkozva.

static.panoramio.com/photos/large/81191572.jpg

Az el√Ķz√Ķ k√©p Spanyolorsz√°g. Ez az ut√≥bbi pedig Z√°hony. Mellette a hat√°rjellel.

De a csavarkapocs √©s a von√≥√ľtk√∂z√Ķ probl√©m√°ja m√©g mindig nincs megoldva.
#7 | Kedvesi - 2013. november 09. 21:21:55
Z√°hony jellegrajz.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1146129_683029398376222_609967054_o.jpg
#8 | kukackac - 2013. november 10. 11:54:12
m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/orb%C3%A1n%20oligarcha.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.