Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Rejt√©ly: hov√° t√Ľnik a r√°kos gyerekek p√©nze?


M√©g B√°rdos Andr√°snak is elakadt a szava, amikor a H√≠r24 st√ļdi√≥j√°ban kider√ľlt: semmi p√©nzt nem kapnak a daganatos gyerekeket kezel√Ķ orvosi centrumok att√≥l az alap√≠tv√°nyt√≥l, ami elvileg nekik gy√Ľjti a t√°mogat√°st. A Daganatos.hu szerint nem magukra k√∂lt√∂tt√©k a p√©nzt, a v√°dak m√∂g√∂tt konkurenseik √°llnak. A NAV is nyomoz.

Nem igaz a Daganatos.hu alap√≠tv√°ny szerint, hogy magukra k√∂lt√∂tt√©k volna az egy sz√°zal√©kokb√≥l √∂sszegy√Ľjt√∂tt √©vi 300 milli√≥ forintnyi adom√°nyt. Az irod√°juk szerint√ľk nem luxussz√≠nvonal√ļ, a p√©nzb√Ķl pedig csak annyit k√∂ltenek magukra, amennyit a t√∂rv√©ny megenged. Azt mondj√°k, hogy a Korm√°nyzati Ellen√Ķrz√©si Hivatal √©s az Ad√≥hivatal vizsg√°lata m√∂g√∂tt konkurens alap√≠tv√°nyok √°llnak.

A KEHI √°llt el√Ķ kor√°bban azzal, hogy vannak olyan alap√≠tv√°nyok, amelyek nem a betegekre k√∂ltik a p√©nzt, a NAV pedig egy interj√ļban kimondta a Daganatos.hu nev√©t. Anyagi t√°mogat√°s csal√°doknak, laborberendez√©sek, r√∂ntgeng√©pek - erre k√∂lt√∂tte saj√°t bevall√°sa szerint a Daganatos.hu Alap√≠tv√°ny az elm√ļlt √©vekben az ad√≥ egysz√°zal√©kokb√≥l sz√°rmaz√≥ bev√©teleit - reag√°ltak a v√°dakra a H√≠r24-nek.
√ĖN IS AJ√ĀNLOTT FEL P√ČNZT? FELH√ćV√ĀS!

K√©rj√ľk, jelentkezzenek a musorkeszites@sanomamedia.hu c√≠men azok, akik 1%-os felaj√°nl√°sukkal a r√°kos gyermekeket akart√°k seg√≠teni!
Kinek ment a pénz?

A H√≠r24 vend√©ge, Kriv√°n Gergely, a Magyar Gyermekonkol√≥giai H√°l√≥zat eln√∂ke szerint nem meglep√Ķ a NAV-vizsg√°lat. Elmes√©lte, hogy az alap√≠tv√°nnyal √©vekkel ezel√Ķtt megpr√≥b√°lt√°k felvenni a kapcsolatot, hogy partneri kapcsolatot alak√≠tsanak ki. Azt a v√°laszt kapt√°k, hogy a gyermekonkol√≥giai munkacsoporttal √©s annak tagjaival semmilyen egy√ľttm√Ľk√∂d√©st elk√©pzelni nem tud a kurat√≥rium. Azaz azok a centrumok, ahol kezelik, √°polj√°k √©s gy√≥gy√≠tj√°k a gyerekeket, semmilyen t√°mogat√°st nem kapnak a vizsg√°lt alap√≠tv√°nyt√≥l. Hozz√°tette, csak a hozz√°juk tartoz√≥ nyolc kezel√Ķcentrum van Magyarorsz√°gon.

Azt is kiemelte, hogy van sz√°mos olyan alap√≠tv√°ny, amely t√°mogatja √Ķket √©s a gyerekek gy√≥gy√≠t√°s√°t int√©zm√©nyeikben.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Geza - 2013. november 13. 15:19:37
Nem csak ennél az alapítványnál van ilyen probléma, gyakorlatilag a "nagyobbaknál" mind ugyanez a helyzet.

K√©pzelj√©tek a Gyermekr√°k Alap√≠tv√°nyn√°l (legnagyobb ilyen szervezet) az volt, hogy a l√©trehoz√≥ Balogh Istv√°nnak a fia r√°kos lett. Senkinek sem k√≠v√°nok ilyet. De h√°la Istennek, meggy√≥gyult a sr√°c. Csak k√∂zben a Stef√°n √ör r√°j√∂tt hogy mekkora biznisz ez az alap√≠tv√°nyosdi √©s folytatta tov√°bb a dolgot. A befoly√≥ √∂sszegeknek csak t√∂red√©ke megy a t√©nyleges t√°mogat√°sokra a t√∂bbi az alap√≠t√≥k f√©ny√Ľz√Ķ √©let√©t finansz√≠rozza. De persze mi birk√°csk√°k csak n√©zz√ľk minden villamos √©s buszmeg√°ll√≥ban valamint hirdet√©sekben annak a szeg√©ny b√°natos arc√ļ kopasz gyereknek a k√©p√©t amivel kamp√°nyolnak √©s odaadjuk nekik az ad√≥nk 1%-√°t √©s/vagy az utols√≥ fill√©r√ľnket is.
#2 | Perje - 2013. november 13. 20:41:15
Az a legszomor√ļbb, hogy ebben az orsz√°gban beteg gyerekeket k√∂zadom√°nyokb√≥l kell gy√≥gy√≠tani, k√ľlf√∂ld√∂n gy√≥gykezelni, s k√∂zben mill√°rdokat adunk ki √©rtelmetlen c√©lokra, luxus sportl√©tes√≠tm√©nyekre, vall√°si szervezetnek, p√°rtfinansz√≠roz√°sra, f√∂ldbirtokos oligarch√°k term√Ķf√∂ld t√°mogat√°s√°ra, √©rtelmetlen rekl√°mokra,stb.
Mérhetetlen igazságtalanság van a közpénzek elosztásánál, felhasználásánál.
#3 | mormota1968 - 2013. november 13. 21:52:38
Mutass√°k be a sz√°ml√°kat, mire ment el az a rengeteg p√©nz. Ha nem tudj√°k, akkor m√°r egy√©rtelm√Ľ a dolog. A v√∂r√∂s iszap k√°rosultak is √≠gy j√°rtak. Ennyit √©rnek ezek az alap√≠tv√°nyok. Valamikor r√©g m√©g az √°tkosban ingyenes volt az ilyesmi, nem is l√©teztek m√©g akkoriban ilyen p√©nz leny√ļl√≥ alap√≠tv√°nyok. Az√©rt nem minden volt rossz akkoriban. A j√≥ dolgokat minden rendszerb√Ķl √°t kellene menteni, persze itt nem ez t√∂rt√©nt. Itt csak a komcsi ut√≥dok hatalma lett √°tmentve √©s a n√©p k√∂z√∂s vagyona k√∂zt√ľk sz√©tosztva. A szocializmus nem egy rossz ideol√≥gia, de ha rossz kezekbe ker√ľl, mint pl a zsid√≥s√°g, akkor kommunizmus √©s bolsevizmus v√°lik bel√Ķle, ami m√°r egy gyilkos, puszt√≠t√≥ eszme. A szocializmus viszont nem zsid√≥ tal√°lm√°ny, de mi az amit a zsid√≥ m√©g nem ny√ļlt le m√°sok √∂tlet√©b√Ķl? Nemzeti szocializmust √©s a r√©gi Szent Korona tant √©s t√∂rv√©nyeit kellene √∂sszehozni valahogy, a mai kor ig√©nyeihez igaz√≠tva. P√©nz az most is volna mindenre, csak el kell venni azokt√≥l, akiknek t√ļl sok van bel√Ķle. Meg k√ľl√∂nben is t√Ķl√ľnk vette el az illet√Ķ, a k√∂z√∂sb√Ķl, mindenki√©b√Ķl. Ez√©rt szeg√©ny ez az orsz√°g. Mert ami minket illetne, az is n√©h√°ny sz@rh√°zi tolvaj, haza√°rul√≥ zseb√©be ker√ľlt.:@
#4 | vesterhagen - 2013. november 13. 23:25:29
AZT HISZEM K√ćN√ĀBAN M√ĀR A SZ√ČL HIMB√ĀLN√Ā EZEKET B√ĀRMILYEN SZ√ĀML√ĀT IS MUTATTAK VOLNA
#5 | postaimre - 2013. november 14. 07:23:28
M√ļlt √©vben, m√°r le√≠rtam valamelyik bejegyz√©semben, hogy m√ļlt √©vben gusztustalan kancig√°nyok √°llt√°k k√©t √≠zben is az utam ezzel a daganatos p√©nbeszed√©ssel kapcsolatban. Egyszer a fiam vaol ott, m√°sszor Vera. Mindk√©tszer kaptak olyat, sz√≥ban, hogy nem tett√©k zsebre.

√Čl√Ķ ad√°sban v√°gott vissza a Daganatos.hu

A H√≠r24 szerda esti ad√°s√°nak vend√©ge volt Debreceni Zsuzsa, a Daganatos.hu Alap√≠tv√°ny sz√≥viv√Ķje. Elk√©peszt√Ķ r√©szletek der√ľltek ki a napok √≥ta hatalmas felh√°borod√°st kiv√°lt√≥, daganatos gyerekeknek sz√°nt elcsalt alap√≠tv√°nyi p√©nzekr√Ķl. Vide√≥!

Az elm√ļlt napokban kirobbant botr√°ny nyom√°n t√∂rv√©nyt m√≥dos√≠t a korm√°ny az alap√≠tv√°nyok m√Ľk√∂d√©s√©vel kapcsolatban. Eddig a befoly√≥ p√©nz fel√©t k√∂lthett√©k m√Ľk√∂d√©sre, vagyis magukra. Ez cs√∂kken 25 sz√°zal√©kra. Eddig, elvben, b√°rmennyit k√∂lthettek marketingre. Ez mostant√≥l 10 sz√°zal√©k lesz.

Vagyis nem fordulhat el√Ķ az, amit a Korm√°nyzati Ellen√Ķrz√©si Hivatal √°ll√≠t, hogy a Daganatos.hu egy milli√°rdb√≥l kevesebb, mint hetven milli√≥t juttatott el a r√°kos gyerekekhez. Az persze ett√Ķl m√©g k√©rd√©s marad, hogy mi√©rt kellett erre √©veket v√°rni.

A H√≠r24 szerda esti ad√°s√°ban B√°rdos Andr√°s Debreceni Zsuzs√°t, a Daganatos.hu Alap√≠tv√°ny sz√≥viv√Ķj√©t k√©rdezte a t√∂bbi k√∂zt arr√≥l, hogy val√≥j√°ban mennyi p√©nzt k√∂lt√∂ttek a beteg gyerekekre, mi t√∂rt√©nt a kapott felaj√°nl√°sokkal, √©s hogy mi√©rt nem t√°mogatj√°k a hazai gyermekonkol√≥giai centrumokat. A besz√©lget√©sb√Ķl - egyebek mellett - kider√ľlt: a befolyt 730 milli√≥ forintb√≥l 140 milli√≥ (!) jutott a beteg gyerekekre.
http://fn.hir24.h...tos.hu/#a3


"Nem ember az ilyen!" - kiakadt egy daganatos kisl√°ny nagymam√°ja

Hatalmas visszhangot v√°ltott ki a daganatos gyerekeknek p√©nzt gy√Ľjt√Ķ alap√≠tv√°nyokkal foglalkoz√≥, kor√°bbi anyagunk.

Mint azt kor√°bban meg√≠rtuk: a KEHI √©s az ad√≥hivatal szerint az alap√≠tv√°nyok k√∂z√ľl kett√Ķ a p√©nz j√≥ r√©sz√©t nem juttatta el oda, ahov√° kell. Azaz semmi p√©nzt nem kaptak a daganatos gyerekeket kezel√Ķ orvosi centrumok, hi√°ba gy√Ľjt√∂tt√©k - elvileg - nekik a t√°mogat√°st.

Rengeteg visszajelz√©st kaptunk, √≠gy a t√©m√°t folytatjuk. H√°rom s√ļlyos √°ll√≠t√°s hangzik el a folytat√°sban. Egy: az √°llam csak r√©szben finansz√≠rozza a r√°kos gyerekek gy√≥gykezel√©s√©t. Kett√Ķ: Az int√©zm√©nyek √©s a beteg gyerekek sz√°m√°ra l√©tsz√ľks√©glet a civil t√°mogat√°s. H√°rom: Az onkol√≥gus szakma r√©g√≥ta tudja, hogy a nev√ľkben gy√Ľjt√∂tt p√©nzekkel vissza√©lnek egyes alap√≠tv√°nyok. Csak nem sz√≥ltak. M.Kiss Csaba riportj√°ban megsz√≥lalt egy daganatos kisl√°ny nagymam√°ja.
http://fn.hir24.h...mamaja/#a3
#6 | guerrilla17 - 2013. november 15. 11:59:00
Sz√©gyen. Undor√≠t√≥. t√©v√©be mutagatj√°k √Ķket meg menteget√Ķznek jobbra is ballra is, ahelyett hogy belel√Ķn√©k az √∂sszeset a dun√°ba. Beteg gyerekekt√Ķl lopni... Undor√≠t√≥. Sz√©gyen...
#7 | kukackac - 2013. november 15. 12:27:10
Hov√° t√Ľnt? Na ugyan hov√°?!

3.bp.blogspot.com/-tYhlYUyh-Ko/UoPxsYJGMWI/AAAAAAAAQL4/iFlYfkubKNA/s320/Wheelbarrow-of-Money-300x300.jpg
#8 | Perje - 2013. november 18. 22:15:40
Letart√≥ztatt√°k a kor√°bbi izraeli f√Ķrabbit, akit t√∂bbsz√∂r Budapesten a tenyer√ľnk√∂n hordoztunk. J√≥t√©kony adom√°nyokat gy√ľjt√∂gettetett, majd visszakapta a zseb√©be a fel√©t:
http://news.israe.../law/48756

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.