Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kofferbe rejtett atombomb√°t vizion√°lt egy izraeli miniszter


Izrael agg√≥dik Ir√°n √©s a nyugat k√∂zeled√©se miatt, az izraeli gazdas√°gi miniszter szerint ha t√≠z √©v m√ļlva New Yorkban felrobban egy koffer, amibe atombomb√°t rejtettek, az a most adott engedm√©nyek k√∂vetkezm√©nye lesz. Az ir√°ni elszigetelts√©g enyh√ľl√©s√©t jelzi az is, hogy Nagy-Britannia tegnap kinevezte √ļj teher√°ni √ľgyviv√Ķj√©t.


A nagy √°tt√∂r√©s m√©g v√°rat mag√°ra, de Jukija Amano, a Nemzetk√∂zi Atomenergia-√ľgyn√∂ks√©g (IAEA) igazgat√≥ja el√©gedett lehet. Amano tegnap Teher√°nban meg√°llapodott az ir√°ni korm√°ny k√©pvisel√Ķivel arr√≥l, hogy a nemzetk√∂zi szervezet munkat√°rsai ezent√ļl k√∂zelebbr√Ķl ellen√Ķrizhetik az ir√°ni atomprogramot.

Az ellen√Ķr√∂k bel√©phetnek a gachini ur√°nb√°ny√°ba √©s az araki neh√©zvizes atomreaktorba, valamint t√°j√©koztat√°st kapnak a j√∂v√Ķben tervezett atomer√Ķm√Ľvekr√Ķl √©s ur√°nd√ļs√≠t√≥kr√≥l. Az araki neh√©zvizes reaktort az IAEA ellen√Ķrei legut√≥bb k√©t √©ve kereshett√©k fel, az√≥ta csak m√Ľholdon figyelhett√©k a m√Ľk√∂d√©s√©t – eml√©keztetett a Reuters. A reaktor az√©rt kelt komoly aggodalmakat, mert itt ak√°r plut√≥niumot is el√Ķ√°ll√≠thatnak, amelyet azt√°n atombomba gy√°rt√°s√°hoz haszn√°lhatnak. Ir√°n tagadja, hogy katonai c√©llal d√ļs√≠tana ur√°nt, √Ķk csak az atomenergia b√©k√©s felhaszn√°l√°s√°ra t√∂rekednek, √°ll√≠tj√°k, √°m a nyugati vil√°g azt gyan√≠tja, hogy 2003 √≥ta a h√°tt√©rben katonai program is zajlik.

Az ellen√Ķr√∂k tov√°bbra sem mehetnek be azonban a parcsini katonai b√°zisra, ahol az IAEA szerint √©vekkel ezel√Ķtt katonai c√©l√ļ atomk√≠s√©rleteket v√©geztek. Ali Akbar Szalehi, az ir√°ni f√Ķt√°rgyal√≥ azonban √ļgy v√©lekedett: minden, ami nincs k√∂zvetlen kapcsolatban az atomenergi√°val, k√©s√Ķbbi t√°rgyal√°sokon m√©g sz√≥ba ker√ľlhet.
HIRDET√ČS

A meg√°llapod√°s tov√°bb n√∂velte a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g optimizmus√°t azzal kapcsolatban, hogy az √ļj ir√°ni vezet√©ssel ak√°r m√°r n√©h√°ny h√≥napon bel√ľl meg lehet egyezni az √©vek √≥ta vitatott atomprogramr√≥l. B√°r a h√©tv√©gi genfi hathatalmi t√°rgyal√°sok nem hoztak √°tt√∂r√©st, a k√∂vetkez√Ķ fordul√≥t m√°r ki is t√Ľzt√©k november 20-ra. Diplom√°ciai forr√°sok szerint nemcsak Ir√°nnal voltak n√©zetelt√©r√©sek, hanem a nyugati sz√∂vets√©gesek k√∂z√∂tt is akadt ellent√©t: Franciaorsz√°g kem√©nyebb √°ll√°spontot k√©pviselt az araki neh√©zv√≠zreaktor ellen√Ķrz√©se √ľgy√©ben, mint a t√∂bbiek. P√°rizs ezt k√©s√Ķbb c√°folta, mondv√°n, √Ķket nem a csordaszellem vez√©rli, de nem is kekeckednek feleslegesen, csup√°n f√ľggetlen k√ľlpolitik√°t folytatnak. Amerikai diplom√°ciai forr√°sok szerint a megegyez√©s v√©g√ľl azon bukott el, hogy Teher√°n azt szerette volna: form√°lisan ismerj√©k el a nagyhatalmak, hogy a perzsa √°llamnak joga van az ur√°nd√ļs√≠t√°shoz.

Agg√≥dik viszont Benjamin Netanjahu izraeli korm√°nyf√Ķ, aki m√°ris el√≠t√©lte a k√∂zeled√©st. Gazdas√°gi minisztere pedig m√©g enn√©l is egy√©rtelm√Ľbben fogalmazott: ha t√≠z √©v m√ļlva New Yorkban felrobban egy koffer, amibe atombomb√°t rejtettek, az a most adott engedm√©nyek k√∂vetkezm√©nye lesz – id√©zte Naftali Bennettet a Spiegel Online. Az amerikai diplom√°cia igyekezett eloszlatni az izraeli aggodalmakat, mondv√°n, soha nem fogj√°k hagyni, hogy Teher√°n atomfegyverhez jusson. √Ām m√°ris az ir√°ni elszigetelts√©g enyh√ľl√©s√©t jelzi, hogy Nagy-Britannia tegnap kinevezte √ļj teher√°ni √ľgyviv√Ķj√©t. A brit nagyk√∂vets√©g 2011 √≥ta z√°rva tart, miut√°n t√ľntet√Ķk megrohamozt√°k √©s feld√ļlt√°k azt.

Az√≥ta a k√©t orsz√°g k√∂z√∂tt h√Ľv√∂s volt a viszony. London egyel√Ķre nem nyitja √ļjra nagyk√∂vets√©g√©t, de az √ľgyviv√Ķ rendszeresen Teher√°nba utazik majd, √≠rta a Reuters. Az ir√°ni k√ľl√ľgy pedig bejelentette, hogy √Ķk is viszonozz√°k a gesztust, √©s diplomat√°t k√ľldenek Londonba, ahol – a viszonoss√°g jegy√©ben – 2011 √≥ta szint√©n z√°rva tart az ir√°ni diplom√°ciai k√©pviselet. William Hague brit k√ľl√ľgyminiszter kijelentette, ha siker√ľl az atomprogrammal kapcsolatban meg√°llapod√°sra jutni, akkor enyh√≠tik az Ir√°nnal szemben fenn√°ll√≥ kereskedelmi szankci√≥kat. √Ām ha Teher√°n kih√°tr√°l, akkor tov√°bbi szigor√≠t√°sokra sz√°m√≠that.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | anzsi a macska hala - 2013. november 13. 11:51:43
Sutka, de jó lenne ha komolyan is gondolnák.
http://www.pecsiu...henwaldban

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.