Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy gyógyszergyári vezérigazgatónak elege lett és elmondta az igazat a gyógyszergyárakról


John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplezõ vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Õ volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötõtõl a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert.

gyógyszergyár

Idõs korára azonban, amikor megállapodott és õ is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket, annak a saját fia is bármikor áldozatául eshet. Lelkiismerete által hajtva könyvet írt, pereskedett, felvállalta korábbi ocsmány tetteit és úgy döntött, hogy elmondja a világnak, minek volt tanúja és részese, mialatt a világ egyik legnagyobb cégének, az Eli Lilly-nek dolgozott.

Az Eli Lilly-rõl annyit, hogy a Fortune 500 listája szerint (egy lista, ami bevétel alapján sorrendbe rakja Amerika 500 legnagyobb cégét) a 130. legnagyobb vállalat. Mellékesen megjegyezném, hogy 12 másik gyógyszergyár is benne van még a top 500-ban, van aki az elõkelõ 35. helyen. Az Eli Lilly 20 éve Magyarországon is jelen van.

A volt gyógyszergyári vezérigazgatót lelkiismerete nem hagyta nyugodni és kiterítette a kártyákat az asztalra

John Virapen Mellékhatás: Halál címû könyvében leírja az egész folyamatot, hogyan veszik rá a gyógyszergyárak az orvosokat, hogy az õ termékeiket írják fel, hogyan vesztegetik meg drága utazásokkal és ajándékokkal a véleményvezéreket, elismert kutatókat és orvosokat, hogy pozitívan nyilatkozzanak gyógyszerekrõl, amik súlyos mellékhatásokkal járnak és valójában inkább be kellene tiltani õket. Arról ír, hogyan manipulálják a gyógyszerek forgalomba hozása elõtti teszteket, hogy pozitív eredmények jöjjenek ki, annak ellenére, hogy a tesztelések alatt gyakran halálos áldozatok is voltak. Hogyan hamisítják és manipulálják a jelentéseket és a statisztikákat, hogy a mellékhatásokat és a haláleseteket eltusolják. Hogyan pénzelnek a gyógyszergyárak kutató orvosokat, egész intézményeket, hogy a saját oldalukra állítsák õket. Sõt a gyógyszeripar, ha fogy a piac, azaz fogy a beteg emberek száma, masszív marketing kampányokkal új betegségeket ültet el a köztudatba, hogy ezzel növelje a gyógyszerek forgalmát és már nem riadnak el attól sem, hogy a gyerekeket tekintsék értékesítési célpiacnak. Arról is beszámol, ha netán perbe keverednének a gyógyszerek okozta halálesetek miatt, egy armadányi ügyvédet küldenek rá az ügyre, akik szétszedik az esetet. Aztán peren kívüli egyezségeket kötnek az áldozatok családtagjaival, hogy néhány millió dollárért cserébe örökre hallgassanak, s így szépen eltusolják az ügyet a nyilvánosság elõl.

„Munkakörömhöz tartozott, hogy e veszĂ©lyes Ă©s szĂ©les körben használt gyĂłgyszerek marketingkampányát kidolgozzam Ă©s lebonyolĂ­tsam. A marketing az orvosoknak szánt drága ajándĂ©koktĂłl a vĂ©lemĂ©nyvezĂ©rek utaztatásán, a tudományos folyĂłiratokba szánt fizetett cikkek megjelenĂ©sĂ©n, valamint tudományos konferenciák elõkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©n Ă©s megtartásán át a kĂĽlönösen fontos szemĂ©lyek borbĂ©lyház-látogatásáig mindenre kiterjedt.”

ĂŤrja Jonh Virapen a “MellĂ©khatás: Halál” cĂ­mĂ» könyvĂ©ben, ahonnan a többi idĂ©zet is származik.

„A hatĂłságok nem kĂ©pesek megvĂ©deni az embert, Ă­gy a kisfiamat sem a gyĂłgyszeripai bĂ»nözĂ©stõl. A hatĂłságok megvesztegethetõk, mikĂ©nt a szakĂ©rtõk Ă©s az orvosok is.”

„Minden okunk megvan az aggodalomra. Ezt azonban ne tartsuk magunkban, hanem igyekezzĂĽnk tenni ellene. Ezt melegen ajánlom olvasĂłimnak. A gyĂłgyszeriparban mindenki szerepet játszik. Azokat, akiknek hozzám hasonlĂł mĂłdon elege van a fõnökeibõl Ă©s azok hazugságaibĂłl, kĂ­nozza a lelkiismeret.”

„E könyv elolvasása után valĂłszĂ­nĂ»leg sokan nem fognak szeretni engem. ElĂ­tĂ©lnek Ă©s elátkoznak majd. Azonban nem Ă­tĂ©lhetnek el annyira, amennyire Ă©n elĂ­tĂ©lem magam. SzerencsĂ©re azonban tájĂ©kozottabbak lesznek, amikor orvoshoz kell fordulniuk, figyelni fognak arra, hogy milyen gyĂłgyszereket Ă­rnak fel nekik, tisztában lesznek a tudományos Ăşjdonságokkal, a kutatási eredmĂ©nyekkel, az orvosi folyĂłiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, Ă©s máskĂ©pp fogják megĂ­tĂ©lni a gyĂłgyszer-engedĂ©lyezĂ©si eljárásokat.”

gyógyszer reklámGondolom mindenkinek feltûnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletrõl, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni? A válasz egyértelmû: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni. Nemde?

A gyógyszerek reklámozását be kellene tiltani. Ez etikátlan. De sajnos itt nem csak arról van szó, hogy gyógyszereket reklámoznak, hanem ál-betegségtudatot hoznak létre. Hiszen mindenki tudja, aki valamennyire is jártas a marketingben: ha növekedni akarsz, akkor növelned kell az igényt a portékádra.

„A marketing már el is kezdõdött, hiszen egy leendõ sikergyĂłgyszerrõl volt szĂł. Ăšgy kezdõdött el, hogy mĂ©g nem is volt biztos a gyĂłgyszer forgalomba kerĂĽlĂ©se. Ha azonban a neve már bekerĂĽl a köztudatba, a hatĂłságnak elĂ©g nehĂ©z nemet mondania. MiĂ©rt tiltanák meg egy gyĂłgyszer forgalmazását, amikor minden beteg Ăşgy gondolja, hogy nagyon hasznos lenne?”

ĂŤrja könyvĂ©ben John Virapen a Prozac® nevĂ» antidepresszáns engedĂ©lyezĂ©si folyamatának procedĂşrájárĂłl. A Prozac® sok öngyilkossági eset okozĂłja volt Ă©s máig is az.

„SzeretnĂ©m Ăşjfent hangsĂşlyozni, hogy általánosságban nem az orvostudomány ellen vagyok. …Azt sem mondom, hogy a gyĂłgyszeripari cĂ©gek a hibásak, ha egy emberek ezreit sikeresen gyĂłgyĂ­tĂł gyĂłgyszernek mellĂ©khatásai vannak. FelelõtlensĂ©g azonban olyan gyĂłgyszert forgalmazni, amely nem gyĂłgyĂ­t, csak a tĂĽneteket enyhĂ­ti, ám a betegek felĂ©nĂ©l sĂşlyos mellĂ©khatásokat okoz. Ha viszont a betegtájĂ©koztatĂłban nem szerepel a mellĂ©khatásokra utalĂł figyelmeztetĂ©s, akkor bĂ»ncselekmĂ©nyrõl van szĂł.”

„A politikusok megkĂ©rdezhetnĂ©k maguktĂłl, hogy miĂ©rt nem Ă©rdekli õket jobban a tisztessĂ©ges gyĂłgyszeripari piac. Fel kellene figyelniĂĽk arra, hogy milyen sok pĂ©nz áramlik az egĂ©szsĂ©gĂĽgyi rendszerbe olyan csatornákon át, amelyekbõl a betegeknek semmi hasznuk sem származik. Ha az egĂ©szsĂ©gĂĽgyi rendszert a korrupciĂł megszĂĽntetĂ©sĂ©vel egyszerĂ»en meg lehetne javĂ­tani, akkor miĂ©rt nem tesz ezĂ©rt senki semmit? Ez a politikusok dolga lenne.”

„Minthogy Ă©n is rĂ©szvevõje voltam ennek a rendszernek, elhatároztam, hogy cselekedni fogok. Ez a könyv az elsõ lĂ©pĂ©s. EgyedĂĽl azonban lehetetlen szembeszállni a gyĂłgyszeriparral. Csak összefogva lehet valamin változtatni. KĂ©rdĂ©seket — köztĂĽk akár kĂ­nosakat — kell feltenni az orvosi rendelõkben, a gyĂłgyszertárakban, az Ăşjságokban, szakĂ­tani kell azzal a hiedelemmel, hogy az orvosok fĂ©listenek, akik feltĂ©tel nĂ©lkĂĽl megĂ©rdemlik a bizalmat, Ă©s nem kell bedõlni az Ăşjonnan »felfedezett« betegsĂ©geknek, amelyeket a gyĂłgyszeripar be akar beszĂ©lni az embereknek.”

Nem kell messzire mennünk, hazánkban is virágzik a gyógyszeripar, a tévébõl dõl a fájdalomcsillapítók és egyéb tüneteket kezelõ gyógyszerek reklámja. A nyugdíjasoknak marékszámra írják fel a különbözõ gyógyszereket, nem ritkán 10-20 fajta különbözõ tablettát egyidejûleg. Az egyik gyógyszer mellékhatásának tüneteit ugyanis gyakran egy másik gyógyszer felírásával kezelik.

Osszátok meg ezt az információt másokkal, hogy minél több emberhez eljusson. Nyissuk fel az emberek szemét és ezzel is mérjünk csapást a gyógyszeripar pénzéhes gépezetére!
Link

Hozzászólások


#1 | GERRY - 2013. november 13. 20:19:10
E mellé egy idézetet tennék:

"Ha segíteni már nincs mód a bajon,
adj tĂşl minden keserves sĂłhajon.
Ki azon jajgat, ami már megesett,
a régi bajhoz újakat keresett."


(W. Shakespeare)

...azaz mindenki aki (még) él, támadjon. Nem vitatéma, hogy ölnek-e az egészségügyben hanem el kell hajtani az összes görényt... amelyik (orvos, egészségügyi dolgozó) nem az az pedig nissa ki a száját! Nem meri? Akkor az.

Az én háziorvosom (egy gyönyörü nö mellesleg), tudja jól rólam, hogy nem várok el töle mást, mint igazat. Addig az orvosom ameddig öszinte velem. Persze ezt is meg kell alapozni... Aki hinni akar a dokinak az nem is kérdöjelezi meg a véleményét.
Akkor vagy egyensúlyba, ha elismered a tudását (a legtöbbjük intelligens és képzett, nem is alapszinten!), de eléred nála azt, hogy ö is komolyan vegyen. Csak így tudod önmagad megvédeni ebben az életedben.
#2 | Kameleon - 2013. november 13. 20:48:11
Errõl a témakörrõl Ghislaine Lanctôt orvosnõ is írt könyvet.

Szenzációs könyvének, "Az egészségügyi maffiá"-nak magyarországi megjelenése után egy évvel Budapesten járt Ghislaine Lanctôt orvosnõ - azaz, helyesebben, exorvosnõ. Doktori címétõl ugyanis a könyv megjelenése után megfosztották, s a bíróság örök életére eltiltotta a praktizálástól. De Ghislaine (ejtsd: gilén) - szereti, ha lánynevén szólítják - ma már több jót tesz az emberiséggel, mint annak idején orvosként. Elõadásain, szemináriumain s két könyvén keresztül emberek százezreinek üzeni: igenis van kiút! Arra tanítja hallgatóit, hogyan indulhatnak el a határtalan egészség, a szuverén emberi élet megteremtése felé vezetõ úton. Ghislaine-nel Budapesten beszélgettünk.
http://ujvilagtud...oPWuHBaafY

Teljes könyv: http://issuu.com/...91/3807907
#3 | postaimre - 2013. november 13. 20:49:38
Komoly dologra derült fény - Ez az oka a súlyos gyerekbetegségnek
Mitõl ideges a gyerek? Figyelj a rovarirtóra!


A gyerek izeg-mozog, sõt, nem egyszerûen csak eleven, hanem kifejezetten túlmozgásos, idõnként furcsán viselkedik, reakciói megmagyarázhatatlanok, néha teljesen kivetkõzik önmagából. Valami baj van! - panaszolják az anyukák, és viszik az orvoshoz a gézengúzt. A doktorok azonban nemegyszer nem tudnak mit kezdeni az ismeretlen eredetû, kóros rakoncátlankodással, legyintenek, hogy hagyni kell a gyerkõcöt, ugrálja és tombolja ki magát, majd megnyugszik.


A legújabb kutatások szerint azonban korántsem ilyen egyszerû a helyzet. Az esetek többségében ugyanis a viselkedési problémákkal küszködõ gyermek nem csupán kópé, hanem - beteg. Viselkedészavarainak sok oka lehet, és kanadai tudósok éppen a napokban arról publikáltak kutatási eredményeket, miszerint az otthon, vagy akár az iskolákban is tartott és használt rovarirtó szerek szintén okai lehetnek a furcsa viselkedés-zavaroknak. Mi több: sokáig ártalmatlannak tartott vegyszerek is idegrendszeri betegségeket, agykárosodást okoznak.

Quebeci kutatók 779 hat és tizenegy év közötti gyermeket vizsgáltak, egy esztendõn keresztül, rendszeres vér-és vizeletteszteket végeztek náluk, és közben gondosan feljegyezték a szülõk megfigyeléseit is, amelyeket gyermekeik viselkedésérõl mondtak el. Így derült ki, hogy a viselkedési zavarokkal küszködõ gyermekek kilencvenhét százalékának vizeletében piretroidot, kilencvenegy százalékuknak a vizeletmintáiban pedig szerves foszfátot találtak. A piretroid rovarölõ szer, amely a rovarok számára idegméreg, ám az emberi szervezetre mindmostanáig veszélytelennek gondolták. Hasonlóképpen rovarirtó szer a szerves foszfát is, amelyet viszont, éppen veszélyessége miatt, sok helyütt már ki is vontak a forgalomból.

A kanadai kutatók azonban - akik most elsõk között vizsgálták a piretroidok esetleges kártékony hatását az emberi egészségre - bizonyítottnak találták, hogy a szervezetben felbomló szer, bizony, mérgezõ emberre is, kivált kiskorúakra. A Scientific American címû szaklapban közölt kutatási eredményeikhez fûzött véleményükben hangsúlyozzák, hogy az elmúlt években alaposan megnõtt a piretroidok felhasználása, ezzel helyettesítették ugyanis a növényvédelemben használt szerves foszfátokat, vagy más néven, organofoszfátokat. (A szerves foszfátokról már korábban bebizonyosodott, hogy egyértelmûen károsítják a magzati idegrendszert, ezért a szerves foszfát alapú rovarölõk belterületi használatát már le is állították, igaz, a nagyipari gazdaságok külterületein a mai napig permetezik.)

A szakemberek széles köre meggyõzõdéssel vallotta és vallja, hogy viszont a piretroidok sokkal-sokkal biztonságosabbak, mint a szerves foszfátok.

Eddig kevĂ©s felmĂ©rĂ©s kĂ©szĂĽlt errõl a peszticidrõl. Tavaly New York városában kezdõdtek ilyen irányĂş kĂ­sĂ©rletek, s már azok is jeleztĂ©k: azoknak a csecsemõknek, akiket az anyamĂ©hben Ă©rt piretroid-terhelĂ©s, lassabb a fejlõdĂ©sĂĽk, Ă©s idegrendszeri problĂ©máik alakulnak ki. Sõt: már a piretroidoknak már az alacsony szintje is kártĂ©kony. Ennek magyarázata, a kutatĂłk szerint, abban rejlik, hogy a fejlõdĂ©sben lĂ©võ agy Ă©s idegrendszer sokkal Ă©rzĂ©kenyebb az idegmĂ©rgekre, mint a kialakult-stabilizálĂłdott szervezet. A vegyszer pusztĂ­tĂł hatása már az ötödik Ă©letĂ©vben megtapasztalhatĂł: a kisgyermekek figyelemzavarokkal kĂĽszködnek (a fiĂşk egyĂ©bkĂ©nt erõsebben, mint a kislányok), Ă©s nagy valĂłszĂ­nĂ»sĂ©ggel kialakul náluk a figyelemhiányos hiperaktivitás zavara (az ADHD, amely rövidĂ­tĂ©s az angol „Attention Deficit Hyperactivity Disorder" kifejezĂ©sbõl ered).

Mindezzel együtt is: tanulmányukban a kanadai kutatók fontosnak tartják megjegyezni azt is, hogy kutatási eredményeik további kiegészítésekre szorulnak. Azaz további kísérletekre van szükség ahhoz, hogy ennek a rovarirtónak a káros-betegítõ hatásait visszavonhatatlanul igazolják.

Jelenleg egyébként mintegy háromezerötszáz-féle olyan rovarirtó kapható, amely piretroidot tartalmaz. Köztük bolhairtók, vagy csótányellenes szerek is.
http://hetivalasz...tora-70245
#4 | Kameleon - 2013. november 13. 21:13:27
Milyen érdekes, emlékszel Imre, mikor jöttünk haza a Honvédból mit mondtam az autóba? Hogy befogják dönteni a gyógyszeripart és jön a .... Erre rá pár napra lehozták ezt a cikket.
#5 | porcica - 2013. november 14. 07:51:15
Simán elképzelhetõ, hogy a rovarirtó szerek is okozhatnak idegrendszeri károkat, de a minap itt lehozott védõoltásokról szóló cikkben leírásra került, hogy a "védõ" oltások is produkálnak ilyen problémákat. Én arra tennék inkább akkor, hogy az oltások sokkal nagyobb eséllyel okai az idegrendszeri beteg gyerekeknek, a hiperaktívnak titulált kiskrapekoknak. Viszont mennyivel jobban hangzik, hogy a rovarirtó a felelõs ezért , és nem az oltások.
Amúgy is a kutatók közlései is a gyógyszeripartól függ, hiszen a kutatási pénzeket is a gyógyszergyárak fizetik. :@
#6 | mezesmozes - 2013. november 14. 13:05:32
Midenkinek tudnia kell: ha 3 gyógyszernél többet szedünk rendszeresen, ezek keresztezett mellékhatásai általában legalább annyi kárt okoznak, mint amennyire gyógyítanak... az orvosok tudják (de nem mondják el a betegnek): a korházakban kezelt betegek legalább fele a túl sok gyógyszertõl betegedett meg annyira, hogy korházba kerüljön. Az egészség olyan, mint a politika: ha elég hülye valaki ahhoz, hogy ne óvja meg saját egészségét az olyan, mint amikor egy nép elég hülye ahhoz, hogy folyamatosan olyan politikusoknak adjon hatalmat, akik aztán vígan seggbebaxák.
#7 | mormota1968 - 2013. november 14. 21:43:13
A gyógyszerek mind veszélyesek az egészségre, a hordozó anyagok miatt. Engem is használt a kezelõorvosom kísérleti nyúlnak, folyton átállított más gyógyszerekre, amiktõl aztán igen csak furcsán kezdtem viselkedni, sõt néha ön és közveszélyesen. Sokkal keményebb és veszedelmesebb kísérleti drogokat írnak fel az orvosok sokszor a betegnek, mint amiket a maffia elosztói árulnak az utcákon. Gyökeresen meg kellene változtatni az orvosok hozzá állását a dolgokhoz, hogy ténylegesen gyógyítani akarjanak, ne pedig Júdás pénzért, anyagi javakért, mérgezni és pusztítani minket. Mert most pont ezt teszik. Az meg nem újdonság számomra se már, hogy a gyógyszergyártók és kísérleti laborok inkább egy pénz éhes maffia szövetség, mint az emberiség barátai, megmentõi. Kerülöm is a termékeiket, amennyire csak tudom és próbálok inkább gyógynövényekkel gyógyulni, ha beteg vagyok. Ha csak a gyógyszerekkel mérgeznének minket! De mérgezésben verhetetlenek. Folyamatos az emberiség pusztítása a módszerek egyre tökéletesebbek és ezerféle variációja létezik. Kiköltözhetünk a büdös nagy pusztaságba, hihetjük azt, hogy biokajákat termelve kikerülhetjük pusztítóink csapdáit, de ezek bárhol utol érnek minket. Nincs elõlük menekvés ezen a bolygón. Ez nem olyan, mint a filmekben, hogy jön a világvége és feljön a pokolból a Sátán, a fenéket! A gonosz folyamatosan jelen van és belõlünk meríti az erejét a fennmaradásához.
#8 | Perje - 2013. november 14. 23:26:07
51 millió ember szedi a potencianövelõt. Most itt van a legújabb innováció, amelyik 12 percen belül hat. Micsoda mérhetetlenül nagy haszonnal járhat ez a gyártónak.
http://www.kp.ru/...s/1586591/
----
Szlovák katolikus püspökök pedig be akarják tiltatni a patikáknak a fogamzásgátló árusítását. Több patikában már ki is fogyott, nem rendelnek belõle.
http://www.kp.ru/...s/1586231/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.