Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A korrupcióellenes intézkedések miatt Ferenc pápa az olasz maffia célpontja lett


Micsoda? Vatik√°n √©s maffia-√∂sszefon√≥d√°s? Csak √≠gy nat√ļrban? Majd az ima seg√≠t. Mussol√≠ni altereg√≥tok m√°r megvan?
Nagyhatalm√ļ olasz maffiacsal√°dok c√©lkeresztj√©be ker√ľlt Ferenc p√°pa a korrupci√≥ellenes int√©zked√©sei miatt.
Nicola Gratteri, az √©vek √≥ta a calabriai ndrangheta szervezettel k√ľzd√Ķ √ľgy√©sz elmondta: a p√°pa azon er√Ķfesz√≠t√©sei, hogy √°tl√°that√≥bb√° tegye a Vatik√°nt, feld√ľh√≠ti a korrupt f√Ķpapokkal √ľzleti kapcsolatban √°ll√≥ feh√©rgall√©ros gengsztereket.

"Ferenc p√°pa lebontja a Vatik√°nban m√Ľk√∂d√Ķ √ľzleti k√∂r√∂k hatalmi k√∂zpontjait. Ha a maffiaf√Ķn√∂k√∂k meg tudn√°k buktatni, egy percig sem habozn√°nak. Nem tudom, hogy a szervezett b√Ľn√∂z√Ķk tehetnek-e b√°rmit, mindenesetre biztosan gondolkoznak rajta. Vesz√©lyesek lehetnek" - magyar√°zta az √ľgy√©sz az olasz napilapnak.

A p√°pa megv√°laszt√°sa √≥ta sz√°mos √ļj√≠t√°st kezdem√©nyezett: meghirdette a m√°sokkal t√∂r√Ķd√Ķ, szeg√©ny egyh√°zat, √©s t√°mogatja az IOR, a Vatik√°n bankj√°nak reformj√°t. √Čvek √≥ta fenn√°ll ugyanis a gyan√ļ, hogy a bankot az alvil√°gi p√©nzek tiszt√°ra mos√°s√°ra haszn√°lj√°k.

Az olasz rend√Ķrs√©g a h√©ten bez√°rt egy r√≥mai, kor√°bban katolikus rendh√°zk√©nt haszn√°lt luxussz√°llod√°t, amelyet feltehet√Ķen egy szerzetesrendt√Ķl v√°s√°rolt meg a ndrangheta.

"A maffia az egyház hallgatólagos beleegyezésével szedte meg magát az évek során" - mondta Gratteri, majd hozzátette, hogy most éppen ezek az emberek nyugtalankodnak.

Az √ľgy√©sz hevesen t√°madta a d√©l-olaszorsz√°gi papokat √©s p√ľsp√∂k√∂ket is. "A papok folyamatosan a maffiavez√©rek otthon√°ba j√°rnak k√°v√©zni, ami tekint√©lyt √©s n√©pszer√Ľs√©get k√∂lcs√∂n√∂z a csal√°dok fejeinek". Felid√©zte, hogy a calabriai Locri telep√ľl√©sen a p√ľsp√∂k ki√°tkozta a gengsztereket, amikor t√∂nkretett√©k az egyh√°z tulajdon√°ban l√©v√Ķ gy√ľm√∂lcsf√°kat, ugyanakkor el√Ķtte emberek ezrei haltak meg a maffia miatt an√©lk√ľl, hogy ez b√°rmilyen k√∂vetkezm√©nnyel j√°rt volna.

Gratteri az egyh√°z √©s az alvil√°g k√∂z√∂tti er√Ķs kapcsolatot a gengszterek m√©ly vall√°si meggy√Ķz√Ķd√©s√©vel magyar√°zta, √©s hozz√°tette, hogy 26 √©ves p√°lyafut√°sa alatt nem l√°tott m√©g olyan alvil√°gi b√ļv√≥helyet, ahol ne tal√°ltak volna a hat√≥s√°gok katolikus szentk√©pet.

Egy korábbi, bebörtönzött maffiatagok körében végzett kutatás alapján a gengszterek 88 százaléka vallásos.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | GERRY - 2013. november 17. 07:52:23
Talpi - √ļgy √©rted "golyora √©rettek"?

Szerintem az√©rt nem olyan rossz a helyzet... a sv√°jci g√°rda sz√©p szines, de ez a hagyom√°ny. Persze nem vettek fel k√∂z√©j√ľk, igaz nem is k√©rtem, √≠gy nem tudok semmi biztosat!s_*_kukk
#12 | kukackac - 2013. november 17. 08:25:18
golyóra? Nem! Kötélre! Rövidre!

Sz√©p hagyom√°ny a fityma karcs√ļs√≠t√°s is! :D
#13 | tour - 2013. november 17. 20:57:38
Ferenc p√°p√°t az 50 legtekint√©lyesebb 'zsid√≥' szem√©ly sor√°ba emelt√©k - VIDE√ďVAL

B√°r t√©ved√©snek t√Ľnik, m√©gsem az. Ferenc p√°p√°t val√≥ban az 50 legnagyobb hat√°s√ļ zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ ember k√∂z√© sorolt√°k az Egyes√ľlt √Āllamokban – t√°j√©koztat a RomeReports.

A list√°t egy amerikai napilap, a Jewish Daily Forward adta k√∂zre. Az 50 jel√∂lt k√∂z√ľl kett√Ķnek nem felt√©tlen√ľl kell zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļnak lennie: el√©g, ha tisztelik √©s ismerik a zsid√≥ kult√ļr√°t.

K√∂ztudott, hogy Ferenc p√°pa egyik legjobb bar√°tja Abraham Skorka, argentin rabbi. S√Ķt: egy TV-m√Ľsort is vezettek egy√ľtt Buenos Airesben, melynek a vall√°sok k√∂zti p√°rbesz√©d √°llt a k√∂z√©ppontj√°ban. K√∂z√∂s k√∂nyv√ľk On Heaven and Earth (A mennyben √©s a f√∂ld√∂n) c√≠mmel jelent meg.

Ferenc p√°pa hat√°rozottan felsz√≥lalt az antiszemitizmus ellen, √©s 2014-re tervezett szentf√∂ldi √ļtj√°nak egyik c√©lja √©ppen a k√©t vall√°s k√∂z√∂tti fesz√ľlts√©gek elsim√≠t√°sa.

A list√°n 13 kateg√≥ri√°ban - t√∂bbek k√∂z√∂tt vall√°siban - lehetett jel√∂ltet √°ll√≠tani, de Ferenc p√°pa nem oda ker√ľlt be: a Plus kateg√≥ri√°t k√©t, nem zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ szem√©lynek tartj√°k fenn, ahova a p√°pa mellett Angelina Jolie-t is jel√∂lt√©k.
http://www.magyar...k-videoval

"Nem..."

Nem találkozik Kirill pátriárka és Ferenc pápa

Az orosz ortodox egyház pénteken cáfolta a Kirill pátriárka és Ferenc pápa lehetséges találkozójáról szóló sajtóhíreket.
Filaret kolostorf√Ķn√∂k – az egyh√°z k√ľl√ľgyi oszt√°ly√°nak helyettes vezet√Ķje az Interfax orosz h√≠r√ľgyn√∂ks√©get t√°j√©koztatva √ļjs√°g√≠r√≥i kital√°ci√≥nak nevezte a Hilarion metropolita szavaira hivatkoz√≥ felt√©telez√©seket, bele√©rtve a k√ľlf√∂ldi h√≠resztel√©seket egy ilyen tal√°lkoz√≥ lehets√©ges idej√©r√Ķl √©s hely√©r√Ķl.

Szerd√°n a La Repubblica c√≠m√Ľ olasz napilap arr√≥l √≠rt, hogy a katolikus √©s az orosz ortodox egyh√°z vezet√Ķje semleges ter√ľleten, Bari olasz v√°rosban vagy esetleg B√©csben, illetve Pannonhalm√°n tal√°lkozhatna egym√°ssal. Az √ļjs√°g azt k√∂z√∂lte, hogy Ferenc p√°pa √©s Kirill p√°tri√°rka t√∂rt√©nelmi tal√°lkoz√≥j√°nak h√≠r√©t Hilarion metropolita, a moszkvai patriark√°tus k√ľl√ľgyi oszt√°lyvezet√Ķje jelentette be R√≥m√°ban.

M√°rciusban, Ferenc p√°pa megv√°laszt√°s√°ra reag√°lva Hilarion, az orosz ortodox egyh√°zi hierarchi√°ban a m√°sodik legfontosabb szem√©lynek sz√°m√≠t√≥ metropolita kijelentette, egyh√°za azt rem√©li, hogy az √ļj p√°pa vezet√©s√©vel er√Ķs√∂dnek √©s fejl√Ķdnek kapcsolatai a katolikus egyh√°zzal.

Vlagyimir Putyin a h√≥nap v√©g√©n a Vatik√°nba l√°togat. Ferenc p√°pa november 25-√©n fogadja az orosz √°llamf√Ķt.
http://gondola.hu..._papa.html
#14 | Fidel - 2013. november 18. 13:15:33
Ugy jarhat mint 1Janos Pal. Tudom ajanlani David Yallop; In God`s Name c. konyvet. (P2) Nem tudom megjelent-e magyarul?
#15 | Perje - 2013. november 18. 21:31:22
A p√°pa " patikus" lett:;)
http://www.kp.ru/...s/1589295/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.