Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

Jelszů



Elfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orb√°n: Magyarorsz√°g r√°l√©pett t√∂bb eur√≥pai √©rdekcsoport ty√ļkszem√©


A korm√°ny biztos volt benne, hogy az √°ltala eltervezett politika v√©grehajt√°s√°val megindul a magyar gazdas√°g n√∂veked√©se - jelentette ki az interj√ļban Orb√°n Viktor, utalva arra, hogy a K√∂zponti Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarorsz√°g brutt√≥ hazai term√©ke (GDP) 1,7 sz√°zal√©kkal emelkedett az idei harmadik negyed√©vben az el√Ķz√Ķ √©v azonos id√Ķszak√°hoz k√©pest.

A minisztereln√∂k k√∂z√∂lte: a munkahelyv√©delmi akci√≥terv, a gyed extra, a kiskereset√Ľek ad√≥kedvezm√©nye √©s a rezsics√∂kkent√©s is m√°r a mostani gazdas√°gi n√∂veked√©s eredm√©ny√©nek a leford√≠t√°s√°t jelenti a mindennapi √©letk√∂r√ľlm√©nyek nyelv√©re.

Felid√©zte: tavaly, az idei k√∂lts√©gvet√©s megalkot√°sakor azt az √°ll√°spontot k√©pviselte, hogy ha teljes√ľlnek a korm√°ny v√°rakoz√°sai, √©s √©v k√∂zben nem adj√°k fel az ir√°nyvonalat, akkor 2013 negyedik negyed√©v√©ben - az el√Ķz√Ķ √©vhez viszony√≠tva - Magyarorsz√°gon lehet a legnagyobb gazdas√°gi n√∂veked√©s eg√©sz K√∂z√©p-Eur√≥p√°ban, amire hossz√ļ √©vek √≥ta nem volt p√©lda. "Azt a gazdas√°gpolitik√°t folytatjuk, amellyel kor√°bban √©llovasai voltunk a r√©gi√≥nak, √©s √©n mindig is hittem abban, hogy ez meghozza az eredm√©nyt" - mondta.

Jelezte ugyanakkor, tov√°bbra is sz√°m√≠t vit√°kra Br√ľsszellel, mert a kabinet t√∂bb nagy eur√≥pai √©rdekcsoportnak is r√°l√©pett a ty√ļkszem√©re. Mint fogalmazott, a magyar gazdas√°gpolitika vesztes oldal√°n l√©v√Ķ bankoknak √©s nemzetk√∂zi c√©geknek er√Ķs √©rdekk√©pviselet√ľk van Br√ľsszelben, a dolgoknak pedig az a rendje az eur√≥pai politik√°ban, hogy √Ķk tov√°bbra is tiltakozni fognak a bankad√≥ √©s a k√ľl√∂nad√≥k miatt.

"Ezek a csoportok tov√°bbra is ellenfeleink Br√ľsszelben" - tette egy√©rtelm√Ľv√© Orb√°n Viktor, hangs√ļlyozta azonban, hogy Br√ľsszelben is v√°llalni kell a gazdas√°gpolitikai vit√°kat.

"Most azonban sokkal t√∂bb t√∂lt√©ny van a t√°rban, mint kor√°bban volt, vastagabb a mun√≠ci√≥nk", hiszen megj√∂ttek az eredm√©nyek - mondta a korm√°nyf√Ķ, felsorolva, hogy az √°llamad√≥ss√°g cs√∂kken, a k√∂lts√©gvet√©st ellen√Ķrz√©s alatt tartja a korm√°ny, a gazdas√°g n√Ķ, a k√ľlkereskedelmi √©s a fizet√©si m√©rleg rendben van √©s a devizatartal√©kok is j√≥ szinten vannak.

Ez√©rt Magyarorsz√°g k√∂nnyebben v√≠vja meg vit√°it Br√ľsszelben, mint kor√°bban - magyar√°zta. Orb√°n Viktor arra is felh√≠vta a figyelmet, hogy a mostani gazdas√°gi n√∂veked√©st - amely m√∂g√∂tt a magyar v√°llalkoz√≥k √©s munkav√°llal√≥k teljes√≠tm√©nye √°ll - √ļgy kell megbecs√ľlni, hogy k√∂zben Eur√≥p√°ban v√°ls√°g van, a bankok pedig t√∂bb ezer milli√°rd forintot vontak ki a magyar gazdas√°gb√≥l, mert az anyabankok rossz b√Ķrben vannak, vagyis a magyar gazdas√°g sz√°m√°ra el√©rhet√Ķ p√©nzmennyis√©g jelent√Ķsen cs√∂kkent.

Ez√©rt volt fontos, hogy a jegybank a vezet√Ķv√°lt√°s ut√°n olyan programokat hirdetett meg, amelyek p√©nzt biztos√≠tanak a re√°lgazdas√°gnak. Ez bej√∂tt, ezt a politik√°t √©rdemes folytatni - hangs√ļlyozta a minisztereln√∂k.

A növekedés titka

A korm√°nyf√Ķ ezzel √∂sszef√ľgg√©sben r√°mutatott arra, hogy a mostanin√°l is nagyobb, 3-4 sz√°zal√©kos n√∂veked√©st akkor tud el√©rni Magyarorsz√°g, ha a bankok is akt√≠van besz√°llnak a hitelez√©sbe.

Ehhez azonban nem a magyar gazdas√°gpolitik√°nak kell v√°ltoznia, hanem a k√ľlf√∂ldi bankoknak kell otthon rendbe tenni√ľk magukat, akkor ugyanis meger√Ķs√∂dnek, √©s √ļjra hitelezni fognak Magyarorsz√°gon - mondta.

A devizahitelesekre r√°t√©rve a minisztereln√∂k arra biztatott minden √©rintettet, hogy √©ljen a biztos tehercs√∂kken√©st jelent√Ķ √°rfolyamg√°t lehet√Ķs√©g√©vel, rendezze ad√≥ss√°gait, tegye mag√°t p√©nz√ľgyileg rendbe. Fontosnak nevezte, hogy a csal√°dok fogyaszt√°sa, h√°z√©p√≠t√©se, lak√°sb√Ķv√≠t√©se stabil p√©nz√ľgyi alapokon t√∂rt√©njen, vagyis el√Ķsz√∂r az el√Ķz√Ķ hiteleiket tudj√°k le.

Orb√°n Viktor ism√©t utalt a b√≠r√≥s√°gok szerep√©re a devizahitelesek √ľgy√©ben. √Āll√°spontja szerint ha a fontos vitak√©rd√©sekben az igazs√°gszolg√°ltat√°s az emberek oldal√°ra √°ll, akkor m√°r nem a lakoss√°gon kell majd seg√≠teni, hanem a p√©nzint√©zetek eset√©ben kell megn√©zni, "mit tudunk a bankoknak seg√≠teni ahhoz, hogy teljes√≠thess√©k az emberekkel szembeni k√∂teless√©g√ľket".

Ha azonban az igazs√°gszolg√°ltat√°s nem √°ll az emberek oldal√°ra - folytatta -, akkor a korm√°nynak kell ezt megtennie, √©s akkor nem a bankok, hanem az emberek szempontj√°b√≥l kell vizsg√°lnia az √ľgyet.

J√≥ lenne azonban, ha az igazs√°g√ľgyi rendszer igazs√°got szolg√°ltatna az embereknek, √©s a korm√°nynak ezen igazs√°gszolg√°ltat√°s k√∂vetkezm√©nyeit kellene p√©nz√ľgyileg kezelnie - mondta, jelezve, ezt tartan√° norm√°lisnak, nem pedig azt, hogy a korm√°ny pr√≥b√°l igazs√°got szolg√°ltatni az igazs√°gszolg√°ltat√°s helyett.

Az interj√ļban sz√≥ba ker√ľlt a k√∂zelg√Ķ parlamenti v√°laszt√°s is, amellyel kapcsolatban a minisztereln√∂k az ellenz√©kre utalva √ļgy fogalmazott: most azok az emberek √≠g√©rnek meg mindent, akik n√©gy √©vvel ezel√Ķtt mindent elvettek az emberekt√Ķl.

Ezért "nem azzal érvelek, hogy nekik nincs igazuk, hanem hogy sosem volt igazuk" - mondta Orbán Viktor.

link: http://www.atv.hu...yukszemere

HozzŠszůlŠsok


#1 | rozsola - 2013. november 16. 12:29:14
Ma tették közé a szenzációs hírt : 2013-ban Románia történelmének legnagyobb GDP növekedését érte el.
Meglehet , hogy rossz a l√°t√°som de √©n nem l√°tom a " t√©nyeket ". Hi√°ba " d√ľb√∂r√∂g a gazdas√°g , nagy a j√≥l√©t " , ebb√Ķl √©n semmit sem tapasztalok.
Minn√©l ink√°bb k√∂zeledik Izr√°el megsz√Ľn√©s√©nek pillanata , ann√°l ink√°bb sikeresebb lesz az " unortodox gazdas√°gpolitika ". H√°' mi lesz ha az " √ör orsz√°ga nem l√©szen t√∂bb√© " ? Nem " Eur√≥pa sv√°jcca " lesz√ľnk hanem Sv√°jc lesz " Eur√≥pa Magyarorsz√°ga ". M√°r v√°rom az √©hez√Ķ , koldul√≥ sv√°jci menek√ľlteket. De egyvalami biztos : f√∂ldet nem vehetnek ! √Čs ez a l√©nyeg.
#2 | kukackac - 2013. november 16. 12:54:31
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1393557_582653271808509_1930741570_n.jpg

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1451468_583421308398372_1830070307_n.jpg

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/487956_604657202905274_1052321378_n.jpg

s_*_kac
#3 | postaimre - 2013. november 16. 13:40:24
Lózungok
Orb√°n: „Sokkal t√∂bb t√∂lt√©ny van a t√°rban”

A korm√°nyzati gazdas√°gpolitika logikus k√∂vetkezm√©ny√©nek nevezte a magyar gazdas√°g n√∂veked√©s√©t Orb√°n Viktor minisztereln√∂k az M1 Az este c√≠m√Ľ p√©nteki m√Ľsor√°ban. A korm√°nyf√Ķ sz√≥lt a devizahitelesekr√Ķl is, √ļgy fogalmazva: az lenne a norm√°lis, ha az igazs√°g√ľgyi rendszer, nem pedig a korm√°ny pr√≥b√°lna igazs√°got szolg√°ltatni nekik.
http://www.168ora...20692.html
#4 | postaimre - 2013. november 16. 14:00:18
Meglépte az MSZP, ami a kormány szerint hazaárulás

Elk√ľldte az E.ON-√ľgyben √≠rt v√©gleges√≠tett beadv√°nyt Br√ľsszelbe az MSZP eln√∂ke, Mesterh√°zy Attila √©s a p√°rt egyik EP-k√©pvisel√Ķje, dr. Gurmai Zita - √©rtes√ľlt a N√©pszabads√°g.
http://www.hir24....azaarulas/

Red√Ķri v√©delmet aj√°nl Pint√©r a korm√°nyf√Ķ-jel√∂lteknek
Miut√°n az √°llamf√Ķ kihirdeti a v√°laszt√°s napj√°t √©s megkezd√Ķdik a nyilv√°nos felk√©sz√ľl√©s a v√°laszt√°sra, a rend√Ķrs√©g fel fogja aj√°nlani a korm√°nyf√Ķjel√∂lteknek a szem√©lyv√©delmet - mondta Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter az MTI-nek.
http://www.stop.h...ek/1194020
#5 | Vizilo - 2013. november 16. 14:06:41
Erdekes a valsztasok k√∂vetkeznek, minden jo es szep forum olvasok mi valtozott az elmult 3-evben..? Jobban eltek, t√∂bb a lee?? Kevesebb a b√ľn√∂zes ..?? Gondolom Orsos a penz t√∂bleteb√∂l futja a zsinagogak f√∂lujitasara nembeszelve a zsido hajlektalanok megsegitese es meg sorolhatnam )) Na meg annyit hogy ezt meg meg lehet etetni a magyar emberekkel?? Mert itt nalunk a labancoknal 24-eve a hejzet csak roszabodott es nalatok egyb√∂l minden f√∂lfele megy , (az arakra gondoltam).
#6 | Perje - 2013. november 16. 14:07:14
Eur√≥paira lehet, hogy r√°l√©pett, de amerikaira nem. S√Ķt..
M√°sodszor hozom ezt a h√≠rt, mert tegnap hallottam ism√©t egy vid√©ki gazd√°t√≥l azt, hogy az √°llam meg akarja szabni, hogy kit√Ķl vegy√©k a termel√Ķk a vet√Ķmagot. Nem v√©letlen, hogy terjeszkedik ez a c√©g, amelyben m√©g Klinton√©knak is van √©rdekelts√©ge.
http://magyarmezo...gyigmandon
#7 | Kameleon - 2013. november 16. 14:14:44
rozsola, talán ezért? ;)

Megtal√°lt√°k Ceausescu√©k √Ķr√ľletes aranyk√©szlet√©t?
http://mno.hu/szi...et-1195043
#8 | rozsola - 2013. november 16. 16:47:42
dehogyis. Annak a kb 1 milli√≥ betelep√≠t√©sre v√°r√≥ izraelinek k√∂sz√∂nhtet√Ķ a " rom√°n gazdas√°gi csoda ".
#9 | postaimre - 2013. november 17. 10:38:59
M√°rmint a mocskos zsidajban? MTK = mazsihisz

Orb√°n: Magyarorsz√°g j√∂v√Ķje a gyerekeinkben van

Strat√©giai meg√°llapod√°st k√∂t√∂tt a korm√°ny az MTK-val, a 2013 √©s 2020 k√∂z√∂tt √©vi 300 milli√≥ forintos t√°mogat√°st biztos√≠t√≥ megegyez√©st Orb√°n Viktor minisztereln√∂k √©s Deutsch Tam√°s √≠rta al√° a klub megalakul√°s√°nak 125. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l tartott jubileumi g√°laesten szombaton. Az MTK eln√∂ke azt is bejelentette: a korm√°ny √°tv√°llalja hat f√Ķv√°rosi klub ad√≥ss√°g√°t.
http://mno.hu/bel...al-1195764

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.