Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Putyin udvariatlan volt Dél-Koreában


Szembo, Tekwando...fekete öv...politika?
A szambo olyan kĂĽzdõsport, mely mindkĂ©t országban nĂ©pszerĂ». Putyin maga is Ă»zte ifjĂş KGB tiszt korában. Most õ a Nemzetközi Szambo szövetsĂ©g elnöke. A helyi szambo szövetsĂ©g találkozĂłja miatt viszont kĂ©sve Ă©rkezett az elnökasszonyhoz – egyesek szerint pedig szándĂ©kosan!

Nem épp udvarias gesztus egy külföldi államfõtõl, ha késik és fél órán keresztül várakoztatja vendéglátóit. Különösen udvariatlan gesztusnak számít, ha a vendéglátó hölgy, mint Dél-Koreában.
Tetézi a dolgot, hogy Moszkva és Szöul kapcsolata nem épp problémamentes, hiszen Dél-Korea azt gyanítja: Oroszország még mindig támogatja régi szövetségesét, Észak-Koreát. Ezt ugyan orosz részrõl már sokszor cáfolták, de Szöulban még sokan emlékeznek arra, hogy Észak-Korea dinasztia alapító diktátora szovjet százados egyenruhájában érkezett meg Korea földjére 1945-ben.

Putyin pedig saját maga is utalt a történelmi múltra, bár nem épp erre! Megkoszorúzta azoknak az orosz tengerészeknek az emlékmûvét, akik a Japán elleni háborúban itt veszítették életüket koreai partjainál 1904-ben. A gesztus nem véletlen, hiszen a háborút Oroszország elveszítette és Korea Japán gyarmata lett. Ez az állapot fenn is maradt egészen 1945-ig, amikor Amerika és Oroszország kettéosztotta Koreát. Azóta a Dél villámgyorsan fejlõdött, Észak viszont "remetekirályság" maradt.

Szöulban most azt gyanítják: Putyin szándékosan sértette meg a protokolt, és kérte, hogy két napra tervezett látogatása csak egy napig tartson. Miért döntött volna így? Mert fel kívánja melegíteni kapcsolatát Észak-Koreával, amelyet az alapító diktátor unokája, az ifjú Kim Dzsongun vezet. Az õ papája még orosz földön született. Szöulban azt gyanítják: Putyin nem a szambo miatt érkezett fél óra késéssel az elnökasszonyhoz, hanem mert leértékeli Dél-Koreát, hogy javítsa kapcsolatát Északkal.
Link

Hozzászólások


#11 | Kedvesi - 2013. november 17. 19:53:08
Ami már eléggé elavult. Ahogy a ruka bosnyík boj is.
#12 | Perje - 2013. november 17. 20:35:51
Rozsola, valóban csak Koreaként említik magukat a sajtóban. De a világ tesz különbséget. Mintha szándékosan gáncsolnák õket abban, hogy megszûnjön köztük a határ. Amint közeledni próbál Észak, megrágalmazzák valamivel a vezetõjét, vagy kiásnak ellene valami terhelõt.
#13 | monguzking - 2013. november 17. 21:45:35
perje álljon már meg az menet az oké hogy utáljuk az cionizmust de öszintén ha orwelli 1984-et olvsod akkor melyik ország jut eszedbe---természetesen észak-korea--énnekem észak korea olyan ország ami azt szimbolizálja hogyha földönkivüli hüllök megszállnák az emberi világot akkor milyen élete lenne az embereknek--soha semilyen körülmények között nem támogatom az emberi szabad akarat érvényre jutásának akadályozását----én nem hiszem hogy csupán csak rágalom lenne amit északkoreai vezetökröl mondanak--szerintem ugyanolyan szar emberek mint rotshildék,rockfellerek,sorosék vagy orbánnék
#14 | Perje - 2013. november 18. 21:50:25
Monguz, nem állítottam, hogy mind rágalom, de van egy-két konkrét példa, amit már korábban ide is linkeltem. Pld. : Az észak koreai megnyitott egy ipari parkot, amit déllel közösen használhatnak. Mindenki az enyhülés jelének fogta fel.Erre néhány nap múlva megjelent róla egy hír, hogy megölte a szeretõjét, és hány embert nyírt ki nyilvánosan.
Olvasom a koreai sajtót szinte minden nap. Nem hiszem, hogy az északi és déli koreaiak annyiban különböznének egymástól. Arra az országra, amelyik meg akarja védeni magát akár atommal is, kígyót-békát kiabálnak, fõként, ha nincs a területén amerikai támaszpont..

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.